URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Pacte PP-PI 1.

Alternativa | 22 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A la Comissió Informativa del divendres es va confirmar el nou  pacte de govern PP-PI amb l'entrada dels dos regidors actuals de CiU a l'equip de govern. Cal recordar que el divendres es complia l'ultimàtum que va donar el regidor de la Lliga en Martí Roca al batle per formalitzar un pacte de govern PP-PI (Última Hora) , un ultimàtum que ha desmentit el batle al Punt Informatiu. Una contradicció més del que ha transcendit públicament d'aquestes negociacions entre el que deia el Partit Popular  i el PI. Mentre el PP deia que les negociacions pràcticament estaven a la seva fase final i que havien acceptat en la seva totalitat les propostes del PI (Última Hora),  aquests deien que iniciaven les negociacions o que s'aturaven (Ara Balear).

El pacte PP-PI es venia forjant des de que es va formar el PI i es va trencar la Lliga a Pollença. Un pacte de govern que de forma incomprensible es formalitzarà després de les festes de la Patrona. Com ja us vam informar no ens van donar cap informació sobre el pacte; ni ens van voler informar del repartiment d'àrees, ni de que han pactat concretament, i ni tan sols van aprofitar els canvis a la Junta de Govern (cessament del nostre portaveu i entrada del regidor d'UMP) per fer ja el nomenament del que serà el representant de CiU a la mateixa. Un dubte que tenim ara és si l'actual pacte PP-PI amplia, canvia o substitueix al que ja havia entre el PP i la Lliga (veure article)i que s'ha incomplit en gran part. Al tema de la Junta de Govern és clar que s'ha canviat el pacte.

Del que ha transcendit públicament, ni PP ni PI han publicat res concret del que han negociat ; el PI ha insistit en que el seu objectiu és l'estabilitat i segon el batle sembla que demanaven l'entrada d'UMP a l'equip de govern per sumar nou regidors i tenir majoria absoluta, mentre que la possibilitat de l'entrada del regidor d'UMP a l'equip de govern ha donat lloc a una crisi interna dins el PP, fins arribar, segon la premsa, a l'amenaça de la regidora delegada d'eu moll, na Francisca, d'abandonar el PP. Al pacte de govern entre el PP i la Lliga que van tardar més d'un any en publicar a pesar de nostres continues peticions, deien a la introducció; “donar tranquil·litat i estabilitat a la ciutadania”molt similar al que ara diu el PI. Sobre el tema de l'estabilitat ja vam opinar al seu moment (article) ; preferim la estabilitat que sorgeix del consens i el diàleg, amb tots els partits polítics (com hem fet als pressuposts del 2012 i al final també del 2013), que la que sorgeix simplement de tenir el vot de nou regidors, i més coneixent al PP i al batle. L'estabilitat de la que parla el PI l'hem patit a Pollença durant massa temps i no ha portat res bo.

Diu el PI que demana al PP noves formes d’actuar, més consens, més diàleg, amb tots els partits polítics i la participació del màxim nombre de representants...  A pesar de que tot el que ha passat els darrers mesos en torn al Festival de Pollença han demostrat clarament que el PP no canviarà, això  l'ha importat ben poc al PI a l'hora de signar el pacte amb el PP, igual que no l'ha importat que el PP no hagi complit el que va signar amb la Lliga; com publicar cada any un  Programa d'Actuació Municipal (PAM) ( un document que havia de recollir el conjunt dels projectes i de les actuacions que el Govern municipal desenvoluparà durant l’any), una memòria anual de cada área...

Ja hem passat més de la meitat de la legislatura i pensar que ara el batle i el PP canviaran d'actitud és somniar truites. Només cal revisar des del compliment del pacte que va signar el PP amb la Lliga a les darreres actuacions del batle al tema del Festival passant pel que van declarar els regidors no adscrits quan van abandonar l'equip de govern per comprovar que a pesar del que signen PP i PI, el batle no canviarà i  que si no necessita el suport dels partits de l'oposició passarà olímpicament dels mateixos.  

 Assistiu-mos. Pollencins, aixecau-vos, que els PPIrates ja són aquí!'

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb