URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Notificador i encarregat de clavegueram. Preguntes 3

Alternativa | 18 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Continuam publicant les nostres preguntes i respostes del darrer ple ordinari. En aquest cas algunes referents a personal de l'Ajuntament, un tema al que consideram que encara es mantenen actuacions i situacions irregulars que després de més d'any i mig del nou govern haurien d'haver desaparegut.

- Al mes d’octubre es varen fer a la fi les proves selectives per cobrir la plaça de notificador. Aquesta convocatòria estava publicada des de feia quasi tres anys i era per cobrir la plaça del Sr. Tomas Velasco Acevedo El passat dia 1 de novembre va cobrir la plaça el Sr. Pedro Jose Morro, però el Sr. Tomas Velasco no va deixar el seu càrrec continuant fent feina de notificador donant-se que hi havia dos treballadors en el mateix lloc de feina. Avisat pel comitè de personal laboral el regidor de personal, el Sr. Alonso contestà que la secretària li havia dit que això era legal ja que la plaça de l‘altre notificador Sr. Joan de Deu estava lliure per haver-se jubilat. Aquesta resposta no és correcta ja que per ocupar la plaça que va deixar el Sr Joan de Deu forçosament s’hauria d’haver feta una nova convocatòria específica, no es pot fer una convocatòria per ocupar una plaça i després ocupar-ne un altre, encara que siguin  iguales. Demanam al senyor regidor si la resposta de la Secretària va ser per escrit i si es reafirma a la mateixa?

El batlle va contestar i va dir que ell havia demanat al senyor Tomàs Velasco ja jubilat si podia fer un traspàs de les feines adequades. Va haver 15 dies que hi va haver la simultaneïtat de dues persones a una plaça pel traspàs de les tasques.

Aquesta va ser una actuació irregular ja que no pot haver dos treballadors ocupant la mateixa plaça. El nou notificador havia aprovat una oposició i un traspàs de feines mai pot ser de quinze dies.

- A més a més resulta que el Sr. Pedro José Morro, el passat dia 4 de gener, encara estava fent les tasques de clavegueram, que es feina de la brigada quan el nou notificador pertany ara a l’administració. El comitè d’empresa de personal laboral va proposar al Sr. regidor de personal, el senyor David Alonso que en comptes de pagar una disponibilitat a un treballador durant les hores de feina, el que  és una tudada de doblers, donat que el clavegueram és una tasca de picapedrer que pot fer el treballador que es trobi mes prop del lloc sense necessitat d’haver de fer llargs desplaçament, amb la seva pèrdua de temps. A més si en els mesos d’estiu s´ha de posar un treballador en disposició de localitzable s´han d’atendre a l’article 28 del Conveni que ho preveu i també que ha de ser de forma rotatòria entre tot el personal qualificat.  Per què s’han comès aquestes irregularitats? Per què encara no s’ha demanat als treballadors si volen fer aquesta feina?

Va contestar el batlle. Va dir que és una feina a la qual cal conèixer la xarxa i com s'ha d'actuar en cada moment si n'hi ha un embós. El tema del clavegueram sortirà en un plec de condicions, ja que l'actual empresa (Colis) fa temps que fa aquesta feina sense contracte, i al mateix hi haurà aquest servei. El batle va carregar contra el Comitè d'Empreses de Personal Laboral dient que no tenien ni idea d'aquest servei.

Per a nosaltres aquesta irregularitat és molt greu, tenim un notificador que a més a més fa feina i cobra per encaregar-se de solucionar els problemes de clavegueram. El nostre portaveu va contestar al batlle que la feina de clavegueram consistia bàsicament en avisar a l'empresa Colis i estar mentre fan la seva feina per si sorgeix qualsevol problema  i si fos més complexa per què el batle no ha fet com al cas del notificador i ha demanat que s'ensenyi la feina a altra persona de l'àrea de serveis?  El nostre portaveu també va advertir a l'equip de govern de la gravetat del fet de tenir a un notificador fent feina al servei de clavegueram, un tema que difícilment podrien explicar si aquest treballador tingués un accident. Pel comitè d'empreses i per a nosaltres aquest és un tracte de favor i aquesta feina s'hauria d'oferir a altres treballadors de l'àrea de serveis.

Posteriorment el regidor de serveis també va fer referència a aquesta pregunta, perdent els nervis ja que va donar les gràcies a l'encarregat de clavegueram per haver anat a fer feina el dia de Nadal dient que a veure si els el que es troben al comitè d'empresa farien el mateix. Evidentment l'encarregat del clavegueram cobra per aquesta disponibilitat i aquesta feina i els membres del comitè d'empreses no.

- Amb data de dia 1 d’abril de 2012 se varen encomanar tasques de capatàs al Sr Joan Torres Cerdà. Per què no es compleix l’article 12.3 del Conveni Col·lectiu que estipula un període màxim de sis mesos en un any o de vuit en dos anys per un o varis treballadors, obligant en aquest cas a treure la plaça a concurs?

Va contestar el batle va dir que encara no s'incompleix el Conveni ja que només han transcorregut set mesos. En aquest moment hi ha possibilitat de crear noves places i s'ha esgotat la borsí d'oficials primera. El primer que volen fer és aquest borsí, i després tenen pendent una reestructuració de l'àrea de servei. També va indicar que aquest incompliment no ha estat un cas aïllat, ni una novetat. I que es posarà en marxa el més aviat possible la promoció interna i el procediment per treure la plaça el més aviat possible.

De moment tot segueix igual, passa el temps i com hem dit es mantenen situacions que a aquestes alçades ja haurien d'estar regulartizades.


23 F 2013: ATUREM EL COP D'ESTAT FINANCER. NO DEBEM, NO PAGAM
PER LA DEMOCRÀCIA, LA LLIBERTAT I ELS DRETS SOCIALS

Fem visible l’indignació i la lluita, uneix-te a la marea amb la que més t'identifiquis
Vina d’un color!

Marea blanca: En defensa de la sanitat pública.
Marea verda: En defensa de l'educació pública.
Marea violeta: Contra els retalls en igualtat.
Marea taronja: Stop desnonaments i contra les retallades
en drets socials.
Marea vermella: Contra la reforma laboral.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb