URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'esport de base és cosa de tots

Alternativa | 27 Agost, 2013 16:21 | facebook.com twitter.com

                L’esport és un factor fonamental en una societat del benestar, no tan sols per els seus factors relacionats amb la salut , també perquè és una molt bona eina de cohesió social.  Malauradament aquesta crisi també ha afectat greument al sector més dèbil del món de l’esport com és l’esport de base i més concretament als clubs esportius.   Queden bastant lluny aquells anys en que era relativament fàcil aconseguir espònsors i en que els clubs de bàsquet i futbol es podien permetre inclús  pagar als seus jugadors sèniors. 

                Les economies familiars també eren més bollants i es podien permetre pagar amb més facilitat les quotes. I sobretot, com ja em comentat, era molt més fàcil aconseguir aportacions d’empreses privades, sobretot relacionades amb el sector de la construcció.

                Un aspecte positiu d’aquesta crisi, és que ens fa més conscients del que costen les coses.  Tal vegada en aquests moments els clubs es gestionen amb més sentit comú i per exemple entenem que no cal dur una equipaments de primera divisió amb el nom al darrera.  Però un aspecte negatiu és que la manca de finançament  privat ens ha fet molt més dependents de les subvencions municipals.  A més cal afegir que l’atac del PP als ajuntaments amb els canvis que vol introduir en la llei de règim local debilitarà molt als ajuntaments i per tant també als clubs.

                En defensa dels ajuntaments cal dir que suporten juntament amb els pares l’esport de base, ja que a més de les subvencions que fan directament als clubs i esportistes s’ha de valorar el cost que suposa el manteniment de les instal·lacions municipals que cedeixen als clubs, un aspecte que normalment no es té en compte.  En canvi, quan parlem de institucions supramunicipals  sembla que sols tenen ulls per l’esport d’elit. 

                És vergonyós comprovar com de la mateixa forma que succeeix en altres àmbits de la societat, als clubs més febles se’ls hi exigeix justificar fins a la darrera factura per poder cobrar una petita subvenció municipal i al mateix temps comprovar que els grans clubs professionals acumulen milions i milions d’euros de deute amb hisenda.

                L’atac del PP a l’estat del benestar ha estat molt més brutal del que és podia imaginar. Segurament posaran d’excusa la crisi però realment és tracta d’aconseguir una societat més desigual on sols els que s’ho pugui pagar podrà gaudir de forma digna d’elements tan bàsics com l’educació i la salut.

                Per salvar l’esport de base cal reforçar als ajuntaments i aconseguir que des de altres institucions es col·labori més amb l’esport de base , tan sols es tracta de distribuir de forma més raonable els recursos.

 

 

Joan Cifre

Tant de bo Rajoy donés  tanta importància a l'esport base com o fa a la Roja

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb