URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport real a la vaga en educació.

Alternativa | 09 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Al ple del mes de juny es va aprovar la moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i  l'abstenció de PP i UMP.  (article)

A proposta d’Alternativa a la moció havia un punt que era donar suport a la vaga indefinida proposada per part de l'Assemblea de docents i que té com punt de partida aconseguir la derogació del decret del TIL.

Des de l'aprovació de la moció la Conselleria no només no ha negociat sinó que ha actuat d'una forma que podem qualificar de dictatorial. Per començar va expedientar a tres directors d'instituts de Menorca simplement per opinar el mateix que després ha corraborat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears:"El fi no justifica els mitjans en un estat de dret", afirmen els magistrats, que recorden al govern del PP que en aquest procediment no ha permès a la comunitat educativa participar i opinar sobre la implantació del TIL i que ha  obviat passes obligatòries i imprescindibles com "la manca d'un informe de la Universitat de les Illes Balears" o tenir el compte el dictamen del Consell Consultiu.

La reacció de l'Executiu de fer un decret llei per esquivar aquesta suspensió cautelar és totalment contrària al que és un estat de dret.

El decret llei que el govern ha aprovat per mantenir l'aplicació del TIL

Ara una vegada que la vaga indefinida ha estat convocada per l’Assemblea de docents i els sindicats STEI i CCOO consideram que el que es va aprovar a la moció no pot ser simplement una declaració d’intencions sinó l’Ajuntament s’ha de posar en contacte amb els convocant de la vaga i oferir-les la col·laboració que necessitin i sigui possible. Per exemple la cessió d’espais municipals per a la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga...

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb