URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PP i PI d'esquenes al ple

Alternativa | 09 Octubre, 2013 00:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple es fer la resolució de reclamacions i aprovació definitiva de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença. L'esmena que vam presentar els grups de l'oposició de mantenir al ple l'aprovació dels preus del Festival va ser aprovada per 9 vots a favor; A, PSOE, UMP, PSM, Esquerra, no adscrits i l'abstenció de PP i PI.  L'ordenança esmenada va ser aprovada per unanimitat.

Com recordareu tots els grups de l'oposició, que representam a la majoria dels ciutadans vam presentar al·legacions a l'aprovació inicial dels preus(veure article sobre el tema).Proposàvem que el descompte pels residents a Pollença sigui del 25% en comptes del 10% i consideràvem que era injustificable el canvi proposat per l'equip de govern a l'ordenança de que sigui la Junta de Govern i no el ple de l'Ajuntament qui  fixi els preus del Festival.  La proposta de l'equip de govern era rebutjar les nostres dues al·legacions.

Un govern municipal democràtic hagués fet  un ple extraordinari (amb la vaga de la Simfònica va haver temps) i hagués acceptat el que li demanàvem 9 dels 17 regidors de l'Ajuntament.  No només no es va fer aquell ple extraordinari sinó que van presentar l'aprovació definitiva al ple ordinari de setembre, quan ja havia finalitzat el Festival i a més a més rebutjaven les dues nostres al·legacions. De traca. Què sentit té intentar rebutjar al ple el que vol la majoria del ple?

Respecte a l'ampliació del descompte als residents del 10 al 25 % un informe d'Intervenció reconeixia que encara que ja hagués passat el Festival es podia fer de forma retroactiva. Els grups de l'oposició vam mostrar més seny que els que ens governen i davant de les explicacions de l'interventor dels problemes que podia significar fer ara pagaments retroactius per la tresoreria municipal vam decidir retirar aquesta al·legació esperam que l'equip de govern apliqui aquest descompte al Festival del 2014.

El que no vam retirar és el nostre rebuig a la proposta de l'equip de govern de que els preus siguin fixat per la Junta de Govern i no pel ple i no per la Junta de Govern. Al·legació que sorprenentment tampoc havia estat acceptada per l'equip de govern, el que ens va obliga a esmenar la proposta de l'equip de govern per aprovar l'ordenança definitiva.

Aquest punt va demostrar el ràpidament que els regidors de CiU han oblidat el consens i noves relacions amb l'oposició de la que parlaven  quan justificaven el seu pacte de govern amb el PP. Igualment van demostrar que tenen el mateix tarannà autoritari i perillós del PP pel qual el Ple i l'oposició són un emprenyo i millor si les coses es fan per decret o d'esquenes al ple.

Per altra part ja estam a la segona setmana d'octubre i no sabem res de la reunió que havia promès fer el batle a la segona setmana de setembre per valorar el Festival.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb