URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El contracte del projecte de l'auditori nul de ple dret

Alternativa | 06 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Com us vam informar al seu dia (Això no és una innocentada. Pagar el projecte de l'auditori) l'equip de govern va incloure un partida pel pagament del projecte de l'auditori d'en Moneo (uns 150.000 euros)a la seva proposta del pressupost del 2013. Aquesta partida que havia estat acceptada per CiU  només es va retirar gràcies a que la resta de regidors ens vam oposar a la mateixa.

La presència de la partida es fonamentava en l'informe que a sol·licitud verbal d'alcaldia, van emetre dos lletrats el 7 de febrer de 2013 sobre si l'Ajuntament tenia o no obligació de pagar a l'arquitecte Rafel Moneo les despeses que, per un total de 104.716,32 euros (IVA no inclòs) per a la realització del projecte bàsic d'execució de l'auditori d'en Moneo segon carta de 26 de desembre de 2011 adreçada a l'arquitecte en Rafel Balaguer que la va presentar per registre municipal d'entrada el 11 de gener de 2012.

El primer que sorprèn és que a un tema tan important com aquest el batle faci una petició  oral i no per escrit. Igualment és sorprenent que en Moneo enviés la seva petició a una carta a l'arquitecte municipal en Rafel Balaguer.

Segon la carta en Moneo ajornava sine die  l'exigència de cobrar els seus honoraris (316.164,70 euros, un 7,5% del pressupost d'execució material)  però demanava a l'Ajuntament fer-se càrrec de les honoraris dels enginyers i del aparellador que el seu despatx ja havia pagat. També cal dir que l'arquitecte municipal recordava a l'escrit que va fer quan va registrar la carta a l'Ajuntament que el que era el president Matas s'havia compromès a formalitzar l'encàrrec professional a l'arquitecte Moneo a través del Govern de la CAIB.

A la llarga cronologia de tot el que va ser el projecte faraònic i disbarat de l'auditori ni l'Ajuntament de Pollença, ni el Govern van arribar mai a redactar el contracte administratiu de l'encàrrec a Moneo, al moment de redactat l'informe tampoc constava que el projecte definitiu fos entregat a l'Ajuntament, tampoc resta clar a l'informe emès per l'arquitecte municipal si va ser el batle, en Joan Cerdà o el presidents del Govern, en Jaume Matas quins van encarregar la redacció del projecte.

Com diu l'informe dels lletrats textualment; "hi va haver un oblit total i absolut del procediment legalment establert per a la contractació... el contracte verbal d'encàrrec a l'arquitecte Sr. Moneo per a la elaboració del projecte tècnic  per a la construcció de la sala multifuncional a Pollença fou un contracte nul de ple dret."

El que és clar és que si es paga el projecte des d'Alternativa exigirem als responsables d'aquest conjunt d'irregularitats les responsabilitats que pertoquin pels danys causats.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb