URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passió per la música però no per la llei

Alternativa | 17 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Feia temps que el senyor Antoni Marquet no ens citava a la seva columna de la revista Sa Plaça, però al darrer número ho va tornar a fer al seu article "La privatització del Festival de Pollença". Encara que compartim la seva argumentació general contra la privatització del Festival, per desgràcia una vegada més hem de rebatre alguns dels seus arguments. Quan el senyor Marquet alaba la feina del funcionari que gestionava a la passada legislatura el Festival, "posant-hi una bona dosi de passió donada per la seva afició a la música clàssica”, oblida que aquell es va saltar sistemàticament  la llei de contractació pública, el que ha significat una tudada de doblers públics difícil de quantificar. Evidentment, això no va ser exclusivament responsabilitat del funcionari, sinó també dels regidors de cultura i batles que el van consentir durant anys.

 

Diu el senyor Marquet que el deteriorament del Festival va començar després del cessament d'en Tomeu Cifre del PSM com a regidor de cultura i la seva substitució per en Toni Oliver com a regidor a l'ombra. Jo no m’atreviria a dir quan va començar la decadència del Festival, però sí que m'atreveix a dir que va ser abans del que diu el senyor Marquet, que una vegada més peca de sectarisme quan oblida el que no li convé recordar. Quan Alternativa va arribar a tenir representació a l'Ajuntament ens vam topar amb una opacitat total a la gestió del Festival que vam denunciar reiteradament a comissions i plens. En aquell moment el funcionament del Festival era molt irregular: no presentava el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria. Els comptes bancaris gestionats pel Festival de Pollença no constaven als Comptes Generals de l'Ajuntament i no podien ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes.  A més a més, els treballadors del Festival cobraven en negre i el director del Festival no tenia contracte. Sembla que això no és cap problema pel senyor Marquet, mentre les coses es facin amb passió per la música, per a nosaltres sí que era un problema.

 

També diu el senyor Marquet que "vam aprofitar la imputació de corrupció d'en Toni Oliver per denunciar-lo i mesclar sense mirament les acusacions contra l'organització del Festival”. Oblida el senyor Marquet tot el que vam fer abans de fer la denúncia a fiscalia. Vam denunciar aquella situació i vam demanar el compliment de la llei, una i altra vegada, i la única resposta del regidor de cultura d'aquell moment, el senyor Biel Cerdà del PSM, era que Alternativa creava una ombra de dubtes sobre el Festival. Quan vam presentar en abril de 2010 una moció demanant una auditoria interna dels comptes del Festival, va ser rebutjada pels vots en contra de tots els grups polítics amb representació: UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP...

 

O sigui, senyor Marquet, no vam aprofitar ni mesclar res: si la fiscalia va decidir incloure la nostra denúncia dins el sumari de l’operació voltor, va ser perquè hi ha indicis de delictes i una relació del Festival en persones i actuacions amb l’operació voltor.

 

En definitiva, senyor Marquet, la decadència del Festival va començar quan polítics i funcionaris es van oblidar de gestionar els doblers públics segon la llei i no com si fos el seu “cortijo” particular... Això sí, amb molta de passió per la música.

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb