URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els Països Catalans

Alternativa | 31 Octubre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  La primera vegada que vaig sentir parlar dels Països Catalans va ser quan de ben petit vaig acompanyar el meu germà a l’Aplec Excursionista dels Països Catalans, que es va fer a Cala Murta. Ell m’ha influït en moltes coses, m’ha impulsat a estimar la natura, la nostra cultura i la nostra llengua. En canvi, la idea dels Països Catalans mai ha acabat d’arrelar en mi. L’he observada amb certa simpatia, però no l’he integrada com a pròpia ni com un sentiment real del carrer.

         Abans de veure el programa Salvados, on Jordi Évole entrevistava Artur Mas, pensava que Convergència anava una mica de farol  i que simplement volia posar una cortina de fum a la seva gestió. Ara mateix crec que hi ha qualque cosa d’això, però que no ho és tot.  Pens que Artur Mas ha sabut veure molt bé l’oportunitat que la situació actual li ha ofert i ha vist clarament que era el moment de ser recordat per una cosa diferent a ser el president que es va carregar la sanitat pública a Catalunya i que va dur a terme una dura política de retallades. Em va quedar ben clar que el Sr. Mas és infinitament més intel·ligent que el Sr. Rajoy i que molts dels personatges de la dreta rància del PP, els quals són una autèntica fàbrica de crear independentistes.

         En un context com l’actual, on al meu poble viu gent d’arreu del món, poc m’importa si l’Estat s’anomena República dels Països Catalans o República Federal d’Espanya, el que és clar és que el model actual no és vàlid i que perjudica clarament a les nostres Illes. Vull pensar que dins la idea de Països Catalans no té cabuda un espoli fiscal com el que pateixen actualment les nostres Illes i que el canvi no  seria simplement passar de la tirania de Madrid a la tirania de Catalunya. No tinc molt clar que sigui un gran avenç pel catalans aconseguir la sobirania del seu poble, si al mateix temps no assoleixen la independència davant els mercats i pel camí perden l’estat del benestar. La veritat és que Convergència i Unió no m’inspira massa confiança en aquest sentit.

        Personalment, jo veig més raonable una República Federal a Espanya que vertaderament respecti les diferents identitats nacionals i culturals que hi ha a l’estat, i que es fonamenti en els valors que ens han d’ajudar a enfrontar el futur, com puguin ser la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, la transparència i la participació ciutadana, la tolerància i el respecte cap a la diversitat. 

       

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb