URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport al documental "Mort accidental d'un immigrant"

Alternativa | 30 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Estimats amics i amigues,

Alpha Pam moria el passat mes d'abril d'una tuberculosi,  a causa de l'exclusió sanitària provocada per les polítiques d'austeritat que pateix l'Estat espanyol. Però el cas d'Alpha Pam no és excepcional. Per aquest motiu, un grup de professionals del sector audiovisual hem posat en marxa un documental per contar la seva història i que aquest tipus de successos no tornin a repetir-se. Veure vídeo.

Aquest documental és una crida a la societat  en el seu conjunt. La mort d'un ciutadà jove, fort i vital d'una malaltia curable ens obliga a fer una profunda autocrítica. El cas d'Alpha Pam ha aixecat una polseguera política i social a Balears, i en bona part de l'Estat, que poc a poc va amainant. Amb el temps, tot tornarà a una "normalitat" que, al nostre parer, no és tal. Aquest treball vol lluitar contra l'oblit d'un succés gravíssim que s'ha d'investigar a fons. També esdevenir una eina de divulgació i de denúncia en mans d'aquelles organitzacions i ciutadans que treballen en el camp social. En aquest sentit, el documental es certificarà amb una llicència oberta perquè pugui distribuir-se de manera lliure i gratuïta. 

"Mort accidental d'un immigrant" pretén, a través de l'història d'Alpha Pam, posar cara a la falta d'assistència que pateixen milers de persones a l'Estat espanyol des que la promulgació del Decret llei per part del govern de Rajoy els ha retirat la targeta sanitària. I per poder fer-ho amb l'autonomia i llibertat de criteri que proporciona la independència econòmica, hem habilitat un crowdfunding a Goteo: 

http://goteo.org/project/muerte-accidental-de-un-inmigrante 

i un compte a Caixa Colonya:

2056 0004 44 4102006252. 

La veu de Kalidou, amic d'Alpha Pam, i d'altres persones relacionades amb aquest cas, donaran a conèixer el que ha passat i intentaran trobar resposta als interrogants que envolten aquesta tragèdia. Amb el cas d'Alpha Pam com a exemple recent i proper, aquest documental analitzarà la situació que els immigrants sense papers viuen des de que els va ser retirat el dret al lliure accés a la sanitat pública i gratuïta. Un drama que dia a dia segueix afectant a un bon nombre de ciutadans.

Els promotors d'aquest documental porten la seva motxilla carregada d'experiències d'àmplia repercusió com "Memòria i Oblit d'una guerra", "Estat d'Exili" i "Monstres de ca meva", entre d'altres. Un equip unit per una irrefrenable inclinació cap a la temàtica social i format per Javier González, Magdalena López-Baisson, Núria Abad, Nofre Moyà, Alberto Jarabo i Pedro de Echave. 

Si us plau, ajuda'ns a difondre aquest projecte entre els vostres contactes.

GRÀCIES. PROJECTE ALPHA. proyectoalphapam@gmail.com

Més informació:

Facebook: https://www.facebook.com/ProyectoAlpha

Twitter: https://twitter.com/ProyectoAlpha1

Blog: http://alphadocumental.wordpress.com/

 

 

 

 

Fondeig gratu´t a la punta de l'Avanšada.

Alternativa | 29 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El dijous el ple va aprovar la moció d'urgència en  defensa del fondeig gratuït a la punta de l'Avançada que vam presentar conjuntament; Alternativa, PSOE, CiU, UMP, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster . Aprovada amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE,CiU, UMP, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i l'abstenció de PP i LLiga.

La presentació de la moció va posar prou nerviós al batle que va demanar la seva retirada. El conseller Biel Company ha actuat sense ni tan sols informar a l'Ajuntament que ni tan sols va poder presentar al·legacions al tema, sort que són del mateix partit que sinó... El PP aprofita arguments ecològics perque els seus amics facin negoci.

 Al ple el batle va fer un repàs de la normativa sobre la protecció de la posidònia a la Badia... incidint en les decisions que s'havien pres els darrers anys des de Margalida Roselló al darrer pacte de progrés, passant per en Jaume Font... Oblidant que el problema no és la protecció de la posidònia, més que necessària (us recomenam l'article de Biel Perelló sobre el tema; "Posidònia en perill"), el problema és fer pagar de forma abusiva per amarrar a les boies i això sempre l'ha fet el mateix partit;  el PP. S.A

El batle va oblidar que el primer que va posar boies de pagament al municipi va ser en Jaume Matas quan va ser ministre de Medi Ambient al 2001 i va donar una concessió per posar boies de pagament a Formentor, una decisió contra la que Alternativa vam lluitar des de que vam començar la nostra feina política, al següents articles d'aquest bloc podeu trobar els nostres arguments a aquest tema:

El  14 de juliol de 2006 a l'article " L'apropiació del mar" deiam

Ja tornam tenir un nou abús del medi per una empresa privada. Amb l’excusa de protegir el medi ambient es privatitzà, fa uns anys, un tros de mar. Fins on arribarem en aquesta onada privatitzadora? Se demostra que el medi ambient era tan sols una excusa i que lo realment important son els diners. I per tal de fer-ne més no es limiten a explotar econòmicament la zona que els pertoca sinó que expandeixen el seu negoci per 500 vegades més. El mar, que hauria de ser públic, és ara un privilegi privat. Ja comencen a ser habituals els casos d’usurpació de l’espai públic al mar i a les costes. Com també és habitual que costes només actuï en casos de denuncies privades com la del senyor Jesús Sánchez González. No ens queda més que dir-li: endavant.

El 5 de desembre de 2006 a l'article: " Ni boies, ni parc eòlic".

 La concessió a l’empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor va ser realment molt sospitosa; es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades. L’excusa per no fer aquests estudis era que l’ autorització era temporal, temporada de l'any 2001, i que en teoria era obligada la retirada dels "morts" finalitzat el termini. Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d’oferir als usuaris d'ancoratges.

-17 d'abril de 2007 Recuperant els espais públics; per mar i terra.

-6 de juny de 2008. "Fondejos a Formentor"

-13 de juliol de 2008. - Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Després la concessió de Formentor va a passar a "Projecte Home"  i va haver boies gratuïtes pels residents, mentre que a la Punta Avançada es van instal·lar boies gratuïtes durant un temps  (notícia) (notícia)

Ara és de nou la Conselleria de Medi Ambient del PP la que en nom d’una suposada protecció de la posidònia ha imposat als usuaris d'embarcacions una nova taxa per amarrament. La taxa que es fa pagar a la Punta Avançada i que ja s’aplica a Formentor, tant en la finalitat, en la forma i en el fons, és injusta. Per una banda, perjudica sobretot als ciutadans pollencins, als usuaris del Club Nàutic del Port de Pollença i de Ports de les Illes Balears, a més de les empreses nàutiques amb seu al nostre municipi.

Aquesta taxa no està justificada, perquè al fons marí de la Punta Avançada i l’arenal de Formentor, segons els informes de la web del projecte LIFE POSIDONIA, no disposa de la posidònia que es pretén protegir. En canvi, hi ha altres zones arreu de les Illes Balears que sí hi ha importants praderes de posidònia, i no hi ha ni boies ni cap programa de protecció establert.

La zona de fondeig regulat que indica el Pla de Gestió del Lloc d'Interès Comunitari (LIC) de les badies de Pollença i Alcúdia indica que a les àrees de fondeig regulat s'hauran d'habilitar boies per evitar l'ús d'àncores, però en cap cas el Pla de Gestió indica que sigui preceptiu el cobrament d'una taxa per l'ús de les boies. Aquests taxa no és transparent, amb el sentit  que els doblers que se recapten no se sap si són per reinvertir en la cura i conservació del medi marí de les Illes Balears.

Avui en dia ningú dubta que la protecció de la posidònia és un element indispensable per la bona salut del Mediterrani, però allò òptim és que es faci correctament, amb un criteri efectiu i sense ànim de lucre, als llocs on efectivament hi ha posidònia, i amb una regulació global de la Badia, no només de les zones amb més potencial recaptatori.

Fer pagar és un greuge comparatiu si tenim en compte la gran quantitat de fondejos no regulats que hi ha a tota la Badia, ja que també posen morts i boies, molts hi estan tot l'any.

També resulta una restricció excessiva quan una àmplia zona del litoral es troba restringida per culpa de la Base Militar del Port de Pollença, i quan a amplies àrees de la badia es realitzen fondejos sense cap tipus de control, aquest sí, amb una demostrada incidència sobre el fons marí.

Per tot això la moció aprovada proposa:

Primer.- Demanam al batle que encarregui via urgència d’un informe tècnic i jurídic amb l’objectiu de poder fer ús de la via administrativa i/o judicial amb l’objectiu de garantir el fondeig gratuït a la Punta de l’Avançada a boies correctament instal·lades o de forma  controlada i vigilada a zones d'arena disponibles. En tot cas evitant en qualsevol cas el fondeig sobre posidònia o sobre els esculls o altines.

Segon- Notificar per via d’urgència a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears que aturi de manera immediata el cobrament de l’esmentada taxa als fondejos de la Punta Avançada i que es permeti el seu fondeig gratuït.

Tercer- Demanar a la Conselleria de Medi Ambient que s'abordi la problemàtica dels fondejos d'una manera global, considerant les actuacions a realitzar a tota la badia, considerant la preservació mediambiental i l'atractiu turístic i evitant l'afany recaptatori en les mesures que es prenguin.

 Demà diumenge, a les 10,45, concentracio al varadero du moll per llegir un manifest en contra del pagament a les boies de la Punta Avançada, sortida conjunta a les 11h i anada al camp de boies a manifestar-mos en contra d'aquest abus intolerable per part del Govern Balear. Duis pancartes i coses per fer un bon renouer, que mos sentin desde Palma!!! A la continuació de l'article teniu el seu manifest.

https://www.facebook.com/events/614573051895598/?fref=ts

Mentre que a altres zones de la Badia si que sí hi ha importants praderes de posidònia que no es protegeixen la cartografia de la web de lifeposidonia, a la zona de Punta Avançada no hi ha Posidonia, la zona està marcada com a Comunitat de Caulerpa prolifera.

http://lifeposidonia.caib.es/user/home.htm

 

 

- L'empresa explotadora de les boies de Punta Avançada és http://www.cbba-online.com/


Preus:
  • Fins a 8 metres d'eslora: 13,31 €
  • Fins a 15 metres d'eslora: 29,04 €
  • Fins a 20 metres d'eslora: 48,40 €


 

 (Segueix)

El PP ha de rectificar. SÝ a la polÝtica municipal, sÝ als docents, sÝ als fondeigs gratu´ts...

Alternativa | 28 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al ple va faltar la regidora no adscrita, na Malena Estrany, per malaltia.

Estam satisfets amb l'aprovació de la moció que presentavam en contra de l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local (veure moció), i de les que hem signat amb altres grups: moció de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius (som el primer municipi en donar suport a la vaga indefinida proposada per l'Assemblea de Docents contra el TIL),  i la moció d'urgència sobre la defensa del fondejo gratuït a la punta de l'Avançada que amb l'aprovació l dels preus del Festival amb estat els punts més debatuts i polèmics del ple.

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de març de 2013. Aprovada per unanimitat.

Vam demanar un petit canvi a la pàgina 7 de l'acta on parla de regularitzar el manteniment dels pous, realment hauria de dir de les bombes impulsores del Port de Pollença. 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 7 de juny de 2013. Aprovada per unanimitat.

3.- Pressa de possessió del Sr. Francisco Javier Barba Martín del càrrec de regidor d’aquest Ajuntament.

Va prendre possessió el regidor del PSOE que sustitueix a na Mª del Mar.

4.- Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’expedient de  desafectació parcial de l’edifici del centre de dia de Pollença. Aprovada per unanimitat.

Només s’ha presentat una al·legació ; l'edifici no està a l'inventari de bens municipal, cal recordar que aquest  està aturat des de 1989. Precisament una de les nostres peticions, que va ser acceptada, a la negociació dels pressuposts del 2013 va ser posar una partida per realitzar aquest inventari de bens i que posar una partida. L’al·legació es rebutja amb un  informe de la Secretària (podeu llegir l’informe). Vam donar les gràcies a la Secretària i al ciutadà que ha al·legat ja que la feina d'una i d'altre deixa en evidència la necessitat de millorar aquest tema i a la fi tenir un inventari de bens municipals actualitzats.

5.- Aprovació, si procedeix, de la imposició i ordenació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis assistencials Patronat municipal Residència Social Santo Domingo. Aprovada per unanimitat. Aprovada per unanimitat.

 Una ordenança important de la que es va parlar molt a la passada legislatura però mai es va arribar a presentar al ple. Vam donar l'enhorabona a l'equip de govern per donar aquest pas que ajudarà a millorar l'equitat en el pagament de les places i garantir millor la seva sostenibilitat. Procurarem presentar al·legacions per millorar-la ja que és una aprovació inicial.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença. Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. La resta de regidors ens vam seure entre el públic.

Al mateix inici del ple  ens ha donat la proposta dels concerts del Festival, una proposta ben trist; cinc concerts:

- Dos concerts de l' Orquesta Sinfònica Balears: Estarellas i Cinema.

- Història d'un soldat.

- The World Orchestra Amor Brujo.

- Claudi Arimany (Trio). 

Els preus proposats entre 35 i 20 euros només amb dues categories; primeres files i la resta al centre, es llevaria la categoria de les cadires laterals.

 Estam d'acord amb la rebaixa de preus al Festival però tal com el batle ha fet les coses, de forma autoritària i d'esquenes al ple, és impossible votar a favor. Els set regidors d'Alternativa, PSOE, PSM. Esquerra i en Tome Fuster ens hem assegut al públic per no votar. En principi haviam decidit votar en contra però després de parlar amb els altres grups de l'oposició hem considerat que era millor no votar ja que realment estam a favor de reduir el preu de les entrades que és el que es proposava però voliam protestar per les formes del batle a aquest tema. Ara el més important és que era una aprovació inicial i intentarem consensuar unes al·legacions amb la resta de grups de l'oposició per millorar els preus.

7.- Moció d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra en contra de l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local (veure moció). Aprovada amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i abstenció de PP i UMP.

L'Avantprojecte ha anat millorant des de la seva presentació inicial en febrer però no deixa de ser un pas més en l'ofensiva neoliberal del PP que vol disminuir el sector públic a la seva mínima expressió, desmantellant aquelles estructures que no resulten econòmicament rendibles i disposant el trasllat a mans privades, de totes aquelles que resulten rentables a interessos econòmics. A la moció vam introduir un punt pràctic  que és elaborar un informe de com afectaria l'aplicació d'aquesta llei, en el seu redactat actual, a l'Ajuntament, inclòs el seu personal, i per a la ciutadania

8.- Moció d’Esquerra i PSM sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Pollença (veure moció). Rebutjada amb els vots en contra de PP i PSOE, abstenció de Lliga, Alternativa, CiU i UMP i vots a favor d'Esquerra, PSM i Tomeu Fuster.

Un informe previ  de l'interventor indica que a data d'avui, no existeix cap delegació que permeti a l'ATIB participar en la gestió o recaptació de l'IVA o IRPF. Per tant, qualsevol ingrés efectuat per l'Ajuntament a l'ATIB per aquest concepte, no tindran els efectes liberatoris establerts en la normativa tributària. L' Interventor  va participar al ple i va dir que encara que s'aprovés el no faria el que demana la moció ja que no és legal. A més a més va afegir  que  es podria considerar deutor a l'Ajuntament i per tant deixar de rebre ajudes, subvencions per part de l'estat.

Estam d'acord amb el sentit de la moció d'aconseguir una fiscalitat més justa per les Balears, com ha dit el nostre regidor en Miguel no n'hi ha dret a que mentre l'Estat inverteix 1.920  milions d'euros en estalviar 50 minuts en tren entre Madrid i Alicante a Balears ens trobem amb les mancances actuals. Però no tenia massa sentit aprovar una moció que a la pràctica podria perjudicar als ciutadans de Pollença.

9.- Moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius. (veure article). Aprovada amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i  l'abstenció de PP i UMP

No trobareu cap docent que defensi ell Decret del tractament integrat de les llengües (TIL), ni tan sols al PP. El mateix batle va acceptar que el govern del seu partit havia actuat amb una improvisació total i que havien donat lloc a una tensió i un enfrontament absurd, S'ha d'escoltar als professionals i els del PP són els primers responsables d'evitar la imposició d'aquest Decret. Som el primer municipi en donar suport a la vaga indefinida dels docents, si el govern no rectifica, i esperam no ser els darrers.

10.- Propostes/Mocions d’urgència

Moció d'urgència sobre la defensa del fondeig gratuït a la punta de l'Avançada presentada per Alternaiva, PSOE, CiU, UMP, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster . Aprovada amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE,CiU, UMP, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i l'abstenció de PP i LLiga.

A la moció demanam:

Primer.- Demanam al batle que encarregui via urgència d’un informe tècnic i jurídic amb l’objectiu de poder fer ús de la via administrativa i/o judicial amb l’objectiu de garantir el fondeig gratuït a la Punta de l’Avançada a boies correctament instal·lades o de forma  controlada i vigilada a zones d'arena disponibles. En tot cas evitant en qualsevol cas el fondeig sobre posidònia o sobre els esculls o altines.

Segon- Notificar per via d’urgència a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears que aturi de manera immediata el cobrament de l’esmentada taxa als fondejos de la Punta Avançada i que es permeti el seu fondeig gratuït.

Tercer- Demanar a la Conselleria de Medi Ambient que s'abordi la problemàtica dels fondejos d'una manera global, considerant les actuacions a realitzar a tota la badia, considerant la preservació mediambiental i l'atractiu turístic i evitant l'afany recaptatori en les mesures que es prenguin.

Un llarg debat; el batle ha dit que estava d'acord amb el sentit de la moció, encara que ens va demanar la seva retirada... que era un tema social... bla, bla, bla... La qüestió és que el seu partit va ser el que va posar el fondejo de pagament al 2001, un regal que ens va fer en Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient, i ara el seu partit ens posa el fondejo de pagament a la Punta Avançada. És el PP el que fa un negoci amb l'excusa d'una protecció a la que no creu.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

Es van fer les 00:00 sense arribar a aquest punt. Portam dos plens sense precs i preguntes.

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

2.- Precs i preguntes.


 ENCARA PODEU VOTAR AL PLESBISCIT CIUTADÀ.

 


 

 

El prestigi del Festival mereixia una contractaciˇ ben feta

Alternativa | 27 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Nota de premsa conjunta d’Alternativa, PSOE, UMP, PSM i no adscrits:  El prestigi del Festival mereixia una contractació ben feta

Els grups Alternativa, PSOE, UMP, PSM i no adscrits denunciam l’actitud antidemocràtica  i irregular del batle que s’ha botat l’acord del darrer Ple a l'hora de fer la contractació del director artístic del Festival, a l’hora fent una contractació més que criticable, manipulant el negociat amb un únic objectiu, contractar al senyor Valent per demostrar que ell pot fer el que vol, ja que el que menys sembla que l’importi és el festival. Davant aquesta actitud demanam que delegui l’àrea de cultura en un altra regidor pel bé de la cultura a Pollença. 

__________________________________________________

Al ple de maig es va aprovar la moció que presentàvem de forma conjunta (Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No adscrits) demanant que el batle tingués  en compte l'opinió de la majoria del Ple a l'hora de fer la contractació del director artístic del Festival. Una moció que ja vàrem presentar en el mes d’abril per urgència i que per manca de temps no va poder ser debatuda. Durant el debat el batle no va informar que ja havia fet un decret de batlia el mateix matí del ple per fer la contractació del director artístic del Festival, un decret que es botava el que li havíem demanat per escrit els grups de l’oposició un mes abans del darrer ple. Una actitud antidemocràtica i poc responsable ja que la seva intenció ha quedat molt clara fent un decret el mateix dia del ple, d’aquesta manera s’assegurava no haver de complir la moció ja que amb els 9 vots dels regidors que la presentàvem s’hagués aprovat.  Per tant, ha actuat d’esquenes i el resultat ha estat cap consens amb els 9 regidors de l’oposició. Entre d’altres coses ni va consensuar els noms de les altres dues persones, a més d’en Joan Valent, a les que s’havia de convidar al contracte negociat, ni el contracte ha estat per un any, sinó per dos prorrogables fins a tres. A més a més tampoc ha tingut en compte les advertències i recomanacions dels informes tècnics de l’any passat.

 

Una vegada més el batle ha actuat de forma autoritària menyspreant a la majoria del ple. Per si no fos ja suficientment greu saltar-se la voluntat democràtica del ple, la convidada a les altres dues persones ha estat una manera de vestir l’expedient per sortir-se’n amb la seva. Els dos convidats al negociat sense publicitat express (només se’ls ha donat cinc dies per contestar) per dirigir el Festival han estat un director de teatre; Ferran Madico Rodriguez i Malcom Otero Barral, un escriptor. Dos perfils allunyats del que ha de ser el director artístic d’un Festival que fins l’any 2012 havia estat només musical i al 2012 essencialment musical.  A més a més sembla que els dos noms han estat suggerits pel propi Valent i el seu entorn, de fet l’escriptor Malcom  Otero  va dirigir el cicle de literatura, per tant, és evident el seu grau de proximitat a ne’n Joan Valent, i per aquest any el mateix Sr. Otero ja s’anuncia com a coordinador del cicle de literatura emmarcat dins del festival d’aquest any, un festival que segons el batle encara no te cap informació, no obstant haver-hi cartells i informació que ha sortit en alguns mitjans de comunicació. Respecte a Ferra Madico alguna de les seves obres ha estat produïda per Elsinor, productora amb la qual Joan Valent va organitzar el darrer Festival.

 

En definitiva, es va fer un negociat totalment manipulat per facilitar la direcció d’en Joan Valent del Festival 2013 i 2014 amb la possibilitat de fer-ho també al 2015, i per tant, sense cap voluntat de fer el millor pel festival cercant la millor oferta. De fet només en Joan Valent s’ha presentat al negociat.

Ja és ben hora que el batle faci autocrítica i assumeixi la deixadesa intencionada que ha tingut en relació en aquest tema (en varies ocasions ha arribat a dir que aquest tema no li interessa) ja que s’han passat 4 mesos sense fer res amb el festival i ara no fan res més que lamentar-se cercant excuses i dient que l’oposició posam pegues. El que hem demanat aquests quatre mesos ha estat una reunió. Si això és posar pegues què pretén aquest equip de govern? Tenir una oposició que diu amen a tot, inclús a les coses mal fetes?.

La nostra responsabilitat com a regidors és fer complir la llei no només en el cas del festival sinó en tots els contractes de l’Ajuntament. En les dues darreres edicions del festival cap de les contractacions va contar amb cap informe tècnic negatiu i l’única cosa que esperam és seguir per aquest camí. No podem tolerar una passa enrere en aquest sentit. Consideram que la salvaguarda del prestigi del Festival mereixia que el director artístic fos contractat amb totes les garanties legals necessàries i amb la màxima transparència, condicions que no s’han complit a causa de les decisions preses per l’equip de govern amb el Batle al capdavant.

L’equip de govern és qui té la competència de gestionar el festival i és lamentable trobar-se a més a més a finals de juny sense una programació, un reflex dels quasi 5 mesos d’inoperància i deixadesa amb aquest tema.

Rectificar és de valents i convindria que el batle tingués més valentia en aquest sentit assumint la seva falta de capacitat per gestionar l’àrea de cultura, especialment el festival, i delegant aquesta àrea en un altra regidor que tingui més interès i que per tant dediqui més hores de les que hi ha dedicat el batle, que amb la situació que tenim podem dir que han estat ben poques, tot i tenir dedicació exclusiva.A veure si som capaços de portar aquest vaixell a bon port.

 Organitzar bé un Festival és alguna cosa més que fer uan reunió precipitada i fer-se la fotografia.

 

Mociˇ contra la recentralitzaciˇ i la privatitzaciˇ.

Alternativa | 26 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al ple de demà dijous presentam una moció contra l’Avantprojecte de llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local al Consell de Ministres del 15 de febrer de 2013 (la podeu llegir a la continuació de l'article). La moció  parteix d'una moció proposada per CCOO que s'ha aprovat a nombrosos municipis.

 L'avantprojecte va directament contra el principi d'autonomia municipal i vol relegar als ajuntaments al mer paper de delegacions de les Comunitats Autònomes, dels Consells Insulars i del Govern de l'Estat, sense contingut polític i sense capacitat de gestió més enllà del que decideixin les altres administracions.

Aquesta reforma és un pas més en l'ofensiva neoliberal del PP que vol disminuir el sector públic a la seva mínima expressió, desmantellant aquelles estructures que no resulten econòmicament rendibles i disposant el trasllat a mans privades, de totes aquelles que resulten rentables a interessos econòmics.

Per això a Alternativa per Pollença consideram que aquesta agressió contra el públic ha de ser contestada políticament als Ajuntaments que són el primer lloc al que la gent acudeix per solucionar els seus problemes. Els Ajuntaments, han de ser estructures administratives fortes, amb competències i amb recursos suficients.

A Pollença hi ha serveis prestats per l'Ajuntament, com la Residència Municipal que si aquesta reforma veu finalment la llum  hauran de ser assumits pels que mai els han volgut i de fet segueixen sense voler-los, per la qual cosa corren perill de ser privatitzats i d'altra banda, serà molt complicat crear nous serveis públics, que donin resposta efectiva a les necessitats dels ciutadans, doncs el que és evident és que sense l'impuls dels Ajuntaments, no s'haguessin creat.

A un partit municipal i municipalista com Alternativa per Pollença a més a més defensam un model de municipis federats i autònoms i estam totalment en contra d'aquesta  recentralització estatalista. L'Ajuntament és qui millor sap les carències i les necessitats en la seva comunitat i qui pot prestar més eficientment els serveis que la ciutadania precisa. La proximitat significa eficiència i difícilment una administració supramunicipal podrà substituir el coneixement de la problemàtica local i la sensibilitat d’un ajuntament.

 

 Imatge i article "educació socials des dels inicis".

 

 
 

 

 (Segueix)

No a la recentralitzaciˇ. Ple ordinari de juny

Alternativa | 25 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous a les 20:00 hores sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a la Casa Consistorial. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o  seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

 

Ordre del dia de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de març de 2013.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 7 de juny de 2013.

3.- Pressa de possessió del Sr. Francisco Javier Barba Martín del càrrec de regidor d’aquest Ajuntament.

Presa de possessió del regidor del PSOE que sustitueix a na Mª del Mar.

4.- Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’expedient de  desafectació parcial de l’edifici del centre de dia de Pollença.

Només s’ha presentat una al·legació; l'edifici no està a l'inventari de bens municipal, cal recordar que aquest  està aturat des de 1989. Precisament una de les nostres peticions, que va ser acceptada, a la negociació dels pressuposts del 2013 va ser posar una partida per realitzar aquest inventari de bens i que posar una partida. L’al·legació es rebutja amb un  informe de la Secretària (podeu llegir l’informe).

5.- Aprovació, si procedeix, de la imposició i ordenació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis assistencials Patronat municipal Residència Social Santo Domingo.

A la passada legislatura ja es va fer un esborrany que no va arribar mai al ple. Ara es demana aquesta ordenança per l'ampliació de la Residència. S'han calculat els costs de  les 27 places que hi ha ara. (amb la Residència nova seran 37 places) i i la mitjana dels costs actuals són en torn a 1800 euros mensuals per a les persones depenents. En aquest moment els residents paguen un 80% de la pensió i la resta dels doblers són pagats per l’Ajuntament. En aquest moment es proposa que els residents facin un reconeixement de deutes i  si no tenen cap bé són places concertades per l'Ajuntament però si tenen béns haurien de pagar la plaça completa.

- Ordenança Fiscal.

- Memòria econòmica.

- Informe Intervenció.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença.

L'any passat es van ingressar per aquest concepte 69.000 euros sobre 140.000 euros pressupostats. La proposta és reduir els preus un 30% que després caldria arrodonir amb  quatre categories de concerts i tres categories de tarifes proposades per la direcció artística. També proposen que el ple delegui l’aprovació de futures ordenances a la Junta de Govern.

Com us vam comentar a aquest punt va haver un bon debat al ple ja que el batle segueix actuant de forma irracional i autoritària,d’esquenes al ple; passat fins ara de tot el que l'haviam demanat des de l'oposició (excepte CiU). Li vam demanar  conèixer abans el programa del Festival per saber de què fixam els preus i ens va dir que el faria després del ple! A més a més a la premsa ja s’ha anunciat part del programa i s’ha doant per aprovat aquest punt.

- Ordenança.

- Estudi econòmic.

- Informe Intervenció.

7.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 433 de dia 31 de maig de 2013

Nomenament de Procurador i lletrat per un recurs de cassació contra la Sentència del Tribunal Superior de Justícia, a partir del Contenciós de Masampe, que ha suposat l' anul·lació de  l'adaptació del Pla General al POOT (Pla d'ordenació de l'oferta turística) a Formentor.

8.- Moció d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra en contra de l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local (veure moció)

Presentam aquesta moció contra una reforma que és un pas més en l'ofensiva neoliberal del PP que vol disminuir el sector públic a la seva mínima expressió, desmantellant aquelles estructures que no resulten econòmicament rendibles i disposant el trasllat a mans privades, de totes aquelles que resulten rentables a interessos econòmics.

9.- Moció d’Esquerra i PSM sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Pollença (veure moció)

La Moció segueix la línia de les mocions presentades a Catalunya i insta a l’Ajuntament a exercir la Sobirania Fiscal i ingressar els seus pagaments a L’Agència Tributària de de les Illes Balears que després l’enviaria a l'Agencia Tributària espanyola.

10.- Moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius. (veure article).

El Decret del tractament integrat de les llengües (TIL) s'ha fet sense escoltar als professionals i amb un calendari d’aplicació totalment inassolible, ja que en el fons no és més que un decret absurd i sense sentit al qual només s'intenta amagar un atac contra el català darrera el trilingüisme.

11.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

2.- Precs i preguntes.”

Cal contestar les preguntes que vam presentar al passat ple.

Demà acte multitudinari per difondre i informar sobre la vaga indefinida d'educació. Dimecres  a les 17:30h a Manacor, al Teatre Municipal.  Que tot això sigui un èxit només depèn de nosaltres!!

 

 

 

 

Consens contra el TIL. No als experiments ideol˛gics en educaciˇ.

Alternativa | 24 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous presentam de forma conjunta amb altres partits (PSM, PI i PSOE) una moció de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres educatius (la teniu a la continuació de l'article). El PSM va registrar la moció inicial a laque després s'han afegit aportacions del PI i una nostra; donart suport,  donar suport a la vaga indefinida proposada pel 13 de setembre per part de l'Assemblea de docents i que té com punt de partida aconseguir la derogació del decret del TIL.

Acte multitudinari per difondre i informar sobre la vaga indefinida d'educació. Dimecres  a les 17,30h a Manacor, al Teatre Municipal.  Que tot això sigui un èxit només depèn de nosaltres!!

El Decret 15/2013, de 19 d’abril, pel qual es regula el tractament integrat de les llengües (TIL) als centres docents no universitaris de les Illes Balears s'ha fet sense escoltar als professionals i amb un calendari d’aplicació totalment inassolible, ja que en el fons no és més que un decret absurd i sense sentit al qual només s'intenta amagar un atac contra el català darrera el trilingüisme. El TIL imposa impartir assignatures troncals en llengua anglesa sense una preparació prèvia adequada, ni per part dels alumnes ni per part del personal docent, la qual cosa implicarà una minva en l’estudi del contingut específic de cada matèria i, en conseqüència, un endarreriment respecte a altres comunitats

A la pàgina de la FAPA Federació d'Associacions de Pares i Mares d'alumnes  de Mallorca trobareu nombrosa informació sobre el tema, entre altra:

LA NORMATIVA

Decret de Tractament Integrat de les Llengües (TIL) BOIB 20/04/2013
Instruccions aplicació TIL 9/05/2013
Calendari aprovació TIL

ELS EXPERTS

Sobre el model lingüístic escolar de les Illes Balears (Dept. Pedagogia Aplicada, UIB)

Llengua i Escola (Dept. Filologia Catalana, UIB)

Presentació PREZI Desmontant el TIL

Un resum del document Llengua, educació i sensatesa (UIB, UOC, IEC i altres) que incideix en els aspectes tècnics del TIL:

El TIL presenta una tremenda contradicció entre els objectius declarats i les condicions d’aplicació imposades als centres. La consecució de competències en català, castellà i una llengua estrangera és un  bon objectiu però s'ha de fer amb una capacitació  prèvia, si no es vol que acabi essent un fracàs. No es pot implantar per decret amb caràcter d'urgència i sense respectar la transició progressiva al nou model des del model actual.

L'ús de l'anglès o d'un altre idioma com a llengua  vehicular no pot donar bons resultats  amb professors que tenguin simplement la competència de nivell B2 del Marc Comú Europeu, que és clarament insuficient (i no parlem  ja si s’arriba a recórrer a professors “habilitats” sense coneixements acreditats!).

Per començar, molts de centres no disposen de professors capacitats. És  imprescindible que els professors coneguin la metodologia que han de seguir, que  l’hagin exercitada a efectes pràctics, i que siguin conscients que són al mateix temps  professors d'una matèria i d'una llengua.

Un dels experts internacionalment més acreditats en la difusió del model AICLE ( l'aprenentatge integrat de continguts i llengua ), David  Marsh, ho va dir ben clar : la simple adopció de l'anglès com a vehicle de l' aprenentatge  pot comportar resultats educatius devastadors, si no es tenen en compte al mateix temps els aprenentatges de llengua i els de la matèria. Icom podrien fer-ho d'un curs per un  altre, com pretén el decret, uns ensenyants que no coneixen bé ni l'idioma ni la metodologia AICLE?

La primera condició de qualsevol disposició legal és que la considerin aplicable els  encarregats de dur-la a la pràctica i més en un sector tan vital per al futur de la societat com és el sistema educatiu! Altrament es va a parar a una desmoralització i un fracàs  general de conseqüències nefastes i difícilment reversibles. Una reforma educativa que no parteixi del consens amb els responsables dels centres educatius està condemnada al fracàs.

 No es pot embarcar tot un sistema educatiu sobrecarregat de responsabilitats en un experiment de resultats imprevisibles sense escoltar cap de les advertències autoritzades que s'han fet sentir públicament amb contundència. No es pot posar en marxa un canvi que els mateixos  membres del Consell Consultiu han indicat que té aspectes de dubtosa legalitat, que no compta amb els recursos econòmics necessaris i que es vol implantar de manera precipitada.

El consens contra l'experiment ideològic del TIL és pràcticament total. Dijous passat, 13 de juny, Antoni Martorell del PP de Pollença com president d'ANPE va declarar al  diari ULTIMA HORA: “El autismo del Govern será perjudicial para la Educación en les Illes, para nuestros estudiantes. No tengo ninguna duda (...) la aplicación del TIL nos parece una irresponsabilidad pedagógica por parte del Govern. Es irresponsable porque no tenemos profesores preparados para dar clases en inglés ni alumnos preparados para recibirlas. (...) El calendario que quiere imponer el Govern es un despropósito pedagógico y así se lo ha advertido toda la gente que entiende de Educación. (...) Churchill decia: 'Hay que pensar más en las próximas generaciones que en las próximas elecciones”. Bauzá hace todo lo contrario. El solo piensa en dar la imagen que ha hecho una reforma”.

 

 (Segueix)

Els aldarulls a Estocolm

Alternativa | 23 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article del nostre amic Albert Herranz . Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 

Com sempre, el primer que es va veure dels fets va ser l'espectacle: cotxes calcinats, mares preocupades pels seus fills, veinats indignats amb els joves, policies estressats i sorpresos per la violència. I els titulars: Crema Husby, El fracàs d'un sistema, Suècia a la deriva... Els periodistes donant la versió policial per bona, sense sortir a la perifèria per esbrinar què havia succeït i els joves de la perifèria sense poder dir la seva. I sobretot, sorpresa. ”Com ha pogut passar això?”. I tot i així, feia temps que es veia venir i ja va tenir un avís previ al barri de Tensta fa uns mesos

Suècia és un estat multicultural amb cinc minories reconegudes i milers de ciudatans amb un o totsdos dels pares d'origen estranger. Durant els dos darrers anys s'ha discutit molt sobre si existeix o no un rascisme estructural dins la societat que en aquests moments de crisi s'està manifestant amb una certa virulència. La tercera- quarta força política és el partit Sverige Demokraterna, un partit cimentat en el racisme i d'origen feixista.

El 19 de maig del 2013 Estocolm celebrava que Suècia havia guanyat el mundial d'hockey sobre gel. A la perifèrica, concretament en el barri del nordoest Husby els joves sortiren al carrer i començaren uns aldarulls que duraren uns sis dies, A l'endemà els diaris parlaven d'una violència desmesurada. De pedrades contra la policia i els bombers. L'organització Megafon, que treballa per la dignificació de les condicions de vida als barris perifèrics, va denunciar que la policia va utilitzar la violència de forma desproporcionada, va insultar i provocar als joves amb epítets com ”negres”, ”simis” i que, en algún moment arribaren a amenaçar amb disparar als joves amb les seves armes reglamentàries. Això els va valer que els mitjans de comunicació, encara defensant la versió policial, els acusàs d'estar a favor dels vàndals, dels violents. A mesura que les xarxes socials s'omplien d'altres imatges que les consabudes de cotxes incendiats els mitjans tengueren que modificar un poc la seva versió dels fets.

Quan al tercer dia els fets arribaren als mitjans de comunicació internacionals el president del Govern Fredrik Reinfeldt va manifestar la seva condemna de la violència però també va fer una crida pel diàleg. Demanava diàleg la mateixa persona que feia un any havia manifestat, davant la crítica de que l'atur està augmentant a Suècia que l'atur no era tan gran en els ”suecs ètnics”.

Una sorpresa el que estava passant? La veritat és que no tant. Per a qui ha seguit els darrers mesos la política i societat sueca era qüestió de temps que alguna cosa passàs. No és la primera vegada. Aldarulls d'aquest tipús ja s'han donat altres anys a Rosengård (Malmö), Hammarkullen (Gotemburg) o Gottsunda (Uppsala). I si bé, tenen distints orígens, els principals solen ser la manca de perspectives i l'atur.

A Estocolm l'implantació l'any 2012 d'una nova fase del REVA- pla policial destinat a l'increment de captura d'immigrants il·legals segons les directius de la UE- que es va desplegar de forma agressiva a les aturades del metro i que va consistir en que pràcticament totes les persones retingudes i interrogades eren persones d'aspecte ”no nòrdic”, fossin o no ciutadanes sueques. L'ona d'indignació, denúncies per retencions il·legals va ser molt gran. El ministre d'Immigració Tobias Billström va declarar en el diari Dagens Nyheter el 18 de març d'enguany que ” no són rossos i d'ulls blaus els que els amaguen” (als immigrants il·legals). Això va provocar una tempesta social i política. L'Aliança (coalició de partits polítics de dreta i centre) governa en minoria i la seva política en matèria d'immigració es duta a terme amb el recolzament de Miljöpartiet (Els Verds).

Uns dies abans, en el mateix diari, l'escriptor i dramaturg suec, amb pare tuneci, Jonas Hassen Khemiri en una carta oberta a la ministra de Justícia, Beatrice Ask, denunciava l'actitud policial i el racisme estructural existent del qual ell mateix havia estat víctima de jove. Una carta que va córrer com la pólvora, al facebook en un dia va ser compartida 120.000 vegades, entre la població sueca i va provocar una autèntica onada de debats a altres diaris, cadenes de ràdio i televisió. Davant la reacció de la ciutadania la ministra Ask va anunciar que el plan REVA s'aplicaria de forma passiva, com s'havia fet fins al moment. Tot i això, les organitzacions que treballen amb immigrants il·legals han denunciat que la caça a l'immigrant continua fins al punt que no s'atreveixen anar al metge, a l'oficina d'immigració a intentar adobar la seva situació o que els fills no s'atreveixen a anar a escola. Creant així una situació d'inseguretat que abans no existia. Situació que s'ha extès a àmplies capes de població a molts de barris d'Estocolm.

Tenim l'atur i el racisme estructural però l'origen del que ha passat a Husby està a l'especulació urbanística que els barris del nordoest d'Estocolm estan patint.

L'any 2007 la ciutat d'Estocolm va presentar amb molta pompa ”Järvalyftet”. Es tractava d'un pla destinat a millorar les condicions de vida dels habitants dels barris del nordoest d'Estocolm. Ademés, aquest pla incloïa la participació dels veinats i les entitats polítiques i socials en el procés. Els barris que es beneficiarien d'aquest pla eren els d'Husby, Akalla, Rinkeby, Tensta y Hjulsta. Barris que naixeren dins l'anomenat ”miljonprogrammet”, és a dir, sota el paraigües del pla de construir un milió d'habitatges a tot el territori de l'Estat suec durant la dècada 1965-75 destinats als immigrants interiors i exteriors que s'intal·laven en les ciutats. Barris que han tengut una manca d'inversió en infrastructures i millores urbanístiques des de la seva concepció. Es tractava, segons l'Ajuntament, d'una aposta ambiciosa pels barris durant el període 2007-2030. Les primeres dissensions es donaren el primer any i el partit socialista, Vänsterpartiet (un equivalent a IU) i diverses associacions abandonaren el projecte. De les 30.000 propostes que els veinats feren, la gran majoria s'han ignorat.

Sis anys després de l'inici de l'aposta de l'administració la realitat és dura als barris del nordoest: hi ha el doble d'aturats, els punts d'atenció metge s'han reduit, augment del fracàs escolar... A tot això s'ha d'afegir la certesa de que l'anomenat ”Järvalyftet” és un projecte que mai va ser dissenyat a favor dels habitants dels barris sinó en contra d'ells. Des de fa uns mesos les protestes, amb més o menys intensitat s'han succeit i Megafonen fa ja temps que porta a terme una campanya en contra del projecte.

A l'abril d'enguany a Tensta- un altre dels barris afavorits per ”Järvalyftet”- hi va haver incidents dirigits cap a una empresa constructora que ha obtingut permís del municipi per construir habitatges d'alt estànding mentre que els pisos de lloguer que gestiona al barri es degraden i només són renovats quan són abandonats pels inquilins. Una vegada renovats els lloguers han experimentat pujades fins un 20-30% en alguns casos. Els veinats estan essent expulsats.

El gran pla per als barris del nordoest d'Estocolm està essent en realitat una gran operació d'especulació urbanística destinada a canviar el paisatge humà d'alguns dels barris. Una població amb greus problemes estructurals, amb la sensació d'abandonament per part de l'administració a més ha de patir una forta especulació urbanística que no tan sols els estan expulsant d'algunes de les zones sinó que està permesa i emparada per l'Administració.

El 12 de maig a Husby un home de 69 anys, desequilibrat, va ser mort per la policia amb cinc o sis trets després d'haver amenaçat a la policia amb un matxete o ganivet segons les fonts. L'home va morir de camí a l'hospital. La policia va donar dues versions sobre si es va avisar o no immediatament a l'ambulància. L'actuació policial va provocar opinions irades al barri. Haguéssin actuat així d'haver succedit a un barri del centre? Per què tants de trets? La policia rep constantment crítiques per la facilitat que empra la violència als barris perifèrics i de res han valgut programes d'apropament i policies de barri. Paradoxalment, els veinats també es queixen de la poca policia al barri que només és present a l'hora de perseguir o enfrontar-se als joves. El fet del 12 maig va ser interpretat com una expressió més del menyspreu que la institució policial sent pels veinats. Una setmana després començaren els aldarulls.

Començaren com un toc d'atenció. I probablement seguiren per un tema de testosterona. Ja al tercer dia, molts de veinats es dirigien a alguns dels joves amb ”ja podeu aturar, vos heu guanyat el respecte. Ara ens escolten!”. Tot i així els incidents seguirien uns dies més. La pròpia Megafonen ha obert un fons per als afectats dels cotxes incendiats i els ponts que l'Administració ha descuidat tornen a ser emprats per obrir distintes vies de diàleg.

Es tracta d'un còctel explosiu: atur, racisme estructural i especulació urbanística. Les distintes associacions civils que treballen als barris perifèrics d'Estocolm- Megafon, Pantrarna, Linje 17...- intenten fer de contrapés denunciant, treballant activament per millorar les condicions socials dels veinats i, davant tot, ofereixen una esperança que l'Administració i els partits polítics són incapaços de transmetre hostatges com són dels interessos empresarials.

Tot i que la situació s'ha donat als barris del nordoest hi ha molts de barris d'Estocolm i dels municipis del gran Estocolm que estan sota tensions especulatives fortes. L'habitatge és escàs a la capital i les oportunitats d'especular amb el sòl i els lloguers pertanyents al municipi i entitats semiestatals són grans. Un cas recent és el d'Alby, barri que pertany al municipi de Botkyrka al sudest de la capital i amb un atur- segons xifres de 2010- d'un 7,1%. Al Consell municipal hi ha una majoria de representants del Partit Socialista, Vänsterpartiet i Miljöpartiet així que quan el municipi va anunciar la possibilitat de venda de 1300 pisos municipals a un capitalista de risc la sorpresa va ser monumental. Això significaria un empitjorament de les condicions dels veinats. Durant tota l'hivern i sota la campanya ”Alby no es ven” els activistes contraris recolliren signatures per demanar un referéndum sobre la compra. Malgrat que el municipi no els va deixar espais per desenvolupar la seva activitat i posaren tots els emperòs possibles la campanya recentment va presentar 6500 signatures dels albylesos demanant un referéndum.

El lliurament es va fer un divendres, el dilluns el municipi va anunciar la signatura del contracte de venda. Els interessos empresarials pesen més que la democràcia participativa que els polítics diuen gestionar i defensar.

No sé a l'estranger però aquí, a Suècia, en sentirem més coses de la primavera que bull als barris de la perifèria.

 

 


Vaga indefinida en educaciˇ i per l'educaciˇ

Alternativa | 22 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

L’Assemblea de Docents de les Illes Balears convoca una vaga indefinida a partir del 13 de setembre de 2013 amb l’objectiu de la derogació de  del decret TIL com a punt de partida.

Altres objectius que s'hauran d'incloure en la negociació:

Retirada dels projectes de decrets de convivència i símbols.

Cobrir les substitucions de manera immediata.

Retornar a les plantilles de professors i mestres i a les ràtios d'alumnes d'abans de les retallades.

Retornar al cos d'inspectors previ a les retallades.

Retornar a la dotació personal i econòmica dels CEPs d'abans de les retallades.

Augmentar l'atenció a la diversitat.

Dotació pressupostària dels programes de reutilització de llibres.

Augmentar la dotació econòmica de les beques.

D'altres punts que l'assemblea pugui considerar necessari afegir.

 

S’ha de mobilitzar i involucrar tota la comunitat educativa (escola concertada, pública,   pares i mares i alumnes). La vaga no té objectius salarials ni corporatius. Ens jugam   el futur de l'educació.El proper dimecres 26 a les 17,30h al Teatre Municipal de Manacor, hi ha convocat una ACTE MULTITUDINARI per difondre i informar sobre la vaga indefinida

Hem d'aconseguir que vingui DE CADA CENTRE EL MÀXIM DE GENT POSSIBLE. Que tot això sigui un èxit només depèn de nosaltres!!

 

 

El Comitè de vaga de l'Assemblea de Docents ha elaborat un vídeo per animar a assistir-hi. Difoneu-lo tot el que pugueu.

 


 

 

Clara Hammerl, filla adoptiva

Alternativa | 21 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A l’igual que al cas del carrer dedicat a na Margalida Comas Camps al ple de desembre de 2008 es va aprovar la nostra moció per nomenar filla adoptiva a la Sra Clara Hammerl (article). En aquest moment ja es troba en exposició pública l’expedient al que podeu fer les al·legacions que considereu pertinents fins el 5 de juliol.

A l’igual que al cas de na Margalida Comas aquests cinc anys han augmentat els reconeixements a na Clara Hammerl. Si al seu dia no vam aconseguir que l’escoleta municipal del Port de Pollença portés el seu nom (article) ara el porta l’Institut del Port de Pollença. -

La Sr Clara Hammerl natural de la ciutat prussiana de Bromberg, a més de ser la dona d'en Guillem Cifre de Colonya, va contribuir a l'enriquiment i perfeccionament de la comunitat pollencina per la seva feina tan a l'Institució Libre d'Ensenyança a Pollença com a la Caixa d'estalvis. A més a més ha destacat i ha tingut ressò nacional la seva figura com primera dona directora d'una entitat financera a Espanya, la Caixa d'Estalvis de Pollença (1908-1916). A tots aquest mèrits l'hem d'afegir el del valor de lluitar contra els perjudicis socials de l'època. Ser dona, estrangera, luterana i fer feina en els ideals del lliure pensament d'apropar l'educació a les classes més desfavorides, com a vehicle per a la seva alliberació,  li va enfrontar al rebuig i la crítica dels sectors més tradicionalistes de Pollença. A més a més va haver de fer front a diverses adversitats a la seva vida familiar (mort de la seva filla Emma, fallida de la hisenda familiar, suïcidi del seu marit...) . Tot això no va impedir que el seu sentit de responsabilitat li fes tenir un paper capdavanter en continuar l'obra de D. Guillem Cifre de Colonya

És hora de que Pollença doni el títol de filla adoptiva a una dona excepcional gràcies a la qual es va mantenir a Pollença la feina de modernització social que havia iniciat ella mateixa amb D. Guillem Cifre de Colonya.

L'arxiver i bibliotecari municipal, Sr. Pere Salas Vives ha fet un informe, on podeu trobar nombroses dades que fonamenten els mèrits de na Clara Hammerl i que  podeu llegir al següent enllaç 

Com diu en Pere Salas:

... una vida intensa, no exempta de tragèdia, d’incomprensió i de sofriment fins al darrer moment, però també plena de responsabilitat, altruisme i sentit ciutadà del deure com experimentaren poques persones del seu temps i d’èpoques futures. Sobretot per a les dones de la seva època. I si no, com es pot interpretar l’existència de Clara Hammerl, una dona que donà la volta a mig món per dedicar-se als altres? De Berlín a Pollença, per complir una missió de modernització social conjuntament amb el seu marit. De Pollença a Madrid i un altre cop a Berlín, i finalment als Estats Units, passant per Palma, per educar els seus fills. I finalment, per vèncer la solitud de la vellesa, es posà sota el sostre de la família de la seva filla, ara en un poble perdut de l’Argentina.  Al final foren 73 anys plens de vivències de tots els matisos i de colors, d’experiències i anhels no sempre complerts, però que configuren una vida rica com poques. I, el que és més important, un exemple avançat del paper que la dona hauria de jugar en la societat del futur.    

- Biografia (IES Clara Hammerl).

- Clara Hammerl, la primera espanyola directora d’una entitat financera (Revista digital dona).

- Clara Hammerl. Directora (Diccionari biogràfic de dones).

- Los orígenes de Caixa Colonya (revista Namaste).

 

Clara Hammerl a Colonya rodeada de pageses (1910) a una fotografia de Guillem Bestard publicada al Mallorca Zeitung. 

 

Arxiu Caixa Colonya.- La família Cifre-Hammerl a la Cala de Sant Vicenç, any 1906 o 1907. 

Carrer Margalida Comas Camps

Alternativa | 20 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Al ple del 22  de desembre del 2008 es va aprovar la nostra moció per dedicar el carrer que actualment és conegut com "prolongació Gola" a la Sra Margalida Comas Camps i nomenar filla adoptiva a la Sra Clara Hammerl (article).

Durant tots aquests anys no hem oblidat i hem lluitat pel compliment d’aquesta moció,. Al final de la passada legislatura el 30 de març del 2011 (més de dos anys després de l'aprovació de la moció) es van obrir els expedients corresponents que no van avançar i van caducar. Ja a aquesta legislatura vam demanar que el batle delegués la feina d’executar la moció en nosaltres, cosa que va fer finalment el 27 de maig del 2013 i que l’agraïm. En aquest moment ja es troben en exposició pública els expedients al que podeu fer les al·legacions que considereu pertinents fins el 5 de juliol. Avui li dedicam l'article a la Sra Margalida Comas Camps.

La menorquina Margalida Comas i Camps va destacar tan pels seus valors democràtics i humanitaris  com per la seva formació, amb un expedient excepcional  i per la seva feina professional a una societat tan masclista com era l'espanyola de principi de segle XX. Pedagoga vinculada a la Institució Lliure d'Ensenyança, va ser una de les principals protagonistes de la introducció de la didàctica de les Ciències a Espanya. Llicenciada i doctora en Ciències Naturals (una de les primeres dones que va aconseguir aquests títols a Espanya), va visitar centres educatius de França i Anglaterra i va cursar estudis de postgrau en Paris i Londres, exercint com a professora de diferents Escoles Normals, a la Universitat de Barcelona i a Anglaterra. En definitiva es tracta d'una pionera de  la innovació, renovació i divulgació educativa, i la seva activitat com a investigadora queda recollida en publicacions i congressos internacionals.

Respecte a la seva relació amb Pollença, Margalida Comas es va casar amb el deixeble de l’obra de Colonya, el fotògraf Guillem Bestard Cànaves, passant els estius a Pollença fins que la Guerra Civil la va obligar a partir a l'exili, pels seus ideals republicans, i la va  separar de la seva feina i de la seva família. El primer Ministre d'educació de la dictadura franquista va prohibir expressament els seus llibres A l'exili a Anglaterra va fer feina humanitària a favor dels refugiats  a més de continuar amb la seva feina docent a Anglaterra fins la seva jubilació.

És hora de recuperar la memòria de dones excepcionals com na Margalida  Comas i Camps, a les que la guerra va truncar la seva vida i a les  que la dictadura franquista va voler esborrar de la nostra memòria col·lectiva.

L'arxiver i bibliotecari municipal, Sr. Pere Salas Vives ha fet un informe, on podeu trobar  nombroses dades que fonamenten els mèrits de na Margalida Comas i que  podeu llegir al següent enllaç 

Articles sobre na Margalida Comas Camps:

- Margarita Comas Camps (Urxella).

- Dones i perdedores no us oblidam (Urxella).

- Margarita Comas: La ciencia, ese juego de niños (Baleópolis).

- Margarita Comas Camps. ( La mujer científica del 27)

- Margalida Comas fue casi la primera en todo (entrevista a Joan March Noguera)

- Margarita Comas Camps y la introducción del Nature Study en las escuelas españolas.

 - Entrevista a MªÀngeles Delgado; Margalida Comas tuvo una fortaleza moral admirable.:

Su padre, Gabriel Comas, fue un pedagogo importante, relacionado con la Institución Libre de Enseñanza.

L.C.- Usted cuenta que, en el treinta y seis, los libros y los papeles de todos ellos fueron quemados públicamente.
M.D.- Fue en Pollença, su lugar de veraneo. Lo sé por una entrevista que le realizó el profesor Jaume Oliver a una de las hermanas. Lo quemaron todo. Los libros, la correspondencia... Y con el fuego no solo se quemó el papel, sino la memoria de los Comas y de la renovación pedagógica que representaban. 

El llibre de María Ángeles Delgado Martínez (ed)  Margalida Comas Camps (1892-1972) científica i pedagoga

 

Margalida Comas i Guillem Bestard als anys 30 (Fotos Antiguas de Mallorca)

 

 
Els llibres de na Margalida van ser cremats a Pollença i prohibits durant el franquisme.
 
Margalida Comas i Guillem Bestard als anys 50 (Fotos Antiguas de Mallorca
 
 

Foto i article a Menorca diario del carrer que Alaior (Menorca) ha dedicat a Margalida Comas.

 

 

Mata-segells dedicat a Margalida Comas Camps

 

Treure el Mandela que tots duem dins

Alternativa | 19 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com


Fa uns dies vaig sentir  per la ràdio que Nelson Mandela ha tornat a ser hospitalitzat per una recaiguda d’una infecció pulmonar que va patir fa uns mesos, tot i que en el moment d’escriure l’article havia millorat lleument, tot fa pensar que més prest que tard ens deixarà definitivament.  Fa prop d’un any ja vaig voler fer-li un petit homenatge amb l’article : Nelson Mandela i el poder del perdó

    La notícia de la seva recaiguda m’ha fet tornar a pensar en  la necessitat que tenim els humans de cercar referències externes per reafirmar o definir els nostres valors.

    És d’agrair que al llarg de la història haguem pogut gaudir de grans personalitats com el propi Nelson Mandela o Gandhi, que ens serveixen d’inspiració a tota la societat. L’altra cara de la moneda d’aquests lideratges tan forts és que es crea una forta dependència, el fet de convertir-los en mites i casi Déus els allunya de nosaltres. En certa manera ens fa menysprear les nostres capacitats i vivim esperant a que aparegui un altre líder que resolgui els nostres problemes.

    Fa poc vaig veure per Internet un article El Gandhi que muy pocos conocen. Em va cridar l’atenció perquè tractava de desacreditar la figura de Gandhi, al·ludint a certes etapes de la seva vida i a certes frases que suposadament va dir, atribuint-li conductes sexistes i racistes. La meva primera reacció va ser la d’indignació tot i que l’article era bastant pobre per voler enfosquir la trajectòria d’un personatge com Gandhi. Però la veritat és que em va permetre seguir reflexionant sobre la necessitat que sovint tinc de cercar referents externs.

    Tot i la mitificació d’aquests personatges, és clar que no deixen de ser humans, precisament penso que el  més destacable d’aquestes grans persones és precisament la seva humanitat. Tot i aconseguir fites tan importants com derrotar el règim de l’apartheid o la independència de la India, crec que el més important és el seu exemple de lluita i superació, que segurament començaren a nivell intern.

    Per altra banda, tots podríem anomenar una llarga llista de persones que  al llarg de la història  són recordades per la seva responsabilitat en grans crims i atrocitats. Persones que, tot i que ens costaria reconèixer-ho, segurament també varen tenir qualque llum a la seva vida. Fa poc vaig llegir que el problema que sorgeixin persones malvades no es tant  el fet de que sorgeixin sinó que molta gent les recolza  Hitler no hagués pogut dur a terme l’holocaust sense l’ajuda de milions de persones, de la mateixa forma que Mandela no hagués pogut derrocar l’apartheid ell tot sol .

     Per molt poderosa que sigui una persona, el cert és que necessita d’altres per fer grans coses, tant positives com negatives. En certa manera tots tendim a culpabilitzar els poderosos dels mals del nostre món, sense adonar-nos que és gràcies a gent com nosaltres que aquests adquireixen el poder.  

     Hi ha dos grans forces que mouen aquest món i que sorgeixen de dintre de cada un de nosaltres. Mandela i Gandhi van fonamentar la seva vida en l’Amor i el Perdó. La força de Hitler, en canvi, va ser la Por.  A cada moment tots tenim la possibilitat de triar quina força ha de guiar els nostres pensaments, les nostres paraules i les nostres actuacions. Segons la decisió que prenguem, en el futur sorgiran més Mandelas o, pel contrari, més Hitlers.

    Tal vegada seria interessant deixar d’esperar a “salvadors” externs per tractar de millorar el món en el que vivim i tractar de treure el Mandela que tots duem dins.


Joan Cifre Cerdà


Del 23 al 30 es fa una crida a tota la ciutadania a un plebiscit ciutadà,  "Plesbiscito Ciudadano".Al cas de Pollença  els Indignats organitzen aquest plesbiscit, al seu perfil de facebook us podeu posar en contacte amb ells per ajudar i participar. Cal posar en marxa el major nombre d'urnes possibles, se necessita gent perquè aquesta acció sigui un autèntic èxit de la ciutadania. Cal mÚs implicaciˇ. 3¬ reuniˇ de la comissiˇ de la crisis

Alternativa | 18 Juny, 2013 00:14 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Ahir vam assistir a la tercera reunió de la comissió d’avaluació i seguiment de la crisi. A la reunió eren; Miquel Llobeta (PP) el regidor de Serveis Socials  María Antonia Tugores i Aina Abrines de Serveis Socials, Guillem Soler (gerent de la Residència), Pep Villalonga d'Educació, Catalina Cifre (mediadora cultural), Javi Salas dels comerciants de Pollença,Damià Oliver i José Luis Morales (Plataforma contra la Por), Miquel Angel (Esquerra), Tomeu Cifre (PSM) i Pepe García (Alternativa). Vam trobar a faltar la resta de partits i membres d'associacions, sector hoteler, església...

- Aprovació de l’acta anterior. Van demanar completar l'acta (veure article sobre anterior reunió) ja que incomprensiblement s'havien oblidat d'una cosa tan important com posar els acords als que haviam arribat a l'anterior reunió, el que ens sembla molt poc seriós igual que la poca feina que s'havia fet en torn a aquells acords:

- Es va arribar a l’acord de treballar amb altres pobles de la comarca per aconseguir reduir les llistes d'espera i els temps a les consultes preferents a l'hospital d'Inca (uns 130.000 usuaris).

- Fer feina al tema de la formació es va parlar d’una oferta d’uns 500 cursets als quals cal estudiar quins són els més interessants tenint en compte les demandes empresarials que tenim.

- Coordinar i intentar estendre el sistema de reutilització de llibres que es fa a diferents  centres escolars del municipi.

Respecte al primer acord en referència a la llista d'esperes la coordinadora del Centre de Salut de Pollença (que no va poder assistir) va facilitar una llista d'espera de diferents especialitat, a moltes de les mateixes posa bústia el que vol dir que es deixa al pacient en la llista d'espera i des de l'hospital el cridaran, a algunes no tarden gaire, però d'altres com oftalmologia, poden arribar a tardar 15 mesos en cridar.

Juny; ginecologia.

Juliol; neforlogia, cirugia general, dermatologia, psiquiatria.

Octubre; reumatologia.

Novembre, neumologia, urologia.

Desembre; neurologia.

Gener 2014; hematologia

Bústia; traumatologia, digestiu, oftalmologia, otorrino, rehabilitació.

L'espera per a realitzar proves diagnostiques, és variable. Per les radiografies normals no hi ha problemes. Més o menys en 1-2 setmanes estan fetes. El problema és amb ecografies, TAC,RMN, en què l'espera pot varir de 5-6 mesos les ecografies fins a 8 -12 mesos per les RMN. No tenen accés a dades concretes però és el que tarden els pacients.

Damià Oliver de la Plataforma contra les Polítiques de la Por es va oferir per fer feina conjunta amb la coordinadora del Centre de  Salut i fer un escrit per argumentar les demandes del municipi a aquest tema. A les llistes d'espera caldria afegir el tema de dotar de serveis l'ampliació del consultori del Port de Pollença.

- Respecte a l'acord de coordinar i intentar estendre el sistema de reutilització de llibres que es fa a diferents  centres escolars del municipi no s'havia fet res. Vam parlar de la diferent situació als centres; hi ha centres que es fa i centres que no. Vam posar com model l'IES Guillem Cifre de Colonya on el sistema funciona prou bé gràcies a la implicació d'un grup de professores que a canvi de res s'encarreguen de comprar, revisar i vendre els llibres reutilitzats. Els llibres es compren a 3 euros i es venen a 5 amb el que s'obté un romanent per comprar llibres i ajudar a alumnes amb dificultats econòmiques per exemple a pagar les excursions. Es va parlar de la necessitat d'implicació de les directives, professors o APIMAS per que funcioni la reutilització. Per desgràcia aquesta reunió ha estat massa tard però així i tot el tècnic d'educació es va comprometre a moure el tema als diferents centres educatius del municipi.

- Respecte al tema de la formació el tècnic d'educació es va comprometre a fer-nos arribar l'oferta dels nombrosos cursets que es poden fer des de l'Ajuntament per entre tots triar els que poden ser més interessants.

- El gerent de la Residència va comentar que seria molt necessari que gent que fes cursos de formació pugues fer pràctiques  en la Residència , com han fet les participants al curs d'auxiliar d' infermeria , i que el treball per la comunitat funcionava molt bé (l'Ajuntament té una plaça ofertada de la Residència amb Administracions Penitenciàries). També va oferir la Residència com un lloc obert a tots els que vulguin aportar feina o coneixements, considerant que seria bo pels residents i positiu per la gent que es troba en atur.

- Per altra part el regidor de Serveis Socials ens va informar que es continua igual que a la passada reunió; s'ha repartit bastant menjar aquest hivern entre famílies necessitades i ha hagut ajudes temporals; escoletes, lloguers, estades ...

- El representant dels comerciants pollencins va informar de les dificultats dels comerços de Pollença aquest mes de juny (han baixat molt les vendes) i va comentar que l'Ajuntament ha d'intentar comprar i contractar dins el petit comerç de Pollença, ja que això facilita i possibilita la bona economia del municipi ja que els doblers no surten del poble. Una proposta que es va recollir per part del regidor de l'equip de govern que també va recordar la necessitat de que els empresaris de Pollença (constructors, jardiners...)s'haurien d'unir en UTEs per poder participar dels concursos públics municipals. E

- Al final de la reunió vam recordar al regidor de Serveis Socials la necessitat de  canviar l' ordenança fiscal plusvàlues per complir el que vam acordar a la moció per evitar els desnonaments de subvencionar les liquidacions de l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana als subjectes passius en els casos de dació en pagament i execució hipotecària d'habitatge únic i habitual pels anys 2013 i 2014.

 També vam demanar que a les properes Jornades Serveis Socials es tingui en compte la comissió d'avaluació i seguiment de la crisi; hagués estat una bona idea convocar una reunió durant les mateixes jornades.

Per concloure; consideram que la comissió és una bona eina d'informació i  comunicació però que per ser una eina més pràctica i útil cal una major implicació des del regidor de serveis socials a les associacions, passant per empresaris i ciutadans. Esperam que els acords que s'adopten es prenguin amb més serietat i que realment es faci feina pel seu compliment. En principi la propera reunió serà després de l'estiu.


 

Del 23 al 30 es fa una crida a tota la ciutadania a un plebiscit ciutadà,  "Plesbiscito Ciudadano".Al cas de Pollença  els Indignats organitzen aquest plesbiscit, al seu perfil de facebook us podeu posar en contacte amb ells per ajudar i participar. Cal posar en marxa el major nombre d'urnes possibles, se necessita gent perquè aquesta acció sigui un autèntic èxit de la ciutadania.


 

No volem tornar a la gestiˇ del 2003

Alternativa | 17 Juny, 2013 09:17 | facebook.com twitter.com

El passat dijous el diari "Última Hora" publicava que el PP està a punt d’arribar a un acord amb el PI perquè s’incorpori a l’equip de govern, un acord al que es podria sumar UMP (veure notícia). Cap sorpresa, el que ens preocupa és tornar a les formes de fer i gestionar d'un govern com el del 2003 (PP-UMP & UM-UNPI), una forma de governar i gestionar de la qual encara tots els ciutadans de Pollença  estam pagant les conseqüències. L'exemple més clar seria el projecte de l'auditori d'en Moneo que va ser un dels temes  claus d'aquell pacte beneït per en Jaume Matas i que ara ens volem fer pagar.

Igualment ens preocupa que a les negociacions entre PP –PI,  puguin incloure amagar l’auditoria que afecta a un regidor del PI  a un calaix, fet que evidentment no consentirem.  Al mes de gener es varen fer públiques les conclusions de l' auditoria feta a l’Ajuntament per l’empresa especialitzada DELOITTE. A l'auditoria es constaten nombroses irregularitats: incompliment de  la llei de contractació pública, falta de control pressupostari de les despeses que  s'aprovaven, factures aprovades sense conformar ... i  algunes de les mateixes van ser realitzades per un dels actuals regidors de CiU en i ex-regidor d’esports d’UM a anteriors legislatures. (veure anterior article; L'auditoria no acabarà a un calaix)

Al mes de febrer vam presentar una moció, que es va aprovar per unanimitat, per realitzar un informe jurídic sobre l’auditoria per confirmar o  no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat en algunes de les actuacions indicades a l’informe i, si és el cas, denunciar-les als jutjats. Des de febrer fins al darrer ple de maig hem demanat al batle en diversos plens pels  informes respecte a l’auditoria. Una feina que hauria de ser prioritària per aclarir les greus irregularitats assenyalades en la mateixa. La resposta sempre ha estat que no s’han fet i no s’ens ha informat de que s’hagués donat cap pas per fer aquests informes, tot això en paral·lel a les negociacions entre PP i PI, el que evidentment no ens dona cap confiança tenint en compte el que va ser la nostra experiència amb un govern similar al 2003.(notícia al Última Hora)

 


 Del 23 al 30 es fa una crida a tota la ciutadania a un plebiscit ciutadà,  "Plesbiscito Ciudadano".Al cas de Pollença  els Indignats organitzen aquest plesbiscit, al seu perfil de facebook us podeu posar en contacte amb ells per ajudar i participar. Cal posar en marxa el major nombre d'urnes possibles, se necessita gent perquè aquesta acció sigui un autèntic èxit de la ciutadania. 

 

Cal retirar la LOMCE

Alternativa | 15 Juny, 2013 23:58 | facebook.com twitter.com

La PLATAFORMA CRIDA demana la RETIRADA DE LA LOMCE pels següents motius :

1. Perquè és una llei SENSE SUPORT NI PARTICIPACIÓ de la Comunitat educativa

La LOMCE ha aconseguit el rebuig de la gran majoria de la comunitat educativa i no té el suport de la comunitat científica, ni dels agents socials, ni de la gran majoria de les forces polítiques. Sols el PP, els que gestionen l’economia de mercat i l’Església Catòlica donen suport a aquesta llei. S’ha renunciat al diàleg i s’ha apostat per la imposició.

La millora del sistema educatiu només serà possible si compta amb un ampli consens de la comunitat educativa i amb la implicació de tota la societat.

2. Perquè és una CONTRAREFORMA EDUCATIVA, regressiva en el temps (i en les idees) i contrària als principis i als valors d’un sistema realment democràtic

La LOMCE es fonamenta en criteris pedagògics caducs i s’allunya dels valors educatius (democràtics) més elementals i de la Constitució espanyola. Entén l’ensenyament públic com a beneficència no com un dret inalienable de la ciutadania.

3. Perquè és EXCLOENT enlloc d’INCLUSIVA

La LOMCE incrementa les desigualtats personals i socials i per això pretén subratllar les diferències en lloc d’assumir el paper irrenunciable de la inclusió i la integració de tot l’alumnat com eix vertebrador d’una societat més justa i democràtica. Des de l’educació primària

s’etiqueta i es classifica els alumnes encaminant-los a un itinerari predeterminat: avaluació final a primària, revàlides a ESO i a Batxillerat, 4-ESO amb àrees ja determinants pel futur acadèmic.

Una escola pública de qualitat intenta compensar les desigualtats per tal que els infants i els joves tinguin els mateixos drets i les mateixes oportunitats de manera que la situación econòmica i social no sigui un element discriminatori.

4. Perquè és ELITISTA i SEGREGADORA

La LOMCE promou la segregació i l’especialització dels centres educatius en funció del context social i familiar. Preveu una especialització i una classificació dels centres segons la tipología de l’alumnat a partir dels resultats acadèmics. Així, l’Administració podrà assignar més recursos

econòmics, personals i materials, als centres amb millors resultats acadèmics, no en funció de les necessitats educatives de l’alumnat o del centre, contràriament a allò que caldria fer per combatre el fracàs escolar. (1)

5. Perquè és SEXISTA enlloc de COEDUCADORA

La LOMCE legitima concerts educatius que discriminen per raó de sexe, tot i que la Constitució Espanyola a l’article 14 diu “ Tots els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixença, raça, sexe, religió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”, i que diverses sentències del Tribunal Suprem consideren il·legal que se subvencionin amb diners públics centres educatius que discriminen i separen l’alumnat segons el sexe.

6. Perquè oblida l’EDUCACIÓ INTEGRAL de les persones

La LOMCE oblida que l’educació és una eina per educar les persones de forma integral com a ciutadans democràtics, crítics, creatius, participatius i compromesos. (2) Centra els seus objectius en la valoració quantitativa dels resultats (exàmens, notes, revàlides) enlloc de centrar-se en els processos d’ensenyament-aprenentatge, i posa l’èmfasi en les llengües i les matemàtiques oblidant-se de les humanitats i de les arts: la filosofia, la història, la literatura, la música, les arts plàstiques, l’educació per la pau, l’educació emocional, l’educació per al ciutadania,…

7. Perquè afavoreix L’ADOCTRINAMENT I ELS PRIVILEGIS de l’Església catòlica

La LOMCE és una llei que afavoreix clarament un sector de la societat, concretament l’Església Catòlica. Afavoreix més concerts educatius amb les escoles concertades confessionals, especialment en la modalitat de Batxillerat, i amb escoles que discriminen per sexe vinculades majoritàriament a l’Opus Dei. I manté un tracte privilegiat a l’Església catòlica establint, com a àrea curricular, l’assignatura de Religió en tots els nivells educatius.

8. Perquè és ANTIDEMOCRÀTICA ja que limita la participació de la comunitat educativa

La LOMCE suposa un fort atac a la democràcia participativa i real de la comunitat educativa en la gestió i en el control de l’educació. Elimina la capacitat de decisió dels Consells Escolars i els relega a òrgans purament consultius (els Consells Escolars eren l’únic òrgan de participación real de la comunitat educativa: famílies, alumnat i professorat i PAS). (3) Preveu un poder de decisió unipersonal en la figura del director/a, el qual decidirà sobre totes les qüestions de tipus pedagògic (aprovació de la PGA, del PEC, etc), de gestió econòmica i de personal docent. Es posa en perill la llibertat de càtedra, recollida a la Constitució Espanyola, i es trenca amb la transparència dels procediments administratius per a la configuració de les plantilles docents basats en els mèrits i la igualtat. Aquesta és ja una forma de privatització dels centres públics.

9. Perquè és CENTRALITZADORA

La LOMCE elimina la riquesa que suposa la diversitat cultural i lingüística dels pobles de l’Estat espanyol amb la voluntat d’uniformitzar i de controlar l’educació de tots els infants i joves menyspreant la seva identitat diferenciada. Amb la LOMCE, l’Estat controlarà la programació de es àrees bàsiques, l’alta inspecció marcarà els criteris i els continguts de les revàlides de final d’ ESO i Batxillerat, i farà el disseny del currículum bàsic que s’ha d’impartir “per tot” i “a tots”.

10. Perquè és COMPETITIVA enlloc de COOPERATIVA

Se prioritza l’individualisme i la competitivitat front a la cooperació i el diàleg. Els problemas s’individualitzen i les seves conseqüències recauen sobre les persones que els pateixen. Els que en surten guanyant són els més forts i els més rics. La competitivitat individual i la dels centres educatius és un eix bàsic a la LOMCE. Els centres amb els millors alumnes, amb els millors resultats, guanyaran la cursa i obtindran com a premi més recursos econòmics. Així, el fracàs d’uns es converteix en l’èxit d’uns altres. La classificació i la competició és el que estimula la cursa de l‘educació que condueix a produir maquinetes i no persones, a augmentar el fracàs escolar quan no preveu cap mesura per combatre-la.

11. Perquè és MERCANTILISTA I CLASSISTA

La LOMCE permet la introducció dels agents privats i es posa a les ordres de l’economia de mercat que ens ha conduit a la crisi actual. Se li permet apoderar-se del sistema educatiu, regulant, finançant i prestant serveis, substituint allò públic que permet la igualtat d’oportunitats i de drets. Es tracta de formar treballadors a les ordres del mercat, per un costat, i, per un altre, una elit que continuï amb el control i amb el sistema de sempre. Per això, adoctrina els alumnes en la competitivitat i en el mercantilisme com a valors bàsics de l’educació que ajudin a reproduir i a perpetuar els privilegis de la classe dominant.

12.- Perquè MENYSPREA LA CULTURA I LA LLENGUA

La LOMCE vol espanyolitzar (castellanitzar) tota Espanya i degrada les llengües cooficials a un nivell molt secundari, la qual cosa suposa un gran retrocés que ens situa a principis dels anys 80. El català, el basc, el gallec, no són matèries troncals ni específiques en el currículum bàsic.

Ara bé, el govern espanyol estarà obligat a sufragar el cost d’una escola privada si no hi ha oferta pública en la llengua vehicular que trii la família, a compte, això sí, de la comunitat autònoma corresponent.

13. Perquè és TECNÒCRATA I INDIVIDUALISTA

La LOMCE defineix els seus objectius educatius centrats en una valoració quantitativa dels resultats amb un interès exclussivament tecnocràtic (les revàlides es converteixen en una obsessió per a la classificació i l’etiquetatge de l’alumnat a més a més d’un mecanisme de control del currículum). Pretén treure al mercat empleats que produeixin, que no importa que pensin, tan sols que siguin útils a l’economia de mercat. Ara més que mai resulta imprescindible enfortir la societat en base a la cooperació, a l’ajuda mútua per poder trobar sortides a aquesta situació de crisi, per no tornar caure en l’avaricia, en l’individualisme i en l’especulació.

La LOMCE converteix les TIC en un element metodològic d’individualització. La cultura digital a l’aula es planteja en base a una disminució de costos d’altres recursos de suport i de reforç, apostant per un ensenyament més individualitzat que condueix a una reducció de professorat i a la massificació de les aules amb alumnes connectats a un ordinador. No es contemplen les enormes possibilitats d’utilització de les TIC com a un recurs més per a la investigació, per a la creació i per a la col·laboració.

14.- Perquè es presenta SENSE DOTACIÓ ECONÒMICA SUFICIENT

La LOMCE es presenta amb una manca absoluta de recursos econòmics per dur-la endavant. Tanmateix a la memòria econòmica no es prioritza la inversió en educació sinó l’estalvi dels costos i la reducció del nombre de professorat: “ L’eix d’aquesta reforma no és de cap manera l’increment de la inversió en educació si no la millora de la eficàcia i eficiència dels recursos disponibles”. Segons aquesta memòria econòmica, el govern central assumirà els costos directes (com les revàlides), mentre que les CCAA han d’assumir els costos indirectes i de consolidació tals com el reforç de la FP o dels itineraris de 4t d’ESO. Què passarà si la CCAA no disposa de dotació suficient?. El govern central preveu un increment de la despesa en educació en 3 anys d’uns 400 M€ quan s’han retallat 1.700M€ durant el curs 2011/12 (6.700M€ des del 2010).

No podem confiar en una dotació suficient que pugui desenvolupar la LOMCE quan l’única realitat que coneixem i que es defensa des del govern és la retallada en el pressupost d’educació.


 

 

 

 

 (Segueix)

Necessiten voluntaris pel Plesbiscit ciutadÓ 23 i 30 de juny

Alternativa | 15 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Del 23 al 30 es fa una crida a tota la ciutadania, a totes les marees, assemblees, associacions, organitzacions i col·lectius a confluir en les jornades del plebiscit ciutadà, una eina a través de la qual  la població canalitza la presa de decisions davant actuacions que repercuteixen en l'interès general de la societat. Veure pàgina "Plesbiscito Ciudadano":

 

"Farts i fartes ja de la falta de Democràcia i de transparència, de la vulneració dels nostres Drets socials i ambientals; de la pèrdua dels Serveis Públics (Educació, Sanitat, Habitatge, Ocupació, Dependència, Serveis socials…), de la corrupció, del deute il·legítim i odios, de les retallades, de les privatitzacions i d'un sense fi de despropòsits més…, s'ha convocat, del 23 al 30 de juny, un PLEBISCIT CIUTADÀ en tot el país.La pressió dels mercats financers, el deute il·legítim creada pel sistema financer especulatiu i les brutals polítiques d'ajust dirigides contra la majoria de la societat, juntament amb la corrupció i la pèrdua de legitimitat de les institucions, estan causant al nostre país la major crisi de la democràcia de les últimes dècades."

Al cas de Pollença  els Indignats organitzen aquest plesbiscit, al seu perfil de facebook us podeu posar en contacte amb ells per ajudar i participar. Cal posar en marxa el major nombre d'urnes possibles, se necessita gent perquè aquesta acció sigui un autèntic èxit de la ciutadania.T'animes?
http://mareaciudadana.blogspot.com.es/p/plebiscito.html

Més informació:
-Document amb tota la informació necessària per entendre el plebiscit:
https://docs.google.com/document/d/1dd0on5tbcz5t3xjsu4y23_yuiafq3uxjdo_noqwpegc/edit
-Formulari per col·laborar com volutari/a: http://mareaciudadana.blogspot.com.es/p/plebiscito.html
-Grups provincials de Facebook:
http://mareaciudadana.blogspot.com.es/2013/05/grupos-provinciales-de-facebook-para-el.html
-Cartelleria:
http://mareaciudadana.blogspot.com.es/p/blog-page.html
-Com acudir a les reunions online:
http://youtu.be/04tc1vwcvmm (Tots els dijous a les 21:30 h.)
-Web: http://plebiscitovinculante.wordpress.com/
-Contacte: plebiscito.mareaciudadana@gmail.com

El plesbiscit és una eina de democràcia participativa i pot ser convocada, organitzada i duta a terme des de la ciutadania.

La diferència principal entre plebiscit i referèndum és que el plebiscit és un pronunciament previ del la ciutadania a l'hora d'impulsar canvis legislatius que finalment seran aprovades o no en referèndum.

El plebiscit, depenent del volum de participació es veurà recolzat pels següents articles de la Constitució:

Art.1
La sobirania resideix en el poble
2.La sobirania nacional resideix en el poble espanyol del que emanen els poders de l'Estat.

Art.23
1.Els ciutadans tenen dret a participar en els assumptes públics directament o per mitjà de representants (.....)

En cas que el govern desatenga aquest pronunciament atemptaria contra els principis de representativitat i contra la nostra Carta Magna.

 

Conflicte d'interessos

Alternativa | 14 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Aquests dies es presenta al Ple del Consell Insular  l’aprovació de l'ordenança reguladora de la Carretera Vella de Lluc a Pollença, i és a través de la premsa que hem sabut que el batle ha presentat un informe tècnic de l'àrea d'urbanisme com a propostes  de l'Ajuntament.  El batle en cap moment  ha consultat o ha informat als grups de l’oposició d’aquestes al·legacions com era el seu deure; ni a les comissions informatives ,ni a la dació de comptes que es fa a cada ple. I això que al ple d’abril  li vam plantejar tota una sèrie de preguntes que tenien relació amb la Carretera Vella de Lluc:

“Respecte a les ovelles mortes del batle aparegudes a la Carretera vella de Lluc quina de les dues versions que ha donat el batle a la premsa és vertadera; les havia enterrar i van aparèixer al camí o van morir al mateix? Si segon va declarar el batle  fa dies sabia que es trobaven mortes al camí, una de les rutes de la biodiversitat que van presentar fa poc, perquè no les va retirar  immediatament.? Si el Batlle no te res a veure amb l’abandonament dels animals morts, per què ha parlat de persecució política? Per què no s'alegra que hi hagi ciutadans que denuncien fets que al cap i a la fi ens perjudiquen a tots?”

Al ple d’abril no va haver temps de contestar aquestes preguntes però al ple de maig, quan era el seu deure contestar-les van ser les úniques preguntes que el batle ni tan sols va llegir.

 Abans d'ahir, després de sortir la nostra denúncia (veure notícia al Diario de Mallorca) el batle ens va enviar l'informe que s'havia enviat al Consell i va insistir en que ell no l'havia comanat i que l'havia fet d'ofici l'arquitecte en Rafel Balaguer (un tècnic que sembla més un càrrec polític). Com podeu llegir l'informe no és gran cosa peò el batle és perfectament conscient de que el tema de la Carretera Vella de Lluc és objecte de polèmica i discussió al ple i ha estat incapaç de separar el seu càrrec dels seus interessos particulars,  i ha parlat de persecució política quan realment només el demanant complir amb la seva obligació i fer tot el possible recuperar un camí públic. La  solució proposada pel batle en benefici de  la construcció de dos ponts sobre el torrent és una solució tan costosa com innecessàriaEl batle hauria d'haver aprofitat l'informe per defensar la recuperació total de la Carretera vella de Pollença a Lluc de manera lògica i coherent per acabar bé una ruta tan important turísticament com és la Ruta de Pedra en Sec, sense obligar als excursionistes a sortir a la carretera asfaltada. 

No és la primera vegada que el batle no distingeix entre el seu càrrec i els seus interessos particulars a aquest tema.

 

 


 

El batle es va burlar del ple i la llei. Per entendre el present. Festival 2013

Alternativa | 13 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam l'article d'ahir amb el recordatori cronòlogic del que ha passat entre el Festival del 2012 i el del 2013. Avui continuam amb el resum del que ha passat les darreres setmanes

25 d’abril de 2013

Tots els grups de l’oposició excepte CiU, vam presentar una moció d’urgència per consensuar les bases del negociat, no es va poder debatre ni votar per falta de temps

21 de maig

El batle va presentar a la Junta de Govern un plec de condicions per fer el contracte de director del Festival mitjançant un negociat sense publicitat al qual només es convidava a Joan Valent, fet il·legal segon els informes d’intervenció i secretaria ja que l'exclussivitat no estava justificada. A petició del nostre regidor es va retirar el plec pel seu estudi i per fer aportacions per part dels grups de l'oposició.

- Plec clausules administratives.

- Plec prescripcions tècniques.

- Informe de la Secretària.

- Informe de l'interventor.

Sobre el tema; article el que diuen els informes 3 de juny

27 de maig.

Tots els grups de l’oposició excepte CiU vam registrar un document demanat millores al plec de condicions del negocia:

A L’ATENCIÓ DEL BATLE.

PLEC DE CONTRACTACIÓ DE LA DIRECCIÓ DEL FESTIVAL

Els partits que hem registrat la moció en referència a la direcció del Festival (Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i regidors no adscrits) davant els informes de la secretària i l’interventor, els quals manifesten que no està acreditada l’exclusivitat del Senyor Valent, demanam en primer lloc  que el procediment negociat sense publicitat es faci convidant a altres empreses o artistes, tal i com marca la llei, amb capacitat real de fer la feina, i consensuats. Fer el contrari suposaria vulnerar la llei de contractes. Igualment demanam que el contracte ha de ser només d’un any i pels anys següents s'ha de fer un negociat amb publicitat o un concurs públic.

A més a més proposam les següents millores al plec de condicions.

PLECS FESTIVAL

Incloure a l’objecte dels plecs el realment important que és el programa del festival.

Si els mateixos plecs preveuen que el director artístic pot subcontractar (d’aquí ja es pot deduir que no una feina exclusiva) els plecs haurien de contemplar que a les propostes que es presentin el licitador ha d’indicar quines feines subcontractarà i per quin import.

Indicar número d’entrades que la direcció artística pot disposar, recomanació de l’interventor a l’informe del festival del 2012.

La supervisió del personal i mitjans tècnics aportats per l’Ajuntament l’ha de fer personal de l’Ajuntament que en tot cas s’ha de coordinar amb el director del Festival.

Els temes protocol·laris i tot el referent a entrades i invitacions ha de ser controlat per l’àrea de cultura de l’Ajuntament.

Que hi hagi una comissió d’experts que valori el programa del festival, tal i com varem acordar entre tots els partits en el mes de gener.

Que els convenis de col.laboració amb els sponsors del festival siguin signats amb l’Ajuntament, i per tant que sigui l’Ajuntament que controli i fiscalitzi tot el que faci referència a qüestions econòmiques del festival.

30 de maig de 2013

-  Tots els grups de l'oposició (excepte CiU) denunciam l'actitud del batle Fer les coses bé al Festival  i al ple s'aprova la moció que haviam presentat  relativa a  les Bases de la contractació de la direcció artística del Festival 2013 de Pollença al Ple ( RGE núm. 3427, 16.05.13). Amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No adscrits - en contra; PP, Lliga i CiU. Com no  es podia legalment aprovar les bases de la contractació al ple vam fer una esmena demanant que les bases abans de ser aprovades siguin consensuades per tots els grups.

A la Junta de Govern del 4 de juny vam comprovar que el batle en aquell moment es burlava obertament del ple, ja que encara que no va dir res al debat ni a la dació de comptes ja havia fet un decret de batlia per a la contractació del nou director del Festival. Al nou plec només havia introduït algunes coses de pura lògica que l'haviam proposat:

- Introduir la programació del Festival com objecte del contracte (només es parlava de direcció, gestió i coordinació).

- Que l'Associació d'Amics del Festival comptés amb representació i supervisió municipal. També es podran realitzar directament amb l’Ajuntament les aportacions dels patrocinadors.

- Que el director no supervisés el personal i mitjans tècnics aportats per l’Ajuntament de Pollença al Festival de Música de Pollença sinó que es limités a coordinar-les


I al no ser un negociat en exclusivitat, encara que fos per complir es va incloure que "El preu serà susceptible de millora a la baixa, essent el criteri més valorat, amb un 60% del total. La proposta tècnica es valorarà amb un 40% de la puntuació total."

 Com ja us vam informar els dos convidats al negociat expres, a més d'en Joan Valent van ser dues persones relacionades amb ell mateix; un director de teatre ; Ferran Madico Rodriguez  i un escriptor que va participar al Festival de l'any passat; Malcom Otero Barral i que segon la wikipèdia és "director literari del Festival de Pollença".

 Si coneixem el passat i entenem el present pensam que estareu d'acord en que cal canviar el futur del Festival.

 

 

 

Cronologia Festival del 2012 al 2013. ConŔixer el passat

Alternativa | 12 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Hem pensat que seri útil fer una síntesis d'un tema per poder valorar millor el que hem fet o deixar de fer a aquest tema Per això volem recordar cronològicament la nostra feina des de que va acabar el Festival del 2012. Mesos demanant reunions i informació per valorar el Festival i organitzar el del 2013 amb poc éxit

13 d’octubre de 2012.

A aquesta data podeu trobar un article amb un títol tan explícit com “Cal valorar el Festival del 2012...” A l’article ja demanavam valorar el Festival del 2012 i començar a organitzar el del 2013, deiam:

“Continuam a l’espera de la reunió promesa per la regidora de cultura del Festival 2012 per fer una valoració del mateix i començar a pensar en el Festival 2013. Cal valorar del nou format del Festival, la feina del director artístic, com ha afectat a l'àrea de cultura, els patrocinadors, les hores extres, el balanç econòmic...”

17 de novembre 2012

A l’article I si debatim? Disciplina i Festival, insistiam en la necessitat de valorar el 2012 per plantejar el 2013 i afegiam que calia fer un procés selectiu per triar al director del Festival :

“...a Alternativa per Pollença hem demanat públicament a aquest blog i dins els òrgans de l’Ajuntament una reunió (que s’està retardant massa) a la qual la regidora ens ha de donar informació detallada del Festival per poder valorar en profunditat el mateix i plantejar el del 2013. I ja que estam us podem avançar temes que ens preocupen; temes com els espònsors i la seva gestió per part del director del Festival, com afecta  el Festival a la gestió i funcionament del àrea de cultura, el repartiment de les hores extres, algunes contractacions que consideram millorables, el repartiment d’entrades gratuïtes no justificables, el canvi de model a l'hora de triar el director artístic, pensam que millor que triar a dit un artista cal fer un procés selectiu per triar un director artístic que no necessariament ha de ser un artista... Tot això esperam tractar-ho amb les dades a les mans amb la regidora de cultura i la resta de portaveus.”

El 10 de desembre de 2012 vam fer la primera reunió del Festival

A la fi es va fer la promesa Reunió del Festival  i vam ser per primera vegada informats dels problemes que havia hagut al Festival 2012 i de la possibilitat de fer un concurs per triar el director del Festival 2013, al mateix article podeu llegir:

“La regidora de cultura ha de donar-nos tota la  informació que falta i posar a l'anterior director artístic al seu lloc. I sobre tot no esperar més per decidir com volem que sigui el 52 Festival de Pollença."

El 14 i 15 de gener de 2012 s’ens va a passar informació sobre el Festival.

Aquesta informació és la que es va filtrar a la premsa. Qui la va filtrar? Per qué no la va acompanyar de la seva opinió o valoració? Aquest fet és el que va iniciar la polèmica pública entre la regidora de cultura, el director del Festival i el batle.

20 de gener 2013

A l'article la pol·lèmica al Festival  vam tornar a reiterar les nostres peticions:

“En aquest moment el més preocupant és el retard a l'organització del Festival 2013, sobre tot quan caldria definir molt clarament no només la gestió del mateix sinó la seva finalitat des del consens, i no des de les premises que han portat al Festival a aquesta situació; o sigui el personalimes i l'elecció digital del director artístic.”

23 de gener 2013.

Només tres dies després davant la falta de comunicació entre batlle i regidora de cultura que va afectar negativament a la gestió municipal, produint un retard a l'organització del Festival 2013 vam demanar  el Cessament o dimissió de la regidora de cultura.

El 28 de gener de 2013  es va fer  la segona reunió del Festival entre altres coses es va plantejar fer un concurs públic per triar el director. El 3 de febrer vam publicar No és hora d’informes  i vam denúnciar que tot seguia igual i continuavam sense director i sense model de Festival.

El 6 de febrer Malena Estrany, la regidora de cultura va abandonar l’equip de govern.

8 de març de 2013 es va fer la reunióde PP-Lliga i CiU amb el director del Festival

 La resta de partits de l’oposició vam explicar per què no vam assisitir a la reunió. Això no és consens senyor batle. i insistiam:

Demanam que el batle ens convoqui a una reunió amb temps i forma per explicar-nos la nova documentació presentada pel Sr. Valent i l’informe tècnic al respecte.

 Al dia següent ja s'anunciava a la premsa que en Joan Valent seria el director del Festival a la resta de la legislatura (article Diario de Mallorca)

14 de març de 2013.

Vam publicar la informació que s’ens havia donat posteriorment a la reunió Tota la informació del Festival que tenim.

"Hi ha  tota una sèrie de documentació que a dia d'avui encara no s'ens ha facilitat i que hauriam de conèixer per prendre la millor decisió respecte a la direcció del Festival 2013 el més aviat possible (...) A Alternativa consideram inaudit que ens trobem en març en aquesta situació de la qual són responsables l'ex-regidora de Cultura, el batle i l'ex director del Festival. No entenem per què no s’ens va facilitar tota aquesta informació abans. No entenem per què s’ens va voler convocar a una reunió amb menys de 24 hores sense tota aquesta informació i després d’esperar mesos les explicacions del ex-director del Festival..."

 

 


 

 

Un bon grapat de temes interessants. Respostes al precs i preguntes d'abril.

Alternativa | 11 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Una eina important per controlar l'acció de govern sòn els precs i preguntes al ple. Us recordam que ens podeu fer arribar els vostres precs i preguntes a aquest blog, al nostre perfil de facebook, a la nostra pàgina web o a alternativaperpollenca@gmail.com. Al darrer ple de maig es van contestar alguns dels precs i preguntes pendents del ple d’abril

PRECS

- Demanam  que s'amplien les rutes de biodiversitat i que es facin cartells i fulletons de promoció de rutes  tan clàssiques i sol·licitades com  la de Ternelles, i la del Coll de Síller. A aquesta darrera ruta a més a més demanam que es recuperin els cartells de fusta que indicaven l’inici del camí i que han desaparegut.

Sense cap comentari per part de l’equip de govern.

Una mostra del poc interés real per part de PP i la Lliga de promocionar el turisme de senderisme de bons i de veres.

- Demanam que ja que s’aplica un pla d'estalvi energètic;  es controli millor els llums de les zones esportives, es llevi llums a l’aparcament de la Gola i es tingui en compte al nou aparcament del pavell.

Sense cap comentari per part de l’equip de govern.

El pla d’estalvi energètic ha de ser global, no té cap sentit deixar a les fosques llocs del Port de Pollença quan ja havia turistes i després no controlar aquests llocs que indicavam al nostre plec.

- Al Consell d’administració d’EMSER i al darrer ple la regidora d’EMSER en resposta a preguntes nostres ha considerat que l’encarregat de Residus Sòlids Urbans era  un càrrec de confiança. Recordam a la regidora que el personal denominat generalment de confiança es troba regulat a l’article 104 de la llei de 1985 i al 176 del Decret 896/2001 i que el treballador senyalat en cap cas pot ser considerat personal de confiança per tant insistim en l’aplicació de l’article 51 del conveni d’EMSER.

Sense resposta al ple.

A la Junta d'EMSER la regidora de personal va explicar que no es pot treure la plaça a promoció interna per que el conveni no permet botar-se dos nivells, i els criteris per que continuï són els mateixos dels darrers deu anys.

- Ja que al conjunt de dependències municipals hi ha un nombre elevat d'extintors, demanam unificar les revisions dels mateixos.

Va contestar el batle que ja es fa

PREGUNTES

S’ha fet ja el pla d’usos del Claustre de Sant Domingo? Si és el cas ens poden facilitar una còpia? A efectes de seguretat quines diferències consideren que hi ha entre la Fira del Vi  i la festa de disfresses? Quins canvis van fer per assegurar la seguretat de la Fira? No era possible haver fet el mateix a la festa de disfresses?

Va contestar Miquel Llobeta; s'ha posat en marxa. No és la mateixa seguretat la de la Fira del vi i de la festa de disfresses. A la Fira del vi havia  sortides a l’esglèsia, oficina festival i cap a la residència. El regidor va dir que si feim un pla de seguretat ens quedariem molt limitat, aplicaran el seny segon la festa. Va concloure dient que la festa de disfresses té més complicació ja que hi ha més trull.

Al final pensam que tot és un tema de voluntat, el que si que que consideram és que cal descarregar d’activitats el claustre, i que s’aprofiti més Can Escarrintxo

- Tenen alguna idea concreta de que pensen fer amb l’herència del  bar Caty? Pensen tractar el tema amb els grups de l’oposició?

Va contestar el batle que encara no tenen idees concretes sobre el tema

- Ha començat la temporada i continuam sense la nova ordenança d’ocupació de la via pública que es va aprovar inicialment de forma urgent fa un any, teòricament per posar-la en marxa la temporada passada... La darrera reunió sobre el tema la vam fer en novembre de l’any passat. Com pensen regular l’ocupació enguany?

Va contestar el batle es manté el sistema de l'any passat.

O sigui que a l’igual que va passar a la passada legislatura, PP i Lliga s’han acovardit i aquella ordenança que havia que aprovar per urgència a principi del 2011 dormirà com l’anterior projecte d’ordenança de la passada legislatura.

- Ja han passat dos mesos i encara no s’han  fet els informes respecte a l’auditoria aprovats al ple de febrer. Una feina que hauria de ser prioritària per aclarir les greus irregularitats assenyalades en la mateixa. Què esperen?

Va contestar el batle que es faran.

Un tema molt seriós que sembla que no interessa posar en marxa ni a PP ni a Lliga. Tres mesos i encara ni han comanat la feina que ha de fer personal de l’Ajuntament.

-Respecte al Festival no ens han contestat preguntes que els van enviar fa més d’un mes:

   - Després de la reunió amb Valent s'ha fet qualque informe? contracte?

   - També ens agrairia saber les explicacions que ha pogut donar del director del festival respecte a  les 325 entrades de protocol que va utilitzar, explicacions respecte a per què no va contestar als requeriments d'informació que se li van fer des de l'Ajuntament. També voldriam còpia d'aquests requeriments i respostes.

El batle va contestar que pensa que no hagut mal us de les entrades. Va afegir que nguany volen posar preus més assequibles.

Ens agrairia saber en que fet objectiu o document es fonamenta el pensament del batle. Respecte a la rebaixa de les entrades ens sembla més que necessària.

  - Quantes vegades s’ha requerit per escrit a Demarcació de Costes que actuí als fondejos irregulars de la Badia?

Va contestar el batle; una o dues.

O sigui confirmam que a pesar de fer projectes de pantalans i pressupostar 25.000 euros per projectes de fondejos s’ha fet poca feina en demanar a l’administració responsable solucions al tema

- Respecte a les ovelles mortes del batle aparegudes a la Carretera vella de Lluc quina de les dues versions que ha donat el batle a la premsa és vertadera; les havia enterrar i van aparèixer al camí o van morir al mateix? Si segon va declarar el batle  fa dies sabia que es trobaven mortes al camí, una de les rutes de la biodiversitat que van presentar fa poc, perquè no les va retirar  immediatament.? Si el Batlle no te res a veure amb l’abandonament dels animals morts, per què ha parlat de persecució política? Per què no s'alegra que hi hagi ciutadans que denuncien fets que al cap i a la fi ens perjudiquen a tots?

El batle es va aturar de llegir i respondre les nostres preguntes just a l'arribar a aquesta. Per què no vol aclarir al ple tot el que ha anat dient a la premsa sobre aquest tema?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb