URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Transparència? PAM? Memòries? ... El pacte PP-Lliga 1.

Alternativa | 19 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Avui a la fí publicam el pacte de govern entre el PP i la Lliga , un pacte que es va signar el 10 de juny de 2011 i que a Alternativa per Pollença vam demanar des del principi de legislatura sense resultat fins la crisi de l'equip de govern.

 Als enllaços podeu consultar els documents sencers, dels que comentam el que consideram més interessant.

Pacte de govern entre el PP i la Lliga.

Annex del Pacte

Cal dir que el PP i la Lliga no han aconseguit la finalitat que citen a la introducció; “donar tranquil·litat i estabilitat a la ciutadania”. No hem arribat a la meitat de legislatura i la situació actual amb el Pressupost, l'Ordenança de l'Ocupació Pública, el Festival.... penjats, no dona ni tranquil·litat ni estabilitat.

A continuació el pacte parla del funcionament orgànic, on s'indica:

    La Junta de Govern estarà formada per cinc membres, i se’n reserva un sisè per a una altra formació política, en funció dels acords a adoptar, sempre amb el consens de les dues formacions polítiques.

Consideram que aquesta introducció de l'oposició, que en aquest cas ha recaigut en nosaltres per ser el partit més votat de l'oposició, dins la Junta de Govern ha estat positiva ja que ha donat més pluralitat a la mateixa tan a l'hora de les aportacions com del control.

Respecte al punt del programa que diu que “els acords de la Junta de Govern es prendran per unanimitat entre els membres del PP i de la Lliga Regionalista ... En cas de disconformitat les propostes es deixaran per a la següent Junta per arribar a un acord.” Hem estat testimonis de que l'han complit llevat d'un cas tan important com el de la disciplina urbanística on el batle va acabar retirant les competències de la Junta de Govern per la falta d'acord.

El PP i La Lliga tenen dins el pacte la intenció d'aprovar un reglament orgànic de funcionament dels plens municipals; periodicitat, els torns i el temps d’intervenció i el nombre de mocions i propostes a debatre. Cal recordar com al principi de legislatura van intentar fer els plens bimensual, fet al que ens vam oposar tota la resta de partits, i com el batle no fa més que queixar-se de la duració dels plens i de les mocions que presentam l'oposició. Nosaltres estariam a favor de controlar el temps de les intervencions, ja que quins abusen en més d'una ocasió són els regidors de l'equip de govern i especialment el batle.

Al Pacte entre les bones pràctiques de l'equip de govern es troba el Programa d'Actuació Municipal (PAM).

És el document que recull el conjunt dels projectes i de les actuacions que el Govern municipal desenvoluparà durant l’any. El PAM es fa públic en resposta al compromís polític de transparència per tal de fer possible que la ciutadania conegui en tot moment el treball del govern. El PAM es presenta després que el Ple hagi aprovat el pressupost de l’Ajuntament per a l’any següent. El document recull de manera pública totes les propostes que han conformat el pressupost i que seran executades durant l'any.

La transparència de la que parlen va fallar des d'un principi quan no van ser capaços ni de publicar aquest pacte de govern, del  PAM res hem sabut.

També diu el pacte:

Cada any es donarà compte del compliment dels projectes i actuacions de cada àrea i s'elaborarà una memòria que es presentarà dins el primer trimestre de l'any següent.

El regidor en Martí Roca ens  va dir que tenia feta la memòria de l'àrea d'educació però no l'hem vista, de la resta no sabem res

A les accions programàtiques resulta més que curiós que un i altre partit accepten el programa de l'altre... Entre els seus programes no havia cap punt contradictori ni excloent?

 El Partit Popular parteix del principi que accepta tots i cada un dels punts del programa electoral de la Lliga -exceptuant els punts que impliquen la creació d’un augment d’administració i de les disponibilitats pressupostàries, pendent d’establir una prioritat de les propostes en funció dels recursos humans i pressupostaris- amb la intenció ferma de dur-los a terme. La Lliga Regionalista accepta el programa del Partit Popular.

En definitiva resulta paradòjic que PP i Lliga hagin tardat més d'any i mig en publicar aquest pacte quan una part important del mateix parla de transparència. També resulta evident que d'aquesta part que comentam avui que és simplement de funcionament han incomplit una bona part. Demà parlarem de l'annex on parlen d'accions de govern més específiques.

 El "Top Secret" del Pacte de govern del PP i la Lliga ha evitat fins ara que l'oposició poguéssim controlar el compliment del mateix, això s'ha acabat

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb