URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Expulsats de la Junta de Govern

Alternativa | 19 Juliol, 2013 01:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el batle ens va informar que avui farà el decret batlia de cessament del nostre portaveu, en Pepe García de la Junta de Govern, sobre les causes del cessament tenim versions contradictòries del batle i del portaveu de CiU, en Joan Ramon, sobre si té a veure o no amb les negociacions PP-PI. El batle  de totes formes és el responsable directe del cessament i  haurà d'explicar per què fa unes setmanes el nostre portaveu era en paraules seves " el més capacitat per substituir-ho" i ara l'expulsa de la Junta de Govern. Esperam aclarir aquest embull aquest matí  i comentar-ho a aquest mateix bloc.

El que sabem  és que al pacte entre l'equip de govern i UMP en referència als pressuposts es contemplava la possibilitat de l'entrada del regidor d'UMP, en Nadal Moragues, a la Junta de Govern. Però com actualment havia un lloc buit a la Junta, l'entrada del regidor d'UMP no tindria perquè significar la nostra sortida de la Junta. El que no sabem és si finalment han culminat les negociacions entre PP i PI i un representant de CiU entraria també a la Junta. Casualment o no avui també és el darrer dia de l'ultimàtum que va donar el regidor de la Lliga en Martí Roca al batle per formalitzar un pacte de govern PP-PI (Última Hora) , un ultimàtum que ha desmentit el batle al Punt Informatiu.

Respecte a la nostra participació a la Junta de Govern; al començament d'aquesta legislatura, al juliol del 2011,  la nostra assemblea va acceptar l'oferiment per part de l’equip de govern PP-Lliga de  formar part de la Junta de Govern com partit de l'oposició, no vam signar cap pacte ni s'ens va demanar res, l'oferiment formava part del pacte de Govern entre PP i Lliga i s'ens va fer per ser el partit més votat de l'oposició:

"La Junta de Govern estarà formada per cinc membres, i se’n reserva un sisè per a una altra formació política, en funció dels acords a adoptar, sempre amb el consens de les dues formacions polítiques."

A pesar de les crítiques anònimes malintencionades, només amb la finalitat d'embullar, (article) vam valorar i continuam valorant aquesta participació des de l'oposició a la Junta de Govern com positiva ja que ha donat més pluralitat a la mateixa tan a l'hora de les aportacions com del control. Durant aquest dos anys els nostre portaveu ha assumit la responsabilitat d'anar a dues Juntes de Govern mensuals i votar, com a la resta d’organs col·legiats, segon el criteri d’Alternativa. Aportant les nostres idees, valors, crítiques i  informant de tot el que es decidia a les Juntes.

La nostra feina a les Juntes no ha estat gens fàcil; sobre tot perquè el que es discutia i votava a les mateixes la majoria de les ocasions s'ens donava a la mateixa Junta, el que ha estat  un problema tan per les votacions com pel control de l'acció de govern, ja que nosaltres feim feina de forma assemblaria. A pesar de tot amb les nostres opinions i suggeriment pensam que hem ajudat i incidit en algunes decisions de  l'equip de govern. Per desgràcia  ha hagut temes en els que no hem aconseguit els canvis que desitjàvem, des de regularitzar contractacions com la del director del Festival, al  tema de la disciplina urbanística que el batle va decidir retirar de la Junta de Govern.

Una vegada fora de la Junta de Govern no podrem fer ja les nostres aportacions a la mateixa, per la tan necessària millora de la gestió municipal, però continuarem amb el nostre compromís amb els ciutadans de Pollença de fiscalitzar i informar de la Junta ara de forma més indirecta i amb més dificultats com ja feiam a la legislatura passada.

 Albercocs i cireres

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb