URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segona reunió de la comissió de la cris

Alternativa | 10 Març, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

El passat 26 de febrer vam a participar a la segona reunió de la comissió d’avaluació i seguiment de la crisi. Aquesta vegada la reunió va ser a les 18:00 hores el que va facilitar la participació de més gent inclosos tots els partits amb representació al consistori. També van repetir la reunió en Damià Oliver en representació de la Plataforma contra les Politiques de la Por,  i tècnic municipals d’educació i serveis socials.

Ordre del dia:

1.- Presentació dels nous membres convidats.

Dels representants que s’havia acordat convidar a aquesta segona reunió van assistir representants de l’associació de veïns de Pollença, del centre de salut i la mediadora cultural. No van venir representants de la resta d’associacions del municipi, de l’església, agents de desenvolupament local (ADL) i associació de comerciants o empresaris. És una pena que no hagi una major implicació per part de tota la societat a aquest tema. Esperam contar amb representants dels sectors absents a la propera reunió

2.- Aprovació de l’acta anterior

Veure article anterior sobre aquest primera reunió.

3.- Informacions dades Ajuntament

Ens van facilitar dades laborals. Hem passat de 587 aturats a 2008 a 957 al 2012. passant la taxa d’atur d’un 9,30 % a un 16,99 %. En gener d’enguany  hi ha 1135 persones a l’atur..

Des de l’àrea de Serveis Socials es va insistir en que no s’estaven detectant problemes especialment greus. No ha hagut cap cas de desnonament i si que s'han donat ajudes alimentaries i ajudes puntuals per pagar lloguers i  medicament.

Des de l’àrea d’educació s’havia demanat als centres educatius que informessin de les famílies que detectessin amb problemes de malnutrició, problemes per adquirir llibres, per pagar activitats extraescolars. Al moment de la reunió encara no havien contestat tots els centres però als centres que l’haiven fet (CEIP Miquel Capllonch, CEIP Costa i Llobera, CEIP Port Pollença, IES del Port de Pollença, CEIP S. Vicent de Paül i CEIP Joan Mas)  s’han detectat 39 famílies amb alguns problemes. Algunes d’aquestes famílies ja reben ajuda dels Serveis Socials. El tècnic va indicar que calia fer una enquesta amb indicadors més objectius

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, na Alejandra Valero va explicar els problemes de les llistes d’espera , per la reducció de personal que ha hagut a l’hospital d’Inca. Els problemes són especialment greus a l’especialitat d’oftalmologia, o a la realització d’ecografies. També vam parlar dels problemes dels emigrants sense papers per fer-se proves, pagar medicaments... O dels problemes a la llei de dependència on les retallades també han suposat molt de retards a l’hora de fer les valoracions i després fer els pagaments.

L’Ajuntament ha tengut que assumir tot el servei d’atenció a domicili per les retallades del Consell. Hi ha entre 55 i 56 usuaris la majoria de la tercera edat als que se les ajuda en temes de mobilitat, higiene... De moment l’Ajuntament va cobrint les retallades de Consell i Govern i per exemple al tema de les ajudes alimentàries la situació és bona i inclòs es poden donar ajudes per comprar aliments frescos.

Es va informar de la propera recepció del Centre de Dia i ampliació de la Residència. El Consell no concertarà cap plaça, el que vol dir que les mateixes seran concertades per l’Ajuntament. La idea és arribar a un conveni de gestió assistencial del Centre de Dia amb Afama. La previsió de l’Ajuntament és no tenir molt de demanda pel Centre de dia que té capacitat per 42-45 persones ( el de Novaedat del Port de Pollença no té demanada). Estam a l’espera de que s’ens doni el conveni amb AFAMA  per poder avaluar i tractar el tema a un proper

4.- Plantejar objectius de la comissió

- Es va arribar a l’acord de treballar amb altres pobles de la comarca per aconseguir reduir les llistes d'espera i els temps a les consultes preferents a l'hospital d'Inca (uns 130.000 usuaris).

- Fer feina al tema de la formació es va parlar d’una oferta d’uns 500 cursets als quals cal estudiar quins són els més interessants tenint en compte les demandes empresarials que tenim.

- Coordinar i intentar estendre el sistema de reutilització de llibres que es fa a diferents  centres escolars del municipi.

En definitiva pensam que va ser una reunió  positiva i esperam que els acords que es van prendre arribin a bon port i que a les properes reunions podam parlar de resultats concrets.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb