URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La política no és un circ

Alternativa | 18 Març, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  El candidat socialista alemany Steinbrueck va crear una bona polèmica quan va declarar sentir-se traumatitzat pel fet que a Itàlia haguessin guanyat dos “pallassos”, referint-se a Grillo i a Berlusconi. El primer que m’agradaria comentar és que, personalment, ara per ara, tinc un respecte molt més gran pels pallassos que per la majoria de polítics, i que em sembla que un candidat hauria de tenir una mica més de respecte cap als resultats electorals.

Pel que fa als dos guanyadors de les eleccions italianes, no conec massa bé el Sr. Grillo i el seu moviment, per tant no opinaré. El que sí coneixem tots, i per això preocupen i sorprenen els seus resultats, és el Sr. Berlusconi. Ja s’ha comentat molt que aquests són els resultats de les polítiques d’austeritat que es marquen des d’Alemanya. La meva reflexió no va per aquí, sinó dirigida a l’evident descrèdit de la classe política.

La política fa temps que s’ha convertit en un espectacle mediàtic. Recentment varem poder veure el debat sobre l’estat de la nació. Tota la vida he vist plantejat aquest debat com un cara a cara entre el President del Govern i el principal candidat de l’oposició, o sigui, un partit PP - PSOE, ben igual que un Barça - Madrid.

Aquest debat, que hauria de ser una compareixença del President del Govern, per explicar als CIUTADANS la seva política, es converteix en la col·laboració dels mitjans de comunicació en una espècie de lluita sobre el fang dels dos principals candidats a presidir el govern, amb una bandada de holigans a les bancades que aplaudeixen les jugades del seu representant i que sols veuen el joc brut del rival. Un joc brut que els ciutadans hauríem de reprovar i que els mitjans de comunicació no haurien de fomentar.

No és d’estranyar que després els ciutadans no ens prenguem sèriament la política. I posats a triar “pallassos”, tal vegada seria millor triar-ne un de professional, com el Sr. Grillo, no?

Seria bo que entre tots recuperéssim el respecte cap una activitat tan important com és la política; que deixéssim de plantejar-la com un espectacle o una espècie de enfrontament esportiu. Quan el President del Govern compareix en el parlament se li ha d’exigir que doni explicacions, no a l’oposició, sinó a tots els ciutadans, que som els que li paguem el sou. Quan el president del govern o qualsevol ministre eludeix contestar les preguntes atacant els partits de l’oposició, el que fan és faltar al respecte a tots els ciutadans, que tenim el dret de sentir les seves explicacions.

Als diputats els hem d’exigir serietat i bona educació i que deixin de comportar-se com a tifosi. Al President del Congrés dels Diputats, que utilitzi la mateixa contundència en expulsar i sancionar els mal educats de la cambra que la que va emprar per expulsar els representants de la plataforma contra els desnonaments.

Charles Chaplin va dir una vegada «la vida ha deixat de ser un acudit per a mi, ja no li veig la gràcia»-. La política ens afecta directament i certament les conseqüències no fan cap gràcia, al menys a la majoria de la població. És el moment que deixin de burlar-se de nosaltres... Si volem respecte ens hem de fer respectar.


 

Els Indignats de Pollença, Soca i Arrel i Alternativa per Pollença us hi esperam dijous dia 21 de març de 2013 al Centre Cultural de Pollença a les 20h.

Per a més informació:

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb