URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció i aportació a favor de la vaga de docents

Alternativa | 24 Setembre, 2013 00:14 | facebook.com twitter.com

Els grups municipals d’Alternativa per Pollença, PSOE, PSM, Esquerra Republicana i els dos regidors no adscrits hem registrat una moció (la teniu a la continuació de l'article)  instant a l'Ajuntament a col·laborar amb els convocants de la vaga d'educació, i a demanar al Govern diàleg amb el sector educatiu, paralitzar el calendari del TIL a més de la destitució dels responsables de la Conselleria d'Educació. 

El debat i la votació de la moció al ple d'aquests dijous a les 20:00 és una bona oportunitat per a que la societat civil demostri el seu suport a la vaga de docents i demani al PP negociar. __________________________________________

 

Al ple del mes de juny es va aprovar la moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i  l'abstenció de PP i UMP. 

A la moció ja havia un punt que era donar suport a la vaga indefinida proposada per part de l'Assemblea de docents. Des de l'aprovació de la moció la Conselleria no només no ha negociat sinó que ha actuat d'una forma que podem qualificar de dictatorial. Per començar va expedientar a tres directors d'instituts de Menorca simplement per opinar el mateix que després ha corroborat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que recorden al govern del PP que en aquest procediment no ha permès a la comunitat educativa participar i opinar sobre la implantació del TIL i que ha  obviat passes obligatòries i imprescindibles com "la manca d'un informe de la Universitat de les Illes Balears" o tenir el compte el dictamen del Consell Consultiu.

La reacció de l'Executiu de fer un decret llei per esquivar aquesta suspensió cautelar és totalment contrària al que és un estat de dret.

Ara amb la vaga indefinida en marxa amb innumerables suports i la negativa de la Conselleria a negociar, o dialogar consideram que l’Ajuntament s’ha de posar en contacte amb els convocant de la vaga i oferir-les la col·laboració que necessitin i sigui possible. Per exemple la cessió d’espais municipals per a la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga...

A més a més consideram que cal cessar als alts càrrecs de la Conselleria d'educació pel seu comportament, caracteritzat per la seva incompetència manifesta, per no aplicar els procediments establerts legalment, la seva sordesa i prepotència en la seva relació amb la comunitat educativa.

 

 


Aquests passat divendres la nostra assemblea va decidir donar 900 euros a la caixa de resistència de la vaga d'educació; 300 euros a la caixa central de l'Assemblea de docents i 100 euros a cada una de les caixes dels sis centres escolars públics de Pollença; dos instituts i quatre col·legis.

La quantitat donada significa un gran esforç econòmic per un partit petit i local com és Alternativa per Pollença ja que equival  pràcticament a la quantitat que vam gastar a la darrera campanya lectora (944 euros). Però és un esforç petit comparat amb l'esforç fet pels docents que necessiten tot el nostre suport i ajuda.  Esperam que altres partits, associacions i particulars de Pollença facin el mateix esforç per ajudar als docents a la seva lluita per una educació pública de qualitat.

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb