URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cronologia Festival del 2012 al 2013. Conèixer el passat

Alternativa | 12 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Hem pensat que seri útil fer una síntesis d'un tema per poder valorar millor el que hem fet o deixar de fer a aquest tema Per això volem recordar cronològicament la nostra feina des de que va acabar el Festival del 2012. Mesos demanant reunions i informació per valorar el Festival i organitzar el del 2013 amb poc éxit

13 d’octubre de 2012.

A aquesta data podeu trobar un article amb un títol tan explícit com “Cal valorar el Festival del 2012...” A l’article ja demanavam valorar el Festival del 2012 i començar a organitzar el del 2013, deiam:

“Continuam a l’espera de la reunió promesa per la regidora de cultura del Festival 2012 per fer una valoració del mateix i començar a pensar en el Festival 2013. Cal valorar del nou format del Festival, la feina del director artístic, com ha afectat a l'àrea de cultura, els patrocinadors, les hores extres, el balanç econòmic...”

17 de novembre 2012

A l’article I si debatim? Disciplina i Festival, insistiam en la necessitat de valorar el 2012 per plantejar el 2013 i afegiam que calia fer un procés selectiu per triar al director del Festival :

“...a Alternativa per Pollença hem demanat públicament a aquest blog i dins els òrgans de l’Ajuntament una reunió (que s’està retardant massa) a la qual la regidora ens ha de donar informació detallada del Festival per poder valorar en profunditat el mateix i plantejar el del 2013. I ja que estam us podem avançar temes que ens preocupen; temes com els espònsors i la seva gestió per part del director del Festival, com afecta  el Festival a la gestió i funcionament del àrea de cultura, el repartiment de les hores extres, algunes contractacions que consideram millorables, el repartiment d’entrades gratuïtes no justificables, el canvi de model a l'hora de triar el director artístic, pensam que millor que triar a dit un artista cal fer un procés selectiu per triar un director artístic que no necessariament ha de ser un artista... Tot això esperam tractar-ho amb les dades a les mans amb la regidora de cultura i la resta de portaveus.”

El 10 de desembre de 2012 vam fer la primera reunió del Festival

A la fi es va fer la promesa Reunió del Festival  i vam ser per primera vegada informats dels problemes que havia hagut al Festival 2012 i de la possibilitat de fer un concurs per triar el director del Festival 2013, al mateix article podeu llegir:

“La regidora de cultura ha de donar-nos tota la  informació que falta i posar a l'anterior director artístic al seu lloc. I sobre tot no esperar més per decidir com volem que sigui el 52 Festival de Pollença."

El 14 i 15 de gener de 2012 s’ens va a passar informació sobre el Festival.

Aquesta informació és la que es va filtrar a la premsa. Qui la va filtrar? Per qué no la va acompanyar de la seva opinió o valoració? Aquest fet és el que va iniciar la polèmica pública entre la regidora de cultura, el director del Festival i el batle.

20 de gener 2013

A l'article la pol·lèmica al Festival  vam tornar a reiterar les nostres peticions:

“En aquest moment el més preocupant és el retard a l'organització del Festival 2013, sobre tot quan caldria definir molt clarament no només la gestió del mateix sinó la seva finalitat des del consens, i no des de les premises que han portat al Festival a aquesta situació; o sigui el personalimes i l'elecció digital del director artístic.”

23 de gener 2013.

Només tres dies després davant la falta de comunicació entre batlle i regidora de cultura que va afectar negativament a la gestió municipal, produint un retard a l'organització del Festival 2013 vam demanar  el Cessament o dimissió de la regidora de cultura.

El 28 de gener de 2013  es va fer  la segona reunió del Festival entre altres coses es va plantejar fer un concurs públic per triar el director. El 3 de febrer vam publicar No és hora d’informes  i vam denúnciar que tot seguia igual i continuavam sense director i sense model de Festival.

El 6 de febrer Malena Estrany, la regidora de cultura va abandonar l’equip de govern.

8 de març de 2013 es va fer la reunióde PP-Lliga i CiU amb el director del Festival

 La resta de partits de l’oposició vam explicar per què no vam assisitir a la reunió. Això no és consens senyor batle. i insistiam:

Demanam que el batle ens convoqui a una reunió amb temps i forma per explicar-nos la nova documentació presentada pel Sr. Valent i l’informe tècnic al respecte.

 Al dia següent ja s'anunciava a la premsa que en Joan Valent seria el director del Festival a la resta de la legislatura (article Diario de Mallorca)

14 de març de 2013.

Vam publicar la informació que s’ens havia donat posteriorment a la reunió Tota la informació del Festival que tenim.

"Hi ha  tota una sèrie de documentació que a dia d'avui encara no s'ens ha facilitat i que hauriam de conèixer per prendre la millor decisió respecte a la direcció del Festival 2013 el més aviat possible (...) A Alternativa consideram inaudit que ens trobem en març en aquesta situació de la qual són responsables l'ex-regidora de Cultura, el batle i l'ex director del Festival. No entenem per què no s’ens va facilitar tota aquesta informació abans. No entenem per què s’ens va voler convocar a una reunió amb menys de 24 hores sense tota aquesta informació i després d’esperar mesos les explicacions del ex-director del Festival..."

 

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb