URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

English in the school, Oh My God

Alternativa | 01 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Els caps pensants de l’actual Govern de les Illes Balears s’han tret de la màniga un decret de llengües que vol que els nins estudiïn en català (no es sap quin), castellà i angles, el que no han dit es com pensen posar en marxa aquesta iniciativa que molt de pares veiem (en primera persona del plural) molt be, però dubtem ja que amb l’actual situació de les escoles això és impossible.

A unes Illes que surten llengües com bolets, el primera va ser l’anglès d’hostaleria (sense ironies) i ara el “baleà”, el cap pensant del Govern no volen potenciar l’actual assignatura d’anglès, si no que algunes assignatures es donin en aquest idioma.

Per poder impartir una assignatura en qualsevol idioma en primer lloc s’ha de dominar aquest, però no tipus “Tarzan” si no amb les seves particularitats i expressions ja que un idioma és alguna cosa més que gramàtica i vocabulari, un idioma és la forma d’expressió d’una cultura i un poble, per tant s’ha de conèixer perfectament per poder impartir amb criteri qualsevol assignatura, ja tenim l’experiència del català i el castellà on sense voler traduïm algunes expressions populars d’una llengua a l’altre i queda fatal o per “alquilar sillitas”

Molts de pares, des de la ignorància, acusaran als mestres de no haver-se preparat per donar les classes en anglès, com si l’anglès que s’ha de dominar es pugues aprendre en “dos dies”, estem parlant de que els nins surtin “DOMINANT” tres llengües, no que no en sàpiguen parlar cap si es posa en marxa aquesta bogeria de projecte que tan agrada al impresentable de Jorge Campos del Circulo Balear que poc l’importa els coneixements d’idiomes o de les diferents matèries que s’imparteixen a la escola, mentre es parli “castellano, faltaría más”.

Els pares si que volem anglès i alemany “ja que hi som”, però per la meva part sense perdre l’ensenyament en la ”modalitat de la Mallorca Nord des de Crestaix a l’Albufereta fins a Formentor” de la llengua catalana.

Als vídeos dues lliçons magistrals d’angles tipus “Circulo Balear”

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb