URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

VIPS i BICS. La Fortalesa

Alternativa | 16 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies ens va sorprendre veure la fotografia del vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez (veure comunicat del Govern), visitant el rodatge d'una la pel•lícula alemanya 'Dóna muss man durch', a La Fortalesa, al Port de Pollença. 

És lamentable que el vicepresident del govern que ha tancat RTV Mallorca i que ha arruinat el sector audivisual arrasant la feina feta per la Mallorca Film Commission (comunicat) tingui la barra de declarar que recolza fermament al sector audiovisual (Mallorca plató de rodatge de cinema i publicitat). Però encara ens sembla pitjor que el vicepresident de govern es vagi a fer aquestes fotografies a la Fortalesa quan el seu govern, igual que els anteriors tot s'ha de dir ha estat incapaç de posar un règim de visites a la Fortalesa, un Bé d'Interés Cultural (a l'igual que al Castell del Rei). 

Fa quinze anys que no és compleix la  Llei del Patrimoni Històric de les Illes Balears que regula que els Bens d'Interés Cultural s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats.

 Al setembre del 2007, es va rebutjar la nostra   moció demanant garantir que es puguin dur a terme visites regulades al Castell del Rei  i a la Fortalesa d'Albercuix  La moció va ser rebutjada.

Al ple de maig del 2009 es va rebutjar la nostra  moció que volia instar a la Comissió Insular d'Urbanisme i Patrimoni  a que acordés els convenis d'usos amb els propietaris dels BICs en aquest moment inaccessibles, i  aprovés un règim de visites d'acord amb la normativa vigent. 

Els bens d'interes cultural poden ser de propietat privada però al ser d'interès general el propietari té una sèrie d'obligacions en favor del la col·lectivitat; com és l'obligació de permitir la visita del públic en determinats dies i hores. Un Bé d'Interès Cultural és de domini públic, o sigui un particular pot ser propietari d'un BIC però l'administració protegirà el seus valors i l'accés al mateix del públic.

No és la primera vegada que els mateixos polítics que no fan complir la llei i obren els BiCs als ciutadans gaudeixen d'un tractament de VIP als mateixos BICs.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb