URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No a l'homofòbia. Boicot als Jocs Olímpics a Rússia

Alternativa | 25 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 A l'estiu de 1936 s'hauria d'haver cel·lebrat  l’Olimpíada Popular del 36 a Barcelona si no hagués esclatat la guerra civil el dia abans de la inauguració. Aquesta Olimpíada era una alternativa a les Olímpiades de Berlín que el govern de Hitler  amb l'objectiu de recuperar el veritable esperit olímpic, la pau i la solidaritat entre les nacions. Una mena de contraolimpíada.

En un dels paràgrafs del manifest de l'Olimpíada Popular, quedava explícitament reflectida la intenció:

“L'Olimpíada instaurada fa milers d'anys i renascuda en la nostra època, que sempre havia mantingut el seu caràcter de Símbol de la Fraternitat dels pobles i de les races, ara perd per sempre aquest caràcter. Els Jocs Olímpics que es preparen a Berlín, són indiscutiblement una falsificació vergonyosa, una befa del pensament Olímpic. En un país on milions d'esportius estan privats de continuar llur activitat social, on milers dels millors esportius són empresonats, on la majoria del poble laboriós està sota l'amenaça de la persecució per les seves conviccions o per la seva religió, on es declara fora de la llei a tota una raça, aquest país no és el lloc per acollir els veritables Jocs Olímpics!”

Ara al segle XXI podiam afegir que un país que persegueix a les persones per les seves inclinacions sexuals  i que permet la violència dels grups homòfobs contra individus indefensos als quals s’ha violat, torturat i, possiblement, assassinat, no ha d'organitzar els jocs olímpics. 

«Ningú està prohibint que un atleta amb una orientació sexual no tradicional vingui a Sochi. Però si surt al carrer i comença a fer propaganda, llavors clar que haurà de fer-se responsable », va assenyalar el ministre d'esports rus Vitaly Mutko. 

Ja sabem que a l'actualitat els Jocs Olímpics com la major part de l'esport professional és pur negoci i que res té a veure amb els inicis populars de molts dels esports que avui mouen milions d'euros  però això no impedeix reivindicar el que consideram just, igual que esva fer a 1936; el  boicot als Jocs Olímpics d’hivern Sotxi 2014.

“Si els Jocs no es converteixen en un exemple que els drets es poden exercir sense prejudicis, la llei discriminatòria servirà per castigar la gent simplement per ser oberts sobre el que són o sobre qui estimen”, va dir l’activista de Sant Petersburg Anastassia Smirnova a través de l’oenagé All Out.

 

 - Impune i celebrada persecució, caça, tortura i assassinat d’homosexuals a la Rússia de Putin

 

 

 

 Us recomanam aquest curtmetratge i si el món fos al revés...

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb