URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per l'Educació Pública. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Alternativa | 16 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 

El seguiment de la jornada de mobilització del passat dijous contra la LOMCE als centres educatius de les Illes Balears va ser tot un èxit. Una vegada més, es va demostrar el rebuig generalitzat a les polítiques actuals i el sentiment d’unitat de la comunitat educativa.

  Com diu Rosa Cañadell:

L’avantprojecte de Llei no és, solament, políticament  predemocràtic i recentralitzador, sinó també socialment injust, ideològicament retrògrada, pedagògicament antieducatiu, sexista i segregador. Tot plegat, ens retrotrau a un model educatiu antidemocràtic, privatitzador i mercantilitzador.

 L'avantprojecte de la Llei d'Educació, la LOMCE,  vol implantar un sistema educatiu segregador, mercantilista i elitista, convertint el sistema educatiu en una cursa d'obstacles per als qui tenen més dificultats d'aprenentatge. Un sistema que dóna una passa enrere  més en la gestió democràtica dels centres educatius proposan una organització jeràrquica i antidemocràtica dels centres públics. Per exemple s'anul.la la potestat que fins ara tenien els consells escolars per «aprovar i evaluar el projecte educatiu i el projecte de gestió, així com les normes d'organització i funcionament dels centres» i, al mateix temps, s'augmenta la professionalització de les direccions, que seran nomenades directament per l’Administració i tindran poder sobre totes les decisions, incloent-hi les condicions laborals del professorat

Estem davant d'una reforma educativa sense recursos humans i materials encaminada exclusivament a llançar a un desregulat mercat de treball a milers de joves que es convertiran en mà d'obra barata i amb una escassa qualificació acadèmica. 

A nivell ideològic, retorna l’alternativa a la religió, evaluable, que no és més que una concessió als sectors més reaccionaris de l’Església; aboleix l’Educació per a la ciutadania i treu l’assignatura d’ètica per a tothom. S'ometen aspectes com l'equitat, la igualtat d'oportunitats, l'atenció a la diversitat, l'atenció individualitzada de l'alumnat, la rebaixa de ràtios o d'hores lectives del professorat, que influiran realment en les taxes d'abandonament i fracàs escolar.

La darrera proposta del ministre Wert suposa una agressió brutal al model educatiu vigent a les Illes Balears i a la resta de comunitats, sobretot al d’aquelles comunitats amb llengua pròpia.

El passat dijous va ser una jornada d’expressió de la dignitat d’una comunitat educativa que ha d’estar més unida que mai per reivindicar un ensenyament públic de qualitat i en català fer front als atacs de les diferents lleis i normatives marcades pels governs central i autonòmic lesives pel nostre model educatiu i la cohesió social.

  Enhorabona a tots  els que vareu participar a la manifestació del  passat dijous.

 

 

 

 

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb