URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Alternativa | 27 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Resultat i primera valoració del ple ordinari de febrer.

 

Estam prou satisfets amb el ple al que s'ha aprovat per unanimitat la moció que presentavam en solitari on demanavam publicar a la pàgina web de l’Ajuntament l’auditoria i que es realitzi un informe jurídic sobre l’auditoria per confirmar o no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat i si és el cas, denunciar-les als jutjats.

A més a més el que no vam aconseguir amb la nostra moció fa mesos, la reducció dels valors cadastrals, s'ha fet realitat gràcies a la rectificació del PP i les butxques de tots l'agraírem al 2014.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 d’octubre de 2012.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 de novembre  2012

Aprovades per unanimitat amb petits canvis demanats per UMP i PSM a la segona acta.

3 - Aprovació, si escau, de la proposta de batlia relativa a la relació de càrrecs amb dedicació exclusiva.
Aprovada per unanimitat.


Va haver un petit debat sobre l'ordre d'intervenció dels regidos no adscrits si havien de ser els primers o els darrers. Finalment es va acceptar que fossin els darrers en intervenir.


4 - Aprovació inicial, de la modificació de la ponencia de valors cadastrals
Aprovada per unanimitat.

Una bona notícia al 2014  hi haurà una reducció del IBI, plusvàlues, impost de transmisions.Ara fa un any vàrem presentar una demanant una  revisió dels valors cadastrals a la baixa (veure article). En aquell moment vam tenir que retirar la moció ja que no era possible pel Real Decret del govern central del Partit Popular de mesures urgents. Ens alegra que el PP hagi rectificat. Ara permeten baixar fins un 20%, que a la pràctica tot just serà un 4% de cara a la recaptació. La proposta és pel 2014 i succesius pel 2013 no pot ser. Nosaltres a la nostra moció  anavam més enfora ja que demanavam una nova ponència tècnica per determinar el valor real cadastral.


5 - Aprovació inicial, si escau, de la modificació del Compte General de 2011

Aprovada amb la nostra abstenció.

 

6 - Aprovació inicial, si escau , del Reglament de Règim Interior de la Residència Social de Santo Domingo.

Aprovada amb la nostra abstenció, de PSM i Esquerra.

Hem presentat una sèrie d'aportacions que ja comentarem, donant-li un redactat més propi de persones adultes i no adolescents. I també implicam a mes gent que no sigui personal o usuaris, com és els membres de patronat i fins i tot regidors, com quan parla de “prohibir entregar bens o dobers al personal, on pensam que s'ha de incloure també membres del patronat, especialmente directius, i membres del Consistori...

7.- Moció presentada pel grup Alternativa relativa a l’auditoria. (article i moció).

Aprovada per unanimitat no vam posar cap pega a acceptar les esmenes que va proposar el batle i CiU.

Respecte al que demanava CiU a Alternativa no només no tenim cap problema sinó que consideram imprescindible que hagi els informes d'intervenció i secretaria que valoren, qüestionen o expliquen tot el referent a l'auditoria.

Respecte a la retirada del segon punt de la moció que va demanar el batle tampoc havia cap problema. No és necessari demanar una còpia de l'auditoria a tots els grups ja que no n'hi ha més documentació que l'informe que tenim tots els grups. No obstant vam demanar còpia de l'expedient de l'auditoria; petició de l'Ajuntament de la mateixa, proposta de  Deloitte del 30 de novembre de 2011, estudi previ, esborrany, planificació...

El que s'ha afegit a la moció a proposta de CiU ha estat:

1. Que els serveis tècnics municipals informin sobre el procés de contractació de l’auditoria i de l’objecte encomanat (àrees auditades, anys o exercicis auditats i aspectes valorats e informats).


2. Que els serveis tècnics municipals informin si els auditors han tingut accés a tota la documental obrant a l’ajuntament en referència a l´objecte encomanat, tan pel que fa a factures com a contractació. En el seu cas, quina documentació s’ha tingut en compte. Així com si els tècnics municipals han informat als auditors en referència als processos de contractació i pagament de factures que s´apliquen dins l´Ajuntament.

8. Moció presentada pel grup del PSOE amb motiu del 8 de març Dia Internacional de les Dones.

Aprovada amb l'abstenció del PP.

Hem recordat que les retallades i algunes coses que denuncia el PSOE a la moció les van iniciar ells quan eren al govern.

 9. Moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana, per a la publicació de les balances fiscals.

Aprovada per unanimitat.

A l'actualitat és clar que el repartiment de recursos es fa de manera partidista, només cal veure el que s'ha invertir en Galícia. Per desgràcia el PP de Balears sembla que té la seva seu a Madrid i el nostre finançament és més que injust. Una cosa és ser solidaris, un valor fonamental per a nosaltres i altra aguantar aquesta injustícia en silenci.

10.- Moció presentada per grup PSM_EN d’adhesió de l’Ajuntament de Pollença a l’òrgan fundacional de la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llul-

 Alternativa per Pollença hem signat aquesta moció.

Aprovada amb l'abstenció del PP.

El batle va demanar la col.laboració del PSM, que aquest va acceptar per tirar endavant la moció.

Bernardo Vergara al diario.es

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb