URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El serial de la font ha d'acabar abans que l’any

Alternativa | 17 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de setembre es va ser aprovada la nostra moció referent recuperar les fonts del municipi i tornar a posar la font de la Plaça Major al seu lloc (només la Lliga es va abstenir). La moció especificava que s’havia de complir abans de finalitzar l’any (recordam que és un tema que s’arrossega fa més d’una any). Finalitza el termini i la moció segueix sense complir-se.

La nostra moció reiterava la necessitat de complir  l’acord unànime del ple del 31 de març del 2011; i  fer les passes oportunes per aconseguir la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Mena, destruïda arran de les obres fetes pel particular, fent extensiva aquesta reconstrucció a tota la xarxa d’aixetes del municipi, incloent-hi tots els elements integrants de les mateixes, això és, la pedra, el mares, etc. I instal·lar l’aixeta de la Plaça Major de 1894 a la façana de l’edifici on es trobava (Can Teresa), triant l’alternativa 1 o 2 proposades per l’arquitecte  municipal al seu informe, segon el criteri d’EMSER per facilitar l’escomesa i desguàs.

A partir de l’acord cal recordar que l’arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, ja va fer dos informes sobre l’acord del ple; el 17 de juny i el 25 de novembre de 2011 indicant els llocs on es podien posar  tan la font del carrer Mena com la font de la Plaça Major. Ara quan hem demanat al batle per que encara no s’ha col·locat la font a la Plaça, ens ha parlat d’un nou informe de l’arquitecte, seria el tercer, on recomana una nova ubicació a la façana de Can Teresa davant l’església... No sabem qui l’ha encarregat aquest informe, ni les raons del mateix encara que tots coneixem l’estreta relació entre l’arquitecte i el propietari de Can Teresa, però el que està clar és que incompleix l’acord del ple on s’especificava clarament que havia que triar les alternatives 1 o 2 proposades pel mateix arquitecte  municipal a anteriors informes i tenir en compte el criteri d’EMSER per facilitar l’escomesa i desguàs.

Per altra part fa uns dies el batle ens va comunicar que  el jutjat d’instrucció d’Inca nº 3 ha demanat a l’Ajuntament  tota la informació en referència a Can Teresa per una denúncia del seu propietari, en Rafel Morro, per presumpte delicte de prevaricació administrativa.  

Tot plegat no fa sinó embullar més el que hauria d’haver estat un tema relativament senzill com complir dues mocions reiteratives relatives a les fonts del municipi. Dues mocions que s’han aprovat a legislatures diferents sense l’oposició de cap grup municipal (una per unanimitat i altra amb l’abstenció de la Lliga). Dues mocions que no s’han complit per la negligència i incapacitat dels governants davants de les actuacions del propietari que ha contat amb la col·laboració de l’arquitecte municipal. Ja és hora de que el batle demostri que el ple municipal i l’interès general es troben per damunt de les amenaces i interessos d’un particular.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb