URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De l'auditoria al carrer Metge Llopis (preguntes juliol 1)

Alternativa | 21 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple ordinari de juliol ens van contestar preguntes que havíem fet a anteriors plens.

- Quan pensen fer els informes aprovats al ple de febrer en referència a l’auditoria? Volem recordar que a més dels informes de la Secretària i del Interventor cal un informe jurídic per confirmar o  no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat en algunes de les actuacions indicades a l’informe i, si és el cas, denunciar-les als jutjats. Pensam que donada la gravetat del tema el retard en el incompliment d'aquesta moció és inadmissible.

Resposta del batle; estan en marxa i no podem tenir una persona dedicada a aquests informes.

Segon el PI fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP, però continuam esperant. Consideram que tenint en compte que la moció es va aprovar per unanimitat fa ja mig any i que a l'auditoria van sortir greus irregularitat ha hagut temps més que suficient per comanar i fer aquests informes. Que encara no s'hagin fet demostra una irresponsabilitat total i la nostra paciència està a punt d'esgotar-se.

- Quan pensen convocar la reunió per parlar de la situació de la Urbanització i l’Hotel de Formentor?

Respon el batle; quan tingui tota la informació. Ha fet consultes a Turisme a partir de la darrera sentència (veure article sobre el tema).

- Quan i com pensen aplicar la suspensió cautelar a les llicències per a superfícies comercials de més de 400 metres quadrats? En què consisteix el pla de dinamització i dimensió comercial per enfortir el teixit empresarial pollencí què es va parlar a la reunió amb els comerciants?

Resposta del batle, la suspensió ha d'anar acompanyada de l'adaptació al planejament urbanístic, després seria possible. Ens van dir que al pla de dinamització es feien reunions periòdiques, un programa a la ràdio, gratuïtat  a la zona ORA que havia fracassat...

O sigui que els petits comerciants poden esperar asseguts en referència a la suspensió de les grans superfícies comercials. La realitat és que el PP sempre s'ha posat del costat dels grans comerços. Respecte a les reunions pensam que s'hauria de convidar a tots els grups amb representació a l'Ajuntament; més caps són més idees i també es podia donar més continuïtat a aquest tipus de polítiques independentment del partit que governés. 

- Respecte al tancament a la circulació del carrer Metge Llopis al Port de Pollença s’ha estudiat com afectarà això als negocis del carrer? Aquest tancament s’ha fet a partir de qualque estudi de mobilitat? Si es tracta d’evitar perills pels nins del parc infantil, no seria més lògic fer el mateix que al parc de Cecilio Metelo de Pollença; fer un tancament que a més pugui ser total a la nit per evitar els actes de vandalisme.

Resposta del batle; no s'ha fet cap estudi, s'ha fet per indicacions de la policia per garantir la seguretat; hi ha molt de trànsit de nins entre el parc i la plaça. Tancar el parc infantil és una inversió més grossa i a més aquest parc es diferència del parc de Pollença  perquè té molt d'activitat al vespre. 

Pensam que el que s'ha fet a aquest carrer és un nyap, com es va fer la peatonització a la passada legislatura.Es podia peatonitzar bé el carrer, posar bancs... A la fí perllogar la plaça i que el Centre Miquel Capllonch fos el centre de tota una zona peatonal.

 

L'1 de juliol el PI exigia al PP a les negociacions per entrar a l'equip de govenr que en la màxima brevetat possible sortissin els informes de l'auditoria... Encara esperam

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb