URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Conveni amb IB3 (Junta del 17 de setembre)

Alternativa | 20 Octubre, 2013 23:51 | facebook.com twitter.com

Continuam comentant les actes de les Juntes de Govern. A la nostra pàgina web trobareu  actes senceres de les Juntes, respectant la llei de protecció de dades. Evidentment la nostra expulsió de la Junta de Govern a més d'evitar la feina de control directe que fèiam, dificulta aquesta feina de publicació  ja que ara rebrem les actes amb més retard. Cap dels dos partits nous amb representació a la Junta de Govern; UMP i CiU, a pesar de tenir els dos blocs, encara no han publicat res en referència a les Juntes de Govern de les que participen. Avui comentam la Junta de govern del 17 de setembre de 2013, de la que realment hi ha poca cosa destacada a comentar. 

 

Van aprovar les bases específiques que han de regir la constitució d’una borsa d’auxiliars d’administració general i de la convocatòria per poder cobrir les baixes, vacants i les necessitats del servei durant els propers anys.

Van aprovar les bases reguladores de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l’accés a l’esport de competició i realització d’activitats esportives 2013 corresponents al període entre 1 de desembre de 2012 i 30 de novembre de 2013.

Van aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Pollença i l’ens públic de radiotelevisió de les Illes Balears S.A.  per tal d’emetre els informatius diaris de l’emissora IB3 RÀDIO i altres programes que puguin ser d’interès, reduint així el fil musical que s’escolta durant les hores en què no hi ha programació a la ràdio municipal de Pollença i, al mateix temps, per tal que IB3 RÀDIO pugui incloure a la seva graella programes de RÀDIO POLLENÇA que es consideri d’interès per als oients d’àmbit regional

La veritat que en aquest moment els informatius diaris d'IB3 són un exemple paradigmàtic de manipulació. Una pena que una mitjà públic com IB3 s'hagi convertit en un mitjà pagat per tots al servei del PP. Com va recordar a IB3 el sindicat de periodistes de les illes balears a IB3 ràdio amb motiu de la vaga d'educació:

El deure de servei públic que tenen els mitjans de comunicació públics ha tornat desaparèixer a IB3 Ràdio en ocasió de la vaga indefinida d’educació que ha començat avui. A la primera jornada de mobilització s’ha silenciat la veu dels sindicats convocants fins a mitjan dematí. L’informatiu matinal ha inclòs la notícia de la vaga en el tercer bloc de l’emissió, i només amb les declaracions del Govern de les Illes. Els primers butlletins del dematí s’han emès, també, sense la veu de tots els protagonistes de la vaga. IB3 Ràdio tampoc no ha fet cap directe des del punt informatiu del Consolat de Mar, on ha tengut lloc la concentració de milers de treballadors de l’Educació. Pel que fa al programa magazine del matí, El Faristol, el Sindicat de Periodistes ha constatat una tendència continuada a destacar l’opinió del Govern, en detriment a altres agents implicats en la vaga com els professors, els sindicats que els representen o els pares d’alumnes.

El Sindicat de Periodistes de les Illes recorda l’obligació el caràcter de servei públic que han de tenir els mitjans públics i el seu compromís amb tots els ciutadans. Per aquesta raó, han de ser plurals, neutrals, veraços i, en definitiva, democràtics.

 

 

Vaga general d'educació, dijous 24

Alternativa | 20 Octubre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Enllaços i informació sobre la lluita per una educació pública de qualitat.

 -Explicació del'Assemblea de docents sobre l'esperpèntic procés de negociació de la Conselleria d'Educació. LA CONSELLERIA NO VOL NEGOCIAR I S'AMAGA DARRERE EL TIL

- Històrica jornada d'AULES BUIDES a Menorca.

-Vídeos: xerrada explicativa sobre el TIL (tractament integrat de llengües) feta el 2 d'octubre de 2013 a l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior (Menorca), a càrrec de Josep Castells, president de la FAPMA (federació d'associacions de pares i mares de Menorca). 

- Si teniu un moment, entrau en aquesta pàgina de facebook i col·laborau amb una foto i fent-la córrer. És una campanya internacional per la nostra causa SOS EDUCATION https://www.facebook.com/pages/SOS-Education/166138660251783?notif_t=fbpage_fan_invite

- Blog on s'aniran recollint les incidències i deficiències als centres educalius de les Illes Balears.  Entrau-hi per fer les vostres aportacions i per informar-vos de com està la situació als altres centres.

Exposició a la galeria d'art Ferran Cano, de Palma, on  es mostraran la major part de les obres d'art que han donat els artistes perquè siguin subhastades i vagin a benefici de la Caixa de resistència de  l'Assemblea de Docents de les Illes Balears. Aquesta subhasta es presenta sota el títol 'Artistes i Mestres van plegats'. Si algun artista vol donar obres seves, ho podrà fer també a partir del dia 21 directament a la galeria Ferran Cano. Podeu veure algunes de les obres a ARTIRESISTENCIA

- El proper diumenge, 27 d'octubre, a les 19.00 h, a l'Auditòrium tendrà lloc un concert benèfic a càrrec de músics de l'Orquestra Simfònica, sota l'organització de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma. Els beneficis del concert aniran destinats a la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents

 

- Us demanam que us impliqueu a la VAGA del dia 24 convocada per la Plataforma Estatal per l’Educació Pública,  a les 12:00 concentració a la Conselleria d'educació i a les 18:00  al Passeig del BORN de Palma.

La vaga, la segona que es convoca conjuntament per alumnes, docents i pares després de la celebrada el passat mes de maig, té per objectiu protestar contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), una llei  que neix sense el suport de cap grup parlamentari a part del PP, “viola el principi d’igualtat d’oportunitats en impulsar la segregació primerenca a 4t d’ESO” i “supedita l’adquisició de coneixements a una avaluació a final de curs que premiarà la capacitat de memoritzar dels alumnes en comptes de l’autoaprenenatge i la seva capacitat d’anàlisi i d’investigació”.
En paral·lel a la jornada de vaga s'està promovent una consulta per demostrar el rebuig de la ciutadania front les actuals polítiques educatives. La consulta contempla tres preguntes, a contestar sí o no, que fan referència a les retallades en educació, a la LOMCE i a l’atac que aquesta reforma suposa al model d’immersió lingüística . La consulta  es pot respondre a través d’internet, a http://consultaeducacio.blogspot.com.

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb