URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'estabilitat del corró o del consens?

Alternativa | 08 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Fa setmanes que és notícia les negociacions entre PP i PI (Lliga i CiU)  en torn a l’entrada de CiU a l’equip de govern. Mentre el batle declarava, tan al diari Última Hora com al Punt informatiu, que el PP havia acceptat totes les condicions de CiU per entrar a l’equip de govern (Última Hora), aquests informaven  que iniciaven negociacions... Posteriorment el portaveu CiU ha declarat que aquestes negociacions estaven aturades (Ara Balear)  i el regidor de la Lliga ha donat un ultimàtum al batle declarant que meditava abandonar l’equip de govern si el 19 de juny continuaven en minoria (Última Hora). Per embullar més al tema a les notícies es parlava d’una crisi interna al PP en torn a la possible entrada d’UMP de l’equip de govern.

Del que negocien concretament PP-Lliga i UMP s’ha informat ben poc de forma pública. Pel PP això d’informar als ciutadans a internet és ciència ficció, i al seu perfil de facebook les darreres entrades al moment d’escriure aquest article són d’altres partits com nosaltres o el PSM demanant explicacions que no obtenen resposta (Populars de Pollença). Mentre el blog d’UMP es troba congelat fa quasi dos a mesos a l’ article  “ UMP, uns pressupost i crisi superada”... Es veu que el partit va superar la crisi però el blog no l’ha fet. Mentre el que han donat més informació han estat els de CiU al seu blog, el darrer article;“Referent a les negociacions” Però del que negocien concretament no han dit gran cosa. Han parlat d’un document de continguts prioritaris elaborat per PP i CiU, que no han publicat.... I sobre tot han insisit en una idea, “ donar ESTABILITAT polítíca a l’Ajuntament” a la que després afegeixen idees com; …que permeti una correcta i desitjable acció de govern i gestió municipal. …pel be del poble. …que permetin un bon govern per les persones del nostra municipi. Frases tan guapes com generals i buides de contingut, ja que tots els partits polítics i ciutadans estam d’acord en que volem el be del poble però no tots estams d’acord en sí és bo per Pollença  urbanitzar o no  la zona humida de l’Ullal, tenir o no quatre dedicacions exclusives, construir  o no pistes de paddel, pagar o no el projecte de l’auditori d’en Moneo...

Tot ens recorda massa al pacte de govern que ja tenen el PP i la Lliga, i que a la seva introducció ja parlaven de transparència, participació i de “donar tranquil·litat i estabilitat a la ciutadania”. Pacte de govern entre el PP i la Lliga. /// Annex del Pacte.

La paraula “estabilitat” sona molt bé,  però  depèn de la situació en que ens trobem pot ser positiva o no.. Si estam a una situació de benestar estar estable evidentment està molt bé però si estam a una situació de crisi mantenir-se estable a la mateixa no és massa positiu. Donar estabilitat a un batle que prefereix el decret de batlia a la Junta de Govern o aquesta al ple... no ens sembla el millor per Pollença. Ja coneixem el que és pactar per després repartir cadires  i favors aplicant el corró. Nosaltres consideram que el millor per Pollença aquesta legislatura ha sortit quan el govern en minoria ha hagut de cercar el consens amb la resta de partits polítics com per exemple els pressuposts del 2012 i 2103.

Els ciutadans van votar la pluralitat al ple, una  pluralitat que és una riquesa i que es pot convertir en estabilitat des del consens i el diàleg, amb tots els partits polítics.

 Albercocs i cireres.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb