URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solidaritat amb els treballadors d'IB3

Alternativa | 15 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

El passat dimecres dia 13 els treballadors de UTE Videoreport/BGL, que és una subcontracta d’IB3 per gestionar l’àrea tècnica d’emissions d’IB3, han començat una vaga indefinida (sembla que tenen fins dia 19 de febrer per arribar a un acord amb la direcció) com a mesura de rebuig a l’Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO). Abans d’arribar a aquest extrem, els treballadores ja intentaren portar a terme altres accions de protesta com concentracions davant el Consolat de Mar i el Parlament de les Illes. Però no han sigut escoltats. L’empresa vol acomiadar a gairebé una tercera part de la plantilla (11 treballadors de 39) i reduir el sou dels que quedin en un 10%.

 

Els treballadors han aconseguit paralitzar totes les emissions des de la mitjanit a excepció dels informatius. La Conselleria de Presidència exigia uns serveis mínims abusius i el Tribunal Superior de Justícia de les Balears donà la raó als treballadors hi ha suspès els serveis mínims, a excepció dels informatius.

 

L’estratègia d’IB3 va encaminada a la privatització (externalització en diuen ells) cada vegada major de l’ens públic. Per això el primer que fan és intentar desfer-se de les empreses subcontractades, reduint-les els pressuposts i obrint així la possibilitat de presentar EROs. Tot això amb un major pressupost d’IB3, que destina els diners a altres coses i no evita aquestes situacions. Així doncs és clara la culpa de la direcció d’IB3 en aquest cas i en casos anteriors com el de l’acomiadament dels 16 treballadors de l’empresa CBM, encarregada de redacció d’informatius i esports (volien acomiadar a 34 persones, però després d’una forta vaga es reduí a 16). Això sí, IB3 i el govern es desentenen d’aquestes situacions, no important-los gens els treballadors.

 

Des d’aquí la nostra solidaritat amb els treballadors. Esperem que la seva vaga faci capgirar la situació i puguin mantenir els seus llocs de feina amb el salari íntegre. I esperem que amb la seva victòria el govern i la direcció d’IB3 canviï la seva política privatitzadora i de retalls, que no fa més que portar a cada dia més gent a l’atur.

 

Estem a un món de bojos. I no només a l’Estat espanyol. El mateix dia 13 s’ha suïcidat un home cremant-se davant les oficines d’ocupació a França. Un més assassinat pel capitalisme. I en van...

 

Més informació al blog de "emisiones IB3"

 

 

 

  
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb