URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

RECTIFIQUEU

Alternativa | 30 Setembre, 2013 00:32 | facebook.com twitter.com

 El curs passat no es va fer cap cas de les protestes dels docents, aquest estiu la Consellera es va negar a reunir amb l'Assemblea de docents, el president declarava que el curs començaria normalment, a l'inici de curs la Consellera va dir que era un inici normal, llevat de la vaga, després no s'han assegut a negociar fins el nové dia de vaga... Ja és hora de que deixen de ser sords i cecs i rectifiquen:  100.000 persones a Mallorca, 10.000 a Menorca, 10.000 a Eivissa i 500 a Formentera. Més de 125.000 persones cridant en defensa d'una educació de qualitat, i en suport a la vaga de docents.

Manifest de la manifestació 29-S en defensa de l'educació pública. 

Enhorabona als mestres i professors, als alumnes i a les famílies! Hem tenyit de verd els centres docents, els carrers i les places, i hem cridat ben fort contra les pitjors polítiques en matèria educativa que es recorden en democràcia!

Gràcies als vaguistes. El seu esforç és un exemple per a tota la societat.

Gràcies a les famílies i als infants i joves, que s'hi han compromès.

Gràcies a totes les persones i col·lectius de les Illes Balears, i de fora, que han donat suport a la lluita.

La gent de Mallorca, de Menorca, d'Eivissa, de Formentera, la majoria, la silenciosa i la cridanera, tots, més junts que mai, som aquí per defensar a ultrança l'educació de les retallades, de la purga ideològica, dels atacs a la llengua catalana.

Som aquí per defensar una educació de qualitat i amb coherència pedagògica.

Però també per defensar els nostres drets socials i individuals. Perquè no només està en perill l'educació. La llista és llarga, llarguíssima...

-Des de la conselleria d'educació s'han obert expedients disciplinaris a tres directors, per unes instruccions suspeses pel Tribunal Superior de Justícia.

-El govern Bauzá ataca sense pietat tots els serveis públics: l'educació, la sanitat, l'atenció a la dependència, els serveis socials, l'administració pública, els serveis d'extinció d'incendis, etcètera.

-El govern Bauzá atropella totes les institucions de les Illes Balears: no acata les decisions del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, amenaça el Consell Consultiu amb l'eliminació o menysprea la mà estesa del rector de la Universitat.

-Bauzá i els seus acòlits usen els mitjans públics de ràdio i televisió per manipular la informació i atacar els qui no són de la seva corda.

-Bauzá i els seus insulten, coaccionen i, sobretot, menteixen. Des del primer moment han intentat deslegitimar aquesta vaga amb una guerra bruta impresentable.

-El diputat Antoni Camps ha anunciat l'elaboració de llistes negres dels vaguistes i n'Ana Aguiló amenaça els pares amb la retirada de la custòdia dels fills.

-S'han produït retencions arbitràries d'estudiants per part de la policia, amb insults, vexacions i agressions.

-S'ha prohibit la lliure circulació a persones amb camiseta verda.

-S'han depurat inspectors.

-Han redactat la llei de símbols i el decret de convivència, propis dels règims totalitaris.

-Preparen una normativa per controlar el contingut dels llibres de text.

La tropa d'opinadors del PP acusa els docents de tenir els infants com a ostatges. Aquí els únics segrestadors que hi ha són ells, que tenen segrestada la voluntat de tot un poble amb la coartada d'una majoria absoluta que obtingueren gràcies a prometre una sortida de la crisi. Ja basta senyor Bauzá! Rectifiquin o se'n vagin!

-Llevin immediatament els expedients als tres directors de Menorca.

-Retirin el TIL.

-Respectin la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, la cultura i la història.

-Tornin enrere les retallades.

-Recuperin el professorat de suport.

-Baixin les ràtios d'alumnes per aula.

-Dotin els ajuts als menjadors, al transport escolar, als llibres de text i les beques.

-Posin recursos als programes d'ensenyament en anglès que han tengut èxit.

-Escoltin els professionals de la Universitat.

-Substitueixin els professors de baixa.

-Respectin el dret fonamental de participació dels pares i mares a les escoles.

-No insultin, coaccionin, ataquin o menyspreïn.

-No tudin els doblers en autopistes i atenguin les més de 12.000 famílies de les Illes que viuen sota el llindar de la pobresa.

En són capaços? Sí o no? Perquè si no estan disposats a respectar i a escoltar el poble que diuen que representen, ens tendran davant, com una paret seca, pedra a pedra, infranquejable. Ni la tomaran ni la botaran.

Avui, companyes i companys, amics i amigues, ha estat un gran dia, un dia de lluita social, un dia més en aquesta lluita que no cessarem fins que aconseguim que el govern faci marxa enrere en el despropòsit de voler destruir el poble que hauria de governar.

I demà tota la societat s'ha de sumar a la lluita. Hi estau tots cridats!

Coratge i endavant!

La pancarta inicial de la marxa, duta per professors i estudiants anònims de l'institut de Marratxí.  Ara balears

 

Fotografia Biel Perelló 

 

 FOTO: @Conxinf via twitter (bloko)

 

 Foto contrainfo

 

 

MANIFESTACIË UNIT└RIA 29-S: CONTRA LA IMPOSICIË, DEFENSEM L'EDUCACIË

Alternativa | 29 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  Avui hi haurà un tsunami verd pacífic i democràtic a Ciutat contra aquells que segueixen sords i cecs i que ens volen viure agenollats. Avui tots farem un exercici col·lectiu i democràtic de lluita, dignitat i autoestima   

      • Anglès , TIL no

• Confiança en els docents , decret de convivència i llei de símbols no

• Beques de transport i menjador i ajuts econòmics a totes les famílies per igual , concerts a escoles de l’opus no

• Poder real dels consells escolars , expedients disciplinaris no

• Qualitat d’ensenyament , menys professors no

• Atenció individualitzada de l’alumnat , augment de les ràtios no

• Atenció als infants amb dificultats , disminuir plantilles d’atenció a la diversitat no

• Substitucions immediates de les baixes , esperar un mes per un substitut no

• Recuperar els drets laborals adquirits , més retallades no

• CONSENS EN MATÈRIA EDUCATIVA , IMPOSICIONS, SANCIONS , REPRESSIÓ, TIL, LLEI DE SÍMBOLS I LOMCE NO

Font: Encara dubtes? (contrainfo) extret del bloc de l’Assemblea de Docents.

 

 Díngola ha publicat una guia amb informació i recomanacions. Guia per assistir avui a la manifestació generals

 

Informació de la pàgina de la FAPA

NINS PETITS

La manifestació és la festa de l’Educació i hi haurà moltes famílies amb nins i nines petits. Vos recomanam:

  • escriviu al dors de la ma el seu nom i telèfon (o un cartellet penjat)
  • explicau als nins que en cas de pèrdua es dirigeixin als membres de l’organització (el homes i dones amb guardapits grocs fosforescents), ells els ajudaran

AUTOBUSOS

La policia local de Palma reservarà estacionament per a busos a l’antiga estació d’Eusebi Estada, així com a un lateral del mateix carrer i una part de les Avingudes des de Plaça Espanya, en direcció a la mar.

La mateixa policia local de Palma es posarà en contacte amb totes les empreses de transport i els hi enviarà una circular amb la informació perquè n’estiguin assabentats.

Hi ha manifestacions a les quatre illes.

  • MALLORCA: diumenge 29 a les 18:00h a Palma: Sortida des de la Plaça Espanya i recorregut cap a Avingudes, passeig Mallorca, Jaume III, Passeig del Born i Plaça de la Reina.
  • MENORCA: pendent de confirmació
  • EIVISSA: diumenge 29 a les 18:00h a Vila
  • FORMENTERA: diumenge 29 a les 18:00h a Plaça Constitució (Sant Francesc)
Voluntaris per comptar manifestants

 

Voluntaris per comptar manifestants

Odissea

Alternativa | 28 Setembre, 2013 10:05 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Els sicaris amb les orelles tapades de cera no oeixen res — tampoc no els cal, ja que el seu voler sols és cobrar i obeir. Mentre el capitost, fermat a l'arbre, escolta el cants malèvols de les sirenes dels quals traurà idees per sa política feixista i plutocràtica.

 

 

Pollenša contra la imposiciˇ defensem l'educaciˇ

Alternativa | 27 Setembre, 2013 12:00 | facebook.com twitter.com

És complicat fer una primer valoració breu del ple d’ahir. Va tenir un punt molt positiu que va ser l’aprovació de la moció contra el TIL amb una sala plena de gent reivindicant una educació pública de qualitat.... i un desenvolupament posterior lamentable amb un batle que va perdre totalment els nervis amb atacs personals constants als portaveus dels grups de l’oposició. Avui parlarem només de l’aprovació de la moció contra el TIL que va ser aprovada per 15 vots a favor i dues abstencions; UMP (el seu regidor, en Nadal Moragues va explicar que ell personalment estava a favor de la moció però el comitè d’UMP va votar abstenció)  i en David Alonso (regidor del PP, el batle va donar llibertat de vot ).

Abans de començar el ple el batle va fer lectura d’ un escrit de totes  les APIMAS  dels centres escolars públics del municipi. A l’escrit s’expressa  el descontent i preocupació de les APIMAS  pel desgavell del començament de curs, la inquietud i preocupació per l’actitud i falta de diàleg de la Conselleria d’educació, el  desconcert per la no aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de suspensió cautelar d’aplicació del Decret i la preocupació perquè la Conselleria usurpa la competència d’aprovar el Projecte Lingüístic del Centre que per llei correspon als Consells Escolars. A l’escrit es demana al batle que intercedeixi i doni trasllat de les nostres peticions

Una vegada iniciat el ple  el nostre portaveu va demanar el canvi de l’ordre del dia i que el primer punt de l’ordre del dia fos la moció presentada pels grups municipals PSOE; A, Regidors no adscrits, ERAM i PSM-EN en relació al TIL. El batle va acceptar el canvi però va aprofitar per retreure-nos que no l’haguessin avisat abans... Com va dir el portaveu d’Esquerra aquest tema l’haviam comentat el dia abans amb el regidor del PI, en Joan Ramon, i pensàvem que ja l’havia informat, és més pensàvem que el mateix canviaria l’ordre del dia sense que fer falta cap tipus de petició.

Al debat els grups que presentàvem la moció vam argumentar la mateixa i explicar com s’havia arribat a aquesta situació.

Per la nostra part vam argumentar com s’havia arribat a aquesta situació recordant les retallades que ha patit l’educació pública a la legislatura passada i totes les mobilitzacions que va haver ja al curs passat (quatre dies de vaga, tancaments, manifestacions...). També vam recordar en que aquesta vaga no era només pel TIL i que la majoria de les peticions de la negociació tenen a veure amb la defensa d’una educació pública de qualitat (beques de transport i menjadors, programa de reutilització de llibres, substitucions, atenció a la diversitat)  i democràtica (retirada del de decret de Convivència, Llei de símbols i LOMCE, expedients sancionadors als directors de Menorca...). També vam recordar com al ple de l’Ajuntament ja es va aprovar en juny una moció contra el TIL.

Igualment vam remarcar tots els suports que ha tingut aquesta vaga que alguns s’empenyen en dir que és política (en aquest sentit ens van sorprendre negativament les paraules del regidor de la Lliga, en Martí Roca) a pesar de que la mateixa té el suport de tots els sindicats amb representació a l’educació, pares, mares i professors de diverses ideologies, UIB, inspectors, directors, jutges, ajuntaments de diferent color polític, escola catòlica, bisbe... Tots estam units contra una minoria, que per desgràcia són els que ens governen, que a més de no importar-les res l’educació pública tenen una greu patologia contra la llengua catalana.

El govern està experimentant a les Balears el que es vol imposar amb la LOMCE a tot l’estat; una educació centralitzada d’ordeno i comandament, sense democràcia i sense llibertat de catedra on directors, professors, pares i mares serem convidats de pedra.

Al debat el batle va demanar la retirada del punts 5, va dir que ja es feia (per tant no entenem per què va demanar la seva retirada):

5- L’Ajuntament de Pollença es posa a disposició dels convocants de la vaga oferint-los la seva col·laboració d’acord amb les seves possibilitats, com per exemple la cessió d’espais municipals per la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga.”

I la retirada del punt 6 , el batle va argumentar que no podia demanar la destitució de companys del seu partit a altres organismes i especialment de la seva companya na Bel Cerdà (va dir que no havia estat en cap negociació del TIL cosa que no és certa) . En Martí Roca de la Lliga també va dir que no comprenia aquesta petició i que pensava que els que havien fet el desgavell l’havien de solucionar. Nosaltres a l’igual que la FAPA; consideram que després de dues setmanes de vaga  de la qual són directament responsables aquests càrrecs que fins ahir vam demostrar una capacitat nul·la de negociació han de ser destituïts

6.- L´Ajuntament de Pollença demana al Govern la destitució de la Consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Sra. Joana Maria Camps; del Secretari Autonòmic d’Educació, Sr. Guillem Estarellas; i de la Directora General d’Ordenació i Innovació, Sra. Isabel Cerdà de la que depèn el Servei de Tractament Integrat de Llengües.

Els grups signants de la moció vam demanar al batle que voliam alguna cosa més que paraules i el seu vot favorable a la moció per retirar aquests punts. Li vam demanar convocar a tots els batles i regidors del PP que són contraris a l’aplicació del TIL i que es reuneixi amb els convocats de la vaga i representants dels pares. La seva resposta va ser que transmetria les nostres peticions als seus companys i que es reuniria amb tot el que li demanés, amb la qual cosa vam acceptar l’esmena de retirar aquests dos punts i afegir un en el sentit indicat. Consideram que el més important ara no és guanyar una moció a Pollença sinó el compromís dels militants del PP en fer feina per qué torni el sentit comú al Govern i aturar l’ataca al sistema educatiu públic.

En definitiva estam molt satisfets de que el ple i el poble hagin mostrat aquesta unitat i força contra la imposició i en defensa de l’educació.

Tothom a Palma el diumenge

 

 

Participa d'un ple verd

Alternativa | 26 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui  sessió ordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 26  de  setembre de 2013, a les 20,00 hores a la Casa Consistorial.

Us esperam de verd al ple municipal a les 19:45. Les APIMAS han fet un plec pel batle i els grups de l'oposició presenten una moció en referència a la negociació, suport a la vaga i petició de responsabilitats a la Conselleria d'Educació. Demanarem al batle que sigui el primer punt de l'ordre del dia per facilitar el seguiment del debat i votació de la mateixa.

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

1.-  Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PECH a l'àmbit de les illetes de Plaça (edifici de l'antiga peixateria).

Al ple de gener vam votar l’aprovació inicial. Amb la reforma de Can Teresa i la que s’ha de fer de l’edifici municipal de la  peixeteria, el propietari de l’edifici que es troba en mig ha presentat una al·legació que s’ha acceptat parcialment ( canvi d’altària de 6,30 a 6,65 del tram central de façana). L’aprovació definitiva la farà el  Consell de Mallorca.                   

2.-  Aprovació inicial, si procedeix, del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic.

 A anteriors legislatures s'havia fet una aprovació inicial, al·legacions, modificacions, segona exposició pública... i no es va arribar a fer una aprovació definitiva. A Alternativa fa anys que demanam aquest catàleg i al ple d’octubre del 2011 vam presentar en aquest sentit una moció conjunta amb PSM i Esquerra que es va aprovar per unanimitat; per a  la protecció d'edificis singulars del passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés i treballar en l'elaboració del catàleg municipal de Patrimoni (article)

Primer. L'Ajuntament de Pollença utilitzarà tots els recursos legals possibles per evitar la pèrdua dels immobles del Passeig Voramar-Colón-Hernan Cortes assenyalats en l'informe del Departament del Patrimoni de 30 de junt de 2008, entre ells l'anomenat edifici de “Can Franc”, inclosa la caducitat de les llicències concedides.

Segon.  Es procedirà a treballar en l'elaboració del Catàleg municipal de Patrimoni per a la seva aprovació amb la màxima celeritat, a fi d'evitar pèrdues pel patrimoni històric i artístic de Pollença.

Tercer. L'Ajuntament de Pollença sol·licitarà al Consell de Mallorca que es prenguin les mesures pertinents per la protecció d'aquest edifici i evitar el seu enderrocament.

Ara cal fer feina per aconseguir incloure al catàleg (un document obert)  i protegir Can Franc, els propietaris tenen llicència concebudes(demolició i construcció nova)  i cal fer com demanàvem a la nostra moció; sol·licitar al Consell Insular mesures per a la seva protecció  per a la qual s’haurà de pagar una indemnització.

3.- Revocació, si procedeix, de l’acord adoptat per l’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 25 de juliol de 2013, relatiu a l’aprovació inicial de la nova delimitació de la UE 13.1 del vigent PGOU

Es torna darrera la correcció que vam aprovar al ple de juliol de  la delimitació que es va fer la unitat d'execució del hotel Pollença Park en l'adaptació al POOT. El Consell Insular ha presentat al·legacions i no ha permès fer aquesta rectificació i es deixa la unitat d'execució tal com està. El més important és que d’una vegada es pugui  eixamplar uns dos metres el carrer Bot, i convertir en carrer el que actualment és un camí com el carrer Roure.  Aquests carrers pels que passen centenars de turistes es troben a una situació més que lamentable i  a més a més és necessària fer aquesta actuació de forma prèvia o paral·lela a la semipeatonització de la Primera Línia d'eu moll.

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la imposició i ordenació l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis assistencials Patronat municipal Residència Social Santo Domingo 

El  PSOE (fora de termini) i nosaltres vam presentar al·legacions. Les nostres s’han acceptat (veure article amb les al·legacions).

5.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’ordenança  reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença.

Una vergonya, aquesta resolució s’hauria d’haver fet a un ple extraordinari abans dels concerts. Ara accepten l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 %  i no accepten que els preus continuen sent fixats pel ple i no per la Junta de Govern. El batle segueix la línia autoritària del seu partit mentre que el PI s’ha oblidat molt ràpidament de les noves formes de consens i diàleg de les que parlava quan va pactar  (veure les al·legacions).

6.- Designació de representant municipal a l’Assemblea General de l’entitat Sa Nostra

Fins ara era  el que ara és regidor del PSOE, en Javier Barba, com és  incompatible es tria un nou representant que seria també del PSOE, en Juan Fernández.

7.- Designació Festes Locals 2014

Sant Antoni i la Patrona.

8.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 646 de dia 29 de juliol de 2013

Amb aquest decret es ratifica l’acord amb el que s’ha arribat amb personal funcionari i laboral en referència a les ajudes denominades socials per les quals es fixen 1200 anuals i proporcionals. Com hem denunciat els partits de l’oposició (article) el batle ha fet un decret de batlia per auto-atorgar uns beneficis que hauria d’estar aprovat per l'òrgan competent, el Ple de l'Ajuntament.

9.- Moció presentada pels grups municipals PSOE, A, Regidors no adscrits, ERAM i PSM-EN en relació al TIL.

El debat i la votació de la moció al ple d'aquests dijous és una bona oportunitat per a que la societat civil demostri el seu suport a la vaga de docents. (veure article). Demanam:

1 - L’Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a no deixar de banda el dictamen del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, referent a l’ajornament del calendari d’aplicació del TIL, i a complir amb els mandats legals establerts.

2 - L'Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a l' aixecament de les mesures cautelars imposades als tres directors de Menorca i la seva incorporació al seu lloc de feina.

3- L’Ajuntament de Pollença insta el Govern de les Illes Balears a paralitzar el calendari d’aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües. A més, a dialogar i elaborar una nova norma consensuada amb la comunitat educativa, que reforci l’aprenentatge d’una llengua estrangera en els centres educatius sense que això̀ vagi en detriment de la llengua catalana.

4- L’Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a obrir un vertader procés de negociació i a treballar de forma consensuada amb les institucions de la comunitat educativa inclosa l'Assemblea de docents per tal de reconduir l’actual situació de descontent i desmotivació en el sector educatiu, i superar el caos provocat entre el professorat, els alumnes i les famílies.

5- L’Ajuntament de Pollença es posa a disposició dels convocants de la vaga oferint-los la seva col·laboració d’acord amb les seves possibilitats, com per exemple la cessió d’espais municipals per la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga.”

6.- L´Ajuntament de Pollença demana al Govern la destitució de la Consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Sra. Joana Maria Camps; del Secretari Autonòmic d’Educació, Sr. Guillem Estarellas; i de la Directora General d’Ordenació i Innovació, Sra. Isabel Cerdà de la que depèn el Servei de Tractament Integrat de Llengües.

10.- Moció presentada pels grups municipals CiUxP i IB-Lliga per la regularització del lloguer vacacional d’habitatges a les Illes Balears.

El PSOE també té una moció en aquest sentit, estam fent feina per consensuar una moció conjunta (veure article sobre el tema).

11.-  Moció presentada pel grup municipal ERAM per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i millora de la via pública .

Hem signat aquesta moció sobre un tema al que venim lluitant des de fa dues legislatures.  Demanam fer un projecte  amb una partida per fer les obres a la temporada baixa.

Articles anteriors e sobre el tema. Una Pollença sense barreres. Una Pollença sense barreres II. Una Pollença sense barreres III.

12.- Coneixement de les resolucions del Batle en matèria de cessaments i nomenaments de, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides respecte àrees de gestió.

Esperam ara les explicacions que no ens van donar en juliol.

13. - Propostes/ Mocions d’urgència”

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”

Hem presentat un bon grapat de preguntes.

 

 

 

S'autoajuden per decret

Alternativa | 25 Setembre, 2013 00:44 | facebook.com twitter.com

Nota de premsa de tots els grups de l'oposició que representam a la majoria dels ciutadans de Pollença.

REBUTJAM QUE L'AJUNTAMENT S'HAGI DE FER CÀRREC DE DESPESES DE CARÀCTER PARTICULAR DELS REGIDORS AMB DEDICACIÓ EXCLUSSIVA

 

En la comissió Informativa d'aquest dilluns el batle Tomeu Cifre Ochogavia ha confirmat -contestant a preguntes de l'oposició- que ha signat un decret mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva (ell mateix, la Sra. Maria Petra Buades i el Sr. David Alonso), es beneficiaran de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal. Es tracta de despeses mèdiques (dentista, pròtesis, ulleres i similars...) fins a un màxim de 1.200 € anuals i altres despeses com el pagament d'estudis de familiars directes sense cap límit de despesa.

El batle ha justificat l'atorgament per mitjà d'un decret d'aquests beneficis argumentant que es tracta d'estendre els beneficis acordats amb el personal funcionari i laboral també als regidors de l'equip de govern que cobren una nòmina de l'Ajuntament.

Realment es tracta de casos radicalment diferents. El personal funcionari i laboral té dret a aquestes ajudes denominades “socials” en funció del seu conveni. En canvi els càrrecs polítics amb dedicació exclusiva tenen una legislació que regula la seva activitat totalment diferent i que no recull aquest tipus d'ajudes.

Resulta totalment xocant que per la via del decret es puguin auto-atorgar uns beneficis que, en el cas dels polítics, pot ser considerat com una remuneració en espècie que no ha estat aprovada per l'òrgan competent, el Ple de l'Ajuntament.

També consideram especialment greu és el fet que l'actual Equip de Govern, el qual ha criticat dura i reiteradament que els funcionaris gaudissin d’aquestes ajudes, ara les facin extensives als regidors amb dedicació exclusiva.

Es una contradicció que amb l’entrada de Convergència dins l’equip de govern, aquests justifiquin que no tenen cap dedicació exclusiva per una qüestió d’austeritat, però en canvi donin suport, tant ells com el regidor de la Lliga (junts formen el PI),  a que els regidors amb dedicació exclusiva, tots tres del PP, gaudeixin d’aquestes ajudes que no pertoquen als càrrecs polítics.

Aquest fet suposa una mala utilització de la figura de la dedicació exclusiva pels càrrecs polítics, que en aquest cas s'aprofita per obtenir majors remuneracions en espècie a costa de tots els ciutadans, en el que és una pujada de sou encoberta, i en un context de greu crisi econòmica.

Vist que en la Comissió Informativa no s'ha volgut negociar aquesta qüestió i com a única resposta hem tingut que ja en entrar un altre consistori es podran retirar aquestes remuneracions en espècie als polítics, els regidors de l'oposició ens reservam la possibilitat d'emprendre les mesures que considerem oportunes per corregir aquesta  actuació que consideram una malversació del doblers públics i una mostra de la manera autoritària amb la que s'està exercint el govern a Pollença.

Els portaveus d'Alternativa, PSOE, PSM, UMP, ERC i els 2 regidors no adscrits.

 

 

 

Mociˇ i aportaciˇ a favor de la vaga de docents

Alternativa | 24 Setembre, 2013 00:14 | facebook.com twitter.com

Els grups municipals d’Alternativa per Pollença, PSOE, PSM, Esquerra Republicana i els dos regidors no adscrits hem registrat una moció (la teniu a la continuació de l'article)  instant a l'Ajuntament a col·laborar amb els convocants de la vaga d'educació, i a demanar al Govern diàleg amb el sector educatiu, paralitzar el calendari del TIL a més de la destitució dels responsables de la Conselleria d'Educació. 

El debat i la votació de la moció al ple d'aquests dijous a les 20:00 és una bona oportunitat per a que la societat civil demostri el seu suport a la vaga de docents i demani al PP negociar. __________________________________________

 

Al ple del mes de juny es va aprovar la moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i  l'abstenció de PP i UMP. 

A la moció ja havia un punt que era donar suport a la vaga indefinida proposada per part de l'Assemblea de docents. Des de l'aprovació de la moció la Conselleria no només no ha negociat sinó que ha actuat d'una forma que podem qualificar de dictatorial. Per començar va expedientar a tres directors d'instituts de Menorca simplement per opinar el mateix que després ha corroborat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que recorden al govern del PP que en aquest procediment no ha permès a la comunitat educativa participar i opinar sobre la implantació del TIL i que ha  obviat passes obligatòries i imprescindibles com "la manca d'un informe de la Universitat de les Illes Balears" o tenir el compte el dictamen del Consell Consultiu.

La reacció de l'Executiu de fer un decret llei per esquivar aquesta suspensió cautelar és totalment contrària al que és un estat de dret.

Ara amb la vaga indefinida en marxa amb innumerables suports i la negativa de la Conselleria a negociar, o dialogar consideram que l’Ajuntament s’ha de posar en contacte amb els convocant de la vaga i oferir-les la col·laboració que necessitin i sigui possible. Per exemple la cessió d’espais municipals per a la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga...

A més a més consideram que cal cessar als alts càrrecs de la Conselleria d'educació pel seu comportament, caracteritzat per la seva incompetència manifesta, per no aplicar els procediments establerts legalment, la seva sordesa i prepotència en la seva relació amb la comunitat educativa.

 

 


Aquests passat divendres la nostra assemblea va decidir donar 900 euros a la caixa de resistència de la vaga d'educació; 300 euros a la caixa central de l'Assemblea de docents i 100 euros a cada una de les caixes dels sis centres escolars públics de Pollença; dos instituts i quatre col·legis.

La quantitat donada significa un gran esforç econòmic per un partit petit i local com és Alternativa per Pollença ja que equival  pràcticament a la quantitat que vam gastar a la darrera campanya lectora (944 euros). Però és un esforç petit comparat amb l'esforç fet pels docents que necessiten tot el nostre suport i ajuda.  Esperam que altres partits, associacions i particulars de Pollença facin el mateix esforç per ajudar als docents a la seva lluita per una educació pública de qualitat.

 

 

 

 (Segueix)

Carta abierta a Isabel CerdÓ (directora general de educaciˇn de la que depende el TIL)

Alternativa | 23 Setembre, 2013 00:09 | facebook.com twitter.com

Aquest escrit ho faig com columnista no com portaveu d'Alternativa per Pollença i he preferit utilitzar la meva llengua materna.

Bel, me dirijo a ti como profesor y padre porque pienso que en tus manos puede estar acabar con la huelga indefinida en educación, que está perjudicando tanto a profesores, como a alumnos y a padres.

Al final del curso pasado, el 19 de junio, veintisiete profesores del Instituto Guillem Cifre de Colonya, registramos en la Consejería de Educación unos escritos discrepando sobre el Decreto del Tratamiento Integrado de Lenguas (TIL). La respuesta a aquellos escritos vino firmada por ti, como Directora General de Ordenación, Innovación y Formación Profesional. La verdad es que hasta aquel momento ni sabía que el Servicio del TIL dependía de ti; es fácil perderse entre la gran cantidad de cargos políticos colocados en la administración. Lo que venía a decir tu respuesta es que para aprender inglés lo mejor es usarlo en la enseñanza de otras materias como matemáticas, ciencias sociales... incluso afirmabas que elevaría la autoestima de nuestros alumnos con nuevas posibilidades de comunicación! Esta propuesta pedagógica es muy discutible y la ponen en duda la mayoría de especialistas, tanto en pedagogía como en enseñanza de idiomas. De hecho, ningún país de nuestro entorno aplica este procedimiento pedagógico. Lo que sí dicen los expertos y técnicos es que se podría mejorar el inglés ampliando las horas y los recursos humanos y materiales de esta asignatura.

Lo que no es discutible es que aplicar el TIL en este curso responde sólo a fines políticos y no a una planificación educativa. En tu carta nos decías que adoptarías las medidas necesarias para formar a los profesores en inglés y en la metodología que requiere dar una asignatura en inglés... lo cual me parece estupendo. El problema es que esto nos lo decías el 12 de julio y el 1 de setiembre pretendes que eso sea una realidad, algo evidentemente imposible.

En tu carta además no explicabas como solucionaríamos el problema de los alumnos que llegan al instituto sin un nivel suficiente de inglés para poder aprender el contenido de otras asignaturas. Incluso en los libros que nos han llegado en inglés ha habido una reducción evidente de contenido, y no hablemos ya de procedimientos. Me parece realmente imposible cumplir unos objetivos educativos mínimos, tanto en inglés como en la asignatura enseñada, en un aula de veinticinco alumnos como mínimo y cuando habéis reducido el profesorado de Atención a la Diversidad. Y eso si los alumnos no tienen la desgracia de que su profesor tenga que estar de baja y tardéis más de quince días en enviar un sustituto, como pasa actualmente.

Todo lo anterior no son más que argumentos de una persona que ejerce la docencia hace diecinueve años y padre de un niño que hará, cuando lo posibilites, tercero de primaria. Pero en parecidos o paralelos argumentos a los míos se han expresado entre otros, pedagogos, expertos en idiomas, las asociaciones de los directores de centros escolares, el Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares, la Universidad de las Islas Baleares. la Escuela Oficial de Idiomas, el cuerpo de inspectores, el presidente de la escuela católica, la Asamblea de docentes, todos los sindicatos con representación en educación, numerosos Ayuntamientos... Y, sobre todo, miles de docentes y padres que hacemos y apoyamos la actual huelga indefinida. Vuestra respuesta ha sido la represión (expedientando a directores, violencia contra menores, amenazas de listas negras...), el menosprecio y el insulto continuado a los docentes, incontables mentiras y una negativa total a negociar, rechazando incluso la intermediación del rector de la Universidad.

Pienso que tu participación directa en todo este ataque a la educación pública y a la lógica pedagógica sólo pueda responder a una ambición política unida a intereses económicos. Estoy convencido de que si en estos momentos salieses públicamente delante de los padres, profesores y alumnos exigiendo a la Consejería negociar o si no presentar tu dimisión, la huelga tendría fecha de caducidad. Estás a tiempo de rectificar y dar un ejemplo de honradez y dignidad que miles de padres, profesores y alumnos nunca olvidaríamos.

Gracias

José Luis García Salvador

 

 

 

1a ediciˇ de la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

Alternativa | 22 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El cap de setmana del 4, 5 i 6 d’octubre de 2013 tindrà lloc a Palma la 1a edició de la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca. Les activitats es faran al Local de l'EcoXarxa (divendres 4) i a Ses Voltes (dissabte 5 i diumenge 6).

Aquesta iniciativa pretén crear un espai de trobada per a la difusió del pensament llibertari en el nostre entorn més proper, així com fomentar el debat i la discussió col·lectiva amb companyes i companys d’altres indrets de l'estat que participen a la Fira. La Fira comptarà amb paradetes de llibres durant tot el dia (veure distribuïdores), així com diverses presentacions de llibres i una taula rodona amb editorials, distribuïdores i col·lectius del món del llibre llibertari (veure programa). Per demanar espai per a distribuïdores, propostes, dubtes, suggeriments o qualsevol altra cosa ens podeu enviar un email a: clm[a]autistici.org.

Aquesta fira està organitzada per la Coordinadora Llibertària de Mallorca, formada per diversos col·lectius i individualitats de l’illa per a l’organització i l'acció conjunta. Les despeses derivades del muntatge de la fira es finançaran a través de diverses iniciatives per recaptar fons de les que anirem informant (concert de música, dinar pels dies de la fira, camisetes, aportacions individuals, etc).

Estaríem encantades que ens ajudéssiu amb la difusió reenviant aquest correu per les vostres llites de distribució i contactes. Moltes gràcies per avançat!

Esperem que sigui la primera Fira de moltes!

Salut!

 

 

 

 

Les mentides del batle

Alternativa | 21 Setembre, 2013 01:35 | facebook.com twitter.com

Els grups municipals d’Alternativa per Pollença, PSOE, PSM, Esquerra Republicana i els dos regidors no adscrits, volem desmentir rotundament les afirmacions del batle, el qual en lloc de donar explicacions davant l’incompliment de la normativa s’ha limitat de nou a tornar a dir mentides.

L’obligació de l’oposició és denunciar els incompliments de la normativa per part de l’equip de govern, en aquest cas concret la del batle, que fins ara no ha pogut negar que no col·locàs el cartell d'obres, una obligació que estableix la Llei de Disciplina Urbanística, que ell ha de cumplir i fer cumplir. S’ha deixat dur per la seva imaginació cercant terceres persones darrera la nostra feina, en lloc d’explicar la seva actuació com a batle i regidor d’urbanisme davant el poble. És lamentable que enfront la crítica es limiti a desviar l’atenció per així eludir la seva responsabilitat, dient mentides i tot.

El recurs a la falsetat, malauradament, ja s'ha convertit en norma per part del batle com s'ha demostrat en nombroses ocasions.

El darrer exemple d’aquesta manera irresponsable d’actuar és la declaració del batle davant la jutgessa arran de la multa que se li va imposar per l'incumpliment d'una ordre de molició. Va donar la culpa a l’oposició per no haver habilitat abans una partida pressupostària per executar la sentència que obliga a l’Ajuntament a esbucar una obra il.legal. Ell és el batle i el que convoca els plenaris, per tant, si no va tenir la inicitiva de convocar un plenari abans per preveure la partida necessària és la seva total i absoluta responsabilitat.

Una vegada més amb els fets se demostra que tenim un batle que és totalment incapaç de fer autocrítica i d’assumir la seva responsabilitat, i que se basa en la mentida per justificar les seves actuacions.

De nou li demanam que actui amb seny i deixi d’enganyar al poble.

  

US ESPERAM. avui a les 16:00 anada al Puig de tota la comunitat educativa de Pollença (professors, mestres, pares i mares, alumnes i tothom que vulgui donar suport i lluitar per una educació pública i de qualitat!).
Qui no pugui pujar pot donar suport a la Plaça o a baix del Puig.


 

 

 

Hem de defensar una educaciˇ democrÓtica i plural

Alternativa | 20 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir la sala del Club Pollença va quedar petita a l'acte organitzat per les AMIPAS del centres escolars públics de Pollença i escoltar les  explicacions  dels ponents (Fapa Mallorca, Assemblea Docents Illes Balears ) i moltes propostes de les famílies sobre la vaga indefinida d'educació.

A la xerrada es va parlar de com ajudar als docents (a l'article "avui no és un dia normal podeu trobar algunes) que han de notar el suport i solidaritat de la gent per mantenir aquesta vaga. Cal omplir Pollença de verd, cal omplir la Conselleria d'educació de cartes demanant negociació, cal col·laborar en la Caixa de resistència, cal participar en les mobilitzacions i accions que s'organitzen; el dissabte pujar al Puig i si no podeu al manco anar a Plaça, el dijous es va parlar de fer un pa amb oli solidari, aquest mateix dia us proposam després anar al Ple on l'oposició presentam una moció en referència, diumenge 29 anar a la macromanifestació de Palma (les APIMAS organitzaran autobuses per anar).

Una idea que pot ajudar molt a la butxaca dels docents per mantenir la vaga és que els pares es coordinin i no portin als seus fills un dia o dos de la setmana que ve als centres escolars, d'aquesta forma els professors podien deixar de fer vaga aquests dies.

 

 

Cada vegada és més clar que la protesta s’escapa de les mans del Govern i que aquesta no és només cosa dels docents. Ahir va ser clar que molts pares, mares donen suport als docents i han assumit que aquesta no és només una vaga contra el TIL sinó contra les formes autoritàries del govern del PP i la seva manca de capacitat d’escoltar i negociar (a no ser que siguis amb hotelers o empresaris).

Els professors són la punta de llança d'un malestar general contra un govern que s'ha dedicat durant tota la legislatura a retallar brutalment l'educació pública i que amb la imposició del TIL ha donat un pas més no només per disminuir la presència del català a l'ensenyament (l'anglès és una cortina de fum com és Gibraltar per en Rajoy) sinó sobre tot per demostrar que es pot passar per damunt dels consells escolars, organisme democràtics dels centres on participen docents, pares, mares i alumnes.

Ens agradi o no estam a una lluita històrica i del que passi amb aquesta vaga  indefinida depèn el futur no només de l'educació sinó de la democràcia a aquest país. Alguns ens diran exagerats, als mateixos els diria si pensaven que era possible que un govern fes un decret llei en unes hores per saltar-se una sentència del Tribuna Superior... Això no es va improvisar i estava més que meditat. Com es va dir a la xerrada d'ahir; el PP està testant a les Illes el model que pretén posar en marxa amb la LOMCE a tot l'Estat. Una educació centralitzada on tot es decideix per part del govern (des dels projectes educatius als llibres de text) convertint als directors i docents en meros executors dels seus decrets i lleis. Una educació on la llibertat de càtedra desapareixeria i no es tendria per res en compte la idiosincràsia de cada comunitat, municipi o centre docent vital per una bona educació . Per defensar el model d'educació democràtic i plural actual mereix la  pena perdre unes classes i uns doblers.

Evidentment els primers preocupats  amb aquesta situació són els docents que cada dia es deixen el sou i el cor en aquesta vaga, i els pares i mares que ven com passen els dies sense començar el curs. Qualsevol Govern a qualsevol país democràtic del nostre entorn s'hagués reunit amb els convocants de la vaga i no s'hagués aixecat de la reunió  fins trobar una solució. Què és el que ha fet el Govern del PP? Primer intentar ficar la por al docents expedientant a tres directors, després negar-se a reunir amb l'Assemblea de Docents i  reunir-se amb  els Sindicats simplement per cobrir l'expedient. Com van dir ahir; com seria la darrera reunió ...que després de la mateixa el sindicat ANPE es va decidir a unir-se a la convocatòria de vaga. El divendres que s'iniciava el curs van fer com si tot fos normal (na directora del TIL, na Bel Cerdà sembla que encara es troba a aquesta etapa) i quan la vaga ha estat un èxit l'han intentat ocultar, han continuat la seva campanya de mentides i  desprestigi dels docents, han utilitzat a associacions que no representen a ningú (i a les que els mitjans de comunicació donen un espai inexplicable)  per dir bestieses, amenaçar ...i per desgràcia ja s'ha utilitzat la violència contra els menors que diuen defensar (us recomanam llegir; Carta del pare d’un dels estudiants represaliats aquest matí mentre participava de la Vaga Indefinida). Ahir es van amagar i els docents es troben amb un mur que es nega a qualsevol tipus de diàleg i que simplement espera a que la vaga s'apagui per esgotament econòmic. Ahir mateix no van contestar al rector de la Universitat, en Llorenç Huguet que es va oferir com a mediador.

Avui a les 13h hi ha convocada davant la Conselleria d’Educació a Palma.

 

 

Comissiˇ informativa

Alternativa | 19 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui dijous 19 a les 20:00 h al Club de Pollença les diferents APIMAS de Pollença han organitzat una Assemblea Informativa, per informar de Situació actual sobre la Vaga, motius per els quals han portat al docents a fer-la i com podem donar suport des de les famílies. Assistiran dos integrants de Fapa Mallorca. En dMIQUEL ÂNGEL GUERRERO i en LIBERTO SANTANA.

Fes arribar aquest missatge a tots. L’educació no només es un problema de les famílies amb nins escolaritzats. Si no de tots.


 

Dilluns a les 12:00 Comissió Informativa d'assumptes generals prèvia al ple de setembre del dijous 26. Cal dir que els seu ordre del dia no sol coincidir exactament amb el del ple i que encara no tenim informació concreta de tots els  punts.

Ordre del dia de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior de dia 19 de juliol de 2013

2.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PECH a l'àmbit de les illetes de Plaça (edifici de l'antiga peixateria)

Al pacte inicial entre el PP i la Lliga es parlava de  rehabilitar  aquest espai municipal de la Plaça Major i ubicar-hi l'Oficina d'Informació Turística i la Ràdio municipal. Després van decidir que només fos l'Oficina d'Informació Turística. Nosaltres com deim al nostre pla de futura gesti defensam un procés participatiu per decidir el seu ús. 

4.3. DEFINICIÓ PARTICIPATIVA DELS USOS DELS ESPAIS PÚBLICS.

Es tracta que entre tots, polítics,  entitats i veïns decidirem de manera participada quins volem que siguin els usos dels  espais públics municipals, per tal d’incorporar-los al projecte definitiu; part de la illeta que és municipal, Can Llobera, Puig Santueri... Els passos  a seguir serien:

1. Informarem de les  les limitacions i condicionaments dels espais. Cal considerar tres punt bàsics, garantir la seguretat, l’accessibilitat i la funcionalitat.

2. Realitzarem  tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i  l’ajuntament. Sistematitzarem  la informació recollida, analitzarem  les propostes realitzades i  la seva viabilitat tècnica i econòmica i tornarem la proposta definitiva d’usos per a l’equipament.

3. Decidirem per consens l’ús dels espais amb tots els agents que s’han implicat al procés. La concreció de la proposta definitiva la realitzarà l’equip tècnic i la Comissió Permanent de Participació Ciutadana.

3.- Aprovació inicial, si procedeix, del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic

 Un catàleg que arriba massa tard per part del patrimoni de Pollença però que esperam que sigui una bona eina per el que encara conservam.

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la imposició i ordenació l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis assistencials Patronat municipal Residència Social Santo Domingo

Al seu moment vam presentar al·legacions (article)

5.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença

Una vergonya, una burla al ple i una demostració de que el batle té el mateix tarannà autoritari i antidemocràtic que el seu company Bauzà. Abans del primer concert tots els partits de l'oposició vam presentar unes al·legacions que es resolen quan el Festival ja ha finalitzat.

6.- Designació de representant municipal a l’Assemblea General de l’entitat Sa Nostra

7.- Designació Festes Locals 2014

8.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 646 de dia 29 de juliol de 2013

9.- Moció presentada pels grups municipals PSOE , A i la Regidora no adscrita en relació al TIL.

PSM i Esquerra també presenten aquesta moció que comentarem al seu moment.

10.- Coneixement de les resolucions del Batle en matèria de cessaments i nomenaments de, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides respecte àrees de gestió

El batle que de paraula defensa el consens i el diàleg esperem que ara ens pugui explicar on i quan es va oblidar del previ consens necessari per a la nostra sustitució  com a representant de l'oposició a la Junta de Govern per UMP.

 

També podrà explicar el repentí canvi d'opinió respecte al regidor de CiU i abans d'Um, en Michel .

11.- Varis


 

Dissabte 21 a les 16:00 pujada al Puig per l'educació. Sortirà de la Plaça de Pollença. Cal portar alguna cosa verda i qui no pugui pujar pot donar suport a la Plaça o a baix del Puig.

 

Bab El

Alternativa | 18 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 

CALENDARI MOBILITZACIONS POLLENÇA VAGA EDUCACIÓ

- Avui dimecres 18 a les 19:00 al Centre Cultural del Port de Pollença reunió AMPAS. Podeu anar tots els pares i mares per donar suport, demanar...

- Demà dijous 19 a les 20:00 h al Club de Pollença reunió AMPAS. Podeu anar tots els pares i mares per donar suport, demanar...

- Dissabte 21 a les 16:00 pujada al Puig per l'educació. Sortirà de la Plaça de Pollença. Cal portar alguna cosa verda i qui no pugui pujar pot donar suport a la Plaça o a baix del Puig.

Els disbarats del Govern inspiren la reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmailLa torre de Bab El (d'aprés El Gènesi)

Això era i  no era quan en tota la terra es parlava una sola llengua i es feien servir les mateixes paraules. Els homes van emigrar des de ponent, trobaren unes illes a la mar d’Orient i les van poblar.  Llavors parlaren entre ells de fer maons i coure'ls al forn. Així començaren a fer servir maons en comptes de mitjans, i asfalt en lloc de pasta.

Després van dir:

Som-hi, edifiquem-nos una ciutat i una torre que arribi fins al cel; així ens farem un nom i no ens dispersarem per tota la terra.

L’Honorable i Maligne Senyor va baixar per veure la ciutat i la torre que construïen els homes, i es digué: «Tots formen un sol poble i parlen una sola llengua. Si aquesta és la primera obra que emprenen, des d'ara cap dels seus projectes no estarà fora del seu abast. Baixem a posar confusió en el seu llenguatge perquè no s'entenguin entre ells, i si de cas més envant mirarem d’imposar-los la llengua de l’Imperi»

I això va posar ignorància creant el bilingüisme i encara més: les modalitats, el trilingüisme i el TIL.

Així l’Honorable i Maligne Senyor i sos galifardeus ben pagats els van dispersar des d'aquelles Illes  per tota la terra, i van abandonar la construcció de la ciutat. I per estar segur que mai acabassin la torre i es sentissin orgullosos de llur obra, l'Honorable i Maligne Senyor prengué una maça i un punxó i enderrocà la torre fins a la darrera pedra.

 

 

Agra´nt l'exemple dels professors en vaga

Alternativa | 17 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui un article del nostre company Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

 

Pares heu d’agrair els professors defensen els vostres fills alumnes, posant-hi els seus duros.

Davant una mesura absurda política i antipedagògica, com es la forma com es vol aplicar el TIL, els professors han emprès la mesura extrema de la vaga indefinida. Que és sobre tot una mostra de vocació, de compromís educatiu, de defensa dels alumnes, de seny pedagògic i de dignitat. Tot això està avalat pel que suposa perdre més o manco 100 euros diaris. Tot un exemple d’una coherència molt costosa per cada família dels professors. Mereixen avui l’agraïment i el recolzament del pares, perquè defensen els seus fills d’un desbarat pedagògic que faria recular els aprenentatges.

Vius que no ens venguin gat per llebre: El Govern si el que volgués fos que els alumnes aprenguessin anglès el que faria seria una cosa tan elemental i experimentada a mig món, com és ara un pla progressiu començant des dels més petits amb professors qualificats i no aquest desgavell que no està avalat per cap pedagog del món. El que vol el Govern és enfonsar el català, que ja ha demostrat per pa i per sal que és  la seva vertadera obsessió. La majoria de professors són pares de família i volen que els seus fills aprenguin anglès, però saben com s’han de fer les coses en educació que és el seu camp i si rebutgen el TIL no és per caprici, ni per emprenyar a ningú, és per evitar perjudicar als al·lots amb una malgirbada manera de manejar l’aprenentatge d’una llengua. No cregueu els números que presentarà el Govern, tothom sap que sempre enganyen, si sols hi hagués un 30% de professors en vaga seria absolutament significatiu, perquè molts no poden fer vaga, malgrat hi estiguin d’acord, perquè sijuguen el pa dels seus fills. No hi ha cap professor que es prengui la vaga com unes vacances, que sortirien ben cares i stressants; anar a la vaga és un dolorós i desagradable sacrifici altruista.

Pares i mares agraïu el compromís dels professors, que amb la vaga també estan educantamb l’exemple als vostres fills, als quals defensen, posant-n’hi dels seus.

 

Si voleu ajudar als professors podeu aportar el que vulgueu al Nº de compte 2056-0009-74-4102003418 de Caixa Colonya (Caixa de Resistència de l’Assamblea de Docents a nom de l’Obra Cultural Balear).

 

 

 

A un paÝs normal dimitiria

Alternativa | 16 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  L’oposició municipal de l’Ajuntament de Pollença  (Esquerra Republicana, PSM, UMP, PSOE, Alternativa i els dos regidors no adscrits) denunciam que el batle de Pollença i a la vegada màxim responsable d’urbanisme del municipi està realitzant una obra major a una casa de la seva propietat al carrer Colom 11, a pocs metres de la Plaça Major de Pollença, sense complir amb les obligacions urbanístiques establertes.
 
Durant els mesos d’estiu ha realitzat un canvi de tota la coberta i una reforma integral de la façana, entre altres obres a l’interior de l’edifici, sense que en cap moment s’hagi exposat a l’exterior de l’edifici, el cartell d’autorització de l’obra, amb les dades del constructor, arquitecte i aparellador supervisors de les obres.
 
A més, la realització d’aquestes obres durant els mesos de temporada alta i a pocs metres de la plaça Major, han provocat molèsties amb pols i renou als establiments de bars i restauració. Resulta contradictori que per una part realitzi aquesta obra major i per altra al·legui als jutjats  per a posposar el compliment de la sentència del carrer Creus – Bonavista, a partir de 1 d’octubre per evitar fer renous i provocar molèsties durant la temporada turística.
 
Us imaginau que un batle a més regidor d'urbanisme a un país normal es saltés les seves pròpies ordenances... dimitiria immediatament, però no esperam res d'un batle que ha demostrat ja en altres ocasions com al seu tancament de la carretera vella de Lluc que els seus interesos personals  són per sobre del seu càrrec.
 
 
 

Contractacions del Festival. (Junta 6 d'agost).

Alternativa | 15 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la Junta de Govern del 6 d'agost, poques votacions i molts de decrets de batlia.

El batle va donar compte de l'adjudicació de l'obra de sanejament de la pavimentació i xarxa de pluvials del CEIP Costa i Llobera per un import de 39620,66 € a Lopez Chacon S.L.

El batle va donar compte de l'adjudicació del contracte de subministrament túmul refrigerat pel cementeri a l'entitat AVENC VERD S.L per import de 8.712 €

El batle va donar compte de l'adjudicació de contracte a l'empresa Llurianet SL  per 14.762 € el contracte de serveis de producció del Festival. Les altres dues empreses convidades a concurs no van presentar pressupost.

Es va aprovar deixar sens efecte els contractes dels que havien d'actuar amb els concerts de la Simfònica que no es van fer per estar aquesta en vaga el 3 i el 10 d'agost. Cal recordar que el director Joan Valent va declarar a la premsa que la vaga no afectaria al Festival...Per substituir la Simfònica es va contractar a "Ara Malikian y la orquesta en el Tejado"  per 17.117 euros i no es va donar cap facilitat a la Simfònica per fer un concert reivindicatiu a altre espai de Pollença.

Es va aprovar el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcúdia per a la celebració del concert de The World Orchestra a l'Auditori d'Alcúdia. Un tema que el batle va amagar als partits de l'oposició. Com ja no som a la Junta no us podem dir que en va consistir exactament el conveni.

Es donen compte d'altres contractacions del Festival:

- Claudi Arimany Trio. 6.450 euros.

- Per urgència i amb un negociat sense publicitat per raons d'exclusivitat i especialitat  per un total de 26.620 euros per organitzar el curs de literatura a Llurianet SL. Per a la direcció del curs es tria a Malcom Otero Barral que com recordareu va ser convidat al negociat expres per a la direcció artística del Festiva. Tot queda a casa.

- Història d'un soldat. 24.200 euros.

- Direcció concert 10 d'agost, 3.630 euros.

- Concerto de Cavalieri . 22.300 euros.

- The World Orchestra. 79.775 euros.

 Es va adjudicar l'adaptació i eliminació de les barreres arquitectòniques de les habitacions de la Residència Social de Sant Domingo a " Construcciones Mulet Campins S.L" per un import de 181.818,18 (IVA exclòs).

 

Conveni amb Benavides i expropiaciˇ de Ca'n Bach. (Junta del 6 d'agost)

Alternativa | 14 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Continuam comentant les actes de les Juntes de Govern. A la nostra pàgina web trobareu  actes senceres de les Juntes, respectant la llei de protecció de dades. Evidentment la nostra expulsió de la Junta de Govern a més d'evitar la feina de control directe que fèiam, dificulta aquesta feina de publicació  ja que ara rebrem les actes amb més retard.

 Hem rebut en paper però no via internet (l'hem demanada per poder penjar-la) la Junta del 6 d'agost, primera Junta a la que va assistir el regidor d'UMP. Com recordareu al pacte PP-UMP es deia que es valoraria fer el canvi del regidor de l'oposició des del consens. El mateix consens inexistent de la Conselleria d'educació a l'hora d'aplicar el TIL.

De la Junta del 6 d'agost ens ha cridat l'atenció el pagament de quites de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears de la passada legislatura; 2008, 2009 i 2010. I és que l'herència de la passada legislatura no desapareix ni en forma de factures ni en forma de regidors.

A la mateixa Junta es va  donar compte  del Decret d'Alcaldia del conveni de col·laboració amb  l'esportista Alfonso Benavides per import de 5.500 euros anuals durant un període de 4 anys amb un import total de 22.000 euros. Al no ser a la Junta de Govern en aquest moment no us podem informar exactament en que consisteis el contracte de patrocini publicitari entre l'Ajuntament i l'esportista Alfonso Benavides. El demanarem al nou regidor d'esports.

El batle va donar compte del seu decret de pagament del límit de conformitat del justipreu de l'expropiació  de la finca de Ca'n Bach (darrera del Centre Cultural). 642.097,01 €. Aquest pagament té el seu origen en el PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana) aprovat al  1991 que reclassifica com a zones verdes  solars abans urbanitzables. Aquest planejament havia de desenvolupar-se abans de 1998 i les expropiacions s'haurien d'haver fet utilitzant  els ingressos resultants del desenvolupament d'urbanitzacions com Cala Carbó o la zona superior del Vilar que mai es van arribar a desenvolupar. Transcorregut el termini que fixa la llei per completar les expropiacions  els propietaris que van perdre els seus drets de construcció sense obtenir cap compensació a canvi, han vingut sol·licitant l'expropiació forçosa al justipreu que marca el mercat immobiliari que finalment fixa el tribunal. Recordau que no fa massa el Ajuntament ja va ser condemnat a pagar 1.560.000 euros per dos solars d'1.000 i 2.260 metres quadrats en el Calvari.

Fotografia i article de na Elena Ballesteros (Última Hora)

 

 

 

 

Avui no Ús un dia normal

Alternativa | 13 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui no és un dia normal, avui comença el curs escolar 2013-2014 amb una vaga indefinida convocada per tots els sindicats d'educació, l'Assemblea de docents i amb un allau de suports, inclós el de l'Ajuntament de Pollença. Feim una crida a la societat civil a fer costat als docents, els quals estan disposats a fer una vaga indefinida i perdre una part important del  seu sou  per defensar una educació de qualitat Les demandes dels docents són més que assenyades i en la seva majoria compartides per les famílies, ja que van més enllà d’allò estrictament laboral amb una majoria de temes exclusivament pedagògic:

1-Retirada del decret de TIL
2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.
3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.
4-Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.
5-Substitucions immediates de les baixes.
6-Baixes 100% remunerades.
7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.
8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l'1 de juny de 2012 i acompliment de l'acord salarial de 2008 per l'escola concertada.
9-Petició a la Conselleria d'Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE.
10-Suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.

A aquest conflicte a un costat hi ha un Govern i una Conselleria, que ni tan sols tenen el suport de tot el seu partit, i per l'altra som; la majoria dels docents siguin de l'educació pública, concertada, cooperatives o privada, la FAPA, tots els sindicats, els inspectors, la Universitat, 32 Ajuntaments de Mallorca (inclòs el de Pollença), tots els partits excepte el PP, els juristes, l'OCB, nombroses associacions ...

La societat civil no pot ser la majoria silenciosa, de la que parla el PP, que no faci ni digui res davant d'un govern que fa lleis educatives a mida dels seus interessos partidistes, sense consens, d'esquena a l'opinió dels docents i  tècnics, que s'ha negat a dialogar i que ha actuat de forma totalment antidemocràtica .

La Conselleria no farà res i el curs escolar no començarà si la societat civil no es mou i força a  la Conselleria a negociar. Si volem que el nostres fills o filles no perdin massa dies del curs escolar, hem d'ajudar que la vaga sigui un èxit perquè el Govern reculi.

 

Què podem fer els que no som professors (idees tretes de la Plataforma Crida i Contrainfo):

 

1.- Procureu estar ben informats; ser crítics, demanar, qüestionar la propaganda del govern, informar-vos de totes les activitats que es facin. Estam segurs que si us informeu us convencereu de que la vaga és justa, necessària i ineludible.  Podeu començar per el fulletó explicatiu Per què feim vaga? que ha fet l’Assemblea de Docents.

- Federació d'Associacions de Pares i Mares.

- Plataforma Crida.

- Assemblea de docents de les Illes Balears.

- Assemblea educativa de Pollença(facebok)

2.- Mostreu públicament el vostre suport als docents, reivindicant una educació de qualitat.

- Penjant al balcó, al cotxe, portant... una camiseta, una tela, una cartolina, una xapa... de color verd. Possant al vostre perfil de facebook, whatsapp... una imatge verda de suport.

3.- -Participeu dels actes que s'organitzen en suport de la vaga, organitzeu actes de suport a la vaga  a través de la vostra AMPA o Associacions. Els alumnes es poden sumar a les vagues estudiantils que s’estan organitzant, crear assemblees d’estudiants al  centre  escolar per promoure accions de cara a la vaga.

Dilluns 16 de setembre a les 12h ja hi ha convocada una concentració davant el Consolat de Mar a Palma.

4.- Signau fulls  explicant els motius d'aquesta situació i recriminant a la Conselleria d'Educació un començament conflictiu del curs escolar degut a la seva política educativa. 

FULL DE SIGNATURES PER IMPRIMIR

SIGNATURES VIA change.org

5.- Pressioneu al Govern i al Partit Popular amb escrits  perquè deixi la seva actitud despòtica i es faci enrere.

Podeu presentar a la Conselleria d'Educació (c/ d'Alfons el Magnànim, 29, Palma, 07004. Telèfon 971 17 65 00) a títol individual, una carta de protesta, cada dia que puguis, demanant que comencin les classes i exigint que s'inicien negociacions amb els docents. Caldria sempre enviar còpia a plataformacrida@gmail.com

Podeu escriure cartes a diaris, a perfils de facebook, twiter, blocs i pàgines web de membres del PP, especialment de la Conselleria d'educació. Argumentant, raonant de forma educada però demanant una negociació real amb els convocants de la vaga:

Govern

Twiter de la Consellera

Twiter de la diputada Ana María Aguiló (que ha destacat pels seus atacs als docents)

Populars de Pollença (facebook)

Bel Cerdà Moragues (facebook)  Directora General de Ordenació Innovació i Formació Professional de la que depen el departament TIL

6.-Podeu fer un donatiu a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents. El número de compte és 2056-0009-74-4102003418, de Caixa Colonya (està a nom de l’Obra Cultural Balear). Aquestes diners aniran destinats a pagar despeses de l’organització de la vaga, possibles despeses legals o de defensa jurídica i ajudes econòmiques a vaguistes que ho puguin necessitar (consulteu l’Acta assemblea 30 d’agost).

Finalment, informa’n, parla’n, opina’n, xerra’n a amistats, familiars, persones desconegudes… Difon el missatge. Que tothom n’estigui assabentat. És una qüestió que no només afecta el col·lectiu docent, sinó tota la societat en el seu conjunt. Una educació de qualitat per als nostres infants i joves es tradueix en un benestar per a les següents generacions.

LA ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S'ABANDONA

Pancarta a l'IES Guillem Cifre de Colonya.

 

El batle deixable d'en Bauza (Junta 4 de juny)

Alternativa | 12 Setembre, 2013 00:01

Continuam completant la publicació de les actes de les Juntes de Govern, fent la feina institucional que hauria de fer l'Ajuntament. De fet som l'únic partit que publica aquestes. A la nostra pàgina web trobareu  actes senceres de les Juntes, respectant la llei de protecció de dades. Evidentment la nostra expulsió de la Junta de Govern a més d'evitar la feina de control directe que feim, dificulta aquesta feina de publicació  ja que ara rebrem les actes amb més retard.

Junta del 4 de juny de 2013

  A aquesta Junta de Govern el batle ens va informar del seu decret de batlia de l'aprovació de l'expedient de contractació per a la Direcció Artística del Festival de Música de Pollença mitjançant procediment negociat sense publicitat. Ni consensuar ni res el batle va fer el que volia;  contractar a Joan Valent fent un negociat dirigit; on a més del mencionat Valent només va convidar a  dues persones relacionades amb el mateix. D'aquesta forma el batle es burlava del ple i es saltava un acord del mateix,  igualment es burlava de la Junta, a la que no donava cap possibilitat de votar, i demostrava que era un bon deixeble del seu cap en Bauza. Es veu que governar per decret i fer mangarrufes és una cosa innata als líders del PP, amb l'agreujant que al cas del nostre batle ni tan sols el pot defensar o justificar amb una majoria absoluta. I és que no el podem evitar els líders del PP enyoren la dictadura passada; l'oposició, els tribunals, els ciutadans una vegada que han votat sobren.

Recordau que a una Junta anterior el batle havia presentat un plec de condicions per fer un negociat sense publicitat al qual només es convidava a Joan Valent. A petició del nostre regidor es va retirar. Al ple posterior tots els grups de l'oposició (excepte CiU) que ja haviem denunciat l'actitud del batle ( Fer les coses bé al Festival)  vam presentar  una moció que  que es va aprovar demanant consensuar  les bases de la contractació de la direcció artística del Festival fossin consensuades al Ple ( RGE núm. 3427, 16.05.13). Amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No adscrits - en contra; PP, Lliga i CiU. Com no  es podia legalment aprovar les bases de la contractació al ple vam fer una esmena demanant que les bases abans de ser aprovades siguin consensuades per tots els grups...

A aquesta Junta també es va aprovar amb la nostra abstenció la proposta de batlia l’establiment de criteris generals per a  l´atorgament de fraccionament i ajornament de deutes de tercers amb l´Ajuntament. La majoria d'aquests deutes són per multes per infraccions urbanístiques, encara que també hi ha casos d'ocupacions de via pública. La nostra abstenció es va fonamentar sobre tot en que no s'ens va donar aquesta informació abans de la Junta per poder comentar-la a la nostra assemblea i   consideram  que per deutes petites l'ajornament o fraccionament s'allarga massa.(a la continuació de l'article teniu més informació)

 Albercocs i cireres

 

 (Segueix)

Corredor de fons

Alternativa | 11 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Els disbarats del Govern inspiren la reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Els destacats personatges de la caverna baueà es renoven cada dia amb llurs arguments de filosofia cantonera fent la competència als grans pensadors de l’antiguitat. Tal com a l’antiga Grècia, Aristòtil ensenyava peripatèticament, aquí, a les Mallorques tenim un serf d’en Bauçà,  que fa de corredor de fons mentre se prova amb altres ignorants i malintencionats a qui diu el desbarat més gran sobre el desgovern de la societat per justificar la seva política centralista i genocida. S’etiqueta de responsable i dialogant mentre no accepta canviar una retxa de les seves propostes, ergo ens vol fer creure que la Mare de Déu nom Joana. Diu bajanades sense sentit com que les raons no són polítiques o no polítiques !!!!!!, i que per saber si ells han fet les coses bé o malament, se sabrà al final del camí a les properes ereccions; ja ho val! la feinada que hagué de fer Alexander Fleming per saber si la penicil·lina guaria o no!!!! segons la teoria d’aquests filòsofs hauria bastat amb fer unes eleccions, i amb un dia n’hauria sortit!!!!
I així estam noltros, amb un dit a l’orella i un al cul, mentre el corredor de fons s’allunya botant de majoria absoluta en majoria absoluta, amb el seu càrrec i un bon sou a la butxaca.

 

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb