URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Govern ha de regularitzar els arrendaments de turisme residencial

Alternativa | 20 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 

Des d’Alternativa per Pollença exigim al Govern de les Illes Balears que regularitzi els arrendaments de turisme residencial d’una forma seriosa i beneficiosa per totes les parts, a més lamenten que aquesta campanya contra aquests tipus de turisme  estigui enrarint la convivència a molts de Comunitats de Propietaris del municipi de Pollença.


Alternativa es mostra molt preocupada per l’actitud d’alguns dels protagonistes d’aquesta polèmica que no fan si no que llançar més llenya al foc a una polèmica que té preocupats i molests a molt de veïns del municipi de Pollença que tenen com una font important del seus ingressos aquest tipus d’arrendament, a més les polèmiques entre veïnats ja sigui per aquest o altre tema estan acabant via denúncia davant la Conselleria de Turisme, quan alguns d’aquests arrendaments són totalment correctes ja que el clients no han estat captats per cap canal turístic i a més no reben serveis de neteja i similars.

Alternativa exigeix al Govern de Les Illes Balears una ràpida regularització d’aquest tipus d’arrendaments turístics residencials, a més aconsellem que dins l’articulat tal com passa a Catalunya les Assemblees de Comunitats de Propietaris pugin vetar aquest tipus d’arrendaments i així evitar polèmiques innecessàries.

Alternativa recorda el problema fiscal que signifiquen les “convidades” que fan els propietaris “no residents” als “seus amics”  i és aquí on a opinió d’Alternativa tenim un greu problema fiscal i no amb els propietaris residents a les illes on la majoria compleixen amb les seves obligacions fiscals, Alternativa també recorda que què la actual situació fa cometre als turistes una infracció tributaria ja que no podem liquidar l’impost de transmissions patrimonials davant l’ATIB per no tenir Nombre d’Identificació d’Estrangers (NIE) , que no per ser petit no deixa de ser una manca d’ingressos.

Alternativa considera incomprensible el fet de que habitatges fora d’ordenació rebin reconeixement turístic i en canvi aquest altres habitatges amb tots el permisos de construcció i habitatge tinguin prohibit el seu arrendament a turistes. 

Albercocs i cireres
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb