URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Junta d'EMSER. Estatuts, cÓrrec de confianša...

Alternativa | 30 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat dijous, abans del ple es va fer la Junta General d'EMSER a la qual vam fer diferents preguntes.

Des del Consell d'administració d'EMSER de juny del 2012, fa ja quasi un any, ens diuen que la modificació dels seus estatuts socials està enllestides, però passen els mesos i continuam sense aquest canvi tan necessari entre altres coses perque seva finalitat sigui oberta de tal manera que en el futur es pugui fer càrrec, entre altres temes, de les platges.

No s'ens va contestar aquest és un altre dels temes que fa ja massa temps es troba congelat. No sabem si per incapacitat o per falta de voluntat.

Tan la regidora com el gerent d'EMSER a preguntes del nostre partit i dels delegats de personal han contestat que l'encarregat de la recollida de fems és considerat un càrrec de confiança de l'empresa per justificar el que consideram una greu irregularitat; una discriminació en matèria de retribució i promoció. Qui ha nomenat aquest càrrec de confiança quan i com? En quina legislació s'han fonamentat per fer-ho?

Abans de que el tema sigui denunciat a inspecció de treball reiteram la nostra petició de que es faci la promoció interna de la plaça d’encarregat de la recollida de fems i de capatàs del mateix servei . D'acord amb el conveni, s'haurien de ocupar efectuant proves col·lectives, i amb una titulació avinent.  

No va haver resposta a les nostres preguntes. Aquest tema ja porta 10 anys de duració i desgavell. El encarregat fou escollit provissionalment  per el regidor del moment  i així segueix, mes per comoditat que per conveniencia en la gestió d'aquesta empres pública. El conveni col·lectiu especifica que les plaçes serán cobertes per promoció interna , o per concurs-opossició externa, és a dir, impàrcialment,  però els diferents gerents i regidors es troben cómodes en aquesta situació.  També cal dir que hi ha un percentatge important de personal laboral que no han fet proves selectives a EMSER, a l'Ajuntament, a la residència en quan a personal laboral i caldria resoldre aquesta situación per la via legal.

 El gerent d'EMSER va dir en un principi que no havia rebut cap pregunta per part dels delegats de personal . Quan li vam mostrar el document dels delegats de personal , va dir que no s'expressaven en el mateix sentit que nosaltres. El que és cert és el 2 d'octubre del 2012  els delegats de personal d'EMSER van registrar un document on demanaven la regulació d'aquesta plaça, i van reiterar la seva petició el passat 13 de març. La resposta del gerent va ser que és considerava a l'encarregat de la recollida de fems personal de confiança. Com li van recordar els delegats el citat encarregat no pot ser càrrec de confiança i el tema acabarà denunciat a inspecció del treball si no es regularitza

Com es troba la negociació per a un nou Conveni Col·lectiu?  

Sense resposta.

 Recordam que el vigent conveni col·lectiu estipula que l’empresa destinarà una partida pressupostària a seguretat i higiene i no és suficient el que ens va dir el gerent al darrer Consell de que n’hi ha una administrativa que dedica un 50% del seu temps al tema de riscos laborals.

l conveni al seu article 71, entre altres matitzacions, preveu ,textualment:

 "Amb la finalitat de millorar la prevenció de riscos i salut integral del personal d'Emser, l'Empresa hi reservarà una partida econòmica dels pressupostos.Aquesta provisió és destinarà a les mesures i instal·lacions necessaries que donant prioritat als objectius expressats, permetin aconseguir el millor nivell de seguretat  i salut de forma moderna i eficient. Els delegats de personal i de prevenció seran consultats en la negociació per determinar la partida pressupostaria avinent i el seu destí, i també hi podrà participar el servei de prevenció, a requeriment de l'empresa."

El gerent va contestar que havia una empresa contractada per realitzar aquesta feina.

Albercocs i cireres

 


Es prefereix el clientelisme. Disciplina urbanÝstica

Alternativa | 29 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple només per un vot es va rebutjar la nostra moció on demanavam que la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística es faci  al ple municipal. PP, Lliga, Convergència i Unió Mollera (9) van votar en contra, mentre que PSOE,PSM, Esquerra, els regidos no adscrits i  nosaltres  vam votar a favor (8). Els partits que van a votar en contra prefereixen continuar amb una utilització clientelar de les multes, i que el batle continuï posant sempre la mínima multa fixada per la llei hagi o no atenuants.


 A Pollença durant anys s'ha procedit per part dels infractors als que s'obria expedients (que no eren tots) al pagament "voluntari" d'una part de la possible sanció que s'indicava a la resolució d'inici de l'expedient , un 20% ,  donant lloc després a una inactivitat total per part de l'administració. A la passada legislatura resultat de la pressió judicial, política i dels propis funcionaris es va millorar la situació i la resolució dels expedients sancionadors  sempre era amb les multes mínimes que marca la llei (un 50% del valor de taxació de la il·legalitats). Aquesta sanció té en compte l'atenuant de la falta de coneixement. Quan Alternativa va a entrar a formar part de la Junta de Govern vam descobrir no obstant que la resolució del 50% es feia sempre per sistema sense tenir en compte si realment havia atenuants o no i tot  que en ocasions les propostes dels tècnics eren superiors. En aquell moment vam mostrar els nostre desacord amb aquesta situació, igual que van fer els que eren els representants de la Lliga a la Junta, el que va dur mesos de debat fins que davant de la manca de consens el batle va decidir retirar la competència la resolució dels expedients sancionadors en  matèria d’infraccions urbanístiques a la Junta i la va assumir en solitari. Cal dir que si el batle va fer això és perquè el pacte de govern entre PP i la Lliga estipulava que  a la Junta les decisions sempre s'havien de prendre amb el consens de les dues formacions polítiques, PP i LLiga.

Ara durant mesos el batle ha continuat posant per sistema les multes mínimes del 50%, el que no és sembla just ja que és multa igual al reincident o a una empresa de construcció per exemple que a aquell que realment podem considerar que se li pot aplicar l'atenuant de desconeixement de la llei perquè de fet no s'aplicava a Pollença. D'aquesta forma es burla la llei i el municipi deixa d'ingressar una bona quantitat de doblers. La única explicació a aquesta actuació per part del batle és el clientelisme polític que sempre ha existit a aquest tema. La por és una eina política molt eficaç i segellen moltes complicitats.

Som conscients de que és difícil canviar anys de  mala pràctica administrativa però cal fer-ho en qualque moment, i pensam  que el ple on la majoria dels regidors no hem tengut res a veure amb el que ha passat a legislatures passades és un bon lloc per començar a canviar les coses per això esperavam l'aprovació d'aquesta moció. 

A Alternativa per Pollença consideram lamentable que no s'hagi volgut donar aquest pas per millorar la disciplina urbanística i la democràcia municipal amb decisions més participatives i transparents.  Una vegada més vam constatar la manca de voluntat polític,a  als partits que van votar en contra, per avançar en la solució d'un problema que han donat lloc a la multiplicació de construccions il·legals al municipi.

Necessitam una altra forma de tractar l'urbanisme, més transparent i més participativa.

 

Els nostros deportats. Republicans de les Balears als camps nazis.

Alternativa | 28 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui us volem recomanar el llibre "Els nostros deportats. Republicans de les Balears als camps nazis" que es  publica a títol pòstum al qual el periodista i investigador en Xicu Lluy (Eivissa, 1963-2012) va dedicar vint anys de la seva vida.

 

Com deia en Pepe Tur, company periodista de Xicu: La memòria és important. No només no oblidar, sinó donar fe d'ella, registrar-la. Per a això, el periodista i investigador Xicu Lluy  no va dubtar a convertir-se en receptor del dolor i el trauma dels qui van conèixer l'horror nazi en els seus camps de treball i extermini en primera persona o a través dels seus familiars i amics.

Síntesi:

El seu va ser el pitjor dels exilis. Vençuts de la Guerra Civil i humiliats als camps de refugiats francesos, un nombrós grup de balears anaren a raure a les fàbriques del dolor i mort del Tercer Reich. Mauthausen, Dachau, Buchenwald..., noms que simbolitzen un dels majors horrors de la història de la humanitat, foren la destinació d'almenys 71 illencs, dels quals 34 hi deixaren la vida. Al llarg de dècades, els nostres deportats, despullats fins i tot del seu nom, foren silenciats i es convertiren en els grans oblidats de la societat civil.

Aquest volum, fruit de gairebé vint anys d'investigacions en arxius públics i privats, d'incansables recerques i entrevistes amb els escassos supervivents i els seus familiars, pretén revelar la identitat i retornar la veu a uns herois anònims que pagaren molt car el compromís contra el feixisme internacional. En el llibre, l'investigador i periodista Xicu Lluy reconstrueix les trajectòries personals dels deportats, des de la fugida de les illes i el pas per les platges rosselloneses fins a la lluita contra el nazisme, en les Companyies de Treballadors Estrangers i l'Exèrcit francès o la Resistència, i el calvari dels camps d'extermini.

Per a l'autor, aquesta obra, que es publica a títol pòstum, sempre va representar un petit i tardà homenatge a uns homes i dones que, malgrat totes les pèrdues, donaren una lliçó de dignitat.

  Entre els que va entrevistar per en Xisco Lluy es troba el nostre enyorat José María Aguirre, al que dedica un capítol sencer. José María Aguirre supervivent de Mathausen va venir a Pollença (als actes d'Abril de República i  als instituts)  a explicar la seva experiència personal i el que havia estat el genocidi dels espanyols a Mathausen. "Després de trenta-cinc anys d'amnèsia voluntària va decidir trencar amb un passat que el turmentava... Per reviscolar la veritat, per despertar les consciències adormides"

José María Aguirre va morir al 2009,  i es va acomiadar amb aquesta dedicatòria: " A los que todavía le recuerdan como pelotari, como hotelero y a los profesores y alumnos que assitieron a sus charlas sobre sus recuerdos en el campo de exterminio nazi, les ruego que coman muchísimas costillas de cordero y que beban siempre vino bueno de marca. Que disfruten de la vida. ¡ Agur y Salud!

José María Aguirre (Abril de República 2005)

 

 

Xicu Lluy i Torres

(Eivissa, 1963-2012) va ser periodista i investigador. Es llicencià en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona el 1986. Exercí com a redactor en diversos mitjans de comunicació com Última Hora, TVE, Diario de Ibiza, Proa i La Prensade Ibiza. Especialitzat en l’estudi de les repercussions de la Guerra Civil a les Illes, publicà els llibres  Eivissencs i formenterencs als camps nazis (1995), Visca Cárdenas! L’exili americà dels republicans pitiüsos (2001) i és coautor de Menorquins a Mauthausen (2009). També fou guionista i director dels documentals La il·lusió atlàntica (2007) i La memòria esvaïda (2004). Lluy va ser, per damunt de tot, un investigador incansable que viatjà a diversos països d’Europa i Amèrica per entrevistar personalment els darrers supervivents balears de l’horror nazi i els exiliats del franquisme. D’aquesta manera, aconseguí informació de primera mà i nombroses dades fins ara inèdites. Aquesta és la seva obra pòstuma.

 

Normal 0 21

Rebutjam la manca de transparŔncia de l'equip de govern

Alternativa | 27 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Nota conjunta de tots els partits de l'oposició (excepte CiU).

Una vegada més l’equip de govern, i especialment el batle, va demostrar ahir el seu talant prepotent i autoritari en l’aprovació del document més important de l’Ajuntament que són els pressuposts.

L’equip de govern va dur a aprovació en el ple d’ahir els pressuposts per l’any 2013 d’una forma més que lamentable i totalment qüestionable. Els pressuposts no només són un llistat de números i partides, els pressuposts expressen la voluntat d’un equip de govern entorn a les actuacions que se pensen dur a terme en el nostre municipi. Per tant, és un dels documents més importants que s’aproven per plenari i donat que l’actual equip de govern està més que amb minoria hauria de voler negociar un pressupost que reflectís no només la voluntat de 6 regidors, sinó la voluntat de la majoria per tal que el màxim beneficiat fos el poble, per damunt dels interessos personals.

Però de nou, com hem pogut veure darrerament, les formes del batle han estat més que reprovables. Ahir i d’una forma totalment oberta se’n va intentar riure de la majoria dels pollencins duguen un pressupost a aprovar sense cap voluntat de cercar consens, i fent canvis en el propi plenari com si d’una tómbola es tractes. El pressupost és un tema molt seriós i un batle no se pot permetre jugar d’aquesta manera, perquè al final qui hi perd és el nostre poble.

El pressupost que l’equip de govern va dur a aprovació no només havia sofert més de 80 modificacions respecte de l’esborrany presentat per l’ex-regidora d’hisensa en el mes de gener, unes modificacions de les que no se’ns va explicar cap ni una després de 3 mesos entre la darrera reunió i la comissió informativa, sinó que, a més, el batle en el propi ple va efectuar més de 10 canvis, alguns d’ells més que substancials. Tot això a canvi del vot favorable de dos partits, Convergència per les Illes i Unió per Pollença (CiU), i Unió Mollera Pollencina (UMP), fruit de les negociacions que el propi batle i el regidor de la Lliga varen estar efectuant d’esquenes a la resta de partits en els dies previs al ple.

Un fet destacable i lamentable va ser que en cas d’UMP aquestes negociacions se varen dur a terme amb el President del partit d’esquenes al seu propi regidor i portaveu de l’Ajuntament. Afortunadament el regidor d’UMP clarament va rebutjar aquest joc possibilitant que el pressupost ahir se rebutjàs per majoria i així es pugui tractar a una Junta de Portaveus, que és el que se va fer en l’anterior pressupost. Volem una negociació oberta i transparent, per tal que tots els partits puguem donar la nostra opinió al respecte.

La “prepotència” del batle està posant en perill d’una manera preocupant la governabilitat d’aquest Ajuntament, per la qual cosa li demanam que o bé que faci autocrítica en un exercici de responsabilitat, o bé dimiteixi, però amb aquest talant no se pot continuar duent el timó de l’Ajuntament perquè tots sortirem perjudicats.

Finalment també volem ressaltar que al final del ple no hi va haver-hi temps per tractar dues mocions urgents que consideram de molta importància. Per una banda una moció a favor de la implantació de la zona verda gratuïta per a residents al Port de Pollença i per altra l'aprovació per Ple del contracte per la la Direcció Artística del Festival de Pollença. La falta de temps provocà que les mocions quedassin pendents i esperam que el batle no aprofiti aquesta circumstància per decretar mesures contraries a la voluntat majoritària del Ple i, en qualsevol cas, convoqui la Junta de Portaveus o un Ple Extraordinari per tractar aquestes qüestions.


A Pollença el 26 d'abril de 2013

 

Imatge de http://historiagrafica.wordpress.com/tag/elecciones/  Intent de compra de vots al món rural de la Espanya de 1918. Tovar, El Imparcial, 14-2-1918

 

Quatre cŔntims i resultat del ple

Alternativa | 26 Abril, 2013 00:29 | facebook.com twitter.com

 Avui només publicam quatre cèntims sobre el ple al que ha hagut un intens debat que mereix un article més extens que publicarem tot d'una en poder. Al ple ja ha restat més que clar el canvi de tendència de PP i Lliga cercant i aconseguint el suport de CiU i intentant trencar a UMP negociant amb el seu president i no amb el seu portaveu i regidor.

Un ple amb un llarg debat a l'aprovació inicial del pressupost i la plantilla que ha estat rebutjada. En una primera votació s'han rebutjat les esmenes que proposava PP, Lliga, CiU i el president d'UMP (que no el seu regidor que ha votat en contra com la resta de partits de l'oposició) (8 a 9) I sense les esmenes el pressupost només ha tingut el suport del PP i la Lliga. (6 a 11)

La nostra moció per portar els expedients d'infracció urbanístics al ple també ha estat rebutjada  per la por traduïda en vots del PP, LLiga, CiU i UMP i el vot a favor de la resta de grups. (9 a 8)

La resta de les votacions les podeu veure al nostre perfil de facebook.

El ple ha finalitzat a les 00:00 sense haver pogut llegir les dues mocions que presentavam d'urgència els grups de l'oposició (sense CiU) en referència a posar la zona verda pels residents al Port de Pollença (el batle ha dit que ja és impossible) i en consensuar al ple la direcció artística del Festival tampoc va haver temps per plecs i preguntes.


Junta General d'EMSER

 

1.- Aprovació del Balanç, Memòria, Compta de Pèrdues i Guanys, proposta sobre el destí dels resultats socials i gestió de l’òrgan d’Administració corresponents a l’anterior exercici social tancat a 31 de desembre de 2012. - Comptes   - Memòria 2012

Aprovada amb la nostra abstenció, de CiU, PSM i Esquerra.

Vam preguntar per diversos temes, farem un article sobre el tema.

2.- Lectura i aprovació de l’acta de la Junta, si procedeix, o nomenament d’Interventors   per a la seva posterior aprovació . Es va nomenar a la regidora, na Maria, el nostre portaveu en Pepe García i en Miquel Angel d'Esquerra.

 El Ple

1.-Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió ordinària de 27 de febrer de 2013. Aprovada per unanimitat.

2.- Aprovació, si escau, de la proposta de Pressupost i plantilla de personal de l’exercici 2013.

El batle va presentar al mateix ple unes esmenes al pressupost que havia negociat amb CiU i UMP. Després d'un llarg debat van ser rebutjades amb els vots en contra d'Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i no adscrits. Posteriorment l'aprovació dels pressupost només va tenir el suport del PP i la Lliga.

Un llarg debat amb molt de temes al que dedicarem un article.

El que és clar és que les coses no s'han fet com l'any passat, consensuant el pressupost després de cinc reunions. Des de desembre no ens hem reunit per parlar d'aquest pressupost i plantilla que s'ens va donar divendres. Des de divendres PP i Lliga només s'han preocupat de negociar a canvi dels seus vots amb CiU i amb el president d'UMP (qué no el seu regidor i portaveu) per  presentar-nos una sèrie d'esmenes al mateix ple. Al cas d'UMP el seu regidor va demanar la retirada del pressupost i va mostrar el seu desacord amb la bruta actuació del batle.

El PP i la Lliga han canviat el consens per un mercadeig de vots amb coses com dividir el pressupost de l'asfaltat de 400.000 euros en dues partides iguals entre Pollença i el Port de Pollença ( a la Cala Sant Vicenç res). Això no és pensar en el benefici del municipi ni intentar gestionar els dobler públics pensant en el bé comú. Demà publicam una nota conjunta de tota l'oposició excepte CiU. Com hem dit molt de temes que mereixen un comentari extens.

3.- Aprovació inicial, si escau,  de l’expedient de modificació de crèdit núm. 3/2013 per suplement de crèdit. Aprovada amb l'abstenió d'Esquerra i PSM.

4.- Aprovació, si escau, del reconeixement extrajudicial de crèdit 2/2013. Aprovada amb l'abstenció de PSOE, PSM i Esquerra.

5.- Aprovació definitiva de l’estudi de detall del sector UP-4A ( promotor: Funerària Pollença SC). Aprovada per unanimitat.

6.- Aprovació, si escau, de la modificació del contracte de servei de neteja viària, en relació  a les millores proposades. Aprovada amb la nostra abstenció

La nostra abstenció és perquè estam a favor de la modificació però mantenim la nostra oposició a la privatització dels serveis públics

7.- Aprovació inicial, si escau, de la desafectació parcial de l’edifici del centre de dia de Pollença. Aprovat amb l'abstenció d'Alternativa, PSOE,UMP,PSM i Esquerra.

L'equip de govern proposa aquesta desafectació per poder cedir part de l’edifici a AFAMA.

Valoram molt positivament la feina d'AFAMA però consideram que abans de la desafectació s'hauria de tenir clar el conveni amb AFAMA.

8.- Designació representants municipals a l’Assemblea General del Consorci d’Aigües de les Illes Balears. Aprovada només amb el vot a favor del PP i Lliga i abstenció de la resta.

 L’equip de Govern proposa el Batle i na Maria Buades de suplent.

9.- Moció  presentada pel grup Alternativa per la delegació de la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística (pdf).

 Vam proposar una esmena a la nostra moció ja que després de consultar el tema amb l'assessor jurídic de l'Ajuntament encara que el batle no pot delegar la resolució al ple, aquesta sí que es pot fer al Ple com succeeix a Muro o Felanitx en el cas de les propostes de demolició. Per això vam proposar  com acord:

- Que  la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística es faci  al ple municipal.

L'esmena de la moció va ser aprovada amb el vot a favor d'Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits. Però la moció posteriorment va ser rebutjada amb els vots de PP, Lliga,  CiU i UMP.

Els partits que van votar en contra no van argumentar massa . La Lliga i UMP no van  dir res. CiU va al·legar que com no coneixia l'esmena va votar en contra. Ens sembla un excusa ja que l'esmena era  una qüestió simplement tècnica i no canviava absolutament res de la moció no com les esmenes que s'ens havien presentat al ple. El PP es va mostrar satisfet amb la situació actual i tampoc va argumentar massa més enfora de dir que era complicat

Donam les gràcies a PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits que van a votar a favor de la nostra moció i que si que van a trobar que calia avançar en la millora de la disciplina urbanística. Farem un article

10.- Moció  presentada pel grup ERAM per declarar Pollença municipi republicà (pdf) Rebutjada. Vam votar a favor Esquerra, PSM i nosaltres, abstenció dels no adscrits i vot en contra de la res.

És molt trist veure com al segle XXI encara hi ha gent que defensa una institució medieval amb valors totalment contraris als drets humans. I penós és que regidors que es declaren republicans no siguin capaços de votar a favor d'una moció que era simbòlica.

11.- Moció  presentada pel grup PSM-EN i signada per nosaltres de millora de la seguretat de la carretera MA-2200 al seu pas pel poliesportiu de Pollença (pdf) Aprovada per unanimitat

Vam acceptar afegir una proposta del PP de demanar una rotonda a l'entrada pel Monument.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

Es van fer les 00:00 i no hi va haver temps per discutir dues mocions d'urgència signades per tots els partits de l'oposició (excepte CiU), per fer que s'implanti la zona verda gratuïta pels residents   al Port de Pollença (el batle va dir que ja era impossible fer-ho), i per tal que les bases del contracte del Director Artístic del Festival s'aprovin al ple. Vam demanar al batle que no prengui decisions per decret en contra del criteri de la majoria dels regidors del ple.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia.

 

El batle a la fi ens ha fet la delegació per tirar endavant les mocions de l’expedient per obrir el carrer a Margalida Comas Camps i nomenar filla adoptiva a Clara Hammerl. Començarem a fer feina per fer aquest nomenament per a la patrona.

 

2.- Precs i preguntes.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

No va haver temps. Haviam registrat un bon grapat.

 

Entre la Junta i el ple, alguns regidors mostram el nostre suport a la tancada per l'educació pública d'avui  (el nostre regidor en Miguel era el fotògraf). Al ple de Pollença hi ha cinc educadors. 

 

Disciplina urbanÝstica al ple

Alternativa | 25 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Volem un canvi real a la disciplina urbanística i per això hem registrar una moció pel ple de demà per a que la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística  es faci al ple i no la faci en solitari el batle. Després de consultar el tema amb l'assesor jurídic de l'Ajuntament encara que el batle no pot delegar la resolució al ple, aquesta sí que es pot fer al Ple com succeix a Muro o Felanitx en el cas de les propostes de demolició.

A Pollença ha hagut durant anys una passivitat evident a la disciplina urbanística per part de l'Ajuntament que ha ajudat a  la multiplicació de construccions il·legals a tot el municipi, especialment al sòl rústic,  amb un impacte ambiental evident;  consum excessiu del sòl, deteriorament de l’entorn i  un creixement desordenat i indiscriminat.

Fa uns mesos a la Junta de Govern de la qual formam part van sorgir  discrepàncies en torn a la quantitat de les multes, a la resolució dels expedients sancionadors que sense agreujants, pot anar entre el 50% o el 75% del valor de l’obra. Els representants del PP defensaven que  per sistema s’havia d’aplicar el mínim marcat per la llei del 50%, i així el feien. Mentre que els que eren els representants de la Lliga (Malena Estrany i Tomeu Fuster) i el nostre representant defensaven que calia estudiar les circumstàncies concretes de cada expedient. Per exemple no es pot utilitzar l’atenuant del desconeixement de la Llei per  posar el mínim de sanció en cas d’infraccions reiterades. Davant la falta de consens a la Junta de Govern el batle va decidir retirar la competència la resolució dels expedients sancionadors en  matèria d’infraccions urbanístiques a la Junta i la va assumir en solitari, mantenint aquest mesos les sancions mínimes per sistema.

Per això i donada la complexitat i la importància del tema a Pollença i que el plenari és el màxim organisme democràtic, a la nostra moció demanam que es faci la resolució dels expedients sancionadors al ple, com es fa a altres pobles, com per exemple a Muro (veure un exemple a la següent acta)  o les propostes de demolició a Felanitx (exemple).

A la continuació la moció


PREN EL TEU CENTRE
No paguem el seu deute amb la nostra educació
  AVUI TANCADA GENERAL 

 

 (Segueix)

Ingenuitats constitucionals

Alternativa | 24 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El cúmul de despropòsits que darrerament es produeixen al voltant de la Casa Reial ha obert el debat de la conveniència de l’abdicació del Cap de l’ Estat en favor del seu fill. Sembla increïble que a hores d’ara es pugui plantejar una cosa així sense posar en dubte la incompatibilitat de una monarquia amb la democràcia. Són molts els periodistes i polítics que lloen la figura del príncep i pensen que seria bo que succeís al seu pare (que ja no està per moltes filigranes). Crec que és pecar d’ingenu pensar que una persona a la qual protegeix la Constitució i posa per sobre de la llei renunciaria a aquest privilegi i s’arriscaria a ser jutjat o imputat, sobretot després de comprovar la situació de la seva filla. Sembla mentida que no es qüestioni aquest fet i al mateix temps es pugui tenir la poca vergonya de dir que la justícia és igual per a tothom.

Després de moltes pressions la Casa Reial va sol·licitar la seva inclusió en la llei de transparència. És una altra ingenuïtat pensar que una institució que du l’opacitat en els seus gens, com s’ha demostrat al llarg de tots aquests anys, ara de cop i volta passarà a ser transparent. S’ha de tenir molt poca vergonya per parlar d’aquest tema i alhora no admetre a tràmit en el Congrés preguntes com si el monarca té diners a l’estranger, al·legant que la Corona està per sobre del control del parlament. La Monarquia per la seva pròpia essència no pot ser transparent, senzillament perquè té molt a amagar si no vol posar en perill la seva permanència. Es diu que ara no és el moment de tractar aquests temes, que el prioritari són els milions d’aturats, però al mateix temps no es prenen iniciatives per crear llocs de feina. La qüestió de fons és si cal esperar solucions per a la gent del carrer per part d’un sistema opac, més preocupat per amagar les pròpies vergonyes que per les necessitats de la gent.

Un altre absurd de la nostra Constitució és l’article segon, que parla de la indissoluble o indivisible unitat d’Espanya, com si d’una sentència divina es tractés; aspecte que com ja ha recordat qualque militar retrògrad, justificaria una intervenció de l’exèrcit en cas que qualque comunitat reclamés la independència. Cada dia és fa més evident que dins el sistema actual, la idea d’un Estat Espanyol on és respectin hi convisquin les diferents cultures i nacionalitats és mes llunyana. Prova d’això són els continus atacs cap a la nostra llengua. El darrer cas ha estat una surrealista resolució del Tribunal de Justícia de Catalunya que obliga a una aula sencera a parlar en Castellà si un sol alumne ho demana.

Resulta curiós comprovar com alguns punts com els comentats són interpretats com a dogmes de fe intocables, fins i tot inqüestionables, en canvi aquells que parlen dels drets socials, com el dret a la vivenda o a la feina, s’interpreten com a simples expectatives, que no arriben a assolir la categoria estricta de dret. O el fet de que tot i reconèixer les llengües de l’estat com a patrimoni cultural que cal protegir, aquestes siguin atacades. Sembla evident que el text Constitucional no és vàlid per a regular ni les relacions entre les nacions o pobles que formen l’Estat Espanyol, ni entre els seus ciutadans.

Sigui quin sigui el model d’ Estat al que ens encaminem, en un nou procés Constituent, cal prioritzar els drets socials, la lluita contra les desigualtats,tant econòmiques com d’accés a la informació i a la justícia, a més a més de respectar a decidir si volem o no formar part d’un Estat multinacional o per el contrari volem un Estat propi. Això tan sols és possible a partir d’una redistribució del poder. Un poder que ningú ens regalarà i que els ciutadans haurem de conquerir lluitant. Fa falta prendre consciència i no perdre l’esperança. La història ens ensenya que cap sistema és perpetu.

Joan Cifre Cerdà

 

PREN EL TEU CENTRE
No paguem el seu deute amb la nostra educació
TANCADA GENERAL 25 D'ABRIL

 

 

Junta d'EMSER i ple d'abril

Alternativa | 23 Abril, 2013 08:59 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous sessió extraordinària de la Junta General d'EMSER a les 19,30 hores.

Ordre del dia de la sessió

1r.  Examen i aprovació, si procedeix, del Balanç, Memòria, Compta de Pèrdues i Guanys, proposta sobre el destí dels resultats socials i gestió de l’òrgan d’Administració corresponents a l’anterior exercici social tancat a 31 de desembre de 2012.    

- Comptes

- Memòria 2012

2n. Lectura i aprovació de l’acta de la Junta, si procedeix, o nomenament d’Interventors   per a la seva posterior aprovació

I a les 20:00 hores sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a la Casa Consistorial. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o  seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

 ORDRE DEL DIA de la sessió:

1.-Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió ordinària de 27 de febrer de 2013 (pdf)

2.- Aprovació, si escau, de la proposta de Pressupost i plantilla de personal de l’exercici 2013.

La informació s'ens va facilitar el mateix divendres, poc temps per un tema tan important que ja porta un considerable retard. No es va explicat res de rellevant, només que per imperatiu legal els policies turístics passen a ser interins.

3.- Aprovació inicial, si escau,  de l’expedient de modificació de crèdit núm. 3/2013 per suplement de crèdit.

S’ha amortizat un crèdit de 548.306,87 € amb el romanent del 2012.

4.- Aprovació, si escau, del reconeixement extrajudicial de crèdit 2/2013.

Això tot just és que l’escola de música presenta els seus comptes per trimestres vençuts i el darrer trimestre es va presentar quan la liquidació del pressupost de 2012 ja estava feta, no té importància

5.- Aprovació definitiva de l’estudi de detall del sector UP-4A ( promotor: Funerària Pollença SC).

Es tracta d’una petició del promotor d’una nau al polígon industrial que en principi estava destinada allotjar tot just un tipus de negoci i ara vol poder fer distints locals dins la nau. A aquest sector del polígon es contempla aquesta possibilitat.

6.- Aprovació, si escau, de la modificació del contracte de servei de neteja viària, en relació  a les millores proposades.

Quan es va privatitzar el servei de neteja viària dins les propostes de millora que va fer la UTE era el soterrament al Port de Pollença d’una sèrie de contenidors, aquesta millora es va valorar amb 300.000 € doncs sembla que per l’experiència a altres municipis el soterrament dels contenidors no funciona com cal i a més les reparacions són molt cares, per això l’equip de govern proposa a la UTE que envers de soterrar aquest contenidors, faci servir aquest doblers  per instal·lar la deixalleria al polígon.

7.- Aprovació inicial, si escau, de la desafectació parcial de l’edifici del centre de dia de Pollença.

L'equip de govern proposa aquesta desafectació per poder cedir part de l’edifici a AFAMA.

8.- Designació representants municipals a l’Assemblea General del Consorci d’Aigües de les Illes Balears.

 L’equip de Govern proposa el Batle i na Maria Buades de suplent.

9.- Moció  presentada pel grup Alternativa per la delegació de la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística (pdf).

A aquest moment estam estudiant que fer amb la nostra moció ja que legalment sgon ens ha informat l'assessor jurídic de l'Ajuntament no és possible fer aquesta delegació, a pesar de que a altres municipis com l'Ajuntament de Muro la resolució es fa al ple.

 La vigent llei autonòmica 7/12 de mesures urgents ordenació territorial sostenible, modifica la Llei 10/90 de disciplina urbanística pel que fa a la competència per iniciar, tramitar i imposar sancions, de manera que ara la competència correspon a "l'autoritat municipal que correspongui d'acord amb la normativa de règim local" (llei estatal 7/85 de bases de règim local, i la concordant llei autonòmica 20/2006 de règim local de les IB), es a dir, el Batle, i abans la competència corresponia als municipis quan la sanció era inferior a 60.000´-€ i als consells quan arribava/superava dita quantitat...en definitiva. O sigui d'acord amb la vigent regulació de delegació de competències que regula la LLei 7/85, el Batle pot delegar l'exercici de determinades atribucions a la JGL i als regidors, però no està prevista al Ple de la Corporació.

10.- Moció  presentada pel grup ERAM per declarar Pollença municipi republicà (pdf)

Una moció ideològica amb la que evidentment estam d'acord però ens agrairia que tingués aplicacions pràctiques. Un municipi republicà no pot tenir a la seva sala de plens un crucifix ni un retrat del rei.

11.- Moció  presentada pel grup PSM-EN de millora de la seguretat de la carretera MA-2200 al seu pas pel poliesportiu de Pollença (pdf)

Hem signat aquesta  moció del PSM que demana una millora de la seguretat de la  carretera al seu pas per Pollença,

12.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

2.- Precs i preguntes

El dimecres Joves de Mallorca per la llengua durà la flama als instituts de Pollença i Port de Pollença. El Correllengua IES que fou concebut amb l'objectiu d'apropar també als estudiants el Correllengua i implicar els centres educatius en un acte de suport, defensa i protecció de la llengua catalana al sector l'ensenyament.

I la Flama per la Llengua arribarà a Pollença el dissabte 27 d'abril a les 19:00

 

 

I el dijous

PREN EL TEU CENTRE
No paguem el seu deute amb la nostra educació
TANCADA GENERAL 25 D'ABRIL

 

Pren el teu el centre. No paguem el seu deute amb la nostra educaciˇ.

Alternativa | 22 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

L’educació és cosa de tots, és a dir de la societat i concretament de la Comunitat Educativa: personal docent i no docent, alumnes i famílies.

Aquest dijous 25  diferents plataformes i entitats d’arreu de l’estat espanyol en defensa d’una l’escola pública de qualitat han convocat tancades a les escoles per mostrar el rebuig a les retallades que estan duent a terme els governs del PP i contra l’avantprojecte de la llei d’educació que impulsa el ministre José Ignacio Wert. A Pollença es faràn tancades als dos Instituts organitzades pels propis instituts, col·legis i APIMAS amb la idea de que participi tota la comunitat educativa.

El Govern autònom ja aplica la política educativa dissenyada a la criticada LOMCE. Improvisa amb el decret de trilingüisme. Coarten la llibertat d'opinió dels professors. Segueixen sense tenir en compte els suggeriments de la comunitat educativa. La seva màxima preocupació es tan sols fer valer la seva autoritat en la llei de símbols.

Per  defensar l’educació pública de qualitat, per a la democratització de l'educació i contra la mercantilització del coneixement, per aturar l'atac al català i el futur de les nostres fills i filles, creiem que no ens podem quedar de braços plegats davant aquesta situació i per això, us engresquem a participar en les tancades que es duran a terme a  l’Institut Guillem Cifre de Colonya de Pollença i l’Institut Clara Hammerl del Port de Pollença el proper dijous, 25 d’abril:

Els objectius d’aquestes tancades entre altres són:

- Consolidar el treball de Comunitat Educativa iniciat a cada centre el 28-N. Fer una Assemblea de la Comunitat Educativa del centre educatiu, amb un caire         participatiu, formatiu, lúdic i reivindicatiu.

- Fer un acte reivindicatiu i a tota Mallorca, amb cada comunitat educativa de cada centre d'ensenyament. Front a les retallades, les reformes autonòmiques que es preparen i contra la LOMCE.

- A més, unir les forces amb les comunitats educatives de les altres Illes i amb   les de les altres comunitats autònomes de la resta de l'estat.

El programa de la tancada al Guillem Cifre de Colonya  de Pollença és el següent:

- La tancada comença a les 18:00; xeremiers i ballada popular.

 - De 19:30 a 21 Xerrada i debat sobre la LOMCE, llei de símbols, llei de convivència, decret lingüístic.

- A les 21:00 torrades, les APIMAS conviden a pa i begudes, cal portar plat i tassó.

Hi haurà servei de guarderia.

El programa de l'IES Clara Hammerl del Port de Pollença encara no s'ha concretat però l'horari serà similar

PREN EL TEU CENTRE
No paguem el seu deute amb la nostra educació
TANCADA GENERAL 25 D'ABRIL

 

 

 

 

Defensant les varietats

Alternativa | 21 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Escrit en defensa de les varietats
He dit varietats o barbaritats? Tant se fa,  el que hi ha en el fons d'aqueixa proposta o imposició és el mateix: una garba d'animalades,  bajanades, desbarats i dois amb l'única i sola finalitat d'acabar amb el català a les nostres Illes. Si no fos perquè no dubtam de la mala intenció pensaríem que no han anat a escola o que són un poc deficients de la caixa de Sant Per. Seguint l'exemple de llurs mentiders i embullosos senyors de la Kapital la caverna baueà retreu això de les modalitats que diuen que s'han de defensar.
Idò ja saben per on començar: per escriure, parlar i ensenyar amb la llengua catalana contra la que diuen que no van, perquè mentre ho facin en madrileny (modalitat) no empraran les modalitats de les Illes, o si?
Tanmateix a la llista d'exemples que diferencien el català del baueà que ens proposa el darrer fenomen humà que s'ha afegit a la taringa d'escopidors de desbarats,  n'hi ha un parell de ben forçats. Barret té molt que veure amb la barretina que duen a Eivissa amén de trobar-lo a la  toponímia mallorquina: coneixeu la bassa del Barreter a Santa Maria, que pensau que feia aquest barreter? de capells en parla la crònica de Pere IV, que no era mallorquí, al Principat no diuen batlle perquè empren una paraula castellana, per ventura  perquè antigament el càrrec de batlle no tenia les mateixes funcions que l'actual alcalde, maire o mayor; al Tirant, d'un valencià, hi trobam els gossos anomenats cans.
No crec que aquesta política l'apliquin al castellà, no mourien guerra perquè un andalús parlàs en modalitat madrilenya. Tanmateix com dic sovint aquests gonelles ens donen tema per fer acudits, paròdies i coverbos, i què posaríem als foguerons si aquests personatges no existissin?
 
 

No el veu clar i no ha rebut cap crÝtica?

Alternativa | 20 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana el batle ha declarat a la premsa que no es posaria en marxa la zona verda d’estacionament al Port per que no ho veia clar i que  no havia rebut cap crítica per això.

Los residentes volverán a quedarse sin plazas de ORA el próximo verano. El Ayuntamiento descarta la puesta en marcha de la zona verde, que contemplaba plazas exclusivas para los vecinos.

 Aquestes declaracions són una demostració més de que el batle segueix a la seva bola mentre la regidora del Port de Pollença sembla desapareguda, com ha estat tota la legislatura.

El batle també va declarar a la premsa que no havia escoltat cap crítica. A Alternativa per Pollença sempre ens hem oposat a l’O.R.A de pagament (article)  i quan es va presentar el  pla d'implantació de l'O.R.A. (Ordenanza Reguladora de l’Aparcament) al Port de Pollença a més de presentar al·legacions vam dir; Tampoc té sentit fer un estudi i després dir que un tema tan important  com la zona verda pels residents no s’aplicarà fins al 2013, el que desvirtua l’estudi.” En aquell moment l’equip de govern va contestar que  la zona verda s’aplicaria al 2013. Només fa uns dies a aquest blog (del qual és lector habitual el batle) vam criticar la decisió de no aplicar la zona verda (article) i el batle diu ara que no el veu clar (tota una opinió tècnica i científica). Es veu que el batle i la regidora del Port (desapareguda però responsable) són sords i cecs per a tot el que no els convé, siguin informes tècnics o peticions dels partits de l’oposició.

  A les seves declaracions diu que no hi ha cap perjudici pels residents ja que els carrers reservats inicialment per la zona verda continuaran sent gratuïts. El batle oblida que una zona verda no té perquè ser de pagament i que la seva finalitat és garantir aparcament als residents en zones d’elevada demanda, obligant a una rotació constant en al zona on s’aplica.

A les seves declaracions diu el batle que la seva prioritat és  la semipeatonització del Port, obviant que la seva prioritat hauria de ser el que es va aprovar al ple de novembre de 2011; executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi; senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença, condicionament i regularització.

En definitiva continuam demanant al batle que no vagi a la seva bola i que tingui en compte els informes tècnics, l’opinió dels partits de l’oposició i el que aprovam al ple. I reconsideri la necessitat  de la zona blava de pagament al Port de Pollença i que si no el fa que compleixi la seva paraula i apliqui el que diu el Pla d’Implantació de l’O.R.A ; una zona verda pels residents.

A la regidor del Port de Pollença el demanam que aparegui d’una vegada, ja arribam a la meitat de la legislatura. La feina d’una regidora no és només passejar i ser els ulls i les orelles de la resta de regidors.

Com va ressaltar Sa Plaça fa temps el batle va a la seva bolla. 

 Tornam a recordar el vídeo que va fer un dels nostres regidors en Miguel Sánchez. Al Port de Pollença tenim 1625 places infrautilitzades (article)

 

Avui Dolors MarÝn

Alternativa | 19 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui darrrer acte d'Abril de República; a les 20:00 hores al Centra Cultural de Pollença. Xerrada de Dolors Marín. La república i els seus símbols. Tot un luxe de conferenciant.

Dolors Marín és doctora en Història Contemporània. Experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis ha treballat sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya, els grups d'afinitat i la resistència armada al franquisme.

Entre els seus llibres destaquen:

Clandestinos: el maquis contra el franquismo (2001)

Ministros anarquistas. Barcelona: De Bolsillo, 2005.

 [Et. Al.]. La Barcelona rebelde : guía de una ciudad silenciada. Barcelona : Octaedro, 2004

Fills del poble. Versos i cançons anarquistes a la Catalunya del primer terç del segle XX “. Dins:  Caramella,n.19 (juliol/desembre 2008).

La Semana Trágica: Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna. Madrid: Esfera de los Libros, 2009

Anarquistas : un siglo de movimiento libertario en España. Barcelona : Ariel, 2010.

Ha estat assessora dels documentals “Vivir la utopía” sobre l’anarquisme a l’Estat espanyol; “Catalunya retalls” (RTVE), “Passa el segle” (Canal 9), “Maquis a Catalunya” i “Aquell 98” (TV3).  

"Como siempre, unos aprenderán y harán de su vida una herramienta de desobediencia y libertad, otros serán como el novio de la chica yeyé de la canción del Evaristo, que al final ve pasar la vida como espectador " Dolors Marin

 

- Podeu llegir aquesta entrevista de  Llorenç Capellà  a Dolors Marin per a la revista Brisas (Última Hora) (Els oblidats grup d’estudis llibertari).

- Entrevista a la CNT

 

 

Recepciˇ herŔncia de na Catalina MartÝ.

Alternativa | 18 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam fent la feina institucional que hauria de fer l'Ajuntament. Ens sap greu no anar al dia en la publicació d'aquestes Juntes, que és una feinada ingrata. De fet som l'únic partit que publica aquestes actes, una feina que fem des de que tenim representació a l'Ajuntament.  

A la nostra pàgina web trobareu  actes senceres de les Juntes, respectant la llei de protecció de dades.

- Dació de compte de resolucions de Batlia relatives a la incoació de quatre expedients disciplinari i sancionador per infracció urbanística:

- Vam aprovar inicialment el projecte de “rehabilitació del conjunt de la zona del Calvari de Pollença”.

- Vam informar desfavorablement a la Demarcació de Costes respecte a sol·licituds d’autorització d'uns amarres a Llenaire i un canal de navegació  a Can Cuarassa.

- Vam resoldre 13 expedients sancionadors d'infraccions a la llei de residus, tinença d'animal, ordenança de policia i bon govern...

- Dació de compte decret 1242, de 27 de desembre de 2012 (Requeriment al licitador proposat en el contracte del servei de retirada i tractament de residus de vehicles abandonats).

- A aquesta Junta ens vam abstenir ja que teniam dubtes sobre dues factures ; una de 3.988,16 euros per sis bancs de plàstics i l’altra de 3.993 per set cartells informatius. Dubtes que es van resoldre amb els informes corresponents al ple de febrer (veure article).

- El més important d'aquesta Junta va ser l'acceptació del llegat formulat per la Sra. Catalina Martí Adrover, mitjançant testament hològraf, consistent en un immoble situat al Passeig Voramar, 65, baixos del Port de Pollença ( denominat Bar Katy)  i que es valora en la quantia de 568.126 €, amb la condició de que aquest  bé immoble es destini a la creació d’una fundació. Aquest és el final de un llarg litigi, veure article del Diario de Mallorca sobre el tema; "Disputa por una herencia millonaria".


AQUEST DIVENDRES A LES 20:00 HORES AL CENTRA CULTURAL DE POLLENÇA. XERRADA DE DOLORS MARÍN. LA REPÚBLICA I ELS SEUS SÍMBOLS.

 

 

 

ôManeres de fer polÝticaö xerrada-colĚloquÝ amb David FernÓndez

Alternativa | 17 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat divendres em vaig desplaçar a Vilafranca per assistit a la xerrada-col·loquí que organitzaven conjuntament l’Obra Cultural Balear i Pla de Mallorca en Marxa amb la presència d’en David Fernàndez diputat del Parlament de Catalunya per la C.U.P.

Com anava molt just de temps,  la primera sorpresa va ser que el recinte estava ple de gom a gom amb la presència de càrrecs destacats del “MÉS” entre altres. El recinte tenia una capacitat per un centenar de persones, quan  vaig arribar ja feien la presentació d’en David Fernàndez, i com no podia ser d’un altre manera el moderador  va posar els exemples de Felanitx i Pollença on la C.U.P. ja té contactes i vincles molts forts.

La xerrada va durar devers 45 minuts on en David va explicar la història de la C.U.P. nascuda del moviments ciutadans, per exemple  la guerra de l’aigua que va tenir lloc a Barcelona on l’empresa concessionària va pujar les tarifes indiscriminadament i es va topar amb un grup de ciutadans que es varen negar a pagar aquesta pujada,  i quan l’empresa els va tallar el subministra no es varen quedar sense aigua gràcies la solidaritat d’altres ciutadans. Va posar altres exemples de com la creació de Casals i Ateneus propicia un intercanvi de idees i el naixement de moviments ciutadans.

Amb el tema de la crisi va deixar ben clar que si l’estat no recupera els servicis essencials per la població com energia, transport, sanitat, educació, banca pública i cooperativisme per lluitar contra les multinacionals, aquesta sortida serà una sortida en fals o inici d’un altre tipus de crisi.

Ja dins el col·loqui se li va demanar sobre alguns temes:

Independència i Sobiranisme:  Es la meta que han de tenir els Països Catalans però no qualsevol sobiranisme, va fer una crítica bastant forta a Esquerra Republicana a la que va nomenar com “escuders d’en Mas “ ja que estava donat llum verda a totes les propostes de retalls i vetava totes les altres mesures contra el retalls principalment de C.U.P. o de Iniciativa per Catalunya, també va qualificar al Govern de CIU com inoperant ja que la que realment comandava era na Merkel.

Sortir d’Europa: Aquí va jugar amb les paraules i li va sortir realment bé va dir que Catalunya no pot sortit d’Europa per la seva situació geogràfica però que l’actual Unió Europea no era el model on la Catalunya hauria d’estar ja que el primer han de ser les persones.

Les Illes Balears són Catalunya? Va contestar que no. Aleshores el Països Catalans? Aquí va estar brillant, va dir clarament que la paraula “països” és plural i Catalunya tot just és un d’aquests països i que les Illes Balears serien el que elles decideixin, i fins i tot va dir que li agradava més la denominació de “Països Valencians”  que Catalans i que això tot just eren coses sense importància

Sobre les relacions amb Esquerra va contestar que estaven molt fredes des de que estaVa donant suport a les polítiques de CIU

Com anècdota li varen demanar per Corea del Nord, va contestar que no era el seu model però que Corea de Sud tampoc era un model a seguir .

Una vegada acabat el col·loqui malgrat estar en David molt sol·licitat varen tenir temps de parlar 5 minuts plegats de la situació de Pollença,  va enviar una gran salutació a la nostra Assemblea  i ens va demanar que mai ens obliden de la gent, perquè el benestar la gent és el més important de tot i que no ens deixem dominar mai pel centre-dreta o la dreta ja que el seu objectiu és el mateix, les grans empreses i el liberalisme.

 

No es pot estar a dos llocs alhora

Alternativa | 16 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat dijous els portaveus dels grups de l'oposició ( i Tomeu Fuster en representació els regidors no adscrits) vam comunicar al portaveu de CiU que en aquest moment  no es podia mantenir la mateixa coordinació que teniam amb ells fins ara i que consisteix en un grup de whatsApp i de gmail i en reunions ocasionals que han servit per compartir informació i  prendre acords comuns com procurar limitar el número de mocions (una per grup), preguntes i intervencions presentades per cada grup al ple o la convocatòria del ple extraordinari que es va fer en gener.

Com ja hem comentat  en el moment de comunicar-li aquesta  decisió,  que haviam pres tots els grups de l'oposició, per unanimitat al portaveu de CiU, va dir que entenia la decisió i no va comentar res del que després ha explicat públicament al seu bloc i a la premsa. Per això ens ha sorprès la reacció de CiU i sobre tot els comentaris que han fet com si fos un tema personal amb Joan Ramon i no amb CiU com és evident que és.

A les seves explicacions CiU insisteixen en que  no hi ha cap regidor del PI a l'Ajuntament, el què és veritat oficialment però igualment cal dir que tan el regidor de l'equip de govern, en Martí Roca (Lliga), com els dos regidors de CiU són afiliats de PI i comparteixen un projecte polític comú. Que a Pollença no hagi  de moment una estructura formal del PI (executiva i assemblea) no vol dir que no hi hagi una comunicació i coordinació evident entre els membres de la  Lliga i CiU que s'han sumat al projecte del PI. És més a l'executiva del PI de Mallorca es troben en Rafel Ballester (president de Convergència a Pollença) i María Magdalena Capllonch (Lliga). També és significatiu que les eines de comunicació de Convergència ( el bloc de la Punta i facebook) han passat  a ser ara del PI. Igualment fa uns dies el PI va recordar al PP que tenien pactes a varis ajuntaments com per exemple a Pollença i no vam veure cap comunicat  desmentint aquesta informació:

http://www.elmundo.es/elmundo/2013/03/30/baleares/1364642699.html

http://www.mallorcadiario.com/politica/el-pi-se-defiende-de-los-ataques-del-pp-121599.html

Els grups de l'oposició hem exclòs a CiU de la nostra coordinació per una cosa tan senzilla com que no es pot estar en dos llocs alhora i  pensam que la millor manera d'explicar-ho és posar un simple exemple; si els grups de l'oposició ens començam a comunicar i coordinar-nos per fer una moció de censura, tema que requereix temps i  prudència, que hauria de fer el portaveu de CiU? No dir res al  seu company de PI que és a l’equip de govern amb el que comparteix reunions, projectes...?

La realitat és la que és.

 

 

 

 

Per la mem˛ria, la justÝcia i la llibertat!

Alternativa | 15 Abril, 2013 00:29 | facebook.com twitter.com

 Manifest llegit ahir a l'acted'homenatge als republicans. X ABRIL DE REPÚBLICA.

El dia 12 d’abril de 1931 es varen celebrar eleccions municipals a tot l’Estat que suposaren, dos dies després,  el 14 d'abril, la proclamació de la II República de manera pacífica. Tot i que a Mallorca guanyaren les candidatures monàrquiques.

Des de la proclamació, el primer govern de la República treballà intensament per assolir més justícia social i llibertats civils. I va treballar per implantar mesures com la separació de poders, una major laïcitat, drets laborals i sindicals, sufragi universal, el vot de les dones, el matrimoni civil, el dret de divorci, i una sèrie de reformes com la militar, l’agrària, l'educativa, etc. Reformes que en la majoria dels casos quedaren en simples intencions.

Però més enllà de l’Estat i dels governs, la importància de la segona època republicana és deu a l’empoderament de gran part de la societat i en la creença de que el poble, organitzant-se, aconseguiria transformar la societat en una societat diferent, lliure, igualitària. La utopia pareixia possible.

Cinc anys després, un sector de l’exèrcit espanyol, amb la col·laboració de bona part de la classe política i els seus partits i l'aquiescència activa de l'Església, dugué a terme un cop d’estat contra el Govern electe de la II República. 

Aquell 19 de juliol de 1936, Mallorca va deixar de ser l’illa de la calma per convertir-se en l’illa del terror. Es va perseguir, detenir i executar a milers de persones per les seves idees i actuacions polítiques. Treballadors, sindicalistes, polítics, funcionaris, militars, mestres... foren declarats enemics del nou règim feixista i patiren represàlies, mort, presó o exili. Ells i, en molts casos, les seves famílies. 

S’instaurà llavors una dura i llarga dictadura de caire feixista de quasi 40 anys, que causà milers de víctimes.

Mort el dictador, la monarquia borbònica, ratificada per la Constitució de 1978, amb un rei triat i anomenat per Franco, ha estat la garantia de continuïtat de les estructures de poder establertes pel franquisme i de la impunitat del genocidi i crims franquistes.

450.000 persones assassinades i/o desaparegudes, milers de detencions il·legals, tortures, violacions, treballs forçats, espoli de bens, alteració d'identitat, robatori d'infants i demés delictes tipificats jurídicament com a crims contra la Humanitat segueixen ara mateix fora de l'empar de la llei, a conseqüència dels pactes d'impunitat de la mal anomenada Transició.

Després de més de 30 anys de pactes de silenci i d’impunitat, ja no ens basta el record nostàlgic de la República, ja no ens basten els homenatges a les víctimes; volem Memòria, però també Justícia.

Com a entitats que treballam pel dret a la veritat, a la justícia i a la reparació i contra l'impunit dels crims franquistes, volem i treballarem per assolir:

1.             Que es retirin tots aquells monuments, plaques i noms de carrers que fan apologia del cop d’estat, del franquisme i la dictadura. 

2.             Que s’elabori un cens públic de totes les víctimes de la repressió feixista.

3.             Que s’anul·lin les sentències dictades pels tribunals franquistes.

4.             Que es facin les excavacions de les fosses comunes, l'exhumació i la identificació de les persones que hi estan il·legalment enterrades i senyalitzi convenientment aquests indrets.

Finalment,  manifestam:

El nostre rebuig a la monarquia borbònica, sorgida directament de la dictadura franquista i els pactes d’impunitat de la Transició i la Constitució de 1978. I la necessitat de lluitar per assolir una societat lliure, de persones lliures.

PER LA MEMÒRIA, LA JUSTÍCIA I LA LLIBERTAT!!!!

Associació Memòria de Mallorca, Iniciativa Ciutadana per Pollença, PSM i Alternativa per Pollença

Més fotografies a la continuació de l'article

            

                                           

 

 (Segueix)

VISCA LA III REP┌BLICA !

Alternativa | 14 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 

AVUI A LES 17:00 A LA PLAÇA DELS SEGLARS DE POLLENÇA,

HOMENATGE ALS REPUBLICANS,

POESIA, OFRENA FLORAL I

MÚSICA AMB DAMIÀ OLIVER I ELS XEREMIERS DE LA FONT DU GALL

 

Per circumstàncies històriques, la República sembla definir-se per oposició a la monarquia. Però la III República no pot ser només un canvi de cap d'estat, cal recuperar el sentit original de la paraula República que és una comunitat política ben governada. Ben governada significa que en ella el ben comu es troba sobre el ben privat, i que el governant no governa en el seu propi profit sinó en el de la comunitat. El republicanisme a l'actualitat suposa una clara alternativa al liberalisme ja que el liberalisme es defineix per la primacia del ben privat sobre el ben
públic.

Una  idea fonamental al republicanisme és la eleuthería que significa

1.- Autosuficiència del ciutadà contra la servitud o l’esclavatge.S'és realment lliure, en oposició precisament a formalment lliure, en la mesura en què es posseeixen els mitjans, no només el dret, per fer qualsevol cosa que un pogués voler fer”

2.- Autogovern de la pólis.

3.- Domini de la llei contra faccions i interessos individuals.

El republicanisme suposa una crítica a la llibertat negativa del liberalisme (absència de interferències i obligacions). Cal vincular la llibertat amb el servei públic i la participació ciutadana,ens hem de comprometre amb la comunitat per garantizar la defensa dels nostres drets. Som  lliures quan no hi ha cap imposició externa que ens pugui impedir actuar en pos dels nostres fins. 

El republicanisme tracta de superar la versió liberal de la ciudadania passiva només com posseïdora de drets civils, polític i socials-econòmics. Tenim obligacions i deures, compromisos i responsabilitats amb el que és públic i amb les virtuts cíviques. La República demana una ciutadania activa i compromesa a una democràcia a la qual els centres de poder es trobin propers i es pugui influir en els mateixos . La vida política forma part central de la seva vida i això evidentment entra en tensió amb els nous valors moderns i liberals com l’interès privat i l’individualisme.

 

 

 

Alternativa treballant des del carrer i dins de l'Ajuntament

Alternativa | 13 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Cada dia que passa la desafecció de la gran part de la població cap a la classe política és més gran. La corrupció, com queda patent cada dia afecta totes les institucions i cada dia es posa en evidència que els partits polítics (tot i que no tots al mateix nivell) no defensen els interessos generals, o al menys no compleixen els requisits mínims de transparència i participació per poder garantir una democràcia real.

         És sabut que Alternativa per Pollença va nàixer a partir del desencant dels membres de l’assemblea d’Alternativa EU-Verds de Pollença amb el funcionament del partit a nivell autonòmic i sobretot amb el desacord amb algunes decisions dins el pacte de progrés.  Arran d’això, vàrem decidir impulsar un projecte municipalista. Pensàvem i pensem que cal una nova forma de fer política, partim d’una idea reformista de la societat treballant de forma assembleària, horitzontal, on els ciutadans assumeixin la seva part de responsabilitat i no ho deleguin tot en els polítics.

          El nostres objectius van més enllà de càlculs electorals puntuals, en aquest sentit som conscients que els nostres resultats a les darreres eleccions són fruit d’una bona feina a l’oposició en la passada legislatura del nostre regidor i de tota l’assemblea, però encara queda molta feina en el sentit de transmetre la nostra visió de la política.  Malauradament, en aquest país estam anys llum de tenir una vertadera cultura democràtica. Al llarg de la nostra història pesen molt les dictadures, els anys de caciquisme i de polítiques de la por. Se’ns ha volgut vendre una transició modèlica que ara comprovem que no va ser res més que un rentat de cara, com es posa de manifest amb cada cas de corrupció. Aquesta manca de cultura democràtica es veu reflectida en la baixa participació ciutadana i sobretot en la manca  d’una perspectiva crítica i d’exigència cap a la feina dels polítics. 

          Sabem de les nostres limitacions, per això no ens acabem de sentir còmodes en projectes que van més enllà de la política local i que en certa manera ja naixen dins un àmbit contaminat per a la professionalització de la política. Això no vol dir que tinguem més afinitat cap a unes formacions polítiques que cap a unes altres, individualment tenim l’opció de la doble militància i com a assemblea podem inclús, en un moment donat, recolzar altres partits en eleccions autonòmiques i generals. Però, com a projecte propi,  Alternativa  ha triat l’àmbit municipal.  Són molts els obstacles que ens esperen i segurament travelarem més d’una vegada. Cal afrontar els problemes del dia a dia, però aixecant el cap de tant en tant per no perdre la perspectiva i sent conscients que la nostra funció no és treballar per a la institució, sinó treballar des del carrer i dins de la institució.

         La nostra sort és que el nostre èxit no depèn del resultats a curt termini, sinó que siguem capaços d’actuar amb coherència amb els nostres valors al llarg del temps. En aquest sentit fem nostra la frase de Gandhi:    

     “La nostra recompensa es troba en l’esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa”


DEMÀ A LES 17:00 A LA PLAÇA DELS SEGLARS DE POLLENÇA, HOMENATGE ALS REPUBLICANS, POESIA, OFRENA FLORAL I MÚSICA AMB DAMIÀ OLIVER I ELS XEREMIERS DE LA FONT DU GALL

 

 

 

L'Ajuntament, un vaixell a la deriva

Alternativa | 12 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Com vareu poder comprovar llegint les respostes de l'equip de govern a les nostres preguntes del darrer ple, des de la dimissió de dos dels regidors de la Lliga s’han agreujat el desgovern de l’Ajuntament de Pollença que cada vegada  sembla més un vaixell a la deriva, amb un mini equip de govern incapaç de gestionar el municipi i una deixadesa que es sembla cada vegada més a les que hem patit al passat.

De totes les reunions promeses  només s'ha realitzada una, aques dimecres ens vam reunir polítics i tècnis per parlar de l'adaptació del PGOU al Pla Territorial, d'altra banda...

Se segueixen sense complir les mocions aprovades al ple (la majoria per unanimitat), ni tampoc s'avança en temes tan importants com el pressupost, l’ordenança d’ocupació de la via pública, el Festival, l’auditoria...

Ja estam en abril i encara continuam amb els pressuposts prorrogats i sense haver presentat tan sols una aprovació inicial dels mateixos. La darrera reunió a aquest tema la vam fer a desembre de l’any passat, després el batle ens demanarà consens i urgència com sempre.

 Ja ha començat la temporada i continuam sense avançar en la nova ordenança d’ocupació de la via pública que es va aprovar inicialment de forma urgent fa un any, teòricament per posar-la en marxa la temporada passada... La darrera reunió la vam fer en novembre de l’any passat.

Ja ha passat més d’un mes i encara no s’han  fet els informes respecte a l’auditoria aprovats al darrer ple. Una feina que hauria de ser prioritària per aclarir les greus irregularitats assenyalades en la mateixa.

Després del desgavell de reunió amb Joan Valent s'ens va demanar amb urgència  els nostres dubtes i peticions d'informació respecte a la direcció del Festival del 2012, setmanes després ni s'ens ha donat respostes, ni informació, ni per suposat s’ha convocat la reunió de portaveus que demanavam.

Respecte a la petició del ple extraordinari de gener de fer un calendari de compliment de les mocions i que l'equip de govern anomenés un responsable de fer-les  complir a la majoria  no hi ha responsable ni calendari. Davant aquesta passivitat tan nosaltres com el PSM vam demanar al darrer ple les corresponents delegacions per part del batle per tirar endavant alguna de les mocions aprovades, delegacions que de moment no ens han arribat.

En definitiva sembla que la gestió de Pollença li ve gran al batle i a l’actual equip de govern que ha entrat en la lamentable dinàmica ja coneguda de deixar passar el temps sense afrontar alguns dels principals problemes del municipi.


Avui divendres primer acte de la dècima edició d'Abril de República, a les 20:00 h xerrada d'Antoni Tugores: " el desembarcament de Bayo a Mallorca" al Centre Cultural de Pollença.

 

 

 

Fa mala olor

Alternativa | 11 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  Ahir la premsa informava de la troballa de diversos animals morts damunt la carretera vella de Lluc,  limitant amb la finca de Ca Na Borrassa, indret objecte de polèmica amb el Batlle  que reclama que el camí és seu.

 Diario de Mallorca

 Última Hora

El passat dissabte membres de la plataforma pro camins públics i oberts, transitant per la Carretera vella de Lluc a Pollença, arribanT al punt d'aquest camí que creua el Torrent de Linars (M-10, Km. 3,6) van percebre una intensa pudor a animal mort. Continuant el seu camí van comprovar per a la seva sorpresa, que sobre el mateix camí i a l'altura de la finca Ca Na Borrassa, i en la part dreta del camí i sobre el, jeien els cadàvers de tres ovelles en estat de descomposició, prop d'elles dos moixos també morts que  mostraven un estat de descomposició més recent i una llebre que podia ser morta del mateix dia.

La Plataforma ha entrat un escrit a la Conselleria de Medi Ambient i ha posat una denúncia al SEPRONA

A) que per l'autoritat o organisme que procedeixi, es donin instruccions o es procedeixi a retirar d'aquest camí públic els cadàvers dels animals, per motiu del risc sanitari que puguin suposar, per la molèstia a causa de la seva olor, i pel desagradable i lamentable visió que suposen pels excursionistes tant espanyols com estrangers que a aquesta primavera circulen pel camí en major nombre, dels quals alguns d'ells han expressat la seva queixa, i es procedeixi amb els cadàvers dels animals segon la normativa vigent.

B) que es facin els esbrinaments tendents a conèixer l'autoria d'haver deixat aquests animals en aquest emplaçament públic, així com a aplicar les mesures o sancions que procedeixi igualment segon lleis i normativa.

 Evidentment  les sospites sobre aquests fets apunten al batle o al seu entorn,ja que sempre s'ha mostrat contrari a reconèixer el caràcter públic i ha posat tot tipus d'impediments per a la seva obertura, impediments que han anat des dels recursos legals a col·locar abelles al costat del camí.

Les explicacions que va donar ahir el batle a la premsa no són gens convincents; va reconèixer que dos de les ovelles eren de la seva propietat i que "havien mort en aquest mateix punt perquè busquen llocs amb ombra". Com deia ahir un comentarista a la notícia;

Lo curiós es que si el propietari de les ovelles sap que fa dies que n'hi ha dues del seu remat i que a la vegada com a batle presenta una guia senderista com a ruta de la biodiversitat la qual inclou aquest camí, perquè no retira ell o fa retirar aquests animals?.

El batle va assegurar que  no sabia res dels dos moixos i la llebre i va declarar que "possiblement van morir en la carretera i algú els ha portat fins a aquí"

Evidentment qui va col·locar els animals al camí va actuar amb mala fe i amb la intenció de que no passi la gent. Qui més que el batle i el seu entorn volen aquesta part del camí tancat? La resposta és fàcil ningú. Per desgràcia serà molt complicat demostrar qui ha estat el culpable d'aquests fets, però com mínim el que ha de fer el batle immediatament  és tancar bé la seva finca, que no el camí.

 

 

 

 


 


Aquest divendres primer acte de la dècima edició d'Abril de República, a les 20:00 h xerrada d'Antoni Tugores: " el desembarcament de Bayo a Mallorca" al Centre Cultural de Pollença.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb