URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes octubre

Alternativa | 29 Octubre, 2013 09:22 | facebook.com twitter.com

A aquest ple presentam una bona quantitat de preguntes que s'uneixen a les que ja vam plantejar al darrer ple i no es van contestar. Si ens voleu fer arribar precs i preguntes el podeu fer a aquest bloc, al nostre perfil de facebook o a alternativaperpollenca@gmail.com

- A l'anterior ple havia un punt al que es donava coneixement al ple de les resolucions del Batle en matèria de cessaments i nomenaments de, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides respecte àrees de gestió. Aquest punt no s'hauria d'haver posat a aquest ple?

- No hem detectat les noves formes d’actuar de consens i diàleg de l'equip de govern amb l'oposició que CiU va dir que faria a l'entrar a l'equip de govern. Ens poden explicar en que consisteixen aquestes noves formes?

- Segon el batle el canvi del representant de l'oposició a la Junta de govern responia a l'acord amb UMP per l’aprovació inicial del pressupost al mes d'abril. El text d'aquell pacte és prou clar i diu que "es valoraria el canvi previ consens amb la resta de grups" . Es poden explicar els portaveus de PP, Lliga, CiU i UMP  quina valoració van fer per realitzar el canvi? Per què no han complit el seu acord de cercar el consens amb la resta de grup i ni tan sols ha hagut cap tipus de conversa amb la resta de grups. 

- Defensant el que s’ha aprovat a dos plens i al Consell Municipal Escolar, el batle defensarà a l'Assemblea de Batles del 8 de novembre l’oposició a l’aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL)? - Com expliquen que un Bé d'Interès Cultural com la fabrica de Can Morató no es trobi al Catàleg de Patrimoni. Els grups que van votar a favor de l'aprovació inicial del catàleg tenien coneixement d'aquest fet?

- Ja s'està fent feina al recurs de reposició que hem presentat els grups de l'oposició contra el decret de Batlia 649,  mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva, es beneficiaran de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal?

- Al ple de juliol el batle va dir que els informes que s'havien de fer respecte a l'auditoria, aprovats per unanimitat al ple de febrer ja es trobaven en marxa. Segon CiU al mes d'agost, fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP. Ja han passat vuit mesos des de l'aprovació de la moció i tres mesos des de que CIU va entrar a l'equip de govern però continuam esperant aquests informes. Ens poden explicar com és possible aquest retard a un tema tan greu? Ens pot explicar CiU com han pactat  amb el PP sense aquests informes i que encara no s'hagin fet? Ens poden donar una data concreta de realització d'aquests informes?

 

- Hi ha molt de brutor acumulada als torrents del municipi i a llocs com la sèquia de Siller que recull l'aigua de les finques i de la muntanya. Ens poden informar  quines actuacions es pensen fer des de la Conselleria o l’Ajuntament per netejar torrents i sèquies.

 

- Radio Taxi Pollença, de l'Associació de Taxistes, s'anuncia a internet com un servei oficial de l'Ajuntament. Saben que tant a l'Associació com a la Ràdio tenen vetada l'entrada d'una sèrie de taxistes?  Saben que tampoc deixen publicitar-se al taxistes que no pertanyen a l'Associació a les "parades" i la única publicitat que hi ha és la de l'Associació? Si és un servei oficial de l'Ajuntament per què a la seva pàgina només s'utilitzen el castellà i l'anglès? Per finalitzar els demanem que cerquin solucions a tots aquests temes.

- Per què no es va convidar a Mallorca Refugi Pont Romà Presentació del projecte de Turisme Ornitològic a Pollença? Per què no es va fer una convocatòria pública als mitjans de comunicació de l’Ajuntament? A partir d’aquest moment serà l’habitual fer les convocatòries municipals bilingües?

- Què passarà amb el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola? L’obrirà la Conselleria, l’obrirà l’Ajuntament? Quins dies amb qué horari?

- Ens poden informar del conveni de cessió d'ús de material turístic entre l'Ajuntament de Pollença, l'AHP i les VTV?

- Una ciutadana ens ha informat que el passat dijous es foradava sense miraments la volta  barroca de l’església del Convent per penjar una decoració suposam que per la Fira? Només es feia malbé tota la volta sinó que  tots els retaules barrocs s’omplien de pols. Es poden confirmar  la veracitat d’aquests fets i explicar aquesta irresponsabilitat?

- Amb qué criteri i amb qué permís es permet col·locar  exemplars de la publicació gratuïta “auidò!” a aquest Ajuntament al costat de les instàncies?

- Amb que criteri s’ha traslladat a una treballadora (personal laboral des del centre cultural al registre? Són conscients que està ocupant un lloc que correspon a un funcionari? Amb aquest canvi el Centre Cultural de Matí no té cap persona a recepció i al registre el personal laboral no pot compulsar.

- Per què les subvencions  de l’àrea d’esport no inclouen les activitats realitzades en octubre i novembre?

- Quan pensen fer la reunió per valorar el Festival?

- És possible publicar els decrets de batlia a la pàgina de l'Ajuntament? Ens podiam enviar els decrets als regidors?

- Què opina la regidora del Port de Pollença sobre la sol•licitud de
a terrassa i embarcador, formulada per Capuccino Puerto Pollença, S.L.?

- Davant de la residència d'eu moll s'han rebaixat les voreres però no s'ha pintat cap pas de vianants per poder creuar.  Poden pintar o demanar que es pinti aquest pas?

Assistiu de verd a l'inici del ple municipal el dimarts 29 d'octubre a les 19:50. per recordar que continuam lluitant per l'escola pública de qualitat.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb