URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Al·legacions de l'oposició als preus del Festival

Alternativa | 08 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al ple de juny es va aprovar inicialment la modificació puntual de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença. Amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. La resta de regidors ens vam seure entre el públic en protresta per l'actitut del batle. Com ja vam dir al seu moment hem fet feina per  consensuar i registrar unes al·legacions amb la resta de grups de l'oposició per millorar els preus.

- Ordenança aprovada inicialment.

- Estudi econòmic.

- Informe Intervenció.

Els grups municipals d’Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra Republicana i els dos regidors no adscrits hem registrat al·legacions per millorar l'ordenança de preus del Festival; demanant l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % i que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern com pretenia ara el batle.

Al·legacions presentades per Alternativa,PSOE,UMP,PSM, Esquerra i regidors no adscrits.

Al ple ordinari del dia 27 de juny es va aprovar la modificació de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència a les actuacions del Festival de Pollença. L’equip de govern (PP-Lliga) va presentar una modificació dels preus del Festival sense tenir en compte la programació ni el cost de les actuacions. Una modificació de caire polític amb l’ únic raonament per part de l’equip de govern de que si l’entrada és més barata hi haurà més gent, obviant completament que la programació és clau en despertar l'interès del públic a l’hora de comprar una entrada per assistir al festival de Pollença. Una modificació que a més a més es va presentar amb molt de retard ; l'exposició pública de l'ordenança ha finalitzat el 7 d'agost, quan el Festival havia d'haver començat el passat 3 d'agost (no va ser possible per la vaga de l' Orquestra Simfònica.

El mateix retard que ha duit tota l’organització del festival gràcies a la deixadesa i desinterés del batle en aquest tema. Prova d’això és que fins fa 15 dies aproximadament l’oficina del festival no estava oberta, al igual que ni tan sols tenien la pàgina web del festival operativa, i per tant, ni es donava informació ni es venien entrades. Qüestions bàsiques per a que un festival funcioni mínimament.

En relació als preus públics del festival, els grups de l'oposició consideram que s’ha de donar una passa més per intentar que hagi més assistència dels ciutadans de Pollença als concerts del Festival, i potenciar-los ja que aquests són l’anima del festival, tot i que no veim que aquesta sigui la intenció de l’equip de govern per enguany. A més a més cal tenir en compte que els ciutadans de Pollença som els que financem pràcticament el 100% del cost del Festival. Per això a la nostra primera al·legació proposam que el descompte pels residents a Pollença sigui  del 25% en comptes del 10%.

Igualment consideram que és injustificable el canvi proposat per l'equip de govern a l'ordenança de que sigui la Junta de Govern i no el ple de l'Ajuntament qui  fixi els preus del Festival. Aquesta proposta només s'entén des del creixent autoritarisme del batle que governa en minoria (cal recordar que ja va fer la contractació del director artístic per decret de batlia). Els preus d'un acte cultural tan important com és el Festival s'han de fixar en el organisme més representatiu i democràtic que és el ple municipal. I per això a la nostra segona al·legació demanam l'eliminació de l'article 6è de l'ordenança aprovada inicialment amb la qual es delegava en la Junta de Govern la fixació o modificació de la quantia dels preus públics. La fixació o modificació de la quantia dels preus públics del Festival l'ha de fer el ple municipal.

Exigim al batle que deixi d'una vegada la seva política autoritària, intentant governant d'esquenes a la voluntat de la majoria del ple, i esperam que l'equip de govern accepti aquestes al·legacions que milloren l'ordenança, presentades pels grups que representam la majoria dels ciutadans del municipi (som 9 de 17 regidors), ja que malauradament no se’ns ha tingut en compte ni en la contractació del director artístic ni en l’elaboració del programa.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb