URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hem de defensar una educació democràtica i plural

Alternativa | 20 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir la sala del Club Pollença va quedar petita a l'acte organitzat per les AMIPAS del centres escolars públics de Pollença i escoltar les  explicacions  dels ponents (Fapa Mallorca, Assemblea Docents Illes Balears ) i moltes propostes de les famílies sobre la vaga indefinida d'educació.

A la xerrada es va parlar de com ajudar als docents (a l'article "avui no és un dia normal podeu trobar algunes) que han de notar el suport i solidaritat de la gent per mantenir aquesta vaga. Cal omplir Pollença de verd, cal omplir la Conselleria d'educació de cartes demanant negociació, cal col·laborar en la Caixa de resistència, cal participar en les mobilitzacions i accions que s'organitzen; el dissabte pujar al Puig i si no podeu al manco anar a Plaça, el dijous es va parlar de fer un pa amb oli solidari, aquest mateix dia us proposam després anar al Ple on l'oposició presentam una moció en referència, diumenge 29 anar a la macromanifestació de Palma (les APIMAS organitzaran autobuses per anar).

Una idea que pot ajudar molt a la butxaca dels docents per mantenir la vaga és que els pares es coordinin i no portin als seus fills un dia o dos de la setmana que ve als centres escolars, d'aquesta forma els professors podien deixar de fer vaga aquests dies.

 

 

Cada vegada és més clar que la protesta s’escapa de les mans del Govern i que aquesta no és només cosa dels docents. Ahir va ser clar que molts pares, mares donen suport als docents i han assumit que aquesta no és només una vaga contra el TIL sinó contra les formes autoritàries del govern del PP i la seva manca de capacitat d’escoltar i negociar (a no ser que siguis amb hotelers o empresaris).

Els professors són la punta de llança d'un malestar general contra un govern que s'ha dedicat durant tota la legislatura a retallar brutalment l'educació pública i que amb la imposició del TIL ha donat un pas més no només per disminuir la presència del català a l'ensenyament (l'anglès és una cortina de fum com és Gibraltar per en Rajoy) sinó sobre tot per demostrar que es pot passar per damunt dels consells escolars, organisme democràtics dels centres on participen docents, pares, mares i alumnes.

Ens agradi o no estam a una lluita històrica i del que passi amb aquesta vaga  indefinida depèn el futur no només de l'educació sinó de la democràcia a aquest país. Alguns ens diran exagerats, als mateixos els diria si pensaven que era possible que un govern fes un decret llei en unes hores per saltar-se una sentència del Tribuna Superior... Això no es va improvisar i estava més que meditat. Com es va dir a la xerrada d'ahir; el PP està testant a les Illes el model que pretén posar en marxa amb la LOMCE a tot l'Estat. Una educació centralitzada on tot es decideix per part del govern (des dels projectes educatius als llibres de text) convertint als directors i docents en meros executors dels seus decrets i lleis. Una educació on la llibertat de càtedra desapareixeria i no es tendria per res en compte la idiosincràsia de cada comunitat, municipi o centre docent vital per una bona educació . Per defensar el model d'educació democràtic i plural actual mereix la  pena perdre unes classes i uns doblers.

Evidentment els primers preocupats  amb aquesta situació són els docents que cada dia es deixen el sou i el cor en aquesta vaga, i els pares i mares que ven com passen els dies sense començar el curs. Qualsevol Govern a qualsevol país democràtic del nostre entorn s'hagués reunit amb els convocants de la vaga i no s'hagués aixecat de la reunió  fins trobar una solució. Què és el que ha fet el Govern del PP? Primer intentar ficar la por al docents expedientant a tres directors, després negar-se a reunir amb l'Assemblea de Docents i  reunir-se amb  els Sindicats simplement per cobrir l'expedient. Com van dir ahir; com seria la darrera reunió ...que després de la mateixa el sindicat ANPE es va decidir a unir-se a la convocatòria de vaga. El divendres que s'iniciava el curs van fer com si tot fos normal (na directora del TIL, na Bel Cerdà sembla que encara es troba a aquesta etapa) i quan la vaga ha estat un èxit l'han intentat ocultar, han continuat la seva campanya de mentides i  desprestigi dels docents, han utilitzat a associacions que no representen a ningú (i a les que els mitjans de comunicació donen un espai inexplicable)  per dir bestieses, amenaçar ...i per desgràcia ja s'ha utilitzat la violència contra els menors que diuen defensar (us recomanam llegir; Carta del pare d’un dels estudiants represaliats aquest matí mentre participava de la Vaga Indefinida). Ahir es van amagar i els docents es troben amb un mur que es nega a qualsevol tipus de diàleg i que simplement espera a que la vaga s'apagui per esgotament econòmic. Ahir mateix no van contestar al rector de la Universitat, en Llorenç Huguet que es va oferir com a mediador.

Avui a les 13h hi ha convocada davant la Conselleria d’Educació a Palma.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb