URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Alternativa | 04 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Davant dels atacs per part del govern central i autonòmic a l’educació ; retallades, degradació laboral i social del docent, segregació de l'alumnat, atacs al català, menyspreus...i que tan bé resumia el vídeo fet per l'Assemblea de docents

 

 El curs passat va haver tres vagues en educació (a les que hem d’afegir una general), dues manifestacions per l'Educació i mes de deu concentracions a les que va participar activament la comunitat educativa de Pollença (tancades , manifestació a la Plaça Major...)

 

 

Davant de totes aquestes protestes  la Consellera d’Educació, que no sap res d'educació com ella mateixa va reconèixer, no va obrir cap  procés de diàleg i negociació... tot el contrari ha actuat com vertadera piròmana obrint expedients i cessant a tres directors d'instituts a Menorca quan els seus Consells Escolars de Centre, s'oposaven a l’aplicació del TIL (pels més interessats al tema mereix la pena llegir els antidemocràtics arguments de la Conselleria al BOIB; al que s'ha afegit la provocació final de suspendre als mateixos en la seva labor de professors. Una iniciativa que la Consellera ha tingut que admetre ha estat política.

Davant de la passivitat o  la tíbia resposta dels sindicats al passat curs, els docents es van anar organitzant de forma assemblaria i van crear l’Assemblea de docents que s’ha convertit en l’avantguarda de la lluita i les reivindicacions educatives.

Només el dilluns de matí la Conselleria després de mesos d’autoritarisme va convocar als sindicats obviant a l’Assemblea de docents, que al llarg de l’estiu ha demanat en diverses ocasions reunir-se amb la mateixa. A la reunió la Conselleria no va proposar cap iniciativa tangible respecte al TIL o a retirar els expedients polítics als directors de centre i va ser simplement l’escenificació d’una reunió sense contingut real. Davant d'aquesta irresponsable actitud el mateix dilluns d’hora baixa les assemblees de l’STEI, sindicat majoritari a l’educació van aprovar la convocatòria de vaga indefinida, a la que s'ha adherit Comissions Obreres i la CGT.

Ningú desitja una vaga, i molt menys en l'educació, però la vaga indefinida en educació  arriba davant d’una actitud totalment autoritària i irresponsable per part de la Conselleria que encara es troba a temps d'obrir una negociació de bons i de veres amb a partir del demanat per l’Assemblea de docents:

1-Retirada del decret de TIL
2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.
3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.
4-Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.
5-Substitucions immediates de les baixes.
6-Baixes 100% remunerades.
7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.
8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l'1 de juny de 2012 i acompliment de l'acord salarial de 2008 per l'escola concertada.
9-Petició a la Conselleria d'Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE.
10-Suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.

Aquestes inclouen drets dels alumnes, i per tant les famílies, i dels docents. Només recordar que el dilluns la Conselleria va oferir als sindicats negociar millores salarials i poca cosa més, i això ens va indignar molt als docents. Senyora Consellera, encara que li costi creure-ho, els docents d'aquestes illes SÍ ENS PREOCUPAM PEL PRESENT I EL FUTUR DE L'EDUCACIÓ.
Avui l'Assemblea de docents segueix amb la preparació de la vaga indefinida, com estava planificat i acordat si un procés negociador real no ho aturava i es fan les assemblees de votació de la vaga  a les quatre illes. Ahir ens comunicaven que ja disposaven de 4.200 signatures superant les 4000 que eren necessàries per poder convocar la vaga indefinida si així ho decideix l'assemblea.

- A la pàgina de l’Assemblea de docents trobareu molta informació i enllaços sobre el tema.

- A aquest mateix blog podeu llegir l’article; “Consens contra el TIL. No als experiments ideològics en educació.” on ja vam explicar la normativa del TIL i les opinions d’experts sobre els mateixos.

A tot aquest procés a més a més s'ha demostrat com les estructures de partits i sindicats creats al segle XIX són superades per moviments assemblearis com l'Assemblea de Docent.

 Un article de Guillem Barceló molt recomanale sobre l'Assemblea de docents.

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb