URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'última polèmica turística un símptoma de decadència

Alternativa | 28 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

No tinc cap dubte que aquesta darrera polèmica turística per l’arrendament turístic d’apartaments que pertanyen a edificis en règim de propietat horitzontal és un clar símptoma de decadència on els hotelers fent un símil bèl·lic han decidit no deixar presoners per poder gaudir del pastis turístic en exclusivitat, tot això amb el beneplàcit de la Conselleria de Turisme que sembla un apèndix  de la mateixa Federació Hotelera.

S’han dit tant de dois i tantes mitges veritats que s’ha creat un pànic innecessari i gens productiu per l’economia balear, i  fins i tot a un simulacre de reunió de batles “turístics” amb els responsables de turisme va acabar amb una declaració del mateix conseller aclarint el que molts de nosaltres ja sabíem que els apartaments es poden arrendar per curta durada mentre no es donin serveis turístics durant la seva durada, bàsicament no podem canviar tovalloles, fer un “repàs” (neteja) de l’apartament entre altres serveis, sembla fàcil, però el verdader problema estarà on promocionem o fem la publicitat, ja que si posem el nostre apartament a una web on hagi “villas” amb l’autorització de la Conselleria de Turisme estarem emprant un canal turístic i podrem ser sancionats, però si us sembla bé d’això em parlarem un altre dia.

Hem dit anteriorment que tot això ara un símptoma de decadència, decadència  d’una industria que ja ha donat tot el que podia donar a aquestes illes, i ara demana a crits un relleu que cap Govern ni del PP ni de mal anomenat “Pacte de Progrés” varen saber crear o preparar el terreny per a que emprenedors donessin un aire nou a la economia d’aquestes illes, important mà d’obra barata i els nostres fills han de sortit a cercar-se les garroves fora de les nostres illes ja que ells no volen guanyar-se la vida fent hamburgueses desprès d’haver deixat els colzes estudiant una carrera o similar, però si us sembla bé d’això també em parlarem un altre dia.

Per aquest article podríeu pensar amics lectors que estic en contra de la industria turística, tot el contrari, a tots ens agrada ser turista una època de l’any, normalment molt manco del que ens agradaria realment i ens agrada que on anem es tractin bé i amb simpatia, però el que s’està convertint la nostra industria turística on les empreses explotadores dels hotels tenen amargats als directors dels hotels amb el objectius, aquests amargats als “caps intermitjos” i aquests a tots els altres treballadors, els resultat d’aquests còctel explosiu no pot ser altre que mala qualitat i explotació de la classe treballadora que alguns es pensen que aquí el menjar de cada dia es paga en dirhams, dinars o altre moneda exòtica, però si us sembla bé d’això també em parlarem un altre dia.

Per tant per poder dominar el mercat sense donar cap tipus de qualitat al servei, llevat d’algunes excepcions que confirmen la regla, s’ha d’eliminar la competència a base de decrets del poders fàctics signats pel polític de torn, i això és el que està passant amb els arrendaments residencials i de moment l'avantatge es seva no ho dubteu.

Properament parlarem de petroli però com heu endevinat em parlarem un altre dia.

Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb