URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De factures...

Alternativa | 29 Març, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Encara ens faltava publicar la resposta a una de les preguntes del ple de febrer que feia referència a unes factures aprovades en Junta de Govern que ens semblaven excessives:

- Han fet ja l’informe sobre les dues factures ; una de 3.988,16 euros per sis bancs de plàstics i l’altra de 3.993 per set cartells informatius?

La regidora de Medi Ambient, na María Buades,  ens va enviar l'informe del tècnic de medi ambient al dia següent del ple, abans no l'havia pogut  fer per problemes tècnics, aquest és el que diu l'informe.

Els cartells responen a les obligacions fixades al Decret 2/2005 de Salvament respecte a la senyalització de les platges no vigilades, en les que ha de figurar un cartell indicatiu dels riscs i mesures d’autoprotecció a adoptar. Substitueixen als de fusta que es van col·locar a l’any 2005, i que han desaparegut o s’han degradat

Per aquest motiu es cercà un proveïdor d’aquesta tipologia de suports de cartells, fets amb material plàstic reciclat, les característiques del qual es descriuen més endavant, trobant únicament l’entitat Directe, motiu pel qual es contractà.

Un cop remesa la factura de l’entitat DIRECTE, es detectà que la mateixa era una Comunitat de Béns i es va sol·licitar la correcció de la factura fet pe l qual el proveïdor optà per emetre factura com a treballador autònom. No obstant, no fou possible la seva substitució a la Junta de Govern.

Per altra banda, i abans de la liquidació del pressupost de 2012, s'atesa la voluntat del departament de Medi Ambient de dur a terme una prova pilot per instal·lar materials de mobiliariu urbà de la via pública que impliquessin un menor cost de manteniment i que a més estassin fets amb material més ecològic es mantingueren una sèrie de reunions amb el regidor i el cap d’Àrea de Serveis.

Atès l’interès que la iniciativa suposa per tots els departaments implicats es sol·licità pressupost a diferents empreses de l’es tat espanyol dels materials esmentats, així com d’altres que es té previst provar en forma de projecte pilot, com ara els pilons de delimitació d’aparcament.

El material plàstic triat està fet de materials reciclats provinents dels residus dipositats en els contenidors grocs i és altament resistent a les inclemències meteorològiques, no s’oxida ni degrada amb la radiació solar ni amb la humitat ni salinitat. El material seleccionat és resistent al vandalisme , atenent la major duresa i especialment la resistència a l’aplicació de dissolvents en cas de pintades. El material plàstic no s’estella en cas de trencament, pel que no suposa el perill de danys greus a vianants que suposa la fusta.

No requereix el manteniment anual que els actuals bancs de fusta necessiten (raspat i pintat), motiu pel qual, tot i ser sensiblement més cars, als 3,2 anys de vida són ja més econòmics que els de fusta. És a dir, són més costosos d’inversió però molt més econòmics de manteniment, fet que a mig termini és beneficiós per l’Ajuntament i pel municipi.

Així, resta clar que el material proposat és altament avantatjós des del punt de vista econòmic, ambiental, de seguretat pública i d’imatge turística .

 En definitiva tenim dues factures just al límit dels 4.000 euros de la mateixa empresa. Aquest fet encaixa perfectament amb els comentaris que hem escoltat al batle i a alguns dels seus regidors sobre la importància de fer coses encara que no sigui de forma ortodoxa... Una forma d'actuar tal vegada efectiva però més que perillosa i que no és la primera vegada que observam en aquest equip de govern. 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb