URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No és el nostre projecte

Alternativa | 26 Març, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Dijous dia 15 de març del 2013 Alternativa per Pollença va ser convidada a reunir-se amb una delegació de partits municipals que pretenen crear una unió de partits d’aquest tipus a nivell insular per presentar-se a les properes eleccions al 2015.

A la reunió hi van ser presents Antoni Rami, de Transparència per Calvià; Juan Victor Martí, d’Unió per Binissalem; Rafael Lorente i Nadal Moragues, d’Unió Mollera Pollencina.

Com no podia ser d’una altre manera, Alternativa va acudir a la reunió a escoltar les propostes i valorar a posteriori la posició que hem de prendre al respecte. Cosa que fem sempre que se’ns convida a dialogar amb algú.

La proposta que ens feren era la de crear una formació per treure representants a nivell supramunicipals (Parlament i Consell) per donar més força al municipalisme i tenir més eco als mitjans d’informació, sobretot en èpoques electorals on els grans partits reben més atenció mediàtica i els partits municipal resten oblidats.

 El primer que hem de dir és que nosaltres ideològicament ens definim clarament a l’esquerra,  per a nosaltres la ideologia no és una qüestió secundaria. Ens demanem si es possible crear aquest projecte sense una base ideològica comuna? Nosaltres no compartim i lamentem que actualment  es tendeixi a la eliminació de les diferències ideològiques, la qual cosa pensem sols es una manera d’amagar-les.   El projecte que ens presentaren no coincideix amb les nostres motivacions polítiques i ideològiques. El recorregut polític i la diversitat entre els partits municipals que conformen el projecte ja fa pensar en aquest sentit. Per posar alguns exemples: l’anomenat Antoni Rami, de Transparència per Calvià, va ser portaveu del PP a l’Ajuntament de Calvià amb Delgado (actual conseller de Turisme del PP); en Victor Martí fins no fa massa pertanyia a UM; i d’UMP ens separa una enorme distància ideològica tot i les relacions cordials actuals com a membres de l'oposició.

Per altre banda, nosaltres pensem que municipalisme no és només un àmbit d'actuació, sinó una opció ideològica o política; i no consideram justificat fer un bot més enllà del municipalisme sols per assolir quotes de poder local. I més si el que es predica bàsicament és transparència i participació. Conceptes que avui en dia estan en boca de tots, però que ningú practica. Paraules boniques que se les sol emportar el vent. Pensam que un projecte d'aquest tipus cerca la professionalització de la política, aspecte sobre el qual estam totalment en contra.

Nosaltres ens demanam: si fomenten un partit de partits que en molts casos res tenen a veure uns amb els altres, com s’ho faran per defensar polítiques concretes conjuntes? Es pot fer política sense una base ideològica comuna? Un programa que digui “transparència” difícilment pot ser un punt d’unió.

Amb tot, allò positiu de la reunió va ser conèixer les inquietuds d’altres partits d'àmbit municipal, i la voluntat de treballar per la transparència i netedat que, òbviament, sempre s'ha de demostrar a la pràctica més que no en els papers. Esperem que si aquest projecte avança, sigui coherent i respectuós amb aquest valors .

 Volem agrair com no pot ser d’altra manera la invitació i que s’hagin pres la molèstia de venir a explicar-nos el seu projecte. Però pensem que nosaltres hem de seguir el nostre camí i ells el seu, per parlar sobre transparència i participació ciutadana sempre poden comptar amb nosaltres.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb