URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xerrada i presentació anuari 2012 de Contrainfo

Alternativa | 23 Març, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat dijous 21 de març, al Centre Cultural de Pollença, els companys de Contrainfo, amb la col·laboració dels Indignats, Soca i Arrel i Alternativa per Pollença, varen organitzar un acte d’allò més interessant: una xerrada i la presentació de l’Anuari 2012.
La xerrada, a càrrec de n’Arnau, duia per títol “La crisi dels mitjans informatius i les alternatives populars” i va posar de manifest alguns aspectes que fan que els mitjans d’informació tradicionals tenguin mancances (pel que fa a l’objectivitat, a la falta de control que té el periodista sobre la seva notícia, la manca d’informació de què disposen sobre els moviments socials en si, la verticalitat de la seva estructura interna, la manca d’autonomia econòmica…). Fent un breu repàs de les pràctiques d’informació alternatives, o de contrainformació, sorgides sobre tot en el segle XX, es va arribar al moment actual i es va parlar un poc, concretant, del projecte de Contrainfo.

A continuació n’Aina va presentar l’Anuari 2012. L’Anuari és un projecte que els companys de Contrainfo ja van començar l’any 2011 i consisteix en un balanç dels moviments socials a Mallorca durant l’any, tot acompanyat d’articles temàtics de diferents activistes. L’Anuari del 2012 és un recull d’informació valiosíssima i imprescindible per conèixer la situació dels moviments socials a la nostra illa. Té gairebé 70 pàgines i en ell es fa una repassada a la situació dels moviments socials relatius a temes com el coneixement lliure, el moviment llibertari, la defensa de la llengua, el dret a l’habitatge… entre molts altres. A més, es dedica una part importatnt de l’Anuari, com no podia ser d’altra manera, a la repressió viscuda a l’illa durant l’any passat (des del Cosso de Felanitx a  l’ocupació de la Conselleria), incloent un espectacular mapa en les pàgines centrals que mostra, de manera molt gràfica i molt clara, la magnitud de la repressió durant l’any (321 processoa judicials, 32 detencions, 452 multes que sumen 165.320 euros…). L’Anuari es pot adquirir sol·licitant-lo a la plana web de www.contrainfo.cat.

Finalment, l’acte va acabar amb un petit debat on els assistents varen fer preguntes i varen discutir sobre qüestions relatives a l’abast dels mitjans contrainformatius per la gent que no participa dels moviments socials, la necessitat o no de professionalitzar la feina contrainformativa o la possibilitat de separar o no el periodisme de l’activisme. Tot plegat, un vespre ben interessant i enriquidor.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb