URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manifest aprovat durant les tancades del 28N als centres escolars

Alternativa | 04 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Les mares i els pares reunits en aquesta assemblea volem la millor educació possible per als nostres fills, per suposat una educació pública i a l'abast de tothom, ben lluny dels interessos i del profit econòmic d'una minoria d'especuladors; volem una educació de qualitat tant en els seus continguts com en les seves metodologies; una educació moderna en el sentit que posi en contacte els nostres fills/es amb els avanços darrers de la ciència i de la tècnica, per a que així siguin capaços d'incorporar-se al món del treball en les millors condicions possibles, volem una educació capaç de convertir-los en excel·lents professionals.

 

Però no volem que els nostres fills/es siguin un engranatge més d'un sistema productiu inhumà, és per això que demanem una educació capaç de desenvolupar al màxim  les seves capacitats de forma harmònica, de formar-los com a persones lliures i crítiques, autònomes en els seus pensaments i accions, capaços de lluitar per una societat autènticament democràtica, socialment avançada i justa que es proposi com a màxim objectiu la felicitat i el benestar dels seus ciutadans.

 

Volem, en definitiva, que l'escola no només prediqui democràcia sinó que també la practiqui i en aquest sentit rebutgem la nova llei d'educació  que atempta contra la nostra ja minsa participació als centres escolars.

 

El professorat present compartim les demandes dels pares i mares perquè veiem amb preocupació com es degraden les nostres condicions de treball, dia darrere dia, com s'escriuen les lleis sense ni tan sols demanar l'opinió d'aquells que es troben implicats en el seu compliment; com s'intenta eliminar la llibertat, la crítica del que hauria de ser un lliure exercici de la nostra funció docent. El professorat patim l'empitjorament de les nostres condicions laborals, l'augment de la càrrega d'hores lectives, l'endarreriment en el cobriment de les baixes, o la supressió del dret que el treballador té a estar de baixa per malaltia sense perdre el seu sou.

 

Treballadors i treballadores de l'ensenyament públic observem astorats com allò que tant de temps i esforços va costar construir es desfà amb cada mesura que els nostres governants proposen; poc a poc, retallada a retallada, anem perdent qualitat en el desenvolupament de la nostra feina. Quan diem que l'educació és peça fonamental d'una societat democràtica no diem una frase feta, n'esteim convençuts que no és possible construir una societat socialment avançada sense un sistema educatiu públic, de qualitat i democràtic.

 

L’alumnat que hem vingut avui a aquesta assemblea som els autèntics protagonistes d'aquest procés educatiu que serà irrepetible a les nostres vides, ens juguem molt i tenim dret a una educació de qualitat, per tant, exigim que aquesta sigui excel·lent en tots els seus aspectes, des de les condicions d'estudi, necessitem laboratoris però també calefacció, fins a la gratuïtat que permeti l'accés als nivells superior d'ensenyament a les famílies més necessitades. L’alumnat tenim molt a perdre i molt a guanyar i no podem acceptar de cap manera que es jugui amb el nostre futur.

 

És ben normal que existeixen diferències entre nosaltres, professorat, mares, pares i alumnat, a l'hora d'enfrontar-nos als reptes presents, aquestes diferències les hem de debatre  amb sinceritat i honradesa, sense egoismes, però no hauríem d'oblidar que coincidim en uns objectius ben clars. Aquest és un món al revés, sense lògica ni sentit, nosaltres som els protagonistes de l'educació i els nostres governants en lloc d'actuar i posar-se al nostre servei legislen contra els nostres interessos com si l'educació fos una mercaderia més. Mares, pares, professorat i alumnat necessitem conformar-nos com a comunitat educativa per frenar l'ofensiva dels governs contra l'educació pública.

 

No vivim una crisi, és tracta d'una nova època que provoca ja el sofriment de molta de gent. Es vol acabar amb un sistema educatiu democràtic amb poca tradició en el nostre país però que ha costat molt construir, un sistema ja carregat amb problemes i que ara córrer el risc de convertir-se en una escola de segona categoria, que es degrada davant dels nostres ulls, de la mateixa manera  que els hospitals públics seran la beneficència per a tots aquells que no es puguin pagar una assegurança privada.

 

Amb aquesta assemblea i amb l'aprovació d'aquest manifest la nostra comunitat educativa manifesta la  voluntat de seguir lluitant per una educació pública, científica, democràtica, compensadora de les desigualtats, afavoridora d'oportunitats per a tots els joves, eina imprescindible d'una societat autènticament democràtica, justa i socialment avançada.

 

http://plataformacrida.blogspot.com/

 

Vídeo de Soca Arrel de la tancada a l'IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença. 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb