URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El malbaratament d'aliments

Alternativa | 26 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

 Un escrit del nostre company Biel Vives.

Vull fer referència a la mala imatge que dóna que certes persones (marginats o no) els vegem ficar-se en els contenidors d'escombraries dels supermercats. (Abans només els vèiem a la nit, ara es poden veure a tota hora). És una imatge deplorable per als ciutadans (cap ens movem per fer alguna cosa) i sobretot per als nostres fills. Què diran? Quina societat i cultura els estem donant i deixant en ple segle XXI?


Jo em pregunto no es podria - d'alguna manera-arribar a un acord amb els SUPERMERCATS per evitar tot això?. Els aliments que es tiren perquè han de complir unes dates de consum preferent o de caducitat  realment no estan caducats, són aprofitables uns quants dies més i si es congelen molt més encara. A la meva ignorància, no es la via ni el camí per fer-ho, però d'alguna manera es podria fer una recollida d'aquests aliments. Arribar a un consens amb els "SUPER"-per després distribuir-los entre gent realment necessitada (aliments és clar que es vegin en bon estat). Crec que es podria trobar una ALTERNATIVA mai millor dit. Ja es que les grans empreses de supermercats "diuen" que ja donen a centres de distribució d'aliments-en les capitals - però no els dóna en els pobles i voltants.Reflexionem sobre això.

Biel Vives

Recomanam veure el programa de Salvados; "con la comida no se juega".

 

Reunió del Festival

Alternativa | 26 Desembre, 2012 00:28 | facebook.com twitter.com

El passat 10 de desembre ens vam reunir els portaveus dels grups de l'oposició amb diferents regidors de l'equip de govern per tractar el tema del Festival de Música. Una reunió que haviam demanat en múltiples ocasions i que a la fi es va fer però d'una manera incompleta ja que la regidora no es va facilitar tota la informació que sol·licitavam des de l'oposició.

Respecte al Festival la regidor de cultura na Malena Estrany, ens va donar una memòria elaborada pel director de les activitats del Festival 17 fulls amb poc contingut; una descripció de les activitats que s'han fet al festival amb una mínima valoració de les mateixes. Un document pràcticament inservible ja que molt poques conclusions es poden treure del mateix per un futur, que és una de les funcions bàsiques de fer una memòria. 

També s'ens va facilitar un quadre on surten les despeses i els ingressos dels darrers 4 anys, però pel que fa a l'any 2012 està subjecte a modificacions ja que encara hi ha algunes factures pendents. Tenint en compte això (parlam d'un esborrany amb el 2012 no tancat): ha hagut un descens significatiu de les despeses passant de 584.818 euros en 20009 a 316.093 en 2011 i 209.022 a l'esborrany d'enguany. Igual de significatius són los ingressos que han passat de 189.958 en 2009 a 95.200 en 2011 i 69.790 a l'esborrany del 2012.  Però no s'ens van facilitar els comptes del doblers que han aportat els patrocinadors privats, ja que ni el director artístic ni el patrocinadors han volgut donar aquesta informació, una cosa totalment inaudita i que l'Ajuntament no ha de consentir. Igualment s'ens va informar que s'havia creat per part del director artístic “una societat d'amics al Festival” d'esquenes a l'Ajuntament. O sigui en definitiva sembla que el director artístic s'ha apropiat i s'ha fet seu el Festival de Pollença. Per sort el seu contracte ja ha finalitzat, però com ja vam dir cal fer un procés selectiu per triar un director artístic que no necessàriament ha de ser un artista.

A la reunió tampoc s'ens va facilitar el total d'hores extres que ha realitzat el personal de cultura i que haurien d'estar quantificades a aquestes alçades. A dues Juntes de Govern (21 d'agost i 23 d'octubre) hem aprovat el pagament de 136 hores extres a una de les treballadores de l'oficina del Festival (juny a agost). El que és clar és que aquest modelés insostenible i que no es pot deixar l'àrea de cultura desfeta durant el Festival.

La regidora de cultura ha de donar-nos tota la  informació que falta i posar a l'anterior director artístic al seu lloc. I sobre tot no esperar més per decidir com volem que sigui el 52 Festival de Pollença.

 

Articles anteriors.

- A aquesta mateixa legislatura s'ha aprovat un extrajudicial d'anteriors festivals (article)

- Article 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

- També cal recordar la vergonyosa actuació del Conseller de Turism, (article) contra la que que el batle i el PP local es van mostrar prou submisos, inclòs es van abstenir a moció presentada per l'oposició a la que reclamàvem les ajudes de la Conselleria i al seva implicació al Festival. (article)

- A un anterior article ja vam fer una primera valoració del tema

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb