URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem que l'auditoria sigui pública i útil

Alternativa | 13 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

 Ahir  vam registrar una moció, a la que esperam es sumin més partits i pugui ser aprovada al ple d’aquest mes, demanant que es publiqui a la pàgina web de l’Ajuntament l’auditoria que es va presentar al passat ple, que es doni una còpia de l’auditoria a tots els  grups polítics i que es realitzi un informe jurídic sobre l’auditoria per confirmar o no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat si és el cas, denunciar-les als jutjats

 

Al darrer  ple ordinari del mes de gener es varen fer públiques les conclusions, que no el contingut, de l' auditoria feta a l’Ajuntament per l’empresa especialitzada DELOITTE. A Alternativa per Pollença consideram que tots els grups polítics municipals  tenim dret a poder accedir a la informació completa de l’auditoria. Igualment al ser un document pagat amb doblers públics (20.650 euros) que, de moment, no és públic  -malgrat que la majoria de les empreses que surten com a creditors són persones jurídiques i per tant no es poden acollir a la Llei de Protecció de Dades- consideram que tots els ciutadans tenen dret a poder tenir accés a una informació que s’ha pagat amb els seus doblers.

A l'auditoria es constaten nombroses irregularitats: incompliment de  la llei de contractació pública, falta de control pressupostari de les despeses que  s'aprovaven, factures aprovades sense conformar ... i consideram que és possible que en algunes de les actuacions indicades a l’informe s’hagi traspassat el terreny de la irregularitat administrativa per entrar a l’àmbit del delicte penal que l'Ajuntament hauria de denunciar.

Per tot això hem registrat una moció a la que proposam que el ple acordi:

- Realitzar els tràmits necessaris per publicar l’informe de l’auditoria / diagnòstic econòmic-financer  realitzat per l’empresa Deloitte a la pàgina web de l’Ajuntament

- Donar una còpia de l’auditoria als grups polítics municipals amb representació al ple.

- Realitzar un informe jurídic sobre l’auditoria per confirmar o  no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat en algunes de les actuacions indicades a l’informe i, si és el cas, denunciar-les als jutjats.

Per una auditoria útil aquesta ha de ser coneguda pels ciutadans i a més a més de servir per millorar la gestió municipal ha de servir per depurar responsabilitats.

El que opina Bonil de la Deuda Externa l'opinam nosaltres de l'auditoria. ImatgeAn54

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb