URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de juliol, precs i preguntes sobre animals de companyia

Alternativa | 31 Juliol, 2013 00:00 | facebook.com twitter.com

Al torn de precs i preguntes  del darrer ple de juliol vàrem fer dues preguntes sobre animals de companyia:

Primera pregunta: A la zona de banys per a animals de companyia va haver un ca mort i alguns altres varen tenir problemes digestius. Es va fer qualque tipus d’inspecció a la zona quan es varen assabentar del fets?

Resposta: La Regidora Maria Buades ens va donar tot tipus d’informació sobre el cas del ca mort, va insistir que l’informe veterinari del fet li havia arribat amb molt de retard, i es veritat ja que nosaltres també el varen rebre uns dies desprès d’haver passat el fet,  que s’havia fet una neteja de la zona i una inspecció ocular, malgrat ella mateixa va reconèixer que amb aquesta inspecció ocular era impossible detectar el verí, ens varen sentir satisfets amb la resposta.

Cosa del destí, va ser quan la mateixa tarda del ple (ja que aquest s’havia celebrat en horari matinal) la zona de bany és tancada per un nou enverinament i des de el 25 de juliol romandre tancada, i ara és fruit d’una investigació penal per cal  d’esbrinar qui ha estat el responsable o responsables del fet.

Segona Pregunta: Diversos periodistes de mitjans escrits sobretots alemanys s’estan interessant pel mal estat del ca que hi ha a la Casa de Boquer, just devora el camí públic, varies associacions s’han posat en contacte amb vostès per aquesta situació, Pensen fer alguna cosa o esperen a sortir a la premsa estrangera?

Resposta: Se’ns va reconèixer que ja hi ha un expedient iniciat pel Seprona a l’any 2012 i que la propietat de l’animal va fer al·legacions amb un informe veterinari, de fet aquest expedient està en fase de resolució.

Per els que no esteu informats aquest ca està junt al camí públic sempre tancat i fermat amb una cadena i a vegades tancat amb clau dins la caseta, aquesta situació ha escandalitzats a turistes i residents que s’han posat en contacte amb Associacions Proteccionistes o amb periodistes tan nacionals com estrangers, sobre tots alemanys.

I per acabar ens informem que el pròxim dia 10 d’agost a les 18:00 a la voravia enfront de la zona de bany per a animals ara tancada per l’enverinament de dos animals, haurà una concentració organitzada per diferents associacions animalistes i amb una durada aproximada de dues hores, per fet de no tenir problemes amb la mateixa ja s’ha informat a la Delegació del Govern de la mateixa.

 

El Pacte PP-PI una pŔssima notÝcia 2

Alternativa | 30 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple PP i PI es van a negar a contestar al ple, màxim organisme democràtic del municipi, a cap pregunta sobre el pacte de govern que havien fet, el que consideram una pèssima forma de començar aquest nou govern. A més a més els regidors de CiU  han entrat a l'equip de govern a pesar de que no s'ha complit pràcticament res del que havien demanat fa pocs dies públicament al seu bloc al PP:

- El PI va dir que demanava al Partit Popular, que cerques una majoria política entre els partits polítics de l’oposició. Majoria que no ha aconseguit ja que UMP segueix a l'oposició i només van firmar un acord al mes d'abril en referència al pressupost sense garantir res més que el compliment del mateix. Tan el regidor com el president d'UMP ens han confirmat aquest punt.

- També va dir el PI que tenia el compromís del PP que hi hauria un diàleg entre l'equip de govern i l'oposició més fluid i més constructiu possible. En plena negociació hem vist com al Festival no ha hagut cap tipus de diàleg, com la mateixa CiU  l'ha reconegut al tema de fer un concert a Alcúdia. Altre exemple seria l'incompliment del pacte de PP, Lliga i UMP que comentavam ahir (la substitució del representant de l'oposició a la Junta s'ha fet sense cap tipus de diàleg i menys amb consens que és el que deia el pacte). I l'últim exemple és el que va passar al darrer ple quan es van negar a contestar cap pregunta sobre el pacte de govern:

- Per què no han formalitzat el nou pacte de govern i no han nomenat a cap regidor de CiU encara a la Junta de Govern? Ens poden informar de la delegació d'àrees que han acordat? Per què tan de secretisme?

- A quins acords concrets han arribat PP i PI per assegurar l'estabilitat? Quins temes han considerat prioritaris per poder arribar a un acord de governabilitat.

- Quines noves formes d’actuar de consens i diàleg, amb tots els partits polítics amb la participació del màxim nombre de representants a acceptat el PP per aconseguir l'entrada de CiU a l'equip de Govern?

- Què recolzaments o acords concrets d'UMP han aconseguit per signar el seu acord PP i PI?

- Per altra part l'1 de juliol el PI exigia públicament al PP per pactar amb ells que en la màxima brevetat possible sortissin els informes sobre l'auditoria. Informes sobre el que vàrem demanar al ple i que ni tan sols s'han iniciat.

Que el PI hagi acceptat entrar a governar amb el PP a pesar de que no s'ha complit res del que fa uns dies demanaven ens indica que l'única finalitat del  PI a l'entrar al govern es cercar el poder sigui com sigui.

En definitiva pensam que el pacte PP-PI és una pèssima notícia per Pollença i ens recorda al desastrós govern del 2003 (PP-UMP-UM-UNPI), que entre altres coses va posar en marxa la irregular contractació del projecte de l'auditori d'en Moneo que ens imaginam ara voldran pagar sense depurar responsabilitats..

Esperam que la majoria de la que disposam l'oposició (9 regidors) ens permetrà controlar la seva gestió i minimitzar els perjudicis pels ciutadans.

 

A un futur article analitzarem el pacte publicat pel PI

 

 

 

Carta Oberta al Senyor Batle (lector habitual d'aquest bloc)

Alternativa | 29 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Senyor Batle, al Diario de Mallorca del passat dissabte, vaig poder llegir les paraules que em va dedicar en resposta a la nostra denúncia de que es dediqui a portar el motor de la seva barca a  a arreglar a  l’empresa municipal EMSER:

“Cifre, acusó a Pepe García de estar "envenenado" porque ha sido relevado de la junta de gobierno y, por ello, "vuelve a poner en marcha la política barriobajera que siempre le ha caracterizado".

 Un canvi d'opinió espectacular tenint en compte que fa unes setmanes vostè deia que jo era el millor preparat per substituir-ho, un canvi similar al que al ha tingut respecte a CiU, a la que ha criticat durant mitja legislatura per pactar ara amb ells.

Primer volia aclarir-li, senyor batle que no estic gens enverinat per la meva substitució a la Junta de Govern.  Durant aquest dos anys he assumit amb gust la responsabilitat de participar a la mateixa; més feina amb la única compensació important d’aportar les idees, valors, crítiques d’Alternativa, i informar als ciutadans de tot el que es decidia a les Juntes. Només em sap greu pels ciutadans de Pollença en general i els nostres votants en particular, ja que si que som conscients de que ara la nostra feina de fiscalitzar i informar de la Junta als ciutadans tornarà ser  més indirecta i amb més dificultats.

El que si hem criticat són les vostres formes per cessar-me la Junta de Govern i així li vaig dir a la Comissió Informativa a vostè i al portaveu de la Lliga, en Martí Roca. Segon la seva explicació a la Comissió  aquest cessament responia al pacte que vàreu signar,  PP i Lliga amb UMP per l’aprovació inicial del pressupost al mes d'abril. Durant aquest mesos des de la signatura del pacte no em van dir absolutament res sobre la possibilitat del canvi del representant de l'oposició a la Junta de govern. També cal  dir que el pacte diu;

 

 El text és prou clar i demostra que una vegada més vostè i el regidor de la Lliga han incomplit el signat, no és que no hagi hagut consens per fer el canvi a la Junta, sinó que ni tan sols ha hagut cap tipus de conversa sobre el canvi amb la resta de grups.  I sobre la valoració que han fet  el PP i la Lliga per canviar-me a la Junta  no s’ens ha donat cap explicació, inclòs al darrer ple els vam demanar específicament per aquest tema i vostè i el regidor de La Lliga es van a negar a contestar

Ens poden explicar per què si PP i Lliga van acordar la nostra sortida de la Junta de Govern es va acordar en abril no s'ens va comunicar en aquell mateix moment? Per què s'ha tardat tan de mesos en fer efectiu l'acord amb UMP? De forma concreta per què van decidir aquest canvi a la Junta de Govern?

L'he de dir que denunciar que vostè utilitzi de forma privada mitjans públics no és “fer política barriobajera”. Sí que és "barriobajero" tot el que ha fet vostè al Festivalel meu cessament de la Junta,el dinar de la Patrona pagat pels ciutadans. És vostè al que la cadira ha enverinat i l’ha convertit en un mentider que ens ha faltat al respecte, ha incomplit un pacte signat i finalment ha passat una vegada més de donar explicacions al màxim organisme democràtic de Pollença que és el ple.

 Pepe García


 

 No és la primera vegada que el batle perd les formes quan criticam temes en el que mescla interessos privats i públics.

 

 

 

Uep!, quŔ hi ha de bˇ?

Alternativa | 28 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui un article del nostre amic Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

La veritat que si un va més enllà de si mateix i mira el panorama socio-polític-econòmic, poquets són els que poden dir que les coses van bé, llevat d’uns quants que ja anaven en rauja abans de la crisi. És tan ferest el panorama que un s’atorrolla i queda mig entobiat perquè cada dia surt un nou atropellament que ens enfonsa més dins el desastre i no es veu portell de sortida. Si ens posam a fer la llista de reculades i desgavells d’aquests darrers anys, fa feredat .Vet aquí una mostra petitona, d’aquesta desveri.  Convé fer sovint un repasó del que anem vivint, per fer una anàlisi global.

A nivell polític: descrèdit absolut de la classe política; corrupció a balquena; cinisme, manipulació, mentides, embullar la troca...; domini del poder pel capital financer i la banca; partits finançats il·legalment amb comissions d’empreses que reben els grans contractes (una espècie d’impost “revolucionari” pagat per les empreses per tenir el “favors” del partit que governa); dictadura econòmica disfressada de democràcia; control polític del C. G. P. J. i del Tribunal Constitucional; escapollada de la democràcia i les autonomies amb lleis recentralitzadores; segons el CIS,  el 74% dels espanyols no es sent representat pels diputats del Congrés...

A nivell social- cultural: Un atur aborronador; pèrdua del estat de benestar; enfonsament de la classe mitjana; potejament dels drets dels treballadors i mort dels convenis col·lectius; desastre en el món educatiu, (fracàs escolar, lleis educatives absurdes, crispació a les escoles, reducció de recursos a la educació i a la investigació, a la cultura, elitització de la universitat...); desmuntatge del servi públic, universal i gratuït de la salut (copaguement, privatitzacions, exclusió d’immigrants sense papers, minva de llits, allargada de les esperes...); i retallades de molts de serveis socials... Els 5 darrers anys han desaparegut el 25% de les revistes culturals i han davallat les subvencions als actes culturals un 40%, a més de de repartir-se amb criteris ideològics; augment al 21% a totes les activitats culturals i davallada d’un 25% d’assistència als actes culturals; concepció ornamental de la cultura; desbarats lingüístics...

A nivell econòmic: Major enriquiment dels més rics, empobriment de la majoria de la població; rescat mil milionari dels bancs mal gestionats amb sous i liquidacions d’escàndol pels dirigents; hipoteques amb clàusules tramposes i desnonaments indecents; engany i estafa als més de 300.000 posseïdors de participacions preferents; competitivitat sobre la base de costos laborals baixos i salaris precaris, la eufemística flexibilitat laboral; privatitzacions que serveixen per engreixar els que ja van grassos, destruint el patrimoni col·lectiu i afavorint la concentració de la riquesa; pujada d’impostos a les grans majories amb l’IVA, revisió de les pensions pels treballadors sempre a la baixa; ERO’s i ERE’s a farfallons  i venga gent a badar la boca al vent...

Els fets canten i amb el cantar es coneix l’aucell. Ja me direu quin cantet fans els estornells que ens governen, davant aquest panorama que escarrufa? Escalivarem?

Tanta sort que el lema de campanya del PP deia: “Puedes confiar” Vaja una engallada! Ara ja es por saber “qui pets envia, merda espera” i qui es posa amb bèsties pot esperar coces. S’ha de ser masoquistes o més caparruts que el peix de xarxa per seguir votant a qui ens duen al desastre, ens prenen el pel i ens espampolen els duros a la descarada. Ja ens han tirat prou terra dins l’escudella!

   Mariano Moragues Ribas de Pina

Albercocs i cireres

 

P˙blic i privat Ús diferent senyor batle.

Alternativa | 27 Juliol, 2013 09:38 | facebook.com twitter.com

El batle va reconèixer al ple del dijous que al seu horari laboral, i del personal d'EMSER, es va dedicar a arreglar el motor de la seva barca a les instal·lacions i amb el material de l'empresa pública EMSER. El batle no distingeix entre el que és privat i públic, i una vegada més això passa amb el consentiment de l’encarregat, un càrrec de confiança que no hauria d'existir.

Fa uns dies vam rebre la informació, acompanyada de les fotografies que podeu veure al final de l'article de que el batle havia comandat arreglar el motor de la seva barca al mecànic de l'empresa pública d'EMSER dins l'horari i les instal·lacions de l'empresa pública. A partir d'aquesta informació vàrem registrar la següent pregunta al ple d'aquest dijous

Hem rebut informació fidedigna de que a principi d'aquest mes el motor d'arrencada, més concretament un motor Solé diesel, de la barca del Senyor Batle ha estat arreglat pel mecànic d'EMSER dins el seu horari laboral a les instal·lacions de l'empresa pública. Ens podia explicar el senyor batle aquesta greu irregularitat i les raons per les quals ha utilitzat mitjans públics per aquesta feina privada?

El senyor batle es va mostrar prou nerviós tan a la lectura com a la contestació a la pregunta. La versió del batle és que "havia anat a la nau d'EMSER  i va demanar a l'encarregat de la recollida de fems si li deixava provar un contacte del seu motor i li va testar allí dedins,  al no tenir arreglo el mecànic li va cercar un motor al xatarrer que li va donar"

A la rèplica quan vam mostrar les fotografies de la peça vella del motor de la barca, el batle va dir que havia estat ell que l'havia deixat allà i que ell mateix havia arreglat el motor.

Com li vam dir, a partir de la seva resposta, es lamentable que el batle vagi dins el seu horari laboral, i del personal d'EMSER, a les instal·lacions municipals a arreglar el motor de la seva barca. No és la primera vegada que el batle no diferència el que és privat i el que és públic com ha demostrat una i altra vegada en el tema de la seva finca i el tancament públic de la carretera vella de Lluc.

Recordam que tampoc és la primera vegada que ens trobam amb irregularitats similars  dins l'Empresa Municipal. Al final de la passada legislatura un tractor de la mateixa va aparèixer a una finca particular i després de la nostra denúncia es va tornar a EMSER amb una sèrie d'explicacions confuses i sense que s'obrís cap expedient sobre el tema (veure article). També recordam que una vegada més això passa amb el consentiment de l’encarregat de Residus Sòlids Urbans de l'empresa públic, un càrrec de confiança irregular ja que la seva plaça hauria de sortir d'una promoció interna, fet que hem denunciat moltes vegades tan al ple com a EMSER. Actuacions com la que denunciam a aquesta nota no fan sinó confirmar que a l'Ajuntament es fan parts i quarts  amb part del personal que més que al servei dels ciutadans es troba al servei dels que governen.

Peça del motor de la barca del Senyor Batle a les instal·lacions de l'empresa pública.

 

 

 

L'austeritat Ús per tots

Alternativa | 26 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Nota de premsa del grups de l'oposició (Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra, i no adscrits)

Els grups de l'oposició  signants rebutjam que es torni a les males pràctiques del passat on era públic i notari que l' Ajuntament  pagava de les butxaques dels contribuents el dinar dels regidors per celebrar les festes de la Patrona. Des de fa uns anys s'havia canviat el sistema i cada regidor pagava el seu dinar, no obstant sembla que amb el nou pacte de govern no només tornen regidors sinó que tornen velles costums. A pesar de que a la Comissió Informativa varem deixar clar que només anirien a dinar si cada regidor pagava el seu dinar, així i tot l'equip de govern ha decidit que siguin tots els ciutadans els que paguem el seu dinar, cosa per la qual els regidors de l'oposició ens hem negat a anar al citat dinar.
 
Quan a la passada legislatura vam tenir per primera vegada representació al ple ens vam adonar que els dinars que feiam els regidors abans de Nadal i de les festes de la Patrona es pagaven amb doblers municipals. Tot d'una vam demanar que cada regidor pagués el seu dinar i amb el suport del regidor del PSM, en Biel Picarol, vam aconseguir que fos així al manco un dinar... Després es va tornar al pagament per part de tots els ciutadans i vam deixar d'assistir a aquests dinars.
 
A aquesta legislatura les coses havien canviat i fins ara cada regidor es pagava el seu dinar. A la comissió informativa del passat divendres el batle ens va comentar d'anar a dinar després del ple i li vam contestar, com sempre, que cap problema si cada un es pagava el seu, el batle va dir que ja ens contestaria... Aquest dijous abans del ple ens va arribar la resposta:
 
Demà dijous dia 25 de juliol, a les 14'30h, l'Ajuntament convida al dinar de Regidors/es, d'una paella, al Restaurant "La Fonda".
 
I la nostra resposta
Com vam dir a la Comissió informativa és acord de la nostra assemblea només hi assistir si cadascú es paga lo seu.
 
Com haveu pogut llegir cap dels regidors de l'oposició vam assistir al dinar, al que només han anat els regidors del PP i en Martí Roca del PI (el altres dos regidors del PI no van assistir). 
 
Precisament fa uns dies els regidors de l'oposició vam anar a sopar (Miquel Ángel d'Esquerra i Tomeu Fuste no van poder venir) cadascun pagant el seu. No tots els polítics som iguals i no tots tractam amb el mateix respecte els doblers públics.
 
 

Distincions. Ple de juliol

Alternativa | 25 Juliol, 2013 07:39 | facebook.com twitter.com

Resultat i primera valoració del ple d'avui al que a la fí s'han aprovat definitivament per unanimitat les distincions a na Clara Hammerl i na Margalida Comas que s'havien aprovat inicialment al 2008. Als actes de la patrona es dedicarà un espai al nomenament de Clara Hammerl com filla adoptiva de Pollença i esperam que ja es trobi fet el retrat dedicat a la mateixa Clara. Respecte al carrer dedicat a na Margallida Comas ja s'ha fet ara esperam que passat l'estiu es facin actes per divulgar els mèrits de na Margalida.

Les tres distincions de la Patrona 2013  aprovades per unanimitat són: Corda Amarada, Andrés Carretero Moya i l' Associació de Vi Primitiu. Enhorabona.

Aprofitam per saludar al batle que va dir que era lector habitual d'aquest bloc, inclús dels comentaris, encara que ell no hagi possat mai comentari. A aquest bloc el batle podrá veure fotografies de la peça del  motor de la seva barca dins les instal·lacions d'EMSER.

Ordre del dia de la sessió:

1.-Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió ordinària de dia 25 d’abril de 2013.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària de dia 30 de maig de 2013

Aprovades per unanimitat amb una petita esmena de la regidora no adscrita na Malena a la segona acta. 

3.- Aprovació inicial de la nova delimitació de la Unitat d'Execució 13.1 del vigent PGOU (parcel·la hotelera del Pollensa Park).

Aprovada amb l'abstenció del PSM i el vot a favor de la resta de grups.

Vam reiterar la importància de millorar aquesta Unitat amb  carrers pels que passen centenars de turistes que es troben a una situació més que lamentable i vam reiterar la petició de fer aquesta actuació de forma prèvia o paral·lela a la semipeatonització de la Primera Línia d'eu moll.

4.- Aprovació, si escau, de la concessió del Títol de Filla Adoptiva de la Vila de Pollença a la Sra. Clara Hammerl.  Nomenament de Filla Adoptiva de Pollença a la Sra. Clara Hammerl

Aprovada per unanimitat.  

Recomenam la lectura de l' informe que ha fet l'arxiver i bibliotecari municipal, Sr. Pere Salas Vives, on podeu trobar nombroses dades que fonamenten els mèrits de na Clara Hammerl i que  podeu llegir al següent enllaç 

5.-  Aprovació, si escau, de la dedicació d’un carrer a la Sra. Margarita Comas Camps..- Dedicació d’un carrer a la Sra. Margarita Comas Camps

Aprovada per unanimitat 

Recomenam la lectura de  l' informe que ha fet l'arxiver i bibliotecari municipal, Sr. Pere Salas Vives, on podeu trobar  nombroses dades que fonamenten els mèrits de na Margalida Comas i que  podeu llegir al següent enllaç 

6.- Aprovació, si procedeix, del conveni entre l’IBISEC i l’Ajuntament de Pollença per procedir a la reforma de la coberta del CEIP Joan Mas. 

Aprovada per unanimitat 

- Conveni 

- Veure la proposta d'acord.

Una obra més que necessària per la qual vam donar l'enhorabona al regidor d'educació, però a la vegada també vam dir a l'equip de govern que és lamentable que presentassin amb tan de retard el pressupost, el que farà molt complicat que les obres no arribin a coincidir amb les classes. També vam ressaltar que la reforma de l'administració local que planteja el  Partit Popular impediria convenis com aquest. La recentralització plantejada pel PP allunya les administracions dels ciutadans i significaria que com l'IBISEC no pot fer en aquest moment aquestes obres no es farien. Els ciutadans han de ser conscients del que ens espera al futur amb el govern de PP.

7.- Distincions de La Patrona 2013

Les tres distincions de la Patrona 2013 són: Corda Amarada, Andrés Carretero Moyà i l' Associació de Vi Primitiu.

Enhorabona a unes distincions més que merescudes. 

8.- Propostes/ Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Precs i preguntes de juliol

Alternativa | 24 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Precs i preguntes que hem registrat pel ple de dijous.

PREGUNTES D'ANTERIORS PLENS

- Quan pensen fer els informes aprovats al ple de febrer  en referència a l’auditoria? Volem recordar que a més dels informes de la Secretària i del Interventor cal un informe jurídic per confirmar o  no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat en algunes de les actuacions indicades a l’informe i, si és el cas, denunciar-les als jutjats. Pensam que donada la gravetat del tema el retard en el incompliment d'aquesta moció és inadmissible.

- Quan pensen convocar la reunió per parlar de la situació de la Urbanització i l’Hotel de Formentor?

- Quan i com pensen aplicar la suspensió cautelar a les llicències per a superfícies comercials de més de 400 metres quadrats? En què consisteix el pla de dinamització i dimensió comercial per enfortir el teixit empresarial pollencí qué es va parlar a la reunió amb els comerciants?

- Respecte al tancament a la circulació del carrer Metge Llopis al Port de Pollença  s’ha estudiat com afectarà això als negocis del carrer? Aquest tancament s’ha fet a partir de qualque estudi de mobilitat? Si es tracta d’evitar perills pels nins del parc infantil, no seria més lògic fer el mateix que al parc de Cecilio Metelo de Pollença; fer un tancament que a més pugui ser total a la nit per evitar els actes de vandalisme.

- L’Ajuntament paga l’enllumenat de la zona de Ports? Hi ha algun conveni en aquest sentit?

- Ens poden facilitar una cartografia de totes les zones enjardinades que són competència municipal?

- Ens poden explicar les causes dels talls d’aigua durant diversos dies al mes de juny a la Cala Sant Vicenç? Qué pensen fer o han fet per evitar que es tornin a repetir.

- S’ha signat ja la recepció del bar Caty? Quan pensen retirar la impactant propaganda que hi ha al mateix?

- En referència a la moció aprovada al darrer ple en referència a les boies de pagament a la Punta Avançada, l’Ajuntament  ha fet o pensa fer alguna gestió davant de Costes? Ha demanat explicacions de perquè es fan actuacions com aquestes mentre es deixa fondejar de forma il·legal a altres zones de la badia?

- Pensen treure a concurs públic la feina de desembussar el clavegueram? S’ha solucionat ja el problema que va obligar  a actuar en dies consecutius a la bomba impulsora al principi del Passeig del Port de Pollença?

 

Precs

- Demanam que publiquen o ens faciliten el pactes que han signat amb UMP  i CiU.

- Podrien fer un prec al "Ministerio de Asuntos Exteriores" per a que els Consulats Espanyols a la Federació Russa no ens demanin l'ADN del propietari de l'immoble quan un ciutadà rus vol arrendar un immoble a Pollença.

- Podrien pintar una línia continua al carrer Joan XXIII, per a que a la alçada de la cantonada amb el carrer Monges no s'aprofiti l'entrada en "contradirecció" d'aquest carrer per fer  després marxa enrera per fer un canvi de sentit, i obligar ha arribar a la rodona de l'aeronau o bé entra pel carrer Elcano i sortit pel carrer Monges, ja que haurem de lamentar qualque accident i no frenades com ara.

Preguntes

- Ens poden explicar per què si PP i Lliga van acordar la nostra sortida de la Junta de Govern es va acordar en abril no s'ens va comunicar en aquell mateix moment? Per què s'ha tardat tan de mesos en fer efectiu l'acord amb UMP? De forma concreta per què van decidir aquest canvi a la Junta de Govern?

- Per què no han formalitzat el nou pacte de govern i no han nomenat a cap regidor de CiU encara a la Junta de Govern? Ens poden informar de la delegació d'àrees que han acordat? Per què tan de secretisme?

- A quins acords concrets han arribat PP i PI per assegurar l'estabilitat? Quins temes han considerat prioritaris per poder arribar a un acord de governabilitat.

- Quines noves formes d’actuar de consens i diàleg, amb tots els partits polítics amb la participació del màxim nombre de representants a acceptat el PP per aconseguir l'entrada de CiU a l'equip de Govern?

- Què recolçaments o acords concrets d'UMP han aconseguit per signar el seu acord PP i PI?

- Quan faran efectiva la moció en referència a les fonts municipals, si no es veuen amb força,  a pesar de l'augment de regidors a l'equip de govern , ens oferim si el batle vol delegar en nosaltres aquesta feina.

- Hem rebut informació fidedigna de que a principi d'aquest mes el motor d'arrencada, més concretament un motor Solé diesel, de la barca del Senyor Batle ha estat arreglat pel mecànic d'EMSER dins el seu horari laboral a les instal·lacions de l'empresa pública. Ens podia explicar el senyor batle aquesta greu irregularitat i les raons per les quals ha utilitzat mitjans públics per aquesta feina privada?

- També hem rebut informació de que a pesar de l'exclusivitat de la seva feina de batlia, el batle continua fent feina d'administració de finques del municipi. Ens podia explicar el senyor batle si aquesta informació és certa i quan va deixar de fer aquestes feines fora de la batlia.

- A la zona de banys per a animals de companyia va haver un ca mort i alguns altres varen tenir problemes digestius. Es va fer una qualque tipus d'inspecció a la zona quan es varen assabantar dels fets?

- Diversos periodistes de mitjans escrits sobretot alemanys s'estan interessant pel mal estat del ca que hi ha a la Casa de Boquer, just devora el camí públic, varies associacions s'han posat en contacte amb vostès per aquesta situació, Pensen fer alguna cosa o esperen a sortir a la premsa estrangera?

- Quan començarà a funcionar el consorci de turisme?

- Hem rebut queixes de diferents usuaris de la nova companya d'autobusos que s'encarrega de les línies regulars. Tant en el tema de retards com en el de la utilització autobusos  incòmodes, similar als que tenen les grans ciutats amb pocs seients i molt de lloc per anar drets i amb una insonorització  molt pitjor que la que té un bus de distàncies mitges i llargues. Els ha arribat alguna queixa en aquest sentit? Demanaran a la companyia d'autobusos

 per aquest tema.

- Han demanat directament a la Fundació Camper d'haver perdut el finançament que van donar al Festival l'any passat?

- Com pensen controlar les entrades  de protocol del Festival ? I el repartiment d'hores extres? Com pensen fer la supervisió del personal i mitjans tècnics aportats per l’Ajuntament? L'Associació d'Amics del Festival compta ja  amb representació i supervisió municipal?

- Si a l'aprovació definitiva de l ’ordenança reguladora del preu públic del Festival, hi ha canvis que serien posteriors al primer concert com el pensen solucionar?

- Hem rebut queixes de l'estat de la carretera PMV- 2202 fins l'altura de Santuïri  i la pregunta de com és possible que la carretera només es trobi limitada a camions de fins a 18000kg a partir d'aquest punt?

- Han fet o pensen fer alguna cosa per reobrir el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola ? Seria bàsic redactar un pla d'usos i una programació del Centre i obrir e mateix la propera tardor.

Pollença 23 de juliol de 2013.

 

 

Reconeixement a dues dones excepcionals. Ple de juliol

Alternativa | 23 Juliol, 2013 00:17 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Durant tots aquests anys no hem oblidat(/"Dones i perdedores no us oblidam")  i hem lluitat pel compliment de la nostra moció, al ple de desembre del 2008 (veure article), a la que es va aprovar per unanimitat nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl i donar el nom de Margalida Comas Camps a un carrer. Al final de la passada legislatura el 30 de març del 2011 (més de dos anys després de l'aprovació de la moció) es van obrir els expedients corresponents que no van avançar i van caducar. Ja a aquesta legislatura vam demanar que el batle delegués la feina d’executar la moció en nosaltres, cosa que va fer finalment el 27 de maig del 2013 i que l’agraïm. Després de l'exposició pública dels expedients als que no s'ha fet cap les al·legació, i que va finalitzar el 5 de juliol, es presenten a aquest ple per a la seva aprovació definitiva. A vegades tot és qüestió de voluntat i en dos mesos es pot fer el que no s'havia fet en quasi cinc anys.

Aquest dijous a les 9:00 hores sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a la Casa Consistorial. Podeu venir a la sala de plens de l’Ajuntament o  seguir-ho en directe a Radio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook podreu seguir el resultat de les votacions i a aquest mateix bloc publicarem un resultat i primera valoració del mateix.

Ordre del dia de la sessió:


1.-Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió ordinària de dia 25 d’abril de 2013.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària de dia 30 de maig de 2013

3.- Aprovació inicial de la nova delimitació de la Unitat d'Execució 13.1 del vigent PGOU (parcel·la hotelera del Pollensa Park).

Es tracta de corregir un error a  la delimitació que es va fer la unitat d'execució del hotel Pollença Park en l'adaptació al POOT; es va incloure un petit bocí de la parcel·la d'altre propietari . És important delimitar bé aquesta unitat d'execució per realitzar d'una vegada i amb anys de retard les dotacions necessàries i les cessions obligatòries. La intenció és eixamplar uns dos metres el carrer Bot i convertir en carrer el que actualment és un camí com el carrer Roure.  Aquests carrers pels que passen centenars de turistes es troben a una situació més que lamentable i  a més a més és necessària fer aquesta actuació de forma prèvia o paral·lela a la semipeatonització de la Primera Línia d'eu moll.

 

4.- Aprovació, si escau, de la concessió del Títol de Filla Adoptiva de la Vila de Pollença a la Sra. Clara Hammerl.  Nomenament de Filla Adoptiva de Pollença a la Sra. Clara Hammerl

Veure article anterior  amb l' informe que ha fet l'arxiver i bibliotecari municipal, Sr. Pere Salas Vives, on podeu trobar nombroses dades que fonamenten els mèrits de na Clara Hammerl i que  podeu llegir al següent enllaç 

 

5.-  Aprovació, si escau, de la dedicació d’un carrer a la Sra. Margarita Comas Camps.

.- Dedicació d’un carrer a la Sra. Margarita Comas Camps

Veure article anterior amb l' informe que ha fet l'arxiver i bibliotecari municipal, Sr. Pere Salas Vives, on podeu trobar  nombroses dades que fonamenten els mèrits de na Margalida Comas i que  podeu llegir al següent enllaç 

 

6.- Aprovació, si procedeix, del conveni entre l’IBISEC i l’Ajuntament de Pollença per procedir a la reforma de la coberta del CEIP Joan Mas. 

- Conveni 

- Veure la proposta d'acord.

Una obra més que necessària, el que és lamentable és que la presentació del pressupost amb  per part de l'equip de govern

7.- Distincions de La Patrona 2013.

Comentarem el punt quan les distincions siguin definitives.

8.- Propostes/ Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Dues dones excepcionals; na Clara Hammerl i na Margalida  Comas i Camps.

 

 

El Pacte PP-PI 1.

Alternativa | 22 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A la Comissió Informativa del divendres es va confirmar el nou  pacte de govern PP-PI amb l'entrada dels dos regidors actuals de CiU a l'equip de govern. Cal recordar que el divendres es complia l'ultimàtum que va donar el regidor de la Lliga en Martí Roca al batle per formalitzar un pacte de govern PP-PI (Última Hora) , un ultimàtum que ha desmentit el batle al Punt Informatiu. Una contradicció més del que ha transcendit públicament d'aquestes negociacions entre el que deia el Partit Popular  i el PI. Mentre el PP deia que les negociacions pràcticament estaven a la seva fase final i que havien acceptat en la seva totalitat les propostes del PI (Última Hora),  aquests deien que iniciaven les negociacions o que s'aturaven (Ara Balear).

El pacte PP-PI es venia forjant des de que es va formar el PI i es va trencar la Lliga a Pollença. Un pacte de govern que de forma incomprensible es formalitzarà després de les festes de la Patrona. Com ja us vam informar no ens van donar cap informació sobre el pacte; ni ens van voler informar del repartiment d'àrees, ni de que han pactat concretament, i ni tan sols van aprofitar els canvis a la Junta de Govern (cessament del nostre portaveu i entrada del regidor d'UMP) per fer ja el nomenament del que serà el representant de CiU a la mateixa. Un dubte que tenim ara és si l'actual pacte PP-PI amplia, canvia o substitueix al que ja havia entre el PP i la Lliga (veure article)i que s'ha incomplit en gran part. Al tema de la Junta de Govern és clar que s'ha canviat el pacte.

Del que ha transcendit públicament, ni PP ni PI han publicat res concret del que han negociat ; el PI ha insistit en que el seu objectiu és l'estabilitat i segon el batle sembla que demanaven l'entrada d'UMP a l'equip de govern per sumar nou regidors i tenir majoria absoluta, mentre que la possibilitat de l'entrada del regidor d'UMP a l'equip de govern ha donat lloc a una crisi interna dins el PP, fins arribar, segon la premsa, a l'amenaça de la regidora delegada d'eu moll, na Francisca, d'abandonar el PP. Al pacte de govern entre el PP i la Lliga que van tardar més d'un any en publicar a pesar de nostres continues peticions, deien a la introducció; “donar tranquil·litat i estabilitat a la ciutadania”molt similar al que ara diu el PI. Sobre el tema de l'estabilitat ja vam opinar al seu moment (article) ; preferim la estabilitat que sorgeix del consens i el diàleg, amb tots els partits polítics (com hem fet als pressuposts del 2012 i al final també del 2013), que la que sorgeix simplement de tenir el vot de nou regidors, i més coneixent al PP i al batle. L'estabilitat de la que parla el PI l'hem patit a Pollença durant massa temps i no ha portat res bo.

Diu el PI que demana al PP noves formes d’actuar, més consens, més diàleg, amb tots els partits polítics i la participació del màxim nombre de representants...  A pesar de que tot el que ha passat els darrers mesos en torn al Festival de Pollença han demostrat clarament que el PP no canviarà, això  l'ha importat ben poc al PI a l'hora de signar el pacte amb el PP, igual que no l'ha importat que el PP no hagi complit el que va signar amb la Lliga; com publicar cada any un  Programa d'Actuació Municipal (PAM) ( un document que havia de recollir el conjunt dels projectes i de les actuacions que el Govern municipal desenvoluparà durant l’any), una memòria anual de cada área...

Ja hem passat més de la meitat de la legislatura i pensar que ara el batle i el PP canviaran d'actitud és somniar truites. Només cal revisar des del compliment del pacte que va signar el PP amb la Lliga a les darreres actuacions del batle al tema del Festival passant pel que van declarar els regidors no adscrits quan van abandonar l'equip de govern per comprovar que a pesar del que signen PP i PI, el batle no canviarà i  que si no necessita el suport dels partits de l'oposició passarà olímpicament dels mateixos.  

 Assistiu-mos. Pollencins, aixecau-vos, que els PPIrates ja són aquí!'

 

 

 

Concert per Alpha Palm

Alternativa | 21 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Avui de 19.00 a 24.00 hores, se celebrarà a Factoria de So (Santa Maria) un concert a benefici del Projecte Alpha, o el que és el mateix, el documental “Mort accidental d’un immigrant”. Aquesta trobada de cantautors comptarà amb la música d'Arantxa Andreu, i el seu disc “Filant somnis”; Omar Niangi el seu “música africana fusió”; Alberto Vizcaíno, que presentarà temes del seu proper disc “Món Feliç”; Petit, primer concert amb banda després de la seva tornada a Mallorca, i Xisco Albéniz & Friends,

El preu de la entrada és de 10€.

Alpha Pam moria el passat mes d'abril d'una tuberculosi, a causa de l'exclusió sanitària provocada per les polítiques d'austeritat que pateix l'Estat espanyol. Però el cas d'Alpha Pam no és excepcional. Per aquest motiu, un grup de professionals del sector audiovisual hem posat en marxa un documental per contar la seva història i que aquest tipus de successos no tornin a repetir-se.

El documental "Mort accidental d'un immigrant" pretén, a través de l'història d'Alpha Pam, posar cara a la falta d'assistència que pateixen milers de persones a l'Estat espanyol des que la promulgació del Decret llei per part del govern de Rajoy els ha retirat la targeta sanitària. I per poder fer-ho amb l'autonomia i llibertat de criteri que proporciona la independència econòmica, hem habilitat un crowdfunding a Goteo:

http://goteo.org/project/muerte-accidental-de-un-inmigrante

  i un compte a Caixa Colonya:

2056 0004 44 4102006252

Col·labora!

Aquest documental és una crida a la societat  en el seu conjunt. La mort d'un ciutadà jove, fort i vital d'una malaltia curable ens obliga a fer una profunda autocrítica i lluitar contra l'oblit d'un succés gravíssim que s'ha d'investigar a fons. Es certificarà amb una llicència oberta perquè pugui distribuir-se de manera lliure i gratuïta, i sigui una eina de divulgació i de denúncia.

Difon!

Ajuda'ns a que aquest missatge arribi al màxim de gent possible. Reenvia aquest mail als teus amics, familiars, contactes... I segueix-nos a les xarxes socials, viralitza la nostra campanya i anima als teus contactes a fer el mateix. Gràcies

Qui som?

Els promotors d'aquest documental porten la seva motxilla carregada d'experiències d'àmplia repercusió com "Memòria i Oblit d'una guerra""Estat d'Exili" i "Monstres de ca meva", entre d'altres. Un equip unit per una irrefrenable inclinació cap a la temàtica social i format per Pedro de Echave, Javier GonzálezMagdalena López-BaissonNúria AbadNofre Moyà i Alberto Jarabo.

 

 

 
 
 

 

De mentides i pactes

Alternativa | 20 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 A la comissió informativa d'ahir va demanar al batle si era cert, com ens havia dit, que la nostra sortida de la Junta de Govern havia estat una petició de CiU, i el batle l'ha negat, amb la qual cosa o al seu moment va mentir o ara menteix. Ens han dit que la única raó de la nostra sortida de la Junta de govern és el pacte que van signar l'equip de govern i UMP a l'aprovació inicial dels pressuposts que contemplava la possibilitat de l'entrada del regidor d'UMP, en Nadal Moragues, a la Junta de Govern, a la que ara s'uneix la signatura del pacte de govern PP-PI que ens han confirmat a la mateixa comissió.

Vam recordar al batle que si realment la causa de la nostre sortida de la Junta era el pacte que va firmar l'equip de govern (PP-Lliga) amb UMP aquest és va signar el mes d'abril i era una falta de respecte total cap a nosaltres que no s'ens hagi dit res fins fa uns dies.

Per altra part quan els hem demanat el criteri que han seguit per canviar el representant de l'oposició a la Junta, recordam que nosaltres haviam estat triats per ser el partit més votat de l'oposició, ens han parlat de cercar estabilitat sense més. Quan els hem dit si nosaltres provocavam inestabilitat no han sabut que dir..

A la Comissió també s'ens va confirmar el que informava ahir la premsa que s'ha signat el pacte entre PP i PI, els hem demanat per la delegació d'àrees o ens han dit que no el faran fins després de les festes, el que ens sembla totalment absurd. Si ja hi ha un pacte signat el que cal és que el nou equip de govern comenci a fer feina el més aviat possible.

En resum constatam que segueix la degeneració  de al gestió  de  l'Ajuntament amb un batle que menteix i accepta la tornada al poder d'un partit (CiU abans UM_UNPI) que al seu dia els ciutadans van castigar fortament a les urnes passant de cinc a dos regidors. Amb l'afegit que tornarà a gestionar àrees un regidor  que a passades legislatures ha fet una gestió pública molt deficient i plena d'irregularitats  com demostrava l'auditoria de la qual se segueixen sense presentar els informes que es van aprovar al ple...  teòricament  una de les peticions de CiU per signar el pacte.

 

 

Expulsats de la Junta de Govern

Alternativa | 19 Juliol, 2013 01:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el batle ens va informar que avui farà el decret batlia de cessament del nostre portaveu, en Pepe García de la Junta de Govern, sobre les causes del cessament tenim versions contradictòries del batle i del portaveu de CiU, en Joan Ramon, sobre si té a veure o no amb les negociacions PP-PI. El batle  de totes formes és el responsable directe del cessament i  haurà d'explicar per què fa unes setmanes el nostre portaveu era en paraules seves " el més capacitat per substituir-ho" i ara l'expulsa de la Junta de Govern. Esperam aclarir aquest embull aquest matí  i comentar-ho a aquest mateix bloc.

El que sabem  és que al pacte entre l'equip de govern i UMP en referència als pressuposts es contemplava la possibilitat de l'entrada del regidor d'UMP, en Nadal Moragues, a la Junta de Govern. Però com actualment havia un lloc buit a la Junta, l'entrada del regidor d'UMP no tindria perquè significar la nostra sortida de la Junta. El que no sabem és si finalment han culminat les negociacions entre PP i PI i un representant de CiU entraria també a la Junta. Casualment o no avui també és el darrer dia de l'ultimàtum que va donar el regidor de la Lliga en Martí Roca al batle per formalitzar un pacte de govern PP-PI (Última Hora) , un ultimàtum que ha desmentit el batle al Punt Informatiu.

Respecte a la nostra participació a la Junta de Govern; al començament d'aquesta legislatura, al juliol del 2011,  la nostra assemblea va acceptar l'oferiment per part de l’equip de govern PP-Lliga de  formar part de la Junta de Govern com partit de l'oposició, no vam signar cap pacte ni s'ens va demanar res, l'oferiment formava part del pacte de Govern entre PP i Lliga i s'ens va fer per ser el partit més votat de l'oposició:

"La Junta de Govern estarà formada per cinc membres, i se’n reserva un sisè per a una altra formació política, en funció dels acords a adoptar, sempre amb el consens de les dues formacions polítiques."

A pesar de les crítiques anònimes malintencionades, només amb la finalitat d'embullar, (article) vam valorar i continuam valorant aquesta participació des de l'oposició a la Junta de Govern com positiva ja que ha donat més pluralitat a la mateixa tan a l'hora de les aportacions com del control. Durant aquest dos anys els nostre portaveu ha assumit la responsabilitat d'anar a dues Juntes de Govern mensuals i votar, com a la resta d’organs col·legiats, segon el criteri d’Alternativa. Aportant les nostres idees, valors, crítiques i  informant de tot el que es decidia a les Juntes.

La nostra feina a les Juntes no ha estat gens fàcil; sobre tot perquè el que es discutia i votava a les mateixes la majoria de les ocasions s'ens donava a la mateixa Junta, el que ha estat  un problema tan per les votacions com pel control de l'acció de govern, ja que nosaltres feim feina de forma assemblaria. A pesar de tot amb les nostres opinions i suggeriment pensam que hem ajudat i incidit en algunes decisions de  l'equip de govern. Per desgràcia  ha hagut temes en els que no hem aconseguit els canvis que desitjàvem, des de regularitzar contractacions com la del director del Festival, al  tema de la disciplina urbanística que el batle va decidir retirar de la Junta de Govern.

Una vegada fora de la Junta de Govern no podrem fer ja les nostres aportacions a la mateixa, per la tan necessària millora de la gestió municipal, però continuarem amb el nostre compromís amb els ciutadans de Pollença de fiscalitzar i informar de la Junta ara de forma més indirecta i amb més dificultats com ja feiam a la legislatura passada.

 Albercocs i cireres

 

Tots pagarem un disbarat de fa 21 anys

Alternativa | 18 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Volem agrair públicament la informació i explicacions que ens ha facilitat el regidor del PSM, en Tomeu, que ha fet una gran feina per aclarir-nos el tema als regidors de l'oposició.

Ahir va ser notícia a la premsa la multa de 1000 euros a repetir cada 10 dies que el Tribunal Suprem ha posat al batle per no complir una sentència de novembre 1993 i no  executar l' enderrocament d'un habitatge en el carrer Bonavista, cantonada Creus, al qual se li va atorgar una llicència fora de la legalitat ja que incompleix el règim d’alçades del Pla General d'Ordenació Urbana de 1992 i l’article 73 del  TR de la Llei del Sòl  i el 98 del reglament de planejament urbanístic que desenvolupa dita Llei. Els articles diuen que als indrets dels Centres Històrics des d’on es puguin observar panoràmiques singulars, no es pot instal·lar res. Són normes d’aplicació directa i s’apliquen diguin el que diguin les normes subsidiàries municipals.

 Un error molt greu per part de l'arquitecte municipal i del regidor d'urbanisme d'aquell moment, que com mínim haurien de donar explicacions públiques de perquè al seu moment no van fer cas de les advertències de la demandant, de qualque regidor, d'ARCA...

 A darrer ple extraordinari es va aprovar una modificació pressupostària  de 42.000 euros per a la demolició parcial de la planta superior de l'edifici , però l'Ajuntament ha de fer-se càrrec de la demolició de tot l'edifici i segurament indemnitzar als propietaris. O sigui el cost per a tots els ciutadans de Pollença pot ser en torn al milió d'euros mentre que als responsables del disbarat no els passarà res, el que fa que la sentència no tingui cap valor exemplar pels aútentics responsables.

Un resum cronològic judicial del tema:

 - En data 11.11.1993, la Sala del Contenciós Administratiu del T.S.J. en Illes Balears, va anul·lar els acords de la Comissió de Govern de 24.04.91, d’atorgament de llicència a projecte bàsic per a un habitatge en el carrer Bonavista, cantonada Creus, i de 19.03.92, d’aprovació del projecte d’execució. Els motius d’anul·lació, bàsicament, foren que s’havia incomplert el règim d’alçades del P.G.O.U. de 1992 i l’article 73 del T.R.L.S./76, atès que segons la Sala, l’edificació no podia superar en altura el nivell de la voravia del carrer Creus.

-Aquesta sentència, fou confirmada en cassació per la dictada pel Tribunal Suprem, Sala 3ª, Secc. 5ª, de data 20.10.1999

- La Comissió de govern de data 04.04.2000, va atorgar la llicència de legalització de l’habitatge, atès que s’ajustava al Pla Especial Centre Històric que s'havia aprovat després de l’atorgament de la llicència inicial anul·lada  i va promoure davant la Sala del T.S.J. en Illes Balears incident d’inexecució de la sentència d'anul·lació de la llicència i dita Sala, el 17.09.2007 va declarar que hi havia causa legal d’inexecució de la sentència primera, atesa la llicència de legalització. Aquesta fou revocada en cassació per la sentència del Tribunal Suprem de data 31.03.2010, tot dient que la llicència de legalització no era, en aquest cas, causa legal d’inexecució de la primera sentència i que, per tant, s’havia de continuar amb la mateixa.

.- Notificada aquesta segona sentència del T.S., l’Ajuntament de Pollença va plantejar davant la Sala del T.S.J. en Illes Balears un nou incident d’execució de sentència per tal que fitxés els termes en que havia de ser executada la primera sentència (quines obres havien de ser demolides). La Sala del T.S.J. en Illes Balears en Interlocutòria de data 31.03.2011 va dir que només s’havien d’enderrocar les obres no ajustades a la llicència de legalització. Aquesta nova Interlocutòria va tornar a ser revocada per una nova sentència del Tribunal Suprem de data 28.09.2012, ordenant a la Sala del T.S.J. que executés la seva primera sentència de 11.11.1993 en els seus propis termes (es a dir, demolició de l’edificació que havia quedada sense llicència).

.- A la vista d’aquesta tercera sentència del T.S. i a sol·licitud del recurrent, la Sala del T.S.J. en Illes Balears va dictar la Providència de 14.12.2012, en la que va establir com a calendari d’execució de sentència el següent: Que l’1 de març de 2.013, l’Ajuntament li havia de presentar el projecte de demolició; que l’1 de maig de 2.013 havien de començar les obres i que l’1 de juliol de 2.013 havien d’estar acabades.

 .- A la vista del mandat en aquesta Providència, en data 08.03.2013 va presentar a la Sala un projecte municipal d’enderrocament de part de l’edificació aprovat per Decret de Batlia de data 07.03.2013.

 .- Sense que l’Ajuntament presentés res més al Tribunal, ni acredités el començament de les obres d’enderrocament objecte del projecte presentat, en data 30.05.2013 el recurrent va demanar a la Sala que imposés multes coercitives al responsable municipal de l’execució de la sentència i, a rel de dita sol·licitud, la Sala del T.S.J. en Illes Balears, mitjançant Providència de data 04.06.2013, va requerir a l’Ajuntament per tal que, en tres dies,  li digués qui era el responsable de l’execució, en el ben entès que si no deia res s’entendria que era el Batle, als efectes d’imposició de les multes coercitives de l’article 112 L.J.C.A.      

.- El 14.06.2013 la demandada va presentar un escrit a la Sala del T.S.J. al·legant que la casa objecte del projecte d’enderrocament parcial era la seva vivenda habitual i que la seva execució la deixava sense casa, pel que demanava que es suspengués l’execució mentre l’Ajuntament no la reallotgés.

- Divendres passat, 12.07.2013 la Sala va desestimar la sol·licitud de suspensió de
l'execució i va imposar al batle una multa coercitiva de 1000
euros, a repetir cada 10 dies fins que no s'executi la sentència.
Contra aquesta Interlocutòria s'ha fet un recurs de súplica.

Ahir a la premsa:

Al UH:


El TSJB pone una multa de 100 euros diarios al alcalde de Pollença por no ejecutar un derribo. La propietaria construyó la vivienda en 1991 con la pertinente licencia municipal

Diario de Mallorca.


Condenan a Cifre a pagar 100 euros al día hasta que derribe una casa ilegal en el Calvari
El Ayuntamiento concedió la licencia en 1992, pero el Tribunal Supremo ordenó la demolición porque la vivienda alteró las vistas desde el monte

El alcalde avisa de la posible indemnización

Balears.

Demolició per sentència vint anys després, al Calvari de Pollença
Es tracta d'una edificació que atempta contra el patrimoni paisatgístic de la zona

ARCA
A Pollença el Patrimoni triomfa 22 anys més tard

 

Fent feina a lĺeficient utilitzaciˇ dels doblers p˙blics. Factures Junta del 16 de juliol

Alternativa | 17 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam fent la feina institucional que hauria de fer l'Ajuntament. De fet som l'únic partit que publica aquestes actes, una feina que fem des de que tenim representació a l'Ajuntament. a la nostra pàgina web trobareu  actes senceres de les Juntes, respectant la llei de protecció de dades

Encara no ens hem posat al dia de publicar resumens i penjar Juntes de Govern (una feina que hauria de fer el propi Ajuntament) però hem decidit comentar de manera més immediata alguns dels temes  que s'aproven a  les Juntes. Aquest estiu procurarem posar al dia el tema de les Juntes que encara no hem publicat. Avui comentam les factures aprovades  a la Junta de Govern d´ahir.

 A la Junta d'ahir ens vam abstendre a l'aprovació de la relació de factures, ja que aquestes no s'ens havien facilitat fins el mateix moment de la Junta. Un problema que ens trobam a la nostra participació a les Juntes és que no disposam de la informació que es presenta a la mateixa amb suficient temps per poder-la estudiar i debatre a la nostra assemblea.

Respecte a les factures també hi ha temes als que no estam d'acord i que demostren el desgavell que havia a l'Ajuntament i contra el qual lluitam a Alternativa des de que existim, i la feina que resta per fer.

Per començar es va aprovar una factura de 7.600 euros del ranxo "Ses Roques" d'Alcúdia per un servei al cicle formatiu de l'institu amb 20 cavalls  més professor. Vam recordar que aquests doblers podien ser pel Club d'Equitació de Pollença si aques hagués complit el conveni amb l'Ajuntament al qual aquest havia de signar un conveni de col·laboració amb l'IES Guillem Cifre de Colonya per posar a la seva disposició les instal·lacions i medis necessaris per dura a terme l'assignatura d'equitació corresponent al cicle formatiu d'activitats físico-esportives. El Club havia de confeccionar un pressupost per això.

Continuam demanant que es regulartizi el contracte del manteniment de les instal·lacions impulsores d'aigües residuals del Port de Pollença que  realitza  l’empresa SEARSA CAÑELLAS A.I.E. amb un contracte que encara es va fer en pessetes i va caducar fa ja 17 anys,  al 1996. Actualment estam parlant de 3.70,03 € cada mes. Aquesta és una de les situacions irregulars que encara es mantenen a l’Ajuntament i que des del principi de legislatura s'ens ha promés regularitzar.  Cal respectar la igualtat de tracte entre les empreses i l’eficient utilització dels fons destinats a la contractació de serveis.Ja és hora de canviar aquesta situació en benefici de tots, dels ciutadans i de les empreses, per millorar els serveis i la seguretat tant d’uns com d’altes.

A la relació de factures també vam demanar explicacions sobre  diferentes factures extra de manteniment de l'enllumenat públic del Port de Pollença (un dels contractes que s'han regularitzat aquesta legislatura), per part de la mateixa empresa que fa aquest manteniment segon contracte, per valor d'uns 5.900 euros.   Més del doble del que es paga segon contracte (2.083 euros al mes de juny), un absurd. Aquestes factures extres es preveien dins el plec de condicions i han estat  signades com correctes pel tècnic i regidor corresponenets, però s'haurà d'estudiar aquesta facturació els dos anys de contracte abans de fer cap prorroga del mateix i tal vegada fer un nou plec més complet que inclugui alguna d'aquestes feines extres.

De la relació tampoc estam d'acord amb la multiplicació de  factures molt petites de material habitual de la brigada d'obres. Consideram que és poc productiu que per qualsevol material o eina d'us freqüent o repetit s'hagi d'anar cada vegada a la botiga o al comerç on se venen. Al ple de juny ja vam demanar tenir un estoc de  material d'us constant.


http://www.eldiario.es/politica/caso_barcenas/mejores-vinetas-Fontdevila-Vergara-Barcenas_12_153754626.html

 

MÚs democrÓcia i mÚs transparŔncia...a les festes.

Alternativa | 16 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Una de les coses de les que podem estar orgullosos a Pollença és de la participació i implicació popular a les festes, tan de bó hagués la mateixa implicació a altres temes que ens afecten diàriament, si fos així el municipi seria millor i tots ens beneficiariam. 

Un moment important i especial de les festes són les eleccions democràtiques dels càrrecs del Simulacre i que aquest divendres 19 es realitzaran als jardins davant del Claustre, degut a les obres que es fan a Can Llobera . Un grups de ciutadans preocupats per com s'han desenvolupat les eleccions els darrers anys han creat un perfil a facebook demanant  "Serietat a les eleccions dels càrrecs del Simulacre de Moros i Cristians"

Aquestes són les seves peticions:


El pròxim 19 de juliol, es tornen a celebrar eleccions dels càrrecs del Simulacre de Moros i Cristians. Hi torna a haver moltíssima gent inscrita que es mereix que aquest eleccions siguin lo més democràtiques i transparents possibles. Per això demanam:

- Que no es deixi votar a ningú sense mostra el seu DNI.
- Que es prenguin les mesures necessàries per garantir la privacitat a l'hora de votar mitjançant una única via d'entrada - sortida així como entregant tan sols una papereta per persona a l'entrada.
- Que el reconte de paperetes es realitzi d'una manera transparent adoptant mesures de control i verificació per part dels càrrecs.

També recomanam,

NO AGAFAR CAP PAPERETA MARCADA I ANAR A AVISAR ALS RESPONSABLES SI VEUS QUE ALGÚ HO FA.
El teu vot es lliure, si et venen a demanar el vot el dia de les votacions recorda-lis que JA S'HA ACABAT LA CAMPANYA.


Molts d'anys i bones festes!

A la fi  tot el que sigui millorar el procés democràtic i la transparència a qualsevol procés ens sembla positiu. Seria genial que la gent demanés el mateix i amb la mateixa força a totes les activitats de l'administració pública, i que aquesta donés la mateixa oportunitat de decidir i participar a la gent a totes les decisions que els afecten i no només cada quatre anys.

 A Ràdio Pollença podeu  escoltar fins el pròxim 18 de juliol, els diferents candidats a posar-se a la pell dels càrrecs del simulacre de moros i cristians de la Patrona. Si t’has perdut alguna d’aquestes entrevistes pots recuperar-la a l’enllaç.

A continuació les candidatures. A

Renovaciˇ del feixisme

Alternativa | 15 Juliol, 2013 11:54 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Sabeu que el món de la  política és ple de falsos demòcrates, embullosos, mentiders, classistes,  lladres, etc. No convé que ens enganyin, com a mínim els hem de saber identificar,  per pura exigència intel·lectual, baldament ens acabin fent la maça i el cullerot, és a dir hem de poder estar segurs que malgrat llurs manifestacions de democràcia, ens trobam davant un o una cavernícola, un o una reaccionari o d’un o una feixista? Hi ha una solució molt fàcil, emprant  la teologia tomista, o sigui a partir de les vies emprades per Sant Tomàs per demostrar l’existència de Déu… més concretament la que parteix de l'ordre de l'univers: si tots els essers tendeixen a un bé que ha hagut d’esser creat, si hi ha una fi intel·ligent en el cosmos, en oposició al caos, tota aquesta mecànica universal no pot estar en els essers, ha de provenir d’una ment creadora: Déu… 
De la mateixa manera els essers creats dins la política partidista (n’hi ha d'altra?) han de provenir d’una intel·ligència malèvola,— l’equivalent al bé tomista— a la qual supediten totes les seves accions —destrucció de tot el que culturalment i ecològicament tenen de bo aquestes illes— a la manera d’un dels grans dictadors d’antany que es renoven com la hidra Lernea, ergo llur etiqueta política és prou clar i palesa: els de la faixa

 

 

Mallorca, terra de faraons (i de faraones) .

Alternativa | 14 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article d'en Bernat Morey. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 

 Curiosa situació en Egipte on els militars (en resposta a la demanda de  la població) situen un Nobel  de president  enfront  Govern  elegit de manera democràtica però amb actituds i idees antidemocràtiques i injustes. La sharia i el fanatisme  n´estan al darrera com d´altres ayatollas i talibans ronden o caminen per aquí. El mateix fou Portugal fa 40 anys o els il·lustrats afrancesats com  Goya, en la Guerra de Napoleó. El poble defensava  un deslleial  FerranVII  obscur i abominable dictador  i lluitava als que suposadament els portaven llibertat, igualtat i fraternitat. Vivan las caenas¡.  Nació o llibertat i justícia ?. Goya es decidí quan observà que Napoleó era un dictador com els altres. Situacions allunyades en el temps o en  l´espai?. Tenim un govern votat en democràcia que juga al límit de la legalitat i de la Constitució. Lleis de símbols, lleis de costes, llei d´aigües (o de paraigües?), llei de sols?, lleis antifamiliars, llei de comerç? (lleis de la selva), Tils i tals, Werts i madurs, privatitzacions  encobertes o descarades. Govern per Decret i  dictatorial. Govern autista. Mando y ordeno. Contra tots els sectors civils. Sols recolzat per 4 hotelers de la mateixa raça, 4 golfs i 4 iots (els únics beneficiats). Sord. Sense capacitat de diàleg. Látigo¡. Perdent una rera altra totes els al·legacions als tribunals constitucionals i de justícia. Es legítim  un govern  que fuig de tot el que fa olor a Constitució, Democràcia i Justícia. Una majoria circumstancial justifica qualsevol cosa?. Tot Decret Bauzamaniac te el recolzament de la població?. Es legítima la insubmissió?. Ai Mallorca, terra  de faraons. Terra farcida d´abominables i cridaneres gallines faraones que darrera darrera l´adoren i mengen de la seva maneta.

http://albercocs-i-cireres.blogspot.com.es/

 

 

 

 

Ple extraordinari d'ahir divendres 12 juliol

Alternativa | 13 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir divendres vàrem tenir ple extraordinari on el nostre regidor Pepe García va estar absent ja que es troba de vacances

 

1.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença per a l’exercici 2013

 

Es tractava de l’aprovació definitiva del pressupost de l’exercici 2013, hi havia 3 al·legacions a resoldre, la primera era de la plataforma procamins públics, una d’Esquerra Republicana i un altre d’un particular que demanava s’habilités una partida per complir amb una expropiació d’una zona verda.

A la nostra intervenció hem recolzat l’al·legació d’Esquerra Republicana que demanava minvar la partida de inversions en instal·lacions esportives i assignar-ho a eliminar barreres arquitectòniques, també li hem recordat a l’equip de govern que al Port de Pollença hi ha voravies adaptades però sense el pas de vianants i això embulla a turistes i residents.

Com vàrem fer a l’aprovació inicial ens hem abstingut

El resultat de la votació ha estat 9 vots a favor (PP,Lliga,CIU,UMO) i 7 abstencions (A,PSOE,PSM, i No Adscrits)  

 

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació pressupostària 5/2013 de crèdit extraordinari

 

Es tractava de repartir el romanent de tresoreria entre diferents inversions, el romanent era de 1.780.712 Euros i es reparteix de la següent manera

 

Millora infraestructures Cala Sant Vicenç                                                   200.000,00

Dotació Serveis Urb. Gotmar                                                                     400.000,00

Gespa camp de futbol                                                                                250.000,00

 Adequació Casal Ca'n Llobera                                                                  200.000,00

Obres Passeig Port Pollença, Consorci Allotjament Turístic                      650.000,00

Subvencions Rehabilitació façanes                                                              30.000,00

Demolició parcial planta superior edificació C/Creus 56                              42.000,00

Adquisició túmul refrigerat cementiri                                                              8.712,00

 

Tots el grups han votat a favor manco nosaltres ja que al seu dia ens vàrem abstindré

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació pressupostària 6/2013 de suplement de crèdit

 

Es tractava de destinar una partida de romanent de tresoreria de 148.081,30 per cancel·lar el crèdit ICO, s’ha aprovat per unanimitat ja que al seu moment vàrem qualificar el tipus d’interès d’usura.

 

4.- Aprovació, si procedeix de la rectificació puntual per error material de transcripció en l'articulat de l'ordenança fiscal reguladora de l'ocupació de la via pública

Això va ser una errada de transcripció quan es va aprovar l’ordenança fiscal, es va deixar que si se detectava ocupació sense autoritzar la liquidació es considerava anual, i amb aquesta errada de no posar aquesta frase aquests tipus d’ocupacions tot just es podia sancionar el dia que es detectava.

Aquí aprofitant que es parlava d’ocupació de via pública li hem dit a l’equip de govern que algunes zones de Port de Pollença semblen “LA FIRA DELS COLORS” pel tipus d’ocupació que es fa.

Aprovat per unanimitat

Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

L' estudi de mobilitat per a la semipeatonalitzaciˇ

Alternativa | 12 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El 12 de juny s’ens va presentar l’estudi de mobilitat per a la semipeatonalització del front marítim del Port de Pollença realitzat per l’empresa cinesi.

A l’estudi s’ha fet un treball de camp al mes de maig un dia laboral (entre les 9 i les 11), segon el qual els vehicles que arriben al Port de Pollença

Origen: Alcúdia. Total: 843 vehicles.

Direcció ronda: 49% Direcció primera línia: 51%

Origen: Pollença. Total: 961 vehicles.
Direcció ronda: 31%Direcció primera línia: 69%

A la zona estudiada hi ha 2.519 places d’aparcament. Un tema que es va destacar a la reunió és que la mitjana de cotxes per ciutadans a Pollença és superior a la de les Balears i que el volum de vehicles  ha crescut en número superior a les persones.

L’estudi aposta per la ruptura en els sentits de circulació per afavorir  la reducció del nombre de vehicles circulant en primera línia, a més de reduir la velocitat mitjana.

 

Les seves conclusions són:

- S’aconsegueix un ús més compartit i racional de l’espai públic, ordenant els diferents usos segons el mode de transport, tot donant més espai als vianants i als ciclistes. S’amplia la vorera al costat dels edificis, hi haura un carril bici i aparcaments en bateria diagonal.

- A més, es garanteixen itineraris de vianants accessibles per a Persones amb Mobilitat Reduïda, fins a la platja.

- La circulació de vehicles es pacifica, limitant la velocitat màxima a 30km/h, amb elements pacificadors. Tots els passos de vianants de primera línia seran elevats Es recomana la seva ubicació a prop de cruïlles. A més, d’aquesta manera es garanteix l’accessibilitat a les Persones amb Mobilitat Reduïda en igualar la cota del pas per a vianants i la vorera.

- Les bicicletes gaudeixen d’un espai reservat i degudament senyalitzat. pel costat del mar en ambdós sentits de circulació, deixant un carril reservat (no pintat) delimitat amb línia discontínua de dos metres d’amplada. Un dels temes que no ens va convencer va ser aquesta proposta de no pintar el carril bici i separar-ho amb discos incrustats en el sól . Guapo  però poc pràctic ja que no facilita que el carril sigui respectat.

La proposta per marcar el carril bici seria similar a aquesta:

 

- Es garanteix la circulació i accessibilitat del transport públic a primera línia i principals zones hoteleres i residencials.

- Per tal d’assegurar l’efectivitat de la proposta, és del tot necessari desplegar un pla integral de senyalització que orienti als no residents en funció de la seva destinació (platja, centre, port, hotel, etc.).

Temes que ens preocupen i  dels qual vam parlar a la reunió és el tràfic que hi haurà d’absorbir el carrer del bot, que es troba a una unitat d’execució que ha de realitzar l’hotel Pollença Park. També tenim dubtes sobre el model de fanals  de fusta que s’ha triat de moment. La fusta és molt guapa però si el manteniment no és l’adient  la imatge és penosa...

De moment és clar que les coses s’estan fent millor que el nyap que es va fer  a la passada legislatura, esperam que hagi més reunions per tractar i consensuar  el tema.

La visió general de la primera línia del Port de Pollença seria similar  a la de Lloret de Mar

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb