URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Malfaedors

Alternativa | 31 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 
La lluita eterna del mal contra el bé: els malfaedors del TIL contra la nostra cultura…
 

Volem ser la guixa d'Europa i els nostres competidors sˇn TunÝsia, Egipte i altres potŔncies

Alternativa | 30 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Després de LOGSE, TIL, LOMCE i no se saps quantes sigles més de lleis, decrets o projectes, la veritat és que després d’invertir un bon grapat de milions d’euros en l’educació dels nostres joves i els que a dia d’avui som adults, els nostres competidors són Egipte, Tunísia, Turquia i qualque país exòtic més, senyores i senyors això es vergonyós.

Durant aquests darrers dos anys hem vist com l’afluència de visitants a les nostres illes ha crescut exponencialment, això sí, ja es avisen els poders fàtics que aquests visitants són “un préstec”, ja que la primavera àrab i darrerament els disturbis de Turquia han fet que els turistes que havien d’anar a passar les seves vacacions a aquests països del Nord d’Àfrica o a Turquia vinguessin a les nostres illes, supòs que no fa falta ser un economista titulat a Harvard per adonar-se que això no pot ser ja que els doblers públics que se inverteixen no tenen el fruit desitjat, al manco a les nostres illes.

Si de veritat crem que el nostre futur està en el coneixement els nostres miralls han de ser per posar un exemple els països nòrdics (Noruega, Finlàndia, etc), a rel de la visita que va fer en Jordi Évole a la “Qatar Fundation” quan aquesta va començar a ser el patrocinador principal del Barça, vàrem saber que aquesta fundació és una espècie de super-universitat per exportar coneixements quan s’esgoti el petroli, cosa que hauríem d’haver fet aquí quan el turisme deixes de ser rentable si no s’explota al treballador, perquè hem de reconèixer que si els treballadors haguessin de cobrar un salari just aquesta industria no és rentable, però els nostres “mandamases” ara volen hotels de cinc estrelles, això si consumint territori i destrossant el poc atractiu turístic que ens queda que no és altre que el paisatge.

Mentrestant els nostres joves veuen el seu futur molt lluny de l’illa no per la situació econòmica si no perquè no poden posar en pràctica els coneixements que tenen desprès de passar per UIB o per qualque universitat de la resta de l’estat, això sí importem mà d’obra “carn de canó” amb molt poca formació i vàlida per fer feina per quatre euros l’hora, a més aquesta “canvi de cromos” fa que visquem situacions com ara on les nostres tradicions són amenaçades, començant per la nostra llengua on per alguna zona de les nostres illes ja no té cap tipus de presència.

En resum, escoltant als Bauzá’s i Delgados’s de torn sembla que serem la guixa d’Europa quan en realitat estem competint i malament amb els països de nord d’Àfrica, penós.

Miguel Sánchez

 

Foto del meu viatge al Marroc (Miguel Sánchez)

L'accident de trÓnsit de la Delegada del Govern a Madrid

Alternativa | 29 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies la Delegada del Govern a Madrid Cristina Cifuentes va sofrir un accident de trànsit que en el moment d’escriure aquest article la té a la unitat de Cuidats Intensius del Hospital La Paz de Madrid, s’ha escrit molta tinta sobre aquest accident o millor dir s’ha piulat molt per la xarxa social Twitter i això va obrir unes fortes discrepàncies entre simpatitzants i detractors de Sra. Cifuentes o del Partit Popular, on els seus simpatitzants no entenien i censuraven algunes d’aquestes piulades que desitjaven la mort de la Sra. Cifuentes.

Fa uns anys la immensa majoria dels ciutadans haguessin censurat sense cap tipus de dubte i amb contundència aquestes piulades fetes a la xarxa social, però avui amb la situació que estem vivint han estat molts el que han cridat l’atenció als autors d’aquestes piulades però també han demanat compressió, ja que alguns ni tenen feina, ni tenen cap tipus de subsidi que el Partit Popular retallat o eliminat directament, per tant no es d’estranyar que amb aquesta situació creada per l’accident de la Sra. Cifuentes hagi tret el pitjor que duia molta gent dedins.

Vull destacar l’article damunt aquest tema fet al blog “A sueldo de Moscú” o  a aquest article l’autor explica en tots el detalls el seu comportament en referencia a l’accident.

En resum si això no és una guerra poc ja li falta, de moment ja hi ha gent feliç per l’accident d’una dirigent del Govern Central, i per part d’aquest Govern mira cap a una altre part amb els nins desnodrits i a més dona la culpa als seus pares per no donar-les el menjar suficient, o altres que diuen que abans menjaven massa, amb aquest trist panorama poc podem esperar.

Imatge cedida per "A sueldo de Moscú"

L'˙ltima polŔmica turÝstica un sÝmptoma de decadŔncia

Alternativa | 28 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

No tinc cap dubte que aquesta darrera polèmica turística per l’arrendament turístic d’apartaments que pertanyen a edificis en règim de propietat horitzontal és un clar símptoma de decadència on els hotelers fent un símil bèl·lic han decidit no deixar presoners per poder gaudir del pastis turístic en exclusivitat, tot això amb el beneplàcit de la Conselleria de Turisme que sembla un apèndix  de la mateixa Federació Hotelera.

S’han dit tant de dois i tantes mitges veritats que s’ha creat un pànic innecessari i gens productiu per l’economia balear, i  fins i tot a un simulacre de reunió de batles “turístics” amb els responsables de turisme va acabar amb una declaració del mateix conseller aclarint el que molts de nosaltres ja sabíem que els apartaments es poden arrendar per curta durada mentre no es donin serveis turístics durant la seva durada, bàsicament no podem canviar tovalloles, fer un “repàs” (neteja) de l’apartament entre altres serveis, sembla fàcil, però el verdader problema estarà on promocionem o fem la publicitat, ja que si posem el nostre apartament a una web on hagi “villas” amb l’autorització de la Conselleria de Turisme estarem emprant un canal turístic i podrem ser sancionats, però si us sembla bé d’això em parlarem un altre dia.

Hem dit anteriorment que tot això ara un símptoma de decadència, decadència  d’una industria que ja ha donat tot el que podia donar a aquestes illes, i ara demana a crits un relleu que cap Govern ni del PP ni de mal anomenat “Pacte de Progrés” varen saber crear o preparar el terreny per a que emprenedors donessin un aire nou a la economia d’aquestes illes, important mà d’obra barata i els nostres fills han de sortit a cercar-se les garroves fora de les nostres illes ja que ells no volen guanyar-se la vida fent hamburgueses desprès d’haver deixat els colzes estudiant una carrera o similar, però si us sembla bé d’això també em parlarem un altre dia.

Per aquest article podríeu pensar amics lectors que estic en contra de la industria turística, tot el contrari, a tots ens agrada ser turista una època de l’any, normalment molt manco del que ens agradaria realment i ens agrada que on anem es tractin bé i amb simpatia, però el que s’està convertint la nostra industria turística on les empreses explotadores dels hotels tenen amargats als directors dels hotels amb el objectius, aquests amargats als “caps intermitjos” i aquests a tots els altres treballadors, els resultat d’aquests còctel explosiu no pot ser altre que mala qualitat i explotació de la classe treballadora que alguns es pensen que aquí el menjar de cada dia es paga en dirhams, dinars o altre moneda exòtica, però si us sembla bé d’això també em parlarem un altre dia.

Per tant per poder dominar el mercat sense donar cap tipus de qualitat al servei, llevat d’algunes excepcions que confirmen la regla, s’ha d’eliminar la competència a base de decrets del poders fàctics signats pel polític de torn, i això és el que està passant amb els arrendaments residencials i de moment l'avantatge es seva no ho dubteu.

Properament parlarem de petroli però com heu endevinat em parlarem un altre dia.

Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

L'esport de base Ús cosa de tots

Alternativa | 27 Agost, 2013 16:21 | facebook.com twitter.com

                L’esport és un factor fonamental en una societat del benestar, no tan sols per els seus factors relacionats amb la salut , també perquè és una molt bona eina de cohesió social.  Malauradament aquesta crisi també ha afectat greument al sector més dèbil del món de l’esport com és l’esport de base i més concretament als clubs esportius.   Queden bastant lluny aquells anys en que era relativament fàcil aconseguir espònsors i en que els clubs de bàsquet i futbol es podien permetre inclús  pagar als seus jugadors sèniors. 

                Les economies familiars també eren més bollants i es podien permetre pagar amb més facilitat les quotes. I sobretot, com ja em comentat, era molt més fàcil aconseguir aportacions d’empreses privades, sobretot relacionades amb el sector de la construcció.

                Un aspecte positiu d’aquesta crisi, és que ens fa més conscients del que costen les coses.  Tal vegada en aquests moments els clubs es gestionen amb més sentit comú i per exemple entenem que no cal dur una equipaments de primera divisió amb el nom al darrera.  Però un aspecte negatiu és que la manca de finançament  privat ens ha fet molt més dependents de les subvencions municipals.  A més cal afegir que l’atac del PP als ajuntaments amb els canvis que vol introduir en la llei de règim local debilitarà molt als ajuntaments i per tant també als clubs.

                En defensa dels ajuntaments cal dir que suporten juntament amb els pares l’esport de base, ja que a més de les subvencions que fan directament als clubs i esportistes s’ha de valorar el cost que suposa el manteniment de les instal·lacions municipals que cedeixen als clubs, un aspecte que normalment no es té en compte.  En canvi, quan parlem de institucions supramunicipals  sembla que sols tenen ulls per l’esport d’elit. 

                És vergonyós comprovar com de la mateixa forma que succeeix en altres àmbits de la societat, als clubs més febles se’ls hi exigeix justificar fins a la darrera factura per poder cobrar una petita subvenció municipal i al mateix temps comprovar que els grans clubs professionals acumulen milions i milions d’euros de deute amb hisenda.

                L’atac del PP a l’estat del benestar ha estat molt més brutal del que és podia imaginar. Segurament posaran d’excusa la crisi però realment és tracta d’aconseguir una societat més desigual on sols els que s’ho pugui pagar podrà gaudir de forma digna d’elements tan bàsics com l’educació i la salut.

                Per salvar l’esport de base cal reforçar als ajuntaments i aconseguir que des de altres institucions es col·labori més amb l’esport de base , tan sols es tracta de distribuir de forma més raonable els recursos.

 

 

Joan Cifre

Tant de bo Rajoy donés  tanta importància a l'esport base com o fa a la Roja

 

 

 

 (Segueix)

Preguntes de juliol i 3

Alternativa | 26 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Preguntes i respostes del darrer ple ordinari de juliol.

- L’Ajuntament paga l’enllumenat de la zona de Ports? Hi ha algun conveni en aquest sentit?

Resposta del batle: històricament l’Ajuntament ha pagat l’enllumenat, hi havia dos comptadors. Actualment a la zona del restaurant Stay paga Ports, però encara hi ha un comptador comú que paga l’Ajuntament, al carrer Econòm Torres no hi ha cap conveni però aquest hivern es resoldrà la situació i separaran la zona de Ports i municipal.

No ens deixa de sorprendre com al llarg del temps s`han mantingut situacions com aquesta que han perjudicat a les arques municipals.

- Ens poden facilitar una cartografia de totes les zones enjardinades que són competència municipal?

Resposta del batle; es troba a la nostra disposició a l’àrea de medi ambient.

Volem aquesta informació per fer feina a la nostra moció per deixar d'utilitzar progressivament els herbicides a Pollença (article). Per altra part cal recordar que aquesta és una de les contractacions que segueix sense regularitzar-se. Com ja vam dir al seu moment esperam una Pollença lliure d’herbicides en un any i esperam la col·laboració de tots els que creuen en la necessitat d'un municipi més saludable i ecològicament sostenible

- Ens poden explicar les causes dels talls d’aigua durant diversos dies al mes de juny a la Cala Sant Vicenç? Qué pensen fer o han fet per evitar que es tornin a repetir.

Resposta del regidor Miquel Llobeta; pel mes de maig es va canviar el motor per un de més potència però les bombes i les canonades es van mantenir igual. Amb l’arribada de l’estiu i la pujada de la demanda la bomba no donava abast i es va canviar per juliol. El darrer tall ja a juliol ha estat per una fallada tècnica. Respecte al que farian, la seva idea és recuperar la concessió d’aigües de Cala Carbó i connectar a la xarxa municipal, sent conscients de que es necessitarà una important inversió a la xarxa.

El mateix es van dir l’any passat... Ja és ben hora de passar de les paraules als fets, deixar de marejar la perdiu i recuperar un servei tan bàsic com l’aigua. Al 2007 a Alternativa ja vam demanar al ple l'obertura d'un expedient a l'empresa concessionària, sense cap resultat. Al 2008 vam demanar recuperar aquesta concessió sense resultat. L’empresa concessionària privada, Aigües de Cala Carbó durant anys s'ha preocupat fonamentalment de guanyar doblers sense fer les inversions necessàries. 

Veure articles anteriors:

- L’aigua a la Cala.

- Renovar i denunciar. Aigües a la Cala Sant Vicenç.

 

No a l'homof˛bia. Boicot als Jocs OlÝmpics a R˙ssia

Alternativa | 25 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 A l'estiu de 1936 s'hauria d'haver cel·lebrat  l’Olimpíada Popular del 36 a Barcelona si no hagués esclatat la guerra civil el dia abans de la inauguració. Aquesta Olimpíada era una alternativa a les Olímpiades de Berlín que el govern de Hitler  amb l'objectiu de recuperar el veritable esperit olímpic, la pau i la solidaritat entre les nacions. Una mena de contraolimpíada.

En un dels paràgrafs del manifest de l'Olimpíada Popular, quedava explícitament reflectida la intenció:

“L'Olimpíada instaurada fa milers d'anys i renascuda en la nostra època, que sempre havia mantingut el seu caràcter de Símbol de la Fraternitat dels pobles i de les races, ara perd per sempre aquest caràcter. Els Jocs Olímpics que es preparen a Berlín, són indiscutiblement una falsificació vergonyosa, una befa del pensament Olímpic. En un país on milions d'esportius estan privats de continuar llur activitat social, on milers dels millors esportius són empresonats, on la majoria del poble laboriós està sota l'amenaça de la persecució per les seves conviccions o per la seva religió, on es declara fora de la llei a tota una raça, aquest país no és el lloc per acollir els veritables Jocs Olímpics!”

Ara al segle XXI podiam afegir que un país que persegueix a les persones per les seves inclinacions sexuals  i que permet la violència dels grups homòfobs contra individus indefensos als quals s’ha violat, torturat i, possiblement, assassinat, no ha d'organitzar els jocs olímpics. 

«Ningú està prohibint que un atleta amb una orientació sexual no tradicional vingui a Sochi. Però si surt al carrer i comença a fer propaganda, llavors clar que haurà de fer-se responsable », va assenyalar el ministre d'esports rus Vitaly Mutko. 

Ja sabem que a l'actualitat els Jocs Olímpics com la major part de l'esport professional és pur negoci i que res té a veure amb els inicis populars de molts dels esports que avui mouen milions d'euros  però això no impedeix reivindicar el que consideram just, igual que esva fer a 1936; el  boicot als Jocs Olímpics d’hivern Sotxi 2014.

“Si els Jocs no es converteixen en un exemple que els drets es poden exercir sense prejudicis, la llei discriminatòria servirà per castigar la gent simplement per ser oberts sobre el que són o sobre qui estimen”, va dir l’activista de Sant Petersburg Anastassia Smirnova a través de l’oenagé All Out.

 

 - Impune i celebrada persecució, caça, tortura i assassinat d’homosexuals a la Rússia de Putin

 

 

 

 Us recomanam aquest curtmetratge i si el món fos al revés...

 

 

Paperots appanyols

Alternativa | 24 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Una altra prova de l'afinitat de la caverna pepera amb el franquisme: la mà dura contra els enemics anglesos, com quan el claudillo tancà la frontera, amb el resultat que sabem. I ja que que torna sortir l'irredentisme castellà, em deman: com dimoni no reivindiquen a l'estat francès els comtats dellà de les Alberes, Rosselló, Cerdanya, Conflent, Capcir i Vallespir, perduts pel tractat dels Pirineus?

Qualcú m'ho pot explicar?
Salut i sobres
Miquel
 
PS Aqueixes terres formaren part del Regne de Mallorques; ho heu sentit, PP baueà?
 

Preguntes juliol 2

Alternativa | 23 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

- S’ha signat ja la recepció del bar Caty? Quan pensen retirar la impactant propaganda que hi ha al mateix?

Resposta del batle; no s’ha signat la recepció. Els hereus van al·legar diferències respecte a la valoració de l’edifici que ha fet els tècnics municipals i han demanat una sèrie de clàusules.

Ens va sorprendre aquesta resposta ja que pensavam que ja s’havia fet aquesta recepció. Un tema que s’està allargant massa.

- Pensen treure a concurs públic la feina de desembussar el clavegueram? S’ha solucionat ja el problema que va obligar  a actuar en dies consecutius a la bomba impulsora al principi del Passeig del Port de Pollença?

Resposta del regidor de serveis, en Martí Roca; pensen fer el concurs abans de final d’any, l’enginyer ja el té en marxa. El problema va ser d’una canonada.

Precs del ple de juliol

- Podrien fer un prec al "Ministerio de Asuntos Exteriores" per a que els Consulats Espanyols a la Federació Russa no ens demanin “l'ADN” del propietari de l'immoble quan un ciutadà rus vol arrendar un immoble a Pollença.

- Podrien pintar una línia continua al carrer Joan XXIII, per a que a la alçada de la cantonada amb el carrer Monges no s'aprofiti l'entrada en "contradirecció" d'aquest carrer per fer  després marxa enrera per fer un canvi de sentit, i obligar ha arribar a la rodona de l'aeronau o bé entra pel carrer Elcano i sortit pel carrer Monges, ja que haurem de lamentar qualque accident i no frenades com ara.

Resposta de la regidora de Policia, María Buades; pintar no serveix, posaran una senyal vertical de prohibir girar.

Preguntes del ple de juliol

- Quan faran efectiva la moció en referència a les fonts municipals, si no es veuen amb força,  a pesar de l'augment de regidors a l'equip de govern , ens oferim si el batle vol delegar en nosaltres aquesta feina.

Resposta del batle; hi ha una partida pressupostària i es farà. La font de la Plaça s’està reparant i arreglant per col·locar-la i es comandarà la reconstrucció del carrer Mena.

 Que hem de dir sobre un tema al que s’han aprovat dues mocions per unanimitat i ni l’anterior ni l’actual batle han estat capaços de fer complir....

- Hem rebut informació de que a pesar de l'exclusivitat de la seva feina de batlia, el batle continua fent feina d'administració de finques del municipi. Ens podia explicar el senyor batle si aquesta informació és certa i quan va deixar de fer aquestes feines fora de la batlia.

Resposta del batle; es va declarar lector d’aquest bloc i va recordar diferents comentaris que s’havien fet al mateix sobre el tema (com comprovar-ho al registre mercantil o que el bloc s’havia convertit en un “Sálvame”). Va dir que no administrava res més que el patrimoni familiar.

La veritat que el batle va donar la impressió que a més de lector, el mateix o els seus havien fet alguns dels comentaris citats.Com sempre a aquests temes el complicat es aconseguir proves o testimonis disposats a donar la cara.

Albercocs i cireres

 

Els adoctrinadors sˇn ells

Alternativa | 22 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Quan comença la segona quinzena d'agost acostum a començar a pensar en el proper curs. Avui, pegant una ullada al material que vaig usar el curs passat i mentre sospesava què canviar, què afegir, m'he aturat en un recull de textos que utilitzam a les classes d'Història de la Filosofia. M'ho mirava, mentre pensava per què els costa tant entendre allò que llegeixen, discernir la idea principal de les secundàries... en fi, un tipus de preocupació pedagògica molt comú, imagin, entre els professors de secundària.

Fullejant, em trob amb un fragment d'un text de Kant bastant conegut; un article que aquest filosòf va escriure per donar resposta a la pregunta de què és la Il·lustració. Per qui no el tengui en ment, el text planteja que l'humà es troba en una situació de minoria d'edat, referint-se a la incapacitat de servir-se de la seva pròpia raó sense que un altre el dirigeixi, i que és el mateix home el culpable d'aquesta situació ja que hi està perquè vol, per falta de coratge i no per cap defecte de l'enteniment. La Il·lustració, per Kant, és la sortida d'aquesta minoria d'edat i, la seva divisa: sapere aude, atreveix-te a saber, a usar la pròpia raó!

Ja us podeu imaginar com pot donar de si en una classe de filosofia un text com aquest, quan es posa en relació amb una societat infantilitzada i hedonista com la nostra, en la què tot sembla anar encaminat a que no ens esforcem gaire, a que no pensem, i a que més aviat comprem.

És tan còmode-diu el filòsof- ser menor d’edat. Si tinc un llibre que em reemplaça l’enteniment, un director espiritual que em substitueix la consciència, un metge que em dictamina la dieta, i així successivament, aleshores ja no cal que passi ànsia. Ja no tinc cap necessitat de pensar, n’hi ha prou de pagar, que d’altres em substituiran ben aviat en tal fatigosa empresa.”

Quan el llegim a classe intent fer-los veure la vigència de certes idees i amb aquest text, no fa falta escarrassar-s'hi gaire: si canviam “llibre” o “director espiritual”, per “moda” o “mitjans de comunicació”, 1784 és avui.

Perquè, així com jo ho veig, les classes de filosofia a secundària només tenen valor perquè fomenten l'esperit crític. No importa gaire si els alumnes no saben les teories exactes dels filòsofs. De fet la immensa majoria no se'n recordarà uns mesos després de la selectivitat. I si no, pensau vosaltres mateixos quins continguts recordau de les classes de filosofia. La majoria d'adults amb qui parl, quan saben que som professora de filosofia em diuen “filosofia... ufff... no vaig entendre res” o bé “filosofia... sí...com era allò de la caverna d'en Plató?”. El valor fonamental d'explicar-los certes teories és que, a través d'elles, es qüestionin el món, el que es dóna per fet, per sabut. Que els puguin servir com a instruments per aprendre a sotmetre a crítica el que es diu, el que es té per vertader. Estic parlant, precisament, de donar-los les eines perquè siguin mals de manipular. La paradoxa radica en què precisament aquells que intentam aconseguir això, siguem tractats de manipuladors, d'adoctrinadors.

Així que, per salvar els pobres infants, el govern d'aquestes illes aprovarà una llei aposta per imposar neutralitat i imparcialitat, sota pena d'excomunió i a cop d'expedient disciplinari, com diu el decret de convivència i autoritat del professorat. Per cert, que aquesta és una altra: no saben que l'autoritat no es guanya perque ho digui una llei? (és una pregunta retòrica, no som tan ingènua; es guanya en la feina que un fa i hi ajuda molt si el govern no t'ataca contínuament sense cap tipus de prova des de la tribuna mateixa del Parlament). En definitiva, significa que comença la caça de bruixes i si sou docents esperem que cap fill del círculo o de la nueva generación ens vulgui enviar a la foguera.

I per rematar, la LOMCE. La darrera vegada que vaig mirar el projecte vaig veure que havien canviat (he perdut el compte dels esborranys) l'exposició de motius. Imagin que algú els va dir que això de començar el text d'una llei sobre educació parlant de mercats, empleabilitat i competència era massa descarat. Així que ara comença amb que l'alumne ho és tooot i que els somnis i el talent, i el sentit crític... És preciós. Però la filosofia a fer punyetes. No sigui que es posin a pensar ara... I ni ciutadania ni educació eticocívica, no sigui que es tornassin ciutadans ara... El que sí que podran cursar és iniciació a l'activitat emprenedora i empresarial. Això sí.

Tornant a Kant pens que la idea de fons d'aquest text del què us parlava conté el que hauria de pretendre no sols tota classe de filosofia, sinó el sistema educatiu sencer. Millor dit: és el que hauria de pretendre un sistema educatiu si volgués formar ciutadans. Que és el que se suposa que fan els sistemes democràtics.

Però, clar, el problema que tenim és que per voler, de veritat, formar ciutadans per una democràcia s'ha de voler, de veritat, una democràcia. I tots sabem que el sistema econòmic que tenim no és compatible amb una vertadera democràcia; només pot tolerar el nom, la paraula, i pervertint el seu significat. Així que aquells que vulguin una democràcia vertadera, són tractats de radicals, antisistema, antidemocràtics (una altra paradoxa més). I si són mestres o professors, a més, adoctrinadors.

Mentre pens tot això continuu passant pàgines i arrib al final del recull. Hannah Arendt. Un petit fragment que es revel·la com una provocació: “L'adoctrinament no consisteix en inculcar idees, sinó en evitar que n'apareguin”.

Crec que està prou clar: els adoctrinadors són ells.

Marina Llobera, docent que anirà a la vaga.

 

 


 

De l'auditoria al carrer Metge Llopis (preguntes juliol 1)

Alternativa | 21 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple ordinari de juliol ens van contestar preguntes que havíem fet a anteriors plens.

- Quan pensen fer els informes aprovats al ple de febrer en referència a l’auditoria? Volem recordar que a més dels informes de la Secretària i del Interventor cal un informe jurídic per confirmar o  no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat en algunes de les actuacions indicades a l’informe i, si és el cas, denunciar-les als jutjats. Pensam que donada la gravetat del tema el retard en el incompliment d'aquesta moció és inadmissible.

Resposta del batle; estan en marxa i no podem tenir una persona dedicada a aquests informes.

Segon el PI fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP, però continuam esperant. Consideram que tenint en compte que la moció es va aprovar per unanimitat fa ja mig any i que a l'auditoria van sortir greus irregularitat ha hagut temps més que suficient per comanar i fer aquests informes. Que encara no s'hagin fet demostra una irresponsabilitat total i la nostra paciència està a punt d'esgotar-se.

- Quan pensen convocar la reunió per parlar de la situació de la Urbanització i l’Hotel de Formentor?

Respon el batle; quan tingui tota la informació. Ha fet consultes a Turisme a partir de la darrera sentència (veure article sobre el tema).

- Quan i com pensen aplicar la suspensió cautelar a les llicències per a superfícies comercials de més de 400 metres quadrats? En què consisteix el pla de dinamització i dimensió comercial per enfortir el teixit empresarial pollencí què es va parlar a la reunió amb els comerciants?

Resposta del batle, la suspensió ha d'anar acompanyada de l'adaptació al planejament urbanístic, després seria possible. Ens van dir que al pla de dinamització es feien reunions periòdiques, un programa a la ràdio, gratuïtat  a la zona ORA que havia fracassat...

O sigui que els petits comerciants poden esperar asseguts en referència a la suspensió de les grans superfícies comercials. La realitat és que el PP sempre s'ha posat del costat dels grans comerços. Respecte a les reunions pensam que s'hauria de convidar a tots els grups amb representació a l'Ajuntament; més caps són més idees i també es podia donar més continuïtat a aquest tipus de polítiques independentment del partit que governés. 

- Respecte al tancament a la circulació del carrer Metge Llopis al Port de Pollença s’ha estudiat com afectarà això als negocis del carrer? Aquest tancament s’ha fet a partir de qualque estudi de mobilitat? Si es tracta d’evitar perills pels nins del parc infantil, no seria més lògic fer el mateix que al parc de Cecilio Metelo de Pollença; fer un tancament que a més pugui ser total a la nit per evitar els actes de vandalisme.

Resposta del batle; no s'ha fet cap estudi, s'ha fet per indicacions de la policia per garantir la seguretat; hi ha molt de trànsit de nins entre el parc i la plaça. Tancar el parc infantil és una inversió més grossa i a més aquest parc es diferència del parc de Pollença  perquè té molt d'activitat al vespre. 

Pensam que el que s'ha fet a aquest carrer és un nyap, com es va fer la peatonització a la passada legislatura.Es podia peatonitzar bé el carrer, posar bancs... A la fí perllogar la plaça i que el Centre Miquel Capllonch fos el centre de tota una zona peatonal.

 

L'1 de juliol el PI exigia al PP a les negociacions per entrar a l'equip de govenr que en la màxima brevetat possible sortissin els informes de l'auditoria... Encara esperam

El Govern ha de regularitzar els arrendaments de turisme residencial

Alternativa | 20 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Des d’Alternativa per Pollença exigim al Govern de les Illes Balears que regularitzi els arrendaments de turisme residencial d’una forma seriosa i beneficiosa per totes les parts, a més lamenten que aquesta campanya contra aquests tipus de turisme  estigui enrarint la convivència a molts de Comunitats de Propietaris del municipi de Pollença.


Alternativa es mostra molt preocupada per l’actitud d’alguns dels protagonistes d’aquesta polèmica que no fan si no que llançar més llenya al foc a una polèmica que té preocupats i molests a molt de veïns del municipi de Pollença que tenen com una font important del seus ingressos aquest tipus d’arrendament, a més les polèmiques entre veïnats ja sigui per aquest o altre tema estan acabant via denúncia davant la Conselleria de Turisme, quan alguns d’aquests arrendaments són totalment correctes ja que el clients no han estat captats per cap canal turístic i a més no reben serveis de neteja i similars.

Alternativa exigeix al Govern de Les Illes Balears una ràpida regularització d’aquest tipus d’arrendaments turístics residencials, a més aconsellem que dins l’articulat tal com passa a Catalunya les Assemblees de Comunitats de Propietaris pugin vetar aquest tipus d’arrendaments i així evitar polèmiques innecessàries.

Alternativa recorda el problema fiscal que signifiquen les “convidades” que fan els propietaris “no residents” als “seus amics”  i és aquí on a opinió d’Alternativa tenim un greu problema fiscal i no amb els propietaris residents a les illes on la majoria compleixen amb les seves obligacions fiscals, Alternativa també recorda que què la actual situació fa cometre als turistes una infracció tributaria ja que no podem liquidar l’impost de transmissions patrimonials davant l’ATIB per no tenir Nombre d’Identificació d’Estrangers (NIE) , que no per ser petit no deixa de ser una manca d’ingressos.

Alternativa considera incomprensible el fet de que habitatges fora d’ordenació rebin reconeixement turístic i en canvi aquest altres habitatges amb tots el permisos de construcció i habitatge tinguin prohibit el seu arrendament a turistes. 

Albercocs i cireres
 

Governar i internet

Alternativa | 19 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Sembla que el poder i internet en moltes ocasions són incompatibles i que quan un partit arriba al poder s'oblida ràpidament de les seves promeses de transparència i comunicació.

Poc va durar la presència a internet de la Lliga, poc després de signar l'acord de govern amb el PP, el 24 de juliol de 2011,  el seu bloc va deixar de publicar.

 

Alguns mesos més va durar el blog del regidor de la Lliga, en Tomeu Fuster. Una pena, ja que era la primera vegada que un regidor  de l'equip de govern tenia aquesta iniciativa. El seu darrer article és del 23 de desembre del 2011

 

El Partit Popular de Pollença no tenia cap bloc però el seu perfil en facebook tampoc destaca per la seva informació i comunicació amb els ciutadans. El que es pot trobar al seu perfil són informacions penjades per altres partits i un bon grapat de fotografies de la seva presidenta en diferents actes... Tampoc esperam ni esperavam més d'un partit com el PP.

 

El Pi des de que ha signat el pacte de govern amb el PP també ha tingut un clar descens de la seva activitat a internet, al seu bloc encara es crema la Serra de Tramuntana, i el seu darrer article és del 29 de juliol. L'estiu podia explicar aquest descens d'activitat però l'any passat no el van tenir. Esperam que sigui un tema passager i que ara que governen informen i es comuniquen a través d'internet com feien quan eren a l'oposició.

 

 Unió Mollera no està a l'equip de govern però des del seu pacte amb el PP dels pressuposts també ha tingut una clara baixada de la seva activitat a internet al seu bloc. El seu darrer article és del 27 de julio. Si que han estat més actius al seu perfil de facebook.

 

Si parlam de la presència institucional a internet: al principi del 2012 el regidor de noves tecnologies per justificar la seva nova dedicació exclussiva deia que un dels seus objectius era:

la Gestió i dinamització del portal WEB municipal: Web hauria de ser canal vàlid per a la comunicació entre ciutadà i Ajuntament. Així com una eina de publicitat i màrqueting.

Més d'un any  després la web municipal no ha canviat pràcticament res i segueix sense ser l'eina d'informació i comunicació que mereixen els ciutadans de Pollença.

 

 Mentre l'Ajuntament va obrir un perfil a facebook que segueix sent molt limitat (agrada a 800 persones)  amb una informació institucional irregular i al qual se segueix sense contestar al ciutadans

 

En definitiva és lamentable que hi hagi tan poca comunicació i informació dels que governen  a un canal d'informació i comunicació tan poderós com internet. A Alternativa aquesta legislatura hem pogut demostrar que es podia informar més i millora de la Junta de Govern, ara esperam podem demostrar un dia que governar, ser transparents, informar i comunicar-se amb els ciutadans no són coses incompatibles.

ConseqŘŔncies retalls

Alternativa | 18 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Què el coneixeu aquest apagafocs de pa amb fonteta? És aquell que digué que si comandava no hi hauria incendis forestals. Aquell que no sap o no vols saber que els incendis de l'estiu s'apaguen l'hivern. Aquell que estalvia en cura dels boscos per esmerçar els doblers en maniobres escolars contra el català i que no sap que obrant d'aital manera no tendrem ni doblers ni boscos, perquè apagar els focs també s'ha de pagar. Ala idò, que dimiteixi i se'n vagi a fer fum a Medrit!

 

El TIL, els alumnes, els mestres i el compliment de les lleis.

Alternativa | 17 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui un article del nostre company Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

Quedi clar d’arrancada que tots el pares i mestres de les Illes desitgen que els al·lots dominin idiomes, com més millor i especialment l’anglès. Però qualsevol pare, mestre o pedagog, una mica informat sap que com es vol dur endavant el TIL fort i no et moguis,  sap que es un desbarat pedagògic sense cap ni peus, que té una clara intenció política del Govern Bauzà i que durà a un augment del ja gros fracàs escolar. Per tant, el delegat de “Instituto Política Familiar en Baleares”  quan posa els alumnes com escut davant els mestres que precisament els defensen de com es vol fer aquesta animalada pedagògica, administrativa i a més, política,  que mostra el llautó; el delegat també demana a la Consellera d’Educació que faci complir una llei impossible de complir amb responsabilitat i eficàcia tal como està plantejada perquè no hi ha prou professors per oferir un 30% d’hores lectives en anglès, que va contra els alumnes i en lloc d’esmolar fa osques minvant la qualitat educativa. Ben segur que no trobarien en tot el món un vertader pedagog que avalàs la manera d’anar cap el desitjable trilingüisme que proposa el TIL. El delegat de “Política Familiar del Govern” i la Consellera d’Educació i el propi Govern, són els culpables de sembrar, per interessos polítics i fòbies malaltisses, conflictes innecessaris dins l’escola i de empitjorar l’educació, amb capbuitades pedagògiques. Fins i tot, es va contra la LOE que diu que el Consell Escolar ha d’aprovar el projecte lingüístic del centre.  No trobin estranyes les turbulències del començament del curs escolar. A ningú li agrada haver de protestar i si es fa és per defensar als alumnes, la raó pedagògica i l’harmonia dins l’escola. El TIL es posar un mal pegat a un banc i la collita es veurà el fesol.

 


 

VIPS i BICS. La Fortalesa

Alternativa | 16 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies ens va sorprendre veure la fotografia del vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez (veure comunicat del Govern), visitant el rodatge d'una la pel•lícula alemanya 'Dóna muss man durch', a La Fortalesa, al Port de Pollença. 

És lamentable que el vicepresident del govern que ha tancat RTV Mallorca i que ha arruinat el sector audivisual arrasant la feina feta per la Mallorca Film Commission (comunicat) tingui la barra de declarar que recolza fermament al sector audiovisual (Mallorca plató de rodatge de cinema i publicitat). Però encara ens sembla pitjor que el vicepresident de govern es vagi a fer aquestes fotografies a la Fortalesa quan el seu govern, igual que els anteriors tot s'ha de dir ha estat incapaç de posar un règim de visites a la Fortalesa, un Bé d'Interés Cultural (a l'igual que al Castell del Rei). 

Fa quinze anys que no és compleix la  Llei del Patrimoni Històric de les Illes Balears que regula que els Bens d'Interés Cultural s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats.

 Al setembre del 2007, es va rebutjar la nostra   moció demanant garantir que es puguin dur a terme visites regulades al Castell del Rei  i a la Fortalesa d'Albercuix  La moció va ser rebutjada.

Al ple de maig del 2009 es va rebutjar la nostra  moció que volia instar a la Comissió Insular d'Urbanisme i Patrimoni  a que acordés els convenis d'usos amb els propietaris dels BICs en aquest moment inaccessibles, i  aprovés un règim de visites d'acord amb la normativa vigent. 

Els bens d'interes cultural poden ser de propietat privada però al ser d'interès general el propietari té una sèrie d'obligacions en favor del la col·lectivitat; com és l'obligació de permitir la visita del públic en determinats dies i hores. Un Bé d'Interès Cultural és de domini públic, o sigui un particular pot ser propietari d'un BIC però l'administració protegirà el seus valors i l'accés al mateix del públic.

No és la primera vegada que els mateixos polítics que no fan complir la llei i obren els BiCs als ciutadans gaudeixen d'un tractament de VIP als mateixos BICs.

 

Necessitam militants actius

Alternativa | 15 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Per què haveu de participar a Alternativa per Pollença?

Si et preocupa el lloc on vius,  si et sents descontent amb el model polític i social d’aquesta terra,  si penses que cal una alternativa social des de la base i si comparteixes els nostres eixos d'actuació:

Les persones que s’identifiquen amb aquest projecte, descontents amb el model polític i social d’aquesta terra, i conscients de la necessitat de vertebrar una alternativa social des de la base, és comprometen a defensar un programa d’actuació basat en:

1. La participació ciutadana fonamentada en la informació, transparència i comunicació. Defensem un nou estil de governar, transparent i des de la humilitat. Perquè tothom és important, cal un govern per a tothom, a través d’una democràcia més participativa i elaborant les polítiques des de la proximitat als ciutadans. Volem una Pollença on la ciutadania estigui ben informada i pugui opinar i prendre decisions claus en la seva vida quotidiana.

2. La cohesió social: Ens marquem com a objectiu eliminar les diferents desigualtats que existeixen actualment al nostre municipi, ja siguin per motius econòmics, d’edat, de raça o de gènere. Cal una igualtat d’oportunitats real. Volem construir un municipi en què l’activitat econòmica es desenvolupi amb honestedat, sense oportunisme ni favoritismes.

3. La sostenibilitat: Volem dissenyar polítiques per al demà, pensant en les generacions futures, sense comprometre les seves necessitats i sense malmetre el medi ambient, amb respecte al medi natural, al patrimoni històric i cultural del poble.

4. La defensa dels interessos col·lectius i els espais públics. Defensem l’impuls econòmic de caràcter social que s’orienti a millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb bons equipaments i serveis públics.

5. La defensa de la nostra identitat. Veim necessària la defensa d’aquells trets que ens identifiquen com a poble: la llengua, la història i la cultura popular, aprofundint en el seu coneixement i evitant que caiguin en especulacions i manipulacions. A més, aquests trets, lluny de representar un factor exclusiu, han d’esdevenir una eina al servei de la cohesió social abans esmentada.

A Alternativa per Pollença trobareu un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes.

- Som un partit local; tot i tenir la consciencia oberta a l’esdevenir mundial, fem feina a i per Pollença. Alternativa per Pollença és sobirana per si mateixa, sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt.

- No som polítics professionals ni aspiram a ser-ho. Els membres d’Alternativa per Pollença no podem ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives i no podem tenir més d’un càrrec, ja sigui públic o intern. La major part del sou dels nostres regidors és pel partit. A Alternativa per Pollença simplement som un grup de ciutadans amb ganes de fer feina per un canvi en les formes de governar i gestionar els nostres doblers. Tots tenim altres feines.

- Som assemblearis. Un cop al mes la nostra assemblea es reuneix per a tractar els temes que afecten al municipi i els temes relacionats amb el plenari municipal mensual. La nostra assemblea està oberta a tots els ciutadans de Pollença, tothom pot dir la seva i cada persona és un vot. Un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes. A Alternativa per Pollença tothom és important. Per tant, nosaltres no comptam amb comitès de savis, comitès executius ni coordinadors que decideixen per a tothom, sinó que l’Assemblea, constantment informada i demanada (ja sigui per correu electrònic o per l’assemblea mensual) és el vertader motor d’Alternativa per Pollença.

Necessitam  militants actius, cosa que fa que la militància en aquest partit no sigui tan fàcil com en altres, però que per altre part permet expressar la seva opinió i iniciatives a tots els militants per igual. Demanam als ciutadans que a més de demanar-nos "més branca" ens donin una mà. Hi ha molta de feina per  fer una bona oposició que un dia ens permeti governar i assolir el tant necessari canvi a Pollença. Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com 

Així que ja sabeu, si voleu participar d’un partit transparent i participatiu on se vos escolti sincerament, on se vos tengui en compte, on no se vos amagui res i sigueu part d’ell al nivell que vosaltres trieu... estarem encantats de comptar amb vosaltres.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a la nostra pàgina web.

 

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

AlĚlegacions als preus de la ResidŔncia

Alternativa | 14 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 La setmana passada vam presentar al·legacions al'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació dels serveis assistencials del Patronat Social Patronat Social Santo Domingo de Pollença. Com ja vam dir al seu dia estam d'acord amb el sentit general de l'ordenança de la que es va parlar molt a la passada legislatura però mai es va arribar a presentar al ple. Pensam que aquesta ordenança ajudarà a millorar l'equitat en el pagament de les places i garantir millor la seva sostenibilitat, sempre que el PP no deicideixi llevar. Procurarem presentar al·legacions per millorar-la ja que és una aprovació inicial.  En aquest moment es proposa que els residents facin un reconeixement de deutes i  si no tenen cap bé són places concertades per l'Ajuntament però si tenen béns haurien de pagar la plaça completa.

- Ordenança Fiscal.

- Memòria econòmica.

- Informe Intervenció.

 Les al·legacions que hem presentat són prou concretes i senzilles:

En relació a l'article 5 Quota tributària al seu punt 1 afegir el que indiquem en negreta : on diu " S'entén com a persona vàlida, aquella que és capaç de realitzar per si sola les activitats quotidianes i habituals" La qualificació de la validesa i dependència a efectes d'establir la quota mensual corresponent es determinarà pel personal tècnic qualificat de la Residència o dels Serveis Socials de l'Ajuntament. "

En relació a les quanties de les taxes cal aclarir si s'hi ha d'afegir l'IVA o no.
 
- En relació a l'article 6. Exempcions i bonificacions canviar el punt 2 d'exempcions tributàries (en negreta el canvi)"Els contribuents la mitjana d'ingressos mensual dels quals en el període anual no arriba a la xifra de 150 euros i , a més els substituts dels quals manquen de béns i d'ingressos(...)

Així mateix, s'ha de garantir que, una vegada deduït l'import esmentat de la quota que s'ha d'abonar, l'usuari disposa al manco de 150€ mensuals o 5 € diaris  per afrontar les despeses personals. (...)

- En relació a l'article 9. Regularització de Quanties. Consideram que l'actualització anual s'ha de fer atenent a la variació del IPC de les Balears no nacional.

 

Serveis com la Residència perillen amb la recentralització pepera.

 

El pacte PP-PI, un pacte en minoria que necessita del consens. 3

Alternativa | 13 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Fa uns dies CiU va publicar al seu bloc el pacte que han signat amb PP i Lliga, agraïm la publicació del mateix, una publicació normal i lògica però que a anteriors pactes semblava un secret militar

Anteriors articles sobre el tema

- L'estabilitat del corró o del consens

- El pacte PP-PI 1

- El pacte PP-PI, una pèssima notícia. 2

Respecte a l'anterior pacte de govern entre el PP i la Lliga no ha canviat l'objectiu "l'estabilitat" però han desaparegut punts que no sabem si es mantenen o no: com aprovar un reglament orgànic de funcionament dels plens municipals el Programa d'Actuació Municipal (PAM),l'esponjament de les zones turístiques com l'Hotel Don Pedro, atendre la problemàtica de l'Ullal i Cala Carbó, construir les noves infraestructures de la Policia Local al terreny de devora l’aparcament del CP Joan Mas, realitzar un catàleg de procediments per tal de simplificar i reduir el temps d’espera dels ciutadans (reforma administrativa i Carta de Serveis)...

En referència al nou pacte trobam molt de punts que no aporten res per trobar-se ja en marxa,  ser massa generals o no necessitar cap pacte pel seu compliment ja que hi ha mocions aprovades que no comentarem

Al pacte no hi ha cap referència als informes de l'auditoria que teòricament fa més d'un mes Convergència "exigia al PP que sortissin amb la màxima brevetat possible". 

És irònic que els mateixos responsables de la pèrdua de temps i doblers que va significar el projecte impossible de l'auditori d'en Moneo ara parlin de "acondicionar pàrquing de Can conill. Reconvertir-lo en un espai multifuncional a l'aire lliure". Per què han triat aquest aparcament per fer un espai multifuncional a l'aire lliure? Nostàlgia. Igual d' irònic és que ara parlen de que l'edifici Capitol pugi ser la solució definitiva a la manca d'infraestructures culturals a Pollença quan al seu dia es van oposar a aquesta possibilitat.

Ens preocupa que es continuï amb la idea d'ampliar espais esportius; pista polivalent descoberta al Port de Pollença, pistes de pàdel al moll i a Pollença... Nosaltres insistim en que aquesta política es totalment equivocada, el dèficit de Pollença no és el nombre d’instal·lacions sinó  la seva gestió .Per això cal dotar a l’àrea d’esports d’una estructura organitzativa que permeti un major eficiència en la gestió.  En quant a les instal·lacions cal realitzar un  Pla de gestió i manteniment de les instal·lacions incloses les escolars.

Temes que ens semblen positius són no ampliar les dedicacions exclusives, potenciar el jaciment arqueològic de Boquer, crear un parc públic per a persones majors complementari del centre de dia i arreglar el camí del Puig.

A l'espera que aquesta setmana es deleguin les àrees als regidors de CiU (un tema també prou sorprenent) nosaltres continuam considerant que el millor per Pollença aquesta legislatura ha sortit quan el govern en minoria, com continua sent aquest govern PP-PI, ha hagut de cercar el consens amb la resta de partits polítics com per exemple els pressuposts del 2012 i 2103.

Necessitam un equip de govern que faci complir els acords del ple . Els ciutadans van votar la pluralitat al ple, una  pluralitat que és una riquesa i que es pot convertir en estabilitat des del consens i el diàleg, amb tots els partits polítics.

 

 

Problemes als que esperam solucions

Alternativa | 12 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Aquests darrers dies hem rebut diverses queixes de ciutadans que hem transmet a l'equip de govern a l'espera que doni solució a les mateixes.

Un ciutadà ens va demanar per què els banys de Cala Barques es troben tancats i la dutxa no funciona. La resposta des de medi ambient ha estat que resten pendents de la instal·lació del comptador de llum per part de GESA, fet que condiciona el funcionament dels bombejos d'aigua potable i residual...Un municipi que viu del turisme no es pot permetre situacions com aquesta a ple agost.

Un veí de Gotmar ens ha fet arribar aquestes fotografies d'un solar mal tancat i uns cables de l'enllumenat públic al'aire.

 

 

 

Un  ciutadà ens ha fet arribar tota una sèrie de fotografies de la brutor acumulada a la sèquia de Siller que recolleix l'aigua de les finques i de la muntanya, es troba molt bruta i és un perill. Ja l'hem posat en coneixement de l'àrea de medi ambient.

 

 

 

Un  ciutadà ens ha fet arribar la seva queixa sobre els contenidors de reciclatge situats davant d'un portal davant de Roger de Flor nº 5 Hem comprovat que es podien col·locar a altres llocs del carrer on no hi ha portals ni finestres evitant molèsties als veíns. 

 

Per finalitzar un ciutadà ens ha fet arribar la seva perquè sense avisar han instal·lat al carrer Pescador, a l'alçada del Bar Coral, una barrera amb una senyal de direcció prohibida en direcció al Passeig Saralegui. Sembla que es vol impedir el trànsit per damunt el tram de canonada vella, de fibrociment, al mes de juny ja fou substituït  un tram de uns 4 o 5 metres. El deteriorament de la canonada ho és per mor de la vellesa de la mateixa, uns 40 anys i el material impropi ( fibrociment) accelerat el deteriorament pels detergents, etc... Es a dir, el deteriorament de la canonada  no es per mor del trànsit de vehicles, la prova està en que la superfície no ha baixat un mil·límetre, com seria si s'esfondrés......així que el trànsit no serà el que acceleri el deteriorament. En tot cas posar un piló com es pretén  a aquest cul de sac complicarà la cosa molt mes, ja que el carrer es estret, i al trobar-se al final els vehicles hauran de recular. Si no queda mes remei, que no ho creiem, pensam que és pot aguantar fins l'octubre, i el que es pot fer és restringir el pas de vehicles passants, i començar la substitució la canonada, dins ja el passeig A. Camarassa, a l'Octubre.

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. Aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc. Ens pots enviar les fotografies a alternativaperpollenca@gmail.com o al nostre perfil de facebook.

A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladam a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions. Entre tots construirem una Pollença millor.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb