URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una auditoria de perfil baix però auditoria (I)

Alternativa | 04 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer  ple es varen fer públiques les conclusions, que no el contingut, de la auditoria feta a l’Ajuntament per l’empresa especialitzada DELOITTE. Els resultats que s’han fet públics no ha estat cap sorpresa per Alternativa per Pollença ja que el que es reflexa és la nefasta gestió econòmica de la passada legislatura que el nostre regidor denunciava sessió plenària tres sessió plenària. A la mateixa es constaten nombroses irregularitats; incompliment de  la llei de contractació pública, falta de control pressupostari de les despeses que s’ha aprovaven, factures aprovades sense conformar ...Tot plegat un desgavell que a Alternativa vam denunciar una vegada sí i una altra també.  

L’auditoria que s’ha realitzat és “sense traçabilitat”, com s’havia parlat al principi de legislatura,  que significa que la auditoria tot just era per saber el perquè dels problemes de tresoreria i el que estava pendent de pagament, es dir DELOITTE tot just ha fet la feina que si l’ha encomanada i per això al seu document adverteix que “no constitueix una auditoria completa conforme a les Normes d’Auditoria del sector públic”.

Les conclusions han estat demolidores; per una part hi havia un total desgavell a les àrees de serveis i esports sense la recriminació ni per part de la regidoria d’hisenda ni per part de la batlia que no firmava part d’aquests pagaments. Fins i tot unes mercaderies anotades a una factura es varen deixar a un domicili particular d’un regidor.

Al ple malgrat haver rebut recriminacions directes per part de la regidora d’hisenda, l’actual regidor de Convergència i Unió per Pollença Miquel Ramon no va trobar oportú agafar el torn de paraula i donar rèplica a l’exposat per la regidora que tampoc va entrar en detalls per l’import de les factures ni la naturalesa de les mateixes. Sí va agafar el torn de paraula la regidora del PSIB-PSOE Maria del Mar Sastre que va reivindicar que els resultats d’aquesta auditoria eren fruit d’un pacte i no tot just del seu partit atès que Joan Josep Mir regidor del PSIB-PSOE tenia la responsabilitat d’hisenda la passada legislatura.

En resum, tenim un document que de moment no és públic -malgrat que la majoria de les empreses que surten com creditors són persones jurídiques i per tant no es poden acollir a la Llei de Protecció de Dades- . A Alternativa consideram que l’auditoria ha de ser pública perquè tothom la pugui consultar directament, ja que s’ha pagat amb doblers públics,  igualment consideram que l’assessor jurídic municipal ha de fer un informe de la mateixa per denunciar i actuar en totes les irregularitat aparegudes que tinguin un caràcter delictiu

  Jaume Balaguer i Gatamoix a Albercocs i cireres

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb