URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CUP-Alternativa d'esquerres

Alternativa | 23 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

Recentment es va publicar a la premsa la relació de la Candidatura d’Unitat Popular  amb nosaltres i el Bloc per Felanitx. Fa any i mig, l'11de juny del 2011   vam fer  a Pollença un acte de presentació del llibre Construint municipi des dels moviments socials  conjuntament amb Endavant Mallorca... (veure article) Estam segurs que avui hauria més gent si repetíssim aquell acte ja que vam tenir a Pollença a dos dels tres diputats actuals de la CUP-Alternativa d'esquerres a Catalunya; en David Fernández  i Quim Arrufat, en aquell moment regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú.

Després hem continuat la nostra relació i contacte amb la CUP, de tal forma que al mes d’octubre ens vam reunir amb ells (veure article)   i vam a passar a formar part de la seva llista de correu de regidors, una eina molt útil que ens ha permés intercanviar mocions, experiències, dubtes...

Aquest dissabte 29 aprofitant que  en Quim Arrufat, diputat de la CUP-Alternativa d'esquerres es trobarà a Mallorca ens reunirem amb ell per intercanviar idees, experiències, problemes, solucions... amb la idea de continuar aquesta coordinació amb unes candidatures  amb les que compartim molts de valors.

A més a Sa Pobla és celebra la Diada de Mallorca el divendres 28 i Quim Arrufat serà el divendres 28  (a les 17h farà una xerrada i a les 20h intervindrà a l'acte polític, tot al Teatre de sa Congregació) i el 29 al matí farà un cafè-col·loqui amb ell a l'Ateneu Popular de Palma. 

Convoca: Associació Pinyol Vermell, membre de l’Esquerra Independentista de Mallorca

Esdeveniments al Facebook:

§                  General: https://www.facebook.com/events/338005239641023/

§      Manifestació juvenil: https://www.facebook.com/events/177361515740305/

Cartell de l'acte de sa Pobla, al qual hi estau més que convidats!


 

On treu cap prohibir opinar

Alternativa | 23 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

El projecte de llei de Convivència dins l’escola diu que serà falta greu que els professors expressin “posicions personals, familiars, corporatives, polítiques, clientelars o qualsevol altra que vulneri la imparcialitat, objectivitat i neutralitat”. Ens poder demanar ¿a què ve ara venir amb aquestes i mostrar el garrot? ¿Hi ha neutralitat davall aquest projecte de llei? ¿Serà imparcial, objectiu i neutre qui mesuri les opinions dels professors?¿On queda la llibertat càtedra del Article 20 de la Constitució?  ¿S’envia va a porgar fum la llibertat d’expressió? ¿Hi ha qualcú que no s’expressi des de les seves posicions personals? ¿S’aplicarà a les escoles catòliques i de l’Opus?...

Aquest projecte de llei és semblant a demanar que els professors siguin asexuats i és definitivament voler posar un morral inquisitorial o tapaboques amenaçant als professors. Voler fer d’una escola un espai asèptic, sense posicions personals i institucionals a més d’un impossible, és un error, perquè la escola ha de ser un lloc per aprendre a viure dins la realitat i la realitat té mil caires interpretables des de distintes perspectives. Qualsevol pedagogia que no estigui arrelada dins la realitat, natural, cultural, històrica, política, social... és una pedagogia morta, inútil i alienant. Tant els reforçament del pensament crític, com el pluralisme democràtic, són quefers essencials de l’escola que exigeixen  donar entrada a les noticies i debats que presenta la realitat. Una informació ample, plural, reflexionada, duen a una opinió ferma i consistent, que fan més lliures als alumnes i menys vulnerables a la manipulació. Una democràcia que no té subjectes crítics i lliures es converteix en una guarda de teresetes manejades per fils d’interessos externs. Sols una escola on sigui possible la reflexió, la llibertat d’opinió, el debat, la recerca...serà una escola per una vida personal plena i societat democràtica...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb