URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció contra la recentralització i la privatització.

Alternativa | 26 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al ple de demà dijous presentam una moció contra l’Avantprojecte de llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local al Consell de Ministres del 15 de febrer de 2013 (la podeu llegir a la continuació de l'article). La moció  parteix d'una moció proposada per CCOO que s'ha aprovat a nombrosos municipis.

 L'avantprojecte va directament contra el principi d'autonomia municipal i vol relegar als ajuntaments al mer paper de delegacions de les Comunitats Autònomes, dels Consells Insulars i del Govern de l'Estat, sense contingut polític i sense capacitat de gestió més enllà del que decideixin les altres administracions.

Aquesta reforma és un pas més en l'ofensiva neoliberal del PP que vol disminuir el sector públic a la seva mínima expressió, desmantellant aquelles estructures que no resulten econòmicament rendibles i disposant el trasllat a mans privades, de totes aquelles que resulten rentables a interessos econòmics.

Per això a Alternativa per Pollença consideram que aquesta agressió contra el públic ha de ser contestada políticament als Ajuntaments que són el primer lloc al que la gent acudeix per solucionar els seus problemes. Els Ajuntaments, han de ser estructures administratives fortes, amb competències i amb recursos suficients.

A Pollença hi ha serveis prestats per l'Ajuntament, com la Residència Municipal que si aquesta reforma veu finalment la llum  hauran de ser assumits pels que mai els han volgut i de fet segueixen sense voler-los, per la qual cosa corren perill de ser privatitzats i d'altra banda, serà molt complicat crear nous serveis públics, que donin resposta efectiva a les necessitats dels ciutadans, doncs el que és evident és que sense l'impuls dels Ajuntaments, no s'haguessin creat.

A un partit municipal i municipalista com Alternativa per Pollença a més a més defensam un model de municipis federats i autònoms i estam totalment en contra d'aquesta  recentralització estatalista. L'Ajuntament és qui millor sap les carències i les necessitats en la seva comunitat i qui pot prestar més eficientment els serveis que la ciutadania precisa. La proximitat significa eficiència i difícilment una administració supramunicipal podrà substituir el coneixement de la problemàtica local i la sensibilitat d’un ajuntament.

 

 Imatge i article "educació socials des dels inicis".

 

 
 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb