URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Absurds en torn a la nostra llengua

Alternativa | 07 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui un article del nostre amic Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Així com el foc ha cremat un bon tros del territori més preuat de la nostra illa, per imprudència i no tenir l’esment necessari dels boscos, així també es destrossa irresponsablement un altra bé tan preuat como el territori, com és la nostra  la llengua, font de cultura i signe d’identitat per excel·lència.

És absurd que el govern d’un territori lingüístic ataqui la llengua pròpia d’aquest territori. El normal seria que el nostre govern apostàs, defensàs i potenciàs la llengua pròpia. A més de ser una llengua sense estat, som una llengua amb un govern i estat en contra, que per més inri el pagam i per cert, més que ningú en tot Espanya.

És absurd que els que parlam el català de les Illes dins ca nostra, haguem de sortir al carrer per defensar la nostra llengua i ens puguin multar per posa un símbol de la llengua pròpia a les escoles.

És absurd que a les nostres Illes no es pugui viure en tota circumstància en la nostra llengua i sí en la llengua forana imposada.

És absurd que els colonitzadors lingüístics es presentin com a víctimes de discriminació i d’imposició  del català.

És absurd que els que ens han anormalitzat lingüísticament, s’oposin a la normalització, robant-li àmbits: legals, educatius, de mitjans de comunicació, propagandístics...

És absurd que el PP segueixi el pensament de Franco: “El caràcter de cada región serà respetado, però sin perjuicio para la unidad espanyola, que la queremos absoluta, con una sola llengua, el castellano, y una sola personalidad, la española”.

Albercocs i cireres

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb