URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal recollir el relleu.

Alternativa | 25 Octubre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

  El col·lectiu de funcionaris ha  estat històricament maltractat, acusat de ser un privilegiats. No deixa de ser trist que la resta de la població considerem privilegis unes condicions laborals a la que hauríem d’aspirar tots i  què es vulgui posar  en el mateix sac als funcionaris que als vertaders privilegiats que són la classe política  i les grans fortunes. S’ha volgut vendre la idea de que al nostre país hi ha excés de funcionaris quan les dades diuen que en tenim molts menys que a altres països. També s’ha destacar que els funcionaris no tenen opció de fer “mangarrufes” a l’hora de pagar els imposts  i per tant contribueixen al benestar de la resta de la població.

              Ja fa estona que hi ha una creuada per privatitzar el sector públic sobretot en dos pilars tant fonamentals per l’estat del benestar com són l’Educació i la Sanitat.

              És cert que  el sector públic no es perfecte però la idea de que la solució a allò que funciona malament és la seva privatització és com a mínim simplista. El que s’ha de fer és treballar per millorar la gestió  i fer-lo  funcionar correctament

              Precisament en els moments tan complicats s’ha d’agrair l’exemple que estan donant  els treballadors  de la sanitat i l’educació ( evidentment no sols els funcionaris, més mèrit té encara si cal l’esforç dels interins i d’aquells que no tenen el seu lloc de feina assegurat.)

              És cert que el funcionariat té més facilitat a l’hora de fer vaga que els treballadors del sector privat que corren el risc de perdre els seus llocs de feina, però precisament per això els ciutadans hauríem de lluitar perquè cada vegada hi hagi més treballadors independents que puguin fer front als capritxos dels polítics.

              Ara més que mai, no podem deixar sols als docents i la resta de la població em de recollir el relleu i deixar clar que la l’Educació dels nostres fills no es negociable, cal donar suport ja sigui col·laborant econòmicament o simplement deixant les aules buides de nins/es.  Diuen que lo que no ens mata ens fa més forts,  de moment sembla que el Govern de Bauza no ha  mesurat la proporció de l’atac i ha fet reaccionar a molta gent i fins i tot a provocat malestar en el seu propi partit.  També ens ha donat l’energia per sortir a informar a la gent i a cridar més fort per defensar una educació . Aquesta corrent s’ha d’estendre també per defensar la sanitat i uns serveis socials públics i de qualitat.

              Aquesta crisi ha estat crisi per la gran majoria de la població però no per el club dels milionaris que ha augmentat un 17% a Espanya al darrer any.  El que cal son mesures per redistribuir la riquesa no fer-nos més pobres a tots acabant amb els serveis públics que igualen els nostres drets.

Joan Cifre Cerdà

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb