URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El TIL i els mitjans de comunicació

Alternativa | 07 Octubre, 2013 00:05 | facebook.com twitter.com

Veig que els mitjans de comunicació varen organitzar debats damunt el TIL i la vaga de docents que hem tingut aquestes darreres 3 setmanes, el més curiós és que quan s’obrien els micròfons els oients o telespectadors que més cridaven eren els que amb un perfecte castellà de Valladolid ens detallaven els gran beneficis del TIL i quan algú els hi demanava si parlaven mallorquí la resposta era la mateixa “Lo entiendo pero no lo hablo”, poca cosa més podem dir.

No hi ha cap dubte que la part més dretana del PP on la única llengua vàlida és el castellà està intentant imposar i aniquilar les llengües pròpies de cada comunicat, de nosaltres depèn desactivar aquesta genteta que té de moment controlats el grans i no tan grans mitjans de comunicació, ja que de moment els membres del PP més “indígenes” a part de qualque acció més pel que diran a qualque ple de l’Ajuntament i amb alguna excepció callen com morts.

Un altre acció seria que tots el partits polítics i associacions culturals intentessin de territoris amb llengua pròpia que la “Real Academia de la Lengua” deixes de considerar “idioma español” a la llengua castellana, amb això tindrien alguna cosa guanyada ja que amb aquesta definició les altres llengües semblen estrangeres o d’altre planeta, tot això sense entrar amb debats d’independència que hauran de sortit prest o tard vist el projecte de pressuposts per l’any vinent.

 
A continuació teniu el comunicat del Comitè de vaga: Un canvi d’estratègia per uns mateixos objectius
 

   (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb