URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ja podeu consultar el Catàleg de Patrimoni (ple de setembre)

Alternativa | 02 Octubre, 2013 00:11 | facebook.com twitter.com

Avui deixarem una mica el tema de la vaga indefinida d'educació, esperam que la negociació d'avui acabi amb una fumata verda.

Farem una primera valoració d'alguns dels punts del llarg darrer ple que va finalitzar passades les 00:00 sense arribar als darrers punts del ple.(recordau que ja vam comentar la moció en defensa de l'educació)

 .-Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PECH a l'àmbit de les illetes de Plaça (edifici de l'antiga peixateria). Aprovada: A favor: 9, PP, PI,UMP – Abstencions 8 : A, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits.

Al ple de gener vam votar l’aprovació inicial. Amb la reforma de Can Teresa i la que s’ha de fer de l’edifici municipal de la  peixeteria, el propietari de l’edifici que es troba en mig ha presentat una al·legació demanant plata baixa més un pis i planta porxo habitable (8,30 m). Aquesta al·legació només s’ha acceptat parcialment ( canvi d’altària de 6,30 a 6,65 del tram central de façana). L’aprovació definitiva la farà el  Consell de Mallorca.  Una vegada llegit la surrealista argumentació (que comentarem altre dia) de l'arquitecte municipal consideram que es podia haver acceptat aquesta al·legació

.- Aprovació inicial, si procedeix, del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic (ja el podeu consultar, hi haurà dos mesos per presentar al·legacions) . Aprovat: A favor: 9, PP, PI, UMP – En contra: 8, A, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits.

A Alternativa fa anys que demanam aquest catàleg i al ple d’octubre del 2011 vam presentar en aquest sentit una moció conjunta amb PSM i Esquerra que es va aprovar per unanimitat; per a  la protecció d'edificis singulars del passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés i treballar en l'elaboració del catàleg municipal de Patrimoni (article). Però una vegada més el batle no va respectar al ple i ens va proporcionar la informació (un catàleg de més de 2.200 planes i 34 plànols ) un dia abans. La majoria de grups de l'oposició (excepte UMP) li vam demanar retirar el catàleg, per estudiar-ho, fer una reunió amb els tècnics, no votar a cegues i fer la seva aprovació al següent ple ordinari o a un ple extraordinari. També voliam més explicacions de la retirada de la fitxa de can Franch... La reacció del batle va ser perdre totalment els nervis amb insults i retrets personals, sobre tot al portaveu del PSM, que no venien a conte. El seu gran argument era que calia posar ràpidament a exposició pública el catàleg com si l'aprovació inicial al ple no fos necessària ni útil. A aquest punt no vam veure res del nou tarannà que prometia el PI amb l'oposició.

.- Revocació, si procedeix, de l’acord adoptat per l’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 25 de juliol de 2013, relatiu a l’aprovació inicial de la nova delimitació de la UE 13.1 del vigent PGOU. Aprovada per unanimitat

Es torna darrera la correcció que vam aprovar al ple de juliol de  la delimitació que es va fer la unitat d'execució del hotel Pollença Park en l'adaptació al POOT. El Consell Insular ha presentat al·legacions i no ha permès fer aquesta rectificació i es deixa la unitat d'execució tal com està. Tot amb un  informe de Rafel Balaguer on introdueix afirmació impròpies d'un tència que també comentarem.

.- Designació de representant municipal a l’Assemblea General de l’entitat Sa Nostra

Aprovada amb la nostra abstenció i la resta de vots a favor.

 

Fins ara era  el que ara és regidor del PSOE, en Javier Barba, com és  incompatible es tria un nou representant que seria també del PSOE, en Juan Fernández. Encara no sabem que pinten els polítics a aquestes assemblees.

.- Designació Festes Locals 2014. Aprovades per unanimitat.

Sant Antoni i La Patrona.

 

 La resta de punts les comentarem un altre dia...

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb