URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Correveidile o batle?

Alternativa | 05 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença exigim a l'equip de govern el compliment de la moció aprovada en juny en referència a les boies de pagament de la Punta Avançada (article)  i que de cap de les maneres col·labori en el seu  cobrament. Exigim al batle una actitud més ferma a aquest tema i que actuí com representant dels ciutadans de Pollença i no com un "correveidile" al conseller del seu partit, senyor Company.

_______________________________________________________________

Al darrer ple vam ver tota una sèrie de preguntes sobre les boies de pagament a la Punta Avançada:

- En referència a la moció aprovada al darrer ple en referència a les boies de pagament a la Punta Avançada, l’Ajuntament  ha fet o pensa fer alguna gestió davant de Costes? Ha demanat explicacions de perquè es fan actuacions com aquestes mentre es deixa fondejar de forma il·legal a altres zones de la badia?

 A les respostes el batle va dir que havia expressat el malestar a la Conselleria per les boies i que havia informat dels nombrosos fondeigs il·legals a la zona, també va dir que a les zones d'arena es podia fondejar de forma lliure, fet que nosaltres mateixos vam poder comprovar el diumenge passat per finalitzar dient que la Conselleria estava negociant una rebaixa del preu de les boies pels residents.

  O sigui el batle pràcticament no havia fet  res pel compliment de la moció que es va aprovar en juny, saltant-se la voluntat majoritària del ple, amb el PI o sense el PI aquesta actitud prepotent del batle es manté "estable" i no cànvia. El batle situa la seva lleialtat partidista per damunt de les seves obligacions com representant dels ciutadans de Pollença, i a aquest tema més que batle de Pollença sembla un "correveidile" del Conseller Company.

Recordam que la moció que es va aprovar deia:

-Que el batle encarregués per via urgència d’un informe tècnic i jurídic amb  l’objectiu de poder fer ús de la via administrativa i/o judicial amb l’objectiu de garantir el fondeig  gratuït a la Punta de l’Avançada a boies correctament instal·lades o de forma controlada i  vigilada a zones d'arena disponibles. En tot cas evitant en qualsevol cas el fondeig sobre  posidònia o sobre els esculls o altines.

-Notificar per via d’urgència a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears que aturi de manera immediata el cobrament de l’esmentada taxa als fondejos de la Punta Avançada i que es permeti elseu fondeig gratuït.

-Demanar a la Conselleria de Medi Ambient que s'abordi la problemàtica dels fondejos  d'una manera global, considerant les actuacions a realitzar a tota la badia, considerant la preservació mediambiental i l'atractiu turístic i evitant l'afany recaptatori en les mesures que es prenguin.

El dissabte l'Associació d'amarradors ens va informar de la proposta que havia fet l'entitat adjudicatària del camp de Boies de Punta Avançada, d'instal·lar una trentena de boies més de pagament (en torn als quatre euros per dia) pel fondejo dels residents, en la part més propera a la línia de costa, dins dels límits de la zona de fondejo restringit... Amb el sorprenent afegit que tenen previst arribar a un acord amb l'Ajuntament de Pollença perquè s'encarregui de la venda de residents. O sigui el batle no només no compleix l'acord del ple sinó que es posa al servei de la Conselleria contra el mateix acord.

A Alternativa per Pollença exigim a l'equip de govern municipal el compliment de la moció que es va aprovar en juny amb l'abstenció del PP i la Lliga, i el vota a favor de la resta de grups. Segon la moció l'Ajuntament  de cap de les maneres pot col·laborar en el cobrament de les boies de la Punta Avançada.

A més a més consideram que la proposta de l'empresa adjudicatària, a la qual es situarien boies a llocs on el fons és d'arena demostra clarament que la finalitat d'aquesta zona de boies no és de preservació de la posidònia sinó que només té una finalitat recaptadora.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb