URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final d'una immoralitat.

Alternativa | 29 Octubre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de dijous passat es va aprovar la nostra moció, signada també per PSOE i Esquerra,  de supressió de les pagues extra de Nadal dels polítics municipals i la part proporcional del sou, dels que no tenim paga extra per destinar aquests doblers a l’àrea de serveis socials. L’aprovació va ser possible amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició, ja que l’equip de govern va ser incapaç d’entendre la necessitat d’aquesta mesura. El PP va votar en contra i la Lliga es va abstenir, argumentant la seva abstenció dient que estaven a favor del primer punt de la moció o sigui en contra del Real Decret de Rajoy.

La moció es va aprovar després d’un llarg debat on l’equip de govern es va centrar en defensar que cobraven molt poc i que fan molt bona feina, aprofitant també per retraure nòmines de la passada legislatura i indirectes a regidors de l’oposició per cobrar més dels que mereixen i a funcionaris de l’Ajuntament per tenir alguns drets socials... Pensam que aquest no era el debat. Per a nosaltres és totalment immoral decidir llevar la paga extra de Nadal als funcionaris i treballadors públics i deixar la nostra paga igual. Els polítics som els primers que hem de donar exemple, la pena és que hem tingut que ser nosaltres quins recordem coses tan obvies a l’equip de govern i que aquests no hagi estat capaç com a altres municipis de prendre la iniciativa a aquest tema.

Ni el PP ni la Lliga van demostrar ser conscients de la crisis actual de  confiança dels ciutadans respecte als polítics, que ha estat constatada al baròmetre d´opinió de setembre del Centre d’investigacions Sociològiques (CIS). Segons el CIS, després de l´atur i la situació econòmica, els polítics s´han convertit en la tercera preocupació de la nostra societat. De fet, un 26,9% de la població enquestada considera que som un dels principals problemes d´Espanya. Una xifra més que significativa. Per lluitar contra aquesta imatge els polítics som els primers que hem de donar exemple, i si es demanen sacrificis als ciutadans els polítics hem de ser els primers en sacrificar-nos. Per desgràcia a pesar de que ja els vam donar aquest missatge a l’equip de govern quan van decidir ampliar a quatre les seves dedicacions exclusives sembla que continuen sense adonar-se de la situació de crisi econòmica, social i política en la que ens trobam actualment.

A nombrosos municipis, entre altres a Mallorca; a Algaida, Montuïri, Andratx, Marratxí... els batles i regidors han renunciat a la seva paga extra o a la seva part proporcional de sou. Ens hagués agradat que aquesta renúncia justa i solidària amb els treballadors municipals hagués  sortit del mateix equip de govern i així el vam demanar al darrer ple i a la tertúlia de la ràdio municipal… Però el batle no només no va donar aquest pas sinó que va mostrar un alt sentit de la irresponsabilitat intentant contractar un càrrec de confiança per ocupar una plaça que diferents batles no van trobar necessària ni als anys de bonança.  Un tema que  a més s’ha tancat en fals sense cap tipus d’autocrítica per part del batle.

Amb l’aprovació de la moció es suprimeixen les pagues extra de Nadal dels polítics municipal i la part proporcional del sou, els que no tenim paga extra. Aquests doblers es destinaran a l’àrea de serveis socials. A  més a més  a la nostra moció demanam que es cerquin  fórmules per minimitzar l’impacte sobre la capacitat adquisitiva dels treballadors de l’Ajuntament de les mesures dictades pel govern central .  Per exemple El Govern de Navarra ha fet un avantprojecte de llei amb el qual planteja avançar al 3 de gener i al 3 de juliol el cobrament de les pagues extraordinàries dels funcionaris entre 2013 i 2015, una mesura amb la qual es pot "minimitzar" la supressió de la paga extra al desembre d'aquest any.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Després de consultar amb la secretària vam esmenar  la moció, no calia citar el personal eventual (càrrecs de confiança: arquitecte; cap brigada i directora ràdio) així com als contractes laborals d'alta direcció (gerent emser, gerent residència) ja que els hi és d'aplicació directa el RD-Ley. I respecte la redacció vam substituir "renunciar a la paga..." per "suprimir la paga..."

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb